Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Swedroid.se - Allt om Google Android

Blogginlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

USA förbjuder inrikes distribution av TikTok och WeChat

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 14:56

I ett pressmeddelande tillkännager amerikanska myndigheter att både TikTok såväl som WeChat från och med 20/9 ej längre får distribueras via appbutiker i USA. As of September 20, 2020, the following transactions are prohibited: Any provision of service to distribute or maintain the WeChat or TikTok mobile applications, constituent code, or application updates through an online mobile application store in the U.S.

Samsung Galaxy Z Fold 2 börjar säljas i Sverige för 22 690 kronor

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 11:58

Ett pressmeddelande från Samsung kungör att deras senaste vikbara telefon Galaxy Z Fold 2 blir tillgänglig i Sverige idag. Rekommenderade cirkapriset ligger på 22 690 kronor. Enligt Prisjakts index har dock inga återförsäljare telefonen i lager, bortsett från Samsungs egna webbutik.

Google Drive börjar ta bort filer i papperskorgen automatiskt

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 11:07

Från och med 13 oktober kommer Google Drive automatiskt radera filer som legat i papperskorgen i 30 dagar. Tidigare har filer i papperskorgen legat kvar där på obestämd tid, fram till att papperskorgen töms manuellt. Filer som ligger i papperskorgen tar fortfarande upp plats och räknas mot användares lagringskvoter.

Sony lanserar Xperia 5 II med 120Hz uppdateringsfrekvens

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 11:37

Sony har nu introducerat Xperia 5 II och det är en relativt fullspäckad telefon på pappret. Två av förbättringarna berör 6,1-tums OLED-skärmen, då den nu erbjuder 120Hz uppdateringsfrekvens och 240Hz samplingsfrekvens. Tillsammans med optimeringar i mjukvaran har latensen minskat med 35 procent enligt Sony.

Apple A14 Bionic är första mobilchippet med 5nm

Swedroid.se - Allt om Google Android - 16 Sep 20 kl. 16:45

En av få punkter Android har legat efter IOS hårdvarumässigt är beräkningskraften, då Apples egna chipp i regel presterat påtagligt bättre än Qualcomms, Samsungs och Huaweis motsvarigheter. I samband med gårdagens presentation introducerade Apple nya chippet A14 Bionic med 5nm tillverkningsteknik, som de blir först med i mobilbranschen. De senaste chippen för Androidtelefoner använder 7nm tillverkningsteknik.

Hur stor är din månatliga surf i mobilen?

Swedroid.se - Allt om Google Android - 16 Sep 20 kl. 11:26

För tre och ett halvt år sedan svarade en av tio att de hade obegränsad mobildata, i en undersökning på Swedroid. Den surfmängd som fick flest röster var 6GB (24 %), följt av 15GB och 3GB. Nästan lika många som hade obegränsad mobildata hade inte mer än 1GB trafik i månaden (9 %).

Apple introducerar Watch Series 6 och den mindre kostsamma Watch SE [Konkurrensen]

Swedroid.se - Allt om Google Android - 15 Sep 20 kl. 20:58

Apple har under kvällen presenterat två nya smartklockor: Watch Series 6 och den mindre kostsamma Watch SE. Största nyheten i Series 6 är möjligheten att mäta syremättnaden i blodet. Designen är samma som för föregångaren, men det finns nya färger och materialval för konstruktionen och nya armband.

Samsungs nya bildsensorer tar mindre plats

Swedroid.se - Allt om Google Android - 15 Sep 20 kl. 16:31

Samsung har introducerat fyra nya bildsensorer med 0,7μm ISOCELL-teknik. De nya kamerorna har upplösningar på 108MP, 64MP, 48MP och 32MP. Tillverkaren säger att de kommer göra superhögupplösta bildsensorer mainstream.

Comviq introducerar stöd för e-SIM

Swedroid.se - Allt om Google Android - 15 Sep 20 kl. 13:53

Comviq stödjer nu e-SIM för både abonnemang och kontantkort. Till skillnad mot traditionella SIM-kort är e-SIM en permanent del av telefonen så att nummer kan aktiveras och bytas helt digitalt. Många nya telefoner har idag stöd för e-SIM och alla dessa kan användas hos Comviq, enligt operatören.

Spotify lanserar funktionen ”mina eviga favoriter”

Swedroid.se - Allt om Google Android - 15 Sep 20 kl. 13:31

Spotify har presenterat en ny finess som omväxlande kallas ”mina eviga favoriter” och ”mina älsklingslåtar” på svenska. Det rör sig om en kort spellista med bara fem låtar eller poddar, vilken enkelt kan delas på sociala medier. Funktionen nås från hemskärmen av Spotify-appen, där ”dela dina eviga favoriter” nu visas.

