Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Blogginlägg från Bokbloggar - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Bokbloggar

Blogginlägg från Bokbloggar

En smakbit ur An Extraordinary Union

Bokbloggar - 1 timme sedan

”Det är dags för mig att börja på en ny bok, och enligt en snilleblixt jag fick i tisdags är det An Extraordinary Union av Alyssa Cole som blir nästa bok. (Snilleblixten var att jag om jag hinner läsa ut den tills tisdag kan använda den i veckans tisdagstrio..) Så här börjar boken: April 1861 Baltimore, Maryland It will be an easy assignment, a simple passing of information.

The Princess Saves Herself in This One

Bokbloggar - 2 timmar sedan

”Ah, life, the thing that happens to us while we re off somewhere else blowing on dandelions wishing ourselves into the pages of our favorite fairy tales. A poetry collection divided into four different parts: the princess, the damsel, the queen, you. the princess, the damsel, the queen piece together the life of the author in three stages, while you serves as a note to the reader all of humankind.

Att läsa i oktober

Bokbloggar - 3 timmar sedan

”Goodreads Choice Awards utmanings,böcker: Amerikansk Jord, Jeanine Cummins Svensk Klassikerutmaningsbok: Mina drömmars stad, Per Anders Fogelström Bokcirkelbok: Frankenstein, Mary Shelley Fysiska böcker: Fåglarna och andra Noveller, Daphne Du Maurier (påbörjad i September) De utvalda , Det främmande landet, Kristin Cashore Mistborn , Sista Riket, Brandon Sanderson (omläsning) Ljudböcker: Gräset är alltid blodigare på andra sidan häcken, Mattias Boström Sofia Rutbäck Höstgärning: Stand by me, Stephen King The Kind worth killing, Peter Swanson Amerikansk jord, Jeanine Cummins … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar.

K2 – på liv och död av Fredrik Sträng

Bokbloggar - 3 timmar sedan

”Fredrik Strängs bok (nå spökskrivna bok) har varit uppe på förslag och för omröstning i ena bokcirkeln ett antal gånger genom åren, men inte blivit vald. Nu blev den det förra månaden! Det är verkligen inte en bok jag någonsin hade plockat upp på eget bevåg, och det är ju sådant som är så väldigt kul med bokcirklar.

Smakebit på søndag: När alla klockor stannat

Bokbloggar - 5 timmar sedan

”En smakebit på søndag är ett stående inslag bland bokbloggare som ”drivs” av den norska bokbloggen Betraktninger . Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

Lyssnat på: The Ritual av Adam Neville

Bokbloggar - 10 timmar sedan

”The Ritual av Adam Nevill (2011) ???+ Fyra barndomsvänner reser till polcirkeln för att fotvandra och återuppta gammal vänskap. Det gnisslar mellan dem och saken blir inte bättre när de tar en genväg och snubblar över en uråldrig bosättning där det förekommit ritualer för att hylla något väsen som finns i skogen och det är inte den enda fara som hotar vännernas liv.

Sent i september av Jujja Wieslander – smakbit

Bokbloggar - 10 timmar sedan

”” Det var mamma som introducerade det vilda. Alldeles intill stugan låg skogen och där visade mig mamma den , backsippan. Vi föll på knä inför den ludna blå blomman, vars klocka hänger med nedböjt huvud.

165. Maria Cinthio och Anders Ödman (red): Vägar mot Lund

Bokbloggar - 11 timmar sedan

”Ett och ett halvt kilo bok, bunden i gediget klotryggsband, det känns närmast otidsenligt, men den är faktiskt från 2018. Det handlar om byggandet av Lunds domkyrka, men från det centrala temat finns det många trådar åt olika håll. Ett kapitel av Maria Cinthio behandlar vad som hände i Lund innan dess, det vill säga hur staden kom till och fick kyrkor lite längre söderut än domkyrkan.

En smakebit på søndag – Perfect Day

Bokbloggar - 11 timmar sedan

”Idag är det söndag. Utan att komma med några spoilers delar man på söndagen med sig av ett stycke från den bok man just håller på med att läsa. Spindeln i nätet är bloggen Betraktninger .

