Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 iFixit kommer att sälja nästan varje del av Steam Deck - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

iFixit kommer att sälja nästan varje del av Steam Deck

Feber.se - 23 May 22 kl. 10:00

Trevligt! Det går åt rätt håll när det kommer till möjligheten att fixa sina egna prylar själv. Tidigare har Vale lovat att användare ska kunna köpa reservdelar till den lilla spelkonsolen Steam Deck, och det löftet verkar de nu hålla, då nästan varje enskild del av konsolen ska gå att köpa på iFixit. Trots att delarna inte riktigt går att köpa ännu vet vi nu att det bland annat kommer gå att få tag på moderkortet med AMD Aerith-chippet och allt. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Ayn presenterar Loki

Feber.se - 29 May 22 kl. 09:00

En portabel Windows-konsol Ayn har presenterat en ny serie handhållna enheter som riktar sig till folk som vill spela Windows-spel på vift. De kallar serien för de mest prisvärda portabla Windows-spelkonsolerna där den billigaste varianten kostar 299 dollar (knappa 3 000 kronor) vilket är ungefär en tusenlapp mindre än en Steam Deck med 64GB. Den billigaste varianten har 64GB och ett Intel Alder Lake U-chip.

Apple slutar sälja iPod

Feber.se - 10 May 22 kl. 19:20

2001 – 2022 Det har hänt lite sedan Apple presenterade iPoden för över 20 år sedan 2001, då var den stora grejen att du kunde ha "1000 låtar i fickan", men tiderna förändras och nuförtiden äger alla en telefon som kan spela bokstavligt talat typ alla låtar som någonsin spelats in. Apple säljer dessutom Apple Watch med 4G, där du kan ha hela Apple Music-biblioteket på handleden. Det var alltså längesen det fanns något bra argument till att köpa en iPod.

Renault säljer sin del i ryska AvtoVAZ

Feber.se - 28 Apr 22 kl. 16:00

För en rubel Renault äger 68 procent av den ryska biltillverkaren AvtoVAZ som tillverkar Lada. Kriget har dock gjort att Renault inte vill ha något med Ryssland att göra, och nu säljer de sin del för 1 rubel (13 svenska ören). Renault har flertalet gånger försökt att återuppta produktionen i Ryssland men det har gått och pipsvängen på grund av kriget och då blev det istället så här.

Plocka hem Bethesda-klassiker

Feber.se - 27 Apr 22 kl. 12:30

Elder Scrolls och Wolfenstein Nu när Microsoft äger Bethesda har man bestämt sig för att stänga ner Bethesda-klienten för att istället erbjuda sina spel via Steam och Microsofts egna spelbutik. I samband med denna flytt erbjuder nu Bethesda nu sina fans ett gäng klassiska spel helt gratis. Spelen är The Elder Scrolls II: Daggerfall, The Elder Scrolls: Arena och Wolfenstein: Enemy Territory.

DJI slutar sälja drönare och annat i Ryssland och Ukraina

Feber.se - 27 Apr 22 kl. 11:30

Ukraina har anklagat företaget för att sälja trasiga grejer Det kinesiska drönarföretaget DJI har meddelat att man tillfälligt kommer att sluta sälja sina drönare och andra produkter i både Ryssland och Ukraina "in light of current hostilities". DJI skriver i ett kort pressmeddelande: "DJI is internally reassessing compliance requirements in various jurisdictions. Pending the current review, DJI will temporarily suspend all business activities in Russia and Ukraine.

Nu går det att ställa in en låsskärm på Steam Deck

Feber.se - 26 Apr 22 kl. 17:30

Valve släpper uppdatering till sin spelkonsol Valves senaste uppdatering till sin bärbara spelkonsol Steam Deck introducerar en låsskärm för enheten där användare kan bestämma en PIN-kod så ingen obehörig kan komma in och spela massa spel. Uppdateringar innehåller också ett antal andra funktioner som bland annat en uppfräschad prestationssida och tangentbord för 21 olika språk och layouter. Spelkonsolen ska nu också fått stöd för spel och appar med flera fönster, det ska alltså nu gå att byta mellan dessa genom att klicka på Steam-knappen.

Valve uppdaterar sin Steam Deck-docka

Feber.se - 22 Apr 22 kl. 18:00

Men har fortfarande inte gett den något pris Valve har precis passat på att uppdatera sina specifikationer för den officiella docka till den bärbara spelkonsolen Steam Deck. Tidigare ska dockan ha haft en USB-A 3.1-port, två USB-A 2.