Fler tecken på mobil med rullbar skärm från LG

Swedroid.se - Allt om Google Android - 15 Sep 20 kl. 13:11

LG och Samsung började experimentera med flexibla skärmar redan i slutet av 2013, med G Flex respektive Galaxy Round. År 2014 visade en roadmap från LG att de siktade på smartphones och TV-apparater med rullbara skärmar från 2017 och framåt. Tidigare i sommar hävdade sydkoreanska The Lec att LG kommer släppa en smartphone med rullbar skärm första halvan 2021.

Google har eliminerat sin koldioxidskuld, vill använda 100 procent ren energi 2030

Swedroid.se - Allt om Google Android - 15 Sep 20 kl. 12:54

Redan 2007 blev Google det första stora koldioxidneutrala företaget. Tio år senare matchades Googles egna energiförbrukning med 100 % förnybar energi, något de enligt Sundar Pichai också blev först ut med. Pichai skriver att Google har branschens renaste moln och att de köper mer förnybar energi än något annat företag.

Så här ser OnePlus 8T ut enligt rykte

Swedroid.se - Allt om Google Android - 15 Sep 20 kl. 12:17

Renderade bilder från @OnLeaks kan avslöja designen för OnePlus 8T, som sannolikt presenteras inom några veckor. Telefonen har en kamera-ö uppe i vänstra hörnet av skärmen, och en stor kameramodul à la Samsung uppe i vänstra hörnet av bakstycket. Det fysiska reglaget för att tysta systemets ljud finns kvar enligt bilderna.

Amerikanska tullen beslagtar OnePlus Buds, hävdar att de är AirPods-plagiat

Swedroid.se - Allt om Google Android - 15 Sep 20 kl. 11:37

Amerikanska tullen konfiskerade nyligen 2000 exemplar av OnePlus trådlösa hörlurar Buds, vilka de hävdade var plagiat av Apple AirPods. Nog för att det två hörlurarna påminner om varandra, men i början framstod det som ett misstag från någon som inte känner till OnePlus. Buds hade dessutom redan börjat säljas i USA och säljs fortfarande, utan problem.

Disney+ slår upp dörrarna i Sverige – här är allt du behöver veta

Swedroid.se - Allt om Google Android - 15 Sep 20 kl. 06:07

Under natten till tisdagen slog Disney upp dörrarna i Sverige för strömningstjänsten Disney+.  Utöver de klassiska Disney-filmerna och TV-serierna ingår titlar från Marvel, Pixar, Star Wars och National Geographic i utbudet. Tjänsten kostar 69 kronor per månad eller 689 kr per år.

Google presenterar Pixel 5 tillsammans med fler nyheter vid livesänt event 30/9

Swedroid.se - Allt om Google Android - 14 Sep 20 kl. 20:24

Google kommer att introducera Pixel 5 tillsammans med ett par ytterligare produkter vid ett livesänt event som äger rum under onsdagen 30/9 med start klockan 20:00 svensk tid. Utöver Pixel 5 väntas även Pixel 4a 5G, som bygger på det kraftfullare mellanklasschippet Snapdragon 765G och inkluderar 5G, att presenteras. Pixel 4a som introducerades för drygt en månad sedan bygger i sin tur på Snapdragon 730G och inkluderar ej 5G.

LG introducerar dubbelskärmade särlingen Wing

Swedroid.se - Allt om Google Android - 14 Sep 20 kl. 16:58

LG:s mycket ovanliga telefon Wing med dubbla skärmar har nu presenterats, efter en serie rykten. Den sydkoreanska elektronikjätten har experimenterat så det stått härliga till genom åren, med blandat resultat. G5 hade exempelvis våren 2016 en modulär konstruktion.

Tidigt rykte om kamerorna i Galaxy S21 nämner dubbla telefoto-objektiv

Swedroid.se - Allt om Google Android - 14 Sep 20 kl. 15:15

Sydkoreanska The Lec hävdar att nästa års flaggskepp från Samsung, kallat Galaxy S21 i ryktet, kommer erbjuda dubbla telefoto-objektiv. Det nya telefoto-objektivet sägs ersätta time-of-flight-sensorn i föregångaren. Totalt sitter det fyra kameror på bakstycket enligt källan.

Nu kan Google Play Games filtrera bort spel med IAP och annonser

Swedroid.se - Allt om Google Android - 14 Sep 20 kl. 14:35

Androids spelcenter, Google Play Games, kan användas för att söka efter spel i Play Store. En nyhet i appen är att användare kan filtrera bort spel som har annonser eller IAP, det vill säga mikrotransaktioner. Det går även att ange att apparna som visas i sökresultaten ska vara gratis.