Review: En av oss: en fortelling om Norge

Bokbloggar - 13 timmar sedan

”En av oss: en fortelling om Norge by Åsne Seierstad My rating: 4 of 5 stars Åsne Seierstad har än en gång skrivit en riktigt bra bok. Den är hemsk, fruktansvärd och jag fylls med panikkänslor när hon beskriver skjutningarna på Utöya ut barnen och ungdomarnas perspektiv. Jag lider med föräldrarna till de barn som inte överlevde, hur tar man sig vidare efter att ha förlorat ett barn?

Solens dotter av Anna Granberg

Bokbloggar - 14 timmar sedan

”Den här boken hade alla talat så bra om och sen när jag såg författarinnan i en lajv på Inatagram så började jag med den direkt ! Och jag älskar den! Framför allt svärorden!

100 år med Lenni och Margot – Marianne Cronin

Bokbloggar - 15 timmar sedan

”Första meningen: När folk säger terminal , tänker jag på en flygplats. – Baksidestext:  Livet är kort. Ingen vet det bättre än 17,åriga Lenni som bor på en Läs mer ”100 år med Lenni och Margot – Marianne Cronin” … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar.

Giovannis rum – James Baldwin

Bokbloggar - 15 timmar sedan

”Titel: Giovannis rum Författare: James Baldwin ISBN: 9789185191703 Sidantal: 216 Förlag: Ruin Språk: Svenska Format: Inbunden Utgiven: 2011 (original 1956) Handling: David, en ung amerikan, driver runt i Paris. Han har friat till sin flickvän som rest iväg till Spanien för att tänka över sitt svar. Under en utekväll möter han den vackra och intensiva bartendern Giovanni.

Goodnight nobody av Jennifer Weiner

Bokbloggar - 16 timmar sedan

”Härligt nog finns massor av Jennifer Weiners böcker på Storytel numera både e,böcker och ljudböcker så jag tänkte beta av dem i lite lagom tempo framöver. Jag gillar allt jag läst av henne och nu var det dags för något i en lite annorlunda genre ,nämligen mord i förortsidyllen! Tankarna dras förstås till Wisteria Lane och Desperate Housewives och det är inte alls fel.

All´s well av Mona Awad

Bokbloggar - 16 timmar sedan

”From the critically acclaimed author of Bunny , a darkly funny novel about a theater professor suffering chronic pain, who in the process of staging a troubled production of Shakespeare’s most maligned play, suddenly and miraculously recovers. Miranda Fitch’s life is a waking nightmare. The accident that ended her burgeoning acting career left her with excruciating, chronic back pain, a failed marriage, and a deepening dependence on painkillers.

Lyssnat på: Förgätmigej av Kerstin Bergman

Bokbloggar - 16 timmar sedan

”Förgätmigej av Kerstin Bergman (2021, Southside Stories) ???? Augusti. De första tecknen på höst smattrar mot rutorna när samtalet kommer.

J.K Rowling – Harry Potter och Halvblodsprinsen

Bokbloggar - 17 timmar sedan

”Harry Potter #6 Titel Omslag Man förstår så klart både titel och omslag när man läser boken, vilket jag gillar. Handling Det är mitt i sommaren och i sitt sovrum hemma hos familjen Dursley väntar Harry Potter nervöst på ett besök av professor Dumbledore. Senast de sågs var den där hemska dagen på Trolldomsministeriet då Dumbledore duellerade med Lord Voldemort.

Berner, Ida: Tills mina fingrar blev blå

Bokbloggar - 17 timmar sedan

”Den här känns. Tämligen ofattbart att det är samma person som skrivit Mitt år med MS som sen får uppleva detta med sitt barn. Givetvis drar jag en del paralleller och jämför.

Quinn, Julia: En oemotståndlig frestelse

Bokbloggar - 17 timmar sedan

”Sjätte boken om Bridgerton och det tog även nu typ två dagar. Det är ett sånt läsdriv i dessa böcker. Den här var väl inn ehållsmässigt lite tunn egentligen, men ändå läser jag på i högt tempo och gillar det jag läser.