Genki tar fram minimal dockningsstation till Nintendo Switch

Feber.se - 19 Apr 22 kl. 08:00

Inte mycket större än en väggkontakt Genki har nu tagit fram ett litet tillbehör för dem som vill koppla in Nintendo Switch till tv:n utan att behöva släpa med sig original-dockningsstationen till Switch. Den minimala dockningsstationen kallas för Genki Covert Dock Mini och är inte mycket större än ett vägguttag. Mini-dockan består av ett USB-C-uttag för att ladda Nintendo Switch och en HDMI-kontakt för att koppla ihop Switch med en tv-apparat.

Steam Deck moddat med externt grafikort

Feber.se - 14 Apr 22 kl. 21:00

För att lira spel i 4K-upplösning YouTube-kanalen ETA PRIME ville testa om det var möjligt att ansluta ett externt grafikkort till Valves portabla spelkonsol Steam Deck för att på så sätt spela spel i 4K-upplösning. Det verkar man ha lyckats med efter att ha experimenterat med lite olika lösningar. Den lösningen som man till slut lyckades med innebar att man anslöt AMD:s grafikkort Radeon RX 6900 XT GPU till Steam Deck.

MKBHD kollar in Steam Deck

Feber.se - 13 Apr 22 kl. 19:00

Verkar gillar Valves portabla spelmaskin Nu har det gått ett tag sedan Valve började skicka ut de första exemplaren av sin handhållna spelkonsol Steam Deck. Vi har redan fått se när några tech-influencers testat Steam Deck och i klippet ovan ger Marques Brownlee, MKBHD, sitt omdöme om konsolen. MKBHD verkar gilla Steam Deck men har lite invändningar om att inte alla spel fungerar på konsolen på grund av de styrs av kontroller, till exempel ett tangentbord, som gör att vissa av spelen inte alltid går att köra i handhållet läge.


Fler inlägg från Feber.se

Apple verkar ha varumärkesskyddat realityOS

Feber.se - 31 May 22 kl. 12:00

Operativsystemet som sägs vara hjärtat i Apples VR/AR-satsning Flera källor rapporterar att Apple antagligen har registrerat varumärket "realityOS" på en lång rad marknader. Det har sedan i början av året spekulerats att Apples satsning på VR/AR kommer att drivas av ett operativsystem som går under namnet "realityOS". Varumärket realityOS har inte registrerats direkt av Apple.

5G-användandet ökar i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:30

Över 95 procent av datatrafiken körs dock via 4G fortfarande Runt en miljon mobilabonnenter i Sverige kopplade förra året upp sig mot något av landets 5G-nätverk. Detta framkommer i Post- och telestyrelsens (PTS) nya rapport "Svensk telekommarknad 2021". Majoriteten av datatrafiken i de svenska mobilnäten körs dock fortsatt via 4G.

Stephen King skriver på en uppföljare till Cujo

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:00

Verkar dock handla om ormar och inte om hundar Den gamle skräckmästaren Stephen King verkar efter över 60 romaner långt ifrån vara klar med sitt skrivande. Nu rapporteras det att King har en uppföljare till sin klassiska skräckroman Cujo på gång. Cujo släpptes 1981 och handlar om en rabiessmittad St.

Nu finns Chromecast med Google TV officiellt i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:50

Äntligen? Chromecast är ju en riktigt trevlig manick, men om man vill ha något mer än att bara strömma till så finns det nu ett trevligt alternativ i Chromecast med Google TV. Eller den har funnits sedan oktober 2020, men nu finns den officiellt i Sverige i Googles egna butik.

ESA ska testa att samla in rymdskrot 2024

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:30

Så att vi får lite ordning och reda i rymden i framtiden Den europeiska rymdorganisationen ESA fortsätter att försöka hitta lösningar för att rensa bort uttjänta satelliter från jordens omloppsbana. Nu har ESA inlett ett samarbete med rymdinternet-operatören OneWeb och rymdföretaget Astroscale som förhoppningsvis kan resultera i ett system för att ta hand om rymdskrot. Tanken bakom ESA:s senaste projekt är att Astroscales farkost ELSA-M ska skickas upp till rymden 2024 och där testa att fånga in uttjänta satelliter.

Pixel 7-prototyp dyker upp på eBay

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:00

Den redan annonserade telefonen släpps egentligen i höst Bara veckor efter att någon från Google lämnat kvar en Pixel Watch på en restaurang dyker nu ännu en av företagets ej släppta enheter upp i det vilda, denna gång Pixel 7 som egentligen inte ska släppas förrän i höst. Telefonen lades upp på eBay för försäljning och i den nu borttagna annonsen skrev säljaren att Pixel 7-prototypen körde Android 13, med 128 GB lagring och 8 GB RAM. Utropspriset låg på 450 dollar.

Snubbar sätter larvfötter på en Tesla

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:45

Vill Elon åka med? Tesla Model 3 är ju inte direkt någon terrängbil, men det går ju att ändra på. Grabbarna på den tyska kanalen The Real Life Guys byggde helt enkelt på larvfötter på en Model 3 och det gör den nog redo för skogen.

Nu kan du få andnöd i den virtuella verkligheten

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:30

Forskare tar fram VR-tillbehör som kan kväva dig Forskare på Salzburg University of Applied Sciences har utvecklat ett tillbehör till kommersiella VR-headset som kan både kan övervaka en VR-användares andning och styra lufttillförseln till användaren. Forskarna kallar sin lilla kvävnings-manick för "AirRes Mask" och tänker sig primärt två syften där denna kan användas. Dels säger man att AirRes Mask kan användas för att kontrollera en persons andning.

Långa Land Rover Defender är här

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:00

Har plats för åtta Den som vill trycka in lite fler passagerare i sin Defender kan nu glädjas åt att 90 och 110 får sällskap av versionen 130. Den är 34 centimeter längre, har en tredje sätesrad och plats för upp till åtta personer. När alla stolar är uppfällda är bagagerummet minimalt men fäller man andra och tredje raden sväljer utrymmet rejält med prylar.

Trailer för Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:30

Dokumentärserie om näthat som lett till våldsamma konsekvenser Här är trailern för en kommande dokumentärserie på Netflix där man dokumenterat vad som kan hända när digitalt hat och hot leder till våld och annat även utanför den virtuella världen. Serien heter Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet och handlar om tre specifika fall där trakasserier på nätet lett till så kallad swatting och andra otrevligheter för några drabbade. Bakom den nya serien står Brian Knappenberger som tidigare bland annat gjort We Are Legion, som handlar om hacktivistgruppen Anonymous, och The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz, en dokumentär som handlar om programmeraren och hacktivisten Aaron Swartz som begick självmord efter det att han anklagats för datorintrång mot det digitala biblioteket JSTOR.

EU inför sanktioner mot rysk olja

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:00

Med en del undantag Sent igår kväll kom EU-länderna överens om att införa sanktioner mot köp av olja från Ryssland. Stoppet av rysk olja blir en del i det sjätte sanktionspaket som införs från EU mot Ryssland. Det kommer dock att bli en del undantag i oljestoppet från Ryssland.

Humble Bee Bio vill fixa bioplast från djurriket

Feber.se - 30 May 22 kl. 21:00

Bin duger till mer än att bara pollinera blommor Det Nya Zeeländska företaget Humble Bee Bio har utvecklat teknik för att skapa en slags bioplast som efterliknar den som en speciell bi-arten producerar. Det handlar om en sorts citronbin som inte kan producera honung men för att kompensera det kan de spinna en slags bioplast där de kan lägga sina larver. Humble Bee Bios CTO Ryan Graves säger till TechCrunch: "It’s resistant to acids and bases.

Ransomwaret GoodWill kräver att drabbade gör goda gärningar

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:30

Låser filerna på datorn tills användaren donerat till fattiga och sjuka Säkerhetsföretaget CloudSEK har analyserat ett nytt ransomware som, till skillnad från de flesta andra ransomware, inte verkar vara framtaget för att berika kriminella. Ransomwaret kallas för "GoodWill" och låser filerna på en användares dator tills den drabbade donerat tillräckligt med pengar eller annat till fattiga och sjuka. Mer specifikt föreslås det att den drabbade ska donera kläder till fattiga, ta med fattiga barn till Pizza Hut samt donera pengar till fattiga som behöver läkarvård.

Candela presenterar ännu en ny elbåt

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:00

Det här är P-8 Voyager Den svenska elbåtstillverkaren Candela har nu visat upp sin nya modell P-8 Voyager i Venedig. Det är en bärplansbåt med plats för upp till sex passagerare och två kaptener. Den svävar fram över vattnet och lämnar bara en väldigt liten svallvåg efter sig.

Snubbe lurar turister som anländer till Gatwick i London

Feber.se - 30 May 22 kl. 19:30

"Welcome to Luton" Det finns flygplatser som kan vara ganska härliga, sen finns det också flygplatser som man verkligen inte vill vistas på. I videon ovan från Max Fosh sätter han upp en skylt vid flygplatsen Gatwick i London som säger "Welcome to Luton". Luton är inte bara den lägst betygsatta flygplatsen nära London, den ligger också en bra bit bort.