Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Blogginlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Swedroid.se - Allt om Google Android

Blogginlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Har IOS bättre appar än Android?

Swedroid.se - Allt om Google Android - 16 timmar sedan

Erbjuder IOS bättre appar än Android? Frågan är svår att ge ett rakt svar på och den kan tolkas på flera olika vis. Har App Store bättre appar överlag än Google Play är en tolkning, medan en annan är huruvida de appar som finns för båda plattformarna i regel är bättre för IOS eller Android.

Total War: Medieval II kommer släppas för Android och IOS i vår

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 15:00

Brittiska Feral Interactive har ända sedan starten 1996 specialiserat sig på att porta spel till olika plattformar. Utvecklaren har bland annat portat titlar som Alien: Isolation, Xcom 2 och Rome: Total War till Android. Senaste spelet Feral givit sig på är Total War: Medieval II som ursprungligen släpptes för Windows i slutet av 2006.

Återställning av WhatsApp-backup mellan Android och IOS närmar sig

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 13:50

WhatsApp-användare som växlat mellan Android och IOS eller tvärtom blev länge av med sin historik, eller så behövde de förlita sig på mer eller mindre suspekta tredjepartstjänster. Numera är det möjligt att återställa backup från IOS till utvalda Galaxy- och Pixel-telefoner och snart även till alla mobiler som lanserats med Android 12. WABetaInfo har fiskat fram mer information om återställning av backups från Android till IOS.

Storytel släpper app för Wear OS

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 13:28

Ljudbokstjänsten Storytel har introducerat en app för Wear OS. Syftet är att användare ska kunna lämna mobilen hemma och lyssna på ljudböcker via smartklocka när de är iväg från hemmet. Storytel finns sedan tidigare för Apple Watch.

Googles AR-headset kallas ”Project Iris” i senaste ryktet

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 13:14

I slutet av förra året påstods Google arbeta på ett nytt headset för förstärkt verklighet. Detta förde tankarna till Googles satsning på smartglasögon som det aldrig blev något av för konsumenter. En ny rapport menar att AR-enheten kallas ”Project Iris” internt och att det rör sig om ett headset och inte några glasögon.

Samsung bekräftar evenemang i februari, nämner inte vilken dag

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 12:38

Samsung har bekräftat att nyheter kommer presenteras under ett Unpacked-evenemang i februari, men nämner inte vilken dag. Kanske är dagen inte spikad än eller så har Samsung andra motiv bakom att inte meddela datumet. I inlägget anspelar Samsung på Note-serien genom att skriva att den mest anmärkningsvärda (”noteworthy”) S-modellen de någonsin skapat kommer presenteras under evenemanget.

Apple Music näst största musikströmningstjänsten, Spotify dominerar

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 19:28

Enligt en analys av MIDIA Research växte antalet som betalar för musikströmningstjänster med 26,4 % under året som ledde fram till andra kvartalet 2021. Spotify dominerar fortfarande marknaden med en andel på 31 %. Apple Music ligger tvåa med en marknadsandel på 15 %.

Arnold Goldberg ny chef för svagt presterande Google Pay

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 19:05

Google har utsett Arnold Goldberg, en veteran hos PayPal, till ny chef för företagets betalningsavdelning vilken inkluderar Google Pay. Sökjätten har erbjudit en digital plånbok i över tio år. För fyra år sedan slogs Android Pay och Google Wallet samman till nya Google Pay.

Kostnadsfria utgåvan av G Suite försvinner

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 13:13

Fram till december 2012 erbjöd Google en kostnadsfri version av G Suite, även kallad Google Apps. Därefter försvann gratisupplagan för nya konton men den fanns kvar för befintliga användare. Nu kommer den kostnadsfria utgåvan försvinna helt och hållet.

Google börjar betatesta Androidspel för Windows

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 12:56

I början av december förra året berättade Google att Androidspel kommer släppas för Windows 10 och Windows 11. Nu har en betaversion lanserats i Sydkorea, Taiwan och Hongkong. Google utlovar sömlösa spelsessioner mellan telefoner, surfplattor, Chromebooks och Windows-datorer.

Google lägger ned YouTube Originals

Swedroid.se - Allt om Google Android - 19 Jan 22 kl. 15:48

År 2016 började Google producera exklusivt innehåll för YouTube. Satsningen kallades ”YouTube Originals” och sågs som ett försök att konkurrera med andra typer av strömningstjänster som exempelvis Netflix. Utöver att skapa helt eget material samarbetade Google även med utvalda etablerade kreatörer på plattformen.

Så här har tillverkare implementerat frontkameran sedan 2017

Swedroid.se - Allt om Google Android - 19 Jan 22 kl. 14:30

Telefoner började få betydligt tunnare ramar kring skärmen år 2017. En av de allra första telefonerna som erbjöd ett sensorjack var Essential Phone som presenterades försommaren det året. Enheten erbjöd en mycket tunn övre ram (se bild ovan) men hade fortfarande en grov ram nedanför panelen.

Ännu en Ultra-läcka