Leonard, M.G: Kryp

Bokbloggar - 18 timmar sedan

”Köpte när den kom för att jag hoppades barnen skulle gilla. Hamnade i en bokhög. Nu såg jag den och tänkte att det kunde vara en bra högläsningsbok för mig och Simon (12).

Renässansringen – Elisabeth Öhman

Bokbloggar - 18 timmar sedan

”Första meningen: När jag berättar det här är det en strålande sensommardag hemma i min födelsestad Nyköping. – Baksidestext: Drottning Maria Stuart av Skottland och amatörurmakaren Aron Läs mer ”Renässansringen – Elisabeth Öhman” … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar.

De unga vi dödar av Eija Hetekivi Olsson

Bokbloggar - 19 timmar sedan

”33,åriga Miira studerar till lärare på universitetet, praktiserar på ett gymnasium och jobbar i en mataffär för att få livet att gå runt. Sin egen förortsuppväxt har hon försökt förtränga nu vill hon utbilda elever och skicka dem mot framtiden som belästa bazookas. Men varför får de inte lära sig att bli lärare på lärarutbildningen?

Samiskt liv — traditioner i en ny tid

Bokbloggar - 19 timmar sedan

”Två böcker om samer står i centrum i det här seminariet. Moa Backe Åstot debuterade med ungdomsromanen Himlabrand och Ann,Helén Laestadius med Stöld , hennes första bok för vuxna. Två väldigt bra och viktiga böcker som angriper samefrågor på olika sätt.

Tyst vår av Rachel Carson

Bokbloggar - 21 timmar sedan

”Våren tystnade redan 1962 i delar av USA, och tidigare än så, för då publicerade Carson den här boken. Vem läste den? Okej många, men hur kunde den inte tas på större allvar?

Brott och klass

Bokbloggar - 22 timmar sedan

”Denise Rudberg, Pascal Engman och Karin Alfredsson samtalar med Josefin Sundström om brott och klass. Hur mycket tänker på på klass?, undrar Sundström.

Spännande men dålig bok om gängkrigens Göteborg

Bokbloggar - 23 timmar sedan

”Cyril Hellman har hjälpt den dömde gangstern Ali Khalil att skriva en bok . Lilla Chicago. Om den undre världen i Göteborg.

Frihet, motstånd och kreativitetens kraft

Bokbloggar - 23 timmar sedan

”Bokmässan är även så här på lördagsförmiddagen minst sagt luftig, men inte lika läskigt tom som i torsdags. Lördagens första programpunkt för min del är ett samtal med Suzanne Osten och Stina Wollter modererat av David Fjäll. Den förstnämnda gav mig ett fint kulturminne när vi på gymnasiet såg Tala!

Ni är liv för mig…

Bokbloggar - Igår: 11:11

”Jag kommenterar en text, som jag njutit av och funderat kring. Krönikören skriver intressant och får mig att tänka mer, både vidare och smalare. Jag skriver till henne, berättar.

Veckans mening – om tankeverksamhet

Bokbloggar - Igår: 10:18

”Har du stött på någon mening den här veckan, en speciell formulering som fått dig att hejda dig någon extra sekund? Den sortens meningar efterlyser Skriv,Robert på lördagar, och det är kul att kunna leverera en eller ett par rader som står ut lite ur en ”normal” textmassa, vare sig den är rolig, klok, provocerande eller kanske rent av lite sorglig. För egen del hamnar jag hos franska Anna Gavalda, välkänd för en stor publik efter ”Tillsammans är man mindre ensam”.

jazzigt #157

Bokbloggar - Igår: 10:14

”Slängde förpackningar i återvinning och i botten på min kasse såg jag att maken slängt förpackningen till rörblad till saxofonen, jag räddade den, passar fint som bokmärke till Toni Morrison bok, finns även en hel del jazzböcker i makens bokhylla: Jazz (1992) av Toni Morrison , professor i litteratur vid Princeton University, berättar om det fattiga svartas vardag i Harlem i New York på 1920,talet. Tre personer, Joe som är Violets man, den unga Ducas, Joes älskarinna. Violet som försöker knivskära den döda Ducas.