Samsung ser ut att presentera Galaxy S20 Fan Edition 23 september

Swedroid.se - Allt om Google Android - 14 Sep 20 kl. 14:13

Samsung har meddelat att de kommer presentera nyheter 23 september, på onsdag nästa vecka. Ordvalet i inbjudan indikerar att det är Galaxy S20 Fan Edition som kommer att introduceras. Så gott som alla uppgifter om telefonen avslöjades tidigare i månaden.

Nvidia förvärvar Arm för 40 miljarder dollar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 14 Sep 20 kl. 13:55

Nvidia kommer förvärva brittiska halvledarföretaget Arm av SoftBank för 40 miljarder dollar, vilket idag motsvarar 350,6 miljarder kronor. SoftBank köpte upp Arm år 2016 för 31 miljarder dollar. Arm ligger bakom arkitekturen för de chipp som driver våra mobiler.

Huaweis nya smartklocka Watch GT 2 Pro har trådlös laddning

Swedroid.se - Allt om Google Android - 11 Sep 20 kl. 16:03

Huaweis senaste smartklocka Watch GT 2 Pro har komplett stöd för trådlös laddning via Qi-standarden. Alla Qi-kompatibla laddare kan användas, inklusive vissa mobilflaggskepp som erbjuder omvänd trådlös laddning. Klockan drivs av det energieffektiva men samtidigt begränsade systemet LiteOS.

Motorola lanserar 6,8-tummaren Moto G9 Plus

Swedroid.se - Allt om Google Android - 11 Sep 20 kl. 15:39

Om du tycker det är svårt att hålla reda på alla mobiler från Motorola är du inte ensam. Efter Moto G9 Play för ett par veckor sedan kommer nu Moto G9 Plus. Telefonen har en väl tilltagen panel med 6,8”, Full HD+-upplösning och HDR10-stöd.

Android 11 förbättrar hur standard-appar anges

Swedroid.se - Allt om Google Android - 11 Sep 20 kl. 13:37

Om Android inte vet var en länk ska öppnas visar systemet en smidig dialogruta. Från rutan går det att välja app och huruvida någon av de tillgängliga apparna ska anges som standard, så användare slipper få frågan igen. Det går även att dubbeltrycka för att snabbt välja ett av öppningsalternativen.

Google presenterar Android 11 Go, startar appar 20 % snabbare

Swedroid.se - Allt om Google Android - 11 Sep 20 kl. 13:18

Våren 2017 presenterade Google en mer resurssnål version av Android som kallas ”Go”. Systemet hade ursprungligen designats för enheter med bara 1GB RAM eller mindre, men i och med Android 11 Go är högstanivån istället 2GB. Enligt Google kommer Android 11 Go bli tillgängligt på alla nya enheter med upp till 2GB arbetsminne, från och med nästa månad.

Telenor hoppas kunna ge 5G-täckning till hela Sverige 2023

Swedroid.se - Allt om Google Android - 10 Sep 20 kl. 23:36

Även om 5G-stöd börjar bli vanligt i telefoner är det fortfarande väldigt få som har tillgång till femte generationens mobilnät. I Sverige byggs dock nätet ut för fullt och Telenor skriver att deras mål är att kunna erbjuda 5G till 99 % av befolkning 2023. I början finns operatörens 5G-nät endast i Stockholms innerstad och det blir redo i slutet av oktober.

Motorola Moto Razr 5G kostar 15 990 kronor i Sverige

Swedroid.se - Allt om Google Android - 10 Sep 20 kl. 23:09

Enligt ett svenskt pressmeddelande under torsdagen kommer Motorola Moto Razr 5G få ett rekommenderat cirkapris på 15 990 kronor när telefonen släpps. Motorola skriver dock inte när telefonen blir tillgänglig i Sverige, då detta meddelas senare. Priset blir därmed knappt 2000 kronor lägre än Samsung Galaxy Z Flip 5G, som har samma formfaktor.

Flik-grupperna i Chrome för PC nu tillgängliga för alla

Swedroid.se - Allt om Google Android - 10 Sep 20 kl. 21:45

Nya grupperingsfunktionen för flikar i Chrome för PC ska nu ha blivit tillgänglig för alla användare. Flikar grupperas genom att högerklicka på dem och välja ”lägg till fliken i en ny grupp”. Om grupper redan finns heter alternativet istället ”Lägg till fliken i gruppen”.

