Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Utlandsstudiebloggen

Blogginlägg från Utlandsstudiebloggen

Ta del av storslagna naturupplevelser under din tid på Vancouver Island University

Utlandsstudiebloggen - i förrgår: 15:35

Vancouver Island University (VIU) ligger i den fina kuststaden Nanaimo på östra sidan av Vancouver Island i Kanada. Naimo är den största staden på Vancouver Island och en riktigt fin studentstad  som bjuder på ett rikt publiv och närhet till havet! Härifrån kan du enkelt ta dig till Vancouver med färja (1,5 timme) där du kan du bland annat kan ta del av shoppning, myllrande folkliv, restauranger och klubbar.

Skyddad: Vägen till jobb på mediekoncernen Schibsted

Utlandsstudiebloggen - 21 Jan 21 kl. 09:39

Detta innehåll är lösenordsskyddat. För att se det, ange ditt lösenord nedan: Lösenord: The post Skyddad: Vägen till jobb på mediekoncernen Schibsted appeared first on Blueberry College & Universitet.

Studera i Australienska Newcastle – du kommer inte bli besviken!

Utlandsstudiebloggen - 21 Dec 20 kl. 09:11

En pärla på Australiens kust Newcastle är beläget 11 mil norr om Sydney och här hittar du fantastiska stränder, mängder av historiska platser, spännande sevärdheter och mycket mer! Det är en av Australiens största och äldsta städer och här finns det mesta du kan önska under studietiden, något Blueberrys studenter också intygar. Läs mer om hur du kan få en studietid utöver det vanliga här!

Vad gör en managementkonsult?

Utlandsstudiebloggen - 03 Dec 20 kl. 11:34

Vill du arbeta i ett högt tempo med projekt inom flera olika branscher? I så fall kan managementkonsult vara något för dig! Vi har intervjuat Daniel Ohlsson som är ansvarig för rekrytering på Arthur D.

Skyddad: Studera på Engelska Arts University Bournemouth med start februari 2021

Utlandsstudiebloggen - 18 Nov 20 kl. 16:14

Detta innehåll är lösenordsskyddat. För att se det, ange ditt lösenord nedan: Lösenord: The post Skyddad: Studera på Engelska Arts University Bournemouth med start februari 2021 appeared first on Blueberry College & Universitet.

Hur är det att studera på Australiens västkust?

Utlandsstudiebloggen - 27 Oct 20 kl. 12:48

Tidigare Blueberrystudenten Anna läste Bachelor of Commerce, double majoring in Marketing and Managementpå Edith Cowan University (ECU) i Perth. Idag bor hon kvar i Australien och arbetar hon som Events and Marketing Manager på ECU. Anna trivs minst sagt bra i Perth och med sitt arbete på universitetet!

Vad lockar studenter till Amsterdam?

Utlandsstudiebloggen - 23 Oct 20 kl. 16:40

Upptäck charmiga Amsterdam som student Har du funderat på att göra din utlandstermin i Europa? Eller vill du kanske sticka iväg och testa fristående kurser i ett engelsktalande land som inte ligger alltför långt hemifrån? Då kanske Nederländerna och Amsterdam kan passa!

Sabina gjorde en transfer från Santa Monica College till Columbia University

Utlandsstudiebloggen - 08 Oct 20 kl. 15:49

”Att studera på Columbia är som att gå på en röd matta av möjligheter” Sabina Imanova lämnade Sverige för USA med hjälp av Blueberry i början av 2017. Hon påbörjade sina studier på ett community college (Santa Monica College) och gjorde sedan en transfer till topprankade Columbia University på Manhattan i New York för att slutföra sin utbildning. Vi ville såklart höra mer om hur det är att studera vid ett av världens främsta universitet, där även landets tidigare president Barack Obama studerat!

#Alumnistories Jacqueline tog examen från Billy Blue 2014 och jobbar fortfarande i Sydney

Utlandsstudiebloggen - 24 Sep 20 kl. 15:35

Det bästa med att studera utomlands var att studera på en fantastisk skola samtidigt som man fick uppleva en ny stad, lära känna en ny kultur och få vänner för livet. Hej, jag heter Jacqueline, är 33 år gammal och kommer från Malmö. Jag läste en Bachelor of Applied Design in Visual Communication på Billy Blue College of Design i Sydney och tog examen i maj 2014.

Tillsammans med några vänner åkte Ella till CSU Northridge för en oförglömlig termin!

Utlandsstudiebloggen - 09 Sep 20 kl. 09:38

Upplevelsen är det bästa, att få testa något nytt och bo i ett annat land! Hej! Mitt namn är Ella och jag är nu 23 år gammal, när jag åkte till USA och pluggade i LA var jag 21.

Griffith University – Ett populärt val bland svenska studenter

Utlandsstudiebloggen - 04 Sep 20 kl. 15:57

Det finns många anledningar till varför man vill studera utomlands och många saker att tänka på kring ansökan och vilket college eller universitet man börjar studera på. Det är därför Blueberry finns för dig! Ett av våra nyare samarbeten är med Griffith University i Australien som är väldigt populärt bland svenska studenter.

Vill du studera till kock eller arbeta med människor?

Utlandsstudiebloggen - 28 Aug 20 kl. 13:15

Då är utlandsstudier på William Blue College of Hospitality Management något för dig! William Blue College of Hospitality Management beläget i soliga Sydney, Australien är en ledande skola för utbildningar inom Hospitality Management, Culinary Management och Tourism. Hit kommer studenter som vill få det bästa av en utbildning inom Hospitality och Tourism och bli väl förberedda inför arbetslivet!

Gustav studerade på UCLA Extension och säljer nu villor i Beverly Hills

Utlandsstudiebloggen - 13 Aug 20 kl. 13:40

”Jag trivs så bra och lever min dröm!” Gustav Vingren från Landskrona hann studera ett halvår inom fastighetsföretagande i Malmö innan han bestämde sig för att byta snö och kyla mot soliga Los Angeles i början av 2019 med hjälp av Blueberry. Efter 9 månaders studier inom Real Estate på UCLA Extension tog han examen och började kort därefter arbeta på en mäklarfirma i Beverly Hills.

#Alumnistories – studier på Foothill College gav Alicia en extra familj

Utlandsstudiebloggen - 27 Jul 20 kl. 10:01

”Många säger till mig att jag blev som en ny person!” Jag heter Alicia och fyllde nyligen 27 år. Jag kommer från Jönköping och det är även där jag bor idag!

Studier på Regent’s University leder till framgång för många!

Utlandsstudiebloggen - 22 Jul 20 kl. 10:54

Se vad Regent’s studenter har haft för sig under våren! Regent’s University i centrala London är ett universitet som lockar många med flera utbildningar anpassade för framtiden och arbetslivet. Här kan du läsa om vad Regent University London’s studenter och Alumnistudenter åstadkommit och det är inte svårt att se Regent’s vision som genomförbart!

Lyssna dig till personlig utveckling och nya kunskaper!

Utlandsstudiebloggen - 16 Jul 20 kl. 11:00

Poddarna som gör dig smart Äntligen sommar och ledighet, fantastiskt va? Men ibland kan faktiskt ledigheten bli lite långtråkig. Två veckor i solstolen kanske behöver kombineras med lite hjärnstimulans och då har vi det perfekta rådet till dig – utbildande podcasts!

Blueberrys Barcelona Guide

Utlandsstudiebloggen - 26 Jun 20 kl. 14:01

Staden har en stor passion för fotboll, en strand mitt i city och mat i världsklass – Du får inte missa Barcelona! Barcelona är Kataloniens huvudstad och Spaniens näst största stad – efter huvudstaden Madrid. Staden är väldigt tätbefolkad med en population på hela 5,5 miljoner människor.

Felicia pluggade på Manhattan i New York

Utlandsstudiebloggen - 16 Jun 20 kl. 11:16

Det är absolut en erfarenhet jag aldrig kommer ångra! Mitt namn är Felicia, jag är 23 år gammal och pluggar en termin på Berkeley College på Manhattan i New York. Jag har tagit lite strökurser i marknadsföring/marknadskommunikation för att komplettera utbildningen jag har sedan tidigare från Stockholms Universitet där hemma.

#Alumnistories – Daniel fick anställning genom Edith Cowan University

Utlandsstudiebloggen - 12 Jun 20 kl. 11:12

Daniel lyckades uppnå en strålande karriär i Australien tack vare sin utbildning och sina kontakter genom skolan! ”Perth är enligt mig världens bästa stad och jag hade inte ens en tanke på att åka hem. Hela västkusten är fantastisk och staden Perth bara växer och växer.