Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Utlandsstudiebloggen

Blogginlägg från Utlandsstudiebloggen

Therese satsar på en framtid inom musik genom studier på BIMM

Utlandsstudiebloggen - 13 Apr 21 kl. 11:29

”Det bästa med att studera utomlands för mig har varit hur mycket jag utvecklats som person.” Therese är 23 år gammal och kommer ifrån Stockholm där hon tidigare pluggat både sång och musikal. För ungefär 8 månader sedan flyttade hon till London där hon nu studerar Popular Music Performance med inrikting sång på BIMM.

Samuel satsar på en karriär inom fotbollsbranschen genom studier på Solent

Utlandsstudiebloggen - 07 Apr 21 kl. 17:12

”Jag älskar hur naturligt det är att hänga med människor på stan här. Jag bor med andra och för er som har sett serien Friends kan det liknas vid det – i positiv mening” Samuel studerar en bachelor i Football Studies på Solent University i Southampton, England. Efter utbildningen funderar han på att läsa en master, för att till slut nå sitt mål att jobba i toppen av fotbollsindustrin.

Studentliv i världsklass på populära De Montfort University

Utlandsstudiebloggen - 25 Mar 21 kl. 17:19

På De Montfort University i Leicester, England får du ett brett utbud av utbildningar med allt från marknadsföring, business och psykologi till mode och arkitektur. Studentlivet ligger i topp och som ny internationell student är du garanterad ett boende på campus under din första termin. Kolla in videon nedan för fler anledningar till varför DMU lockar studenter världen över!

Blueberrys London guide

Utlandsstudiebloggen - 22 Mar 21 kl. 16:10

Det här får du inte missa i London London är huvudstaden i England och med sina 9 miljoner det är en riktig storstad. Här finns många guldklimpar och trots sin storlek har staden behållit sin klassiskt engelska charm, vilket är sällsynt för så stora städer. Med ett direktflyg från Stockholm landar du i London på endast drygt 2,5 timme.

Skriva motivationsbrev för utlandsstudier

Utlandsstudiebloggen - 15 Mar 21 kl. 16:14

Vissa universitet och college vill att man skickar med ett motivationsbrev i ansökan. I vissa fall skriver skolorna själva vad de vill att du diskuterar i motivationsbrevet, då bör du följa skolans riktlinjer. Ibland ger skolorna däremot inga direktiv alls, så här kommer några tips att tänka på när du ska skriva ditt motivationsbrev till en Bachelor Degree eller kortare kurs vid ett college eller universitet utomlands.

Peder läser Sports Management på Solent University i engelska Southampton

Utlandsstudiebloggen - 08 Mar 21 kl. 09:35

”Staden har allt en student kan önska sig. Prismässigt ligger den också i linje med studentlivet.” Peder är 22 år gammal och uppvuxen i Stockholm.

Webinar – Hur är det att studera i Kanada på prestigefyllda UBC?

Utlandsstudiebloggen - 28 Jan 21 kl. 16:43

The University of British Columbia (UBC) – Academic Excellence and Ideal location UBC är Kanadas högst rankade universitet och ligger även på topp 50 i världsrankingar. UBC och Kanada som studieval ger inte bara en merit på ditt CV och spännande, vacker studieplats, utan så mycket mer! Se videon nedan för att höra en alumni från UBC berättar varför The University of British Columbia (UBC) kan vara ditt perfekta val om du är intresserad av att studera i Kanada!

Ta del av storslagna naturupplevelser under din tid på Vancouver Island University

Utlandsstudiebloggen - 22 Jan 21 kl. 15:35

Vancouver Island University (VIU) ligger i den fina kuststaden Nanaimo på östra sidan av Vancouver Island i Kanada. Naimo är den största staden på Vancouver Island och en riktigt fin studentstad  som bjuder på ett rikt publiv och närhet till havet! Härifrån kan du enkelt ta dig till Vancouver med färja (1,5 timme) där du kan du bland annat kan ta del av shoppning, myllrande folkliv, restauranger och klubbar.

Skyddad: Vägen till jobb på mediekoncernen Schibsted

Utlandsstudiebloggen - 21 Jan 21 kl. 09:39

Detta innehåll är lösenordsskyddat. För att se det, ange ditt lösenord nedan: Lösenord: The post Skyddad: Vägen till jobb på mediekoncernen Schibsted appeared first on Blueberry College & Universitet.

Studera i Australienska Newcastle – du kommer inte bli besviken!

Utlandsstudiebloggen - 21 Dec 20 kl. 09:11

En pärla på Australiens kust Newcastle är beläget 11 mil norr om Sydney och här hittar du fantastiska stränder, mängder av historiska platser, spännande sevärdheter och mycket mer! Det är en av Australiens största och äldsta städer och här finns det mesta du kan önska under studietiden, något Blueberrys studenter också intygar. Läs mer om hur du kan få en studietid utöver det vanliga här!

Vad gör en managementkonsult?

Utlandsstudiebloggen - 03 Dec 20 kl. 11:34

Vill du arbeta i ett högt tempo med projekt inom flera olika branscher? I så fall kan managementkonsult vara något för dig! Vi har intervjuat Daniel Ohlsson som är ansvarig för rekrytering på Arthur D.

Skyddad: Studera på Engelska Arts University Bournemouth med start februari 2021

Utlandsstudiebloggen - 18 Nov 20 kl. 16:14

Detta innehåll är lösenordsskyddat. För att se det, ange ditt lösenord nedan: Lösenord: The post Skyddad: Studera på Engelska Arts University Bournemouth med start februari 2021 appeared first on Blueberry College & Universitet.

Hur är det att studera på Australiens västkust?

Utlandsstudiebloggen - 27 Oct 20 kl. 12:48

Tidigare Blueberrystudenten Anna läste Bachelor of Commerce, double majoring in Marketing and Managementpå Edith Cowan University (ECU) i Perth. Idag bor hon kvar i Australien och arbetar hon som Events and Marketing Manager på ECU. Anna trivs minst sagt bra i Perth och med sitt arbete på universitetet!

Vad lockar studenter till Amsterdam?

Utlandsstudiebloggen - 23 Oct 20 kl. 16:40

Upptäck charmiga Amsterdam som student Har du funderat på att göra din utlandstermin i Europa? Eller vill du kanske sticka iväg och testa fristående kurser i ett engelsktalande land som inte ligger alltför långt hemifrån? Då kanske Nederländerna och Amsterdam kan passa!