Emojipedia går igenom alla 117 nya emojis i Android 11

Swedroid.se - Allt om Google Android - 10 Sep 20 kl. 15:08

Tillgång till nya emojistandarder kräver fortfarande en systemuppdatering, om inte enskilda meddelandetjänster implementerat eget stöd. Android 11 för med sig 117 nya piktogram, vilka har sammanställts av Emojipedia. Utöver alla nya figurer innehåller Android 11 en lång rad designförändringar med inspiration från tidigare upplagor.

Huawei tillkännager HarmonyOS 2, kan komma till telefoner nästa år

Swedroid.se - Allt om Google Android - 10 Sep 20 kl. 14:45

Huawei har presenterat version 2 av sitt Androidalternativ HarmonyOS. En betaversion av operativsystemets SDK blir tillgänglig för utvecklare idag, medan SDK för smartphones dröjer till december. HarmonyOS har utvecklats för att kunna köras på all form av elektronik.

Huawei introducerar EMUI 11

Swedroid.se - Allt om Google Android - 10 Sep 20 kl. 14:31

Huawei har introducerat sitt nya gränssnitt EMUI 11, vilket inte baseras på Android 11 då företaget inte längre får förhandsaccess till koden efter USA:s svartlistning. Företaget fick källkoden först häromdagen, då den släpptes för alla. Samtidigt rör det sig om en större uppdatering.

Motorola introducerar vikbara Moto Razr 5G

Swedroid.se - Allt om Google Android - 09 Sep 20 kl. 21:38

Motorola har nu lanserat sin andra generation Moto Razr med vikbar skärm. Den nya modellen har ett förbättrat gångjärn som ska klara minst 200 000 vikningar, vilket motsvarar över 100 vikningar om dagen i fem år. Konstruktionen ska vara lättare att öppna och stänga, utan något knakande ljud.

Google släpper källkoden för Android 11

Swedroid.se - Allt om Google Android - 09 Sep 20 kl. 17:32

Efter att ha uppdaterat sina Pixel-telefoner till Android 11 under gårdagskvällen har Google nu släppt källkoden för det nya systemet till Android Open Source Project (AOSP). Vem som helst kan ladda hem koden och kika runt. Koden är just bara av intresse för utvecklare och framförallt för de som skapar så kallade ROM:ar – kompletta operativsystem som kan ersätta tillverkarnas motsvarigheter.

Rykte: Specifikationerna för vikbara Moto Razr 5G

Swedroid.se - Allt om Google Android - 09 Sep 20 kl. 12:57

Motorolas uppföljare till fjolårets moderniserade Moto Razr är på gång. Telefonen har en skärm som kan vikas på mitten, så att enheten tar mindre plats i fickan. Roland Quandt har publicerat kompletta specifikationer för nya modellen.

Oppo presenterar ColorOS 11 på måndag

Swedroid.se - Allt om Google Android - 09 Sep 20 kl. 12:27

Nu när Google har släppt Android 11 är tillverkare på gång med sina egna system som baseras på senaste Androidversionen. Ett av de företagen är Oppo, som kommer att presentera ColorOS 11 nu på måndag, 14 september. Oppo väljer att hoppa direkt från dagens ColorOS 7 till ColorOS 11, sannolikt för att signalera att systemet baseras på just Android 11.

Cher Wang tillbaka som vd för HTC

Swedroid.se - Allt om Google Android - 09 Sep 20 kl. 12:03

Cher Wang är återigen vd för HTC. Hon var med och grundade företaget 1997 och tar över efter Yves Maitre, som tidigare var chef inom operatören Orange i Frankrike. HTC har inte försvunnit helt från smartphonemarknaden, men så gott som.

OnePlus visar upp OxygenOS 11 i video, släpper öppen beta

Swedroid.se - Allt om Google Android - 08 Sep 20 kl. 23:14

OnePlus har släppt den första öppna betaversionen av OxygenOS 11 för företagets senaste telefoner 8 och 8 Pro. Systemet baseras på Android 11 och för med sig en ny design, vars fokus är att förenkla enhandsanvändning. Tillverkaren visar upp systemet i en kort reklamfilm på YouTube, vilken tar upp nya väder-appen, den så kallade Shelf i hemskärmsappen, samt galleriet som fått fler funktioner och en ny layout.

Apple presenterar nyheter 15 september, sannolikt ny smartklocka [Konkurrensen]

Swedroid.se - Allt om Google Android - 08 Sep 20 kl. 19:56

Apple har bjudit in till ett evenemang 15 september, med devisen ”time flies”. Vanligtvis presenteras nya Iphones i september men årets modeller, hela fyra till antalet, förväntas bli försenade. Med tanke på Apples slogan är det sannolikt istället en ny Apple Watch som kommer att introduceras: Series 6.