Bokmässan 2021: Första mässdagen

Bokbloggar - Igår: 10:01

”Nu har jag kommit till Göteborg och bokmässan, men jag har inte gjort så mycket mer än att hämta ut min pressackreditering. Och druckit vin. Lördagen är min stora dag då jag har flera seminarier inplanerade och jag ska göra två författarintervjuer.

Ny bok på gång – Elizabeth George

Bokbloggar - Igår: 09:01

”I årsskiftet kommer 21 delen i serien om Thomas Lynley och Barbara Havers (20 delar har redan kommit så lite tryckfel i posten). Tjocka böcker är det numera och det verkar bli så igen. Jag är inget fan av tegelstenar och kvaliteten på Georges böcker varierar, men när det kommer nytt så läser jag eller snarare lyssnar; brukar funka bättre när det är tegelstenar.

Veckans mening v. 38

Bokbloggar - Igår: 09:00

”Varje lördag presenterar jag en mening från boken jag läser. En mening som har fått mig att stanna upp. Den kan vara humoristisk, men den kan även vara allvarlig.

Bokrecension – 21 tankar om det 21 århundradet

Bokbloggar - Igår: 09:00

”Författare : Yuval Noah Harari Förlag : Natur Kultur Utgivningsår : 2018 Antal sidor : 327 Handling Vi har tämjt naturen, byggt samhällen och gjort enorma framsteg inom vetenskap och teknologi. Men vet vi verkligen vad vi ska göra av allt detta? Mycket snart måste vi bestämma hur vi ska använda all vår makt innan ridån går ned för vårt släkte.

Veckans mening: De kidnappade Kinasvenskarna

Bokbloggar - Igår: 08:31

””Självcensur är nämligen den överlägset mest effektiva formen av censur.” Mening hämtad från De kidnappade Kinasvenskarna av Jojje Olsson. En bok från Historiska Medias bokserie Brännpunkt .

Kommande böcker oktober 2021

Bokbloggar - Igår: 06:06

”Av någon underlig anledning så var det inte så många böcker som jag kände att jag verkligen var nyfiken på. Mestadels gick jag nog bara på välkända/intressanta författare. Kanske inte alltid rätt val, men det är ju faktiskt inte så att böckerna försvinner bara för att de inte kommer med i den här listan… Ganska många måste,böcker är det i alla fall.

Majgull Axelsson ”Inställd resa till Sabarmati”

Bokbloggar - Igår: 00:00

”Många gånger har jag öppnat romaner med inledningsscener där någon träder fram som har varit med om något speciellt. En bra början gör att berättelsen griper tag och jag vill veta mer om personernas liv och platserna där romanen utspelar sig. Romanen kan växa ytterligare om något brännande tema flikats in i handlingen eller om en oväntad vändning ger drastiska konsekvenser för någon av romanfigurerna.

Helgfrågan v 38

Bokbloggar - Igår: 22:00

”Mias Bokhörna frågar denna vecka (som är v 38 tiden rusar fram): Har du köpt biljetter (play eller studio) till Bokmässan i Göteborg? Jag står över i år och siktar på 2022 då allt förhoppningsvis är som vanligt igen, med mangel och allt. I öronen har jag 1795 av Niklas Natt och Dag och som pappersbok har jag Livvakten av Anna Karolina.

Hardcover edition of PRECINCT 20: DEAD STRANGE now available!

Bokbloggar - Igår: 20:36

”My acclaimed book PRECINCT 20: DEAD STRANGE , previously available in paperback and ebook format, is now also available in a hardcover edition. Each chapter is gorgeously illustrated with eerie black,and,white images . This sumptuous book makes a great gift for discerning readers of uncanny fiction.

Helgfrågan vecka 38 / 2021

Bokbloggar - Igår: 19:45

”Det blir enkelt att svara på Helgfrågan denna gång då det är Bokmässan Mia undrar över, och även om jag bor i en stad där det bara skulle ta sig ca 1 timme att resa ner till bokmässan från, så har jag inte en tanke på att i år att åka dit. Sen hade jag faktiskt inte en aning om att man kan köpa en playbiljett och se hemma i soffan, så det har jag ju inte gjort, men kanske ändrar mig då jag får fundera lite över det, det kostar ju lite mycket men man har ju året ut på att se på det man vill se … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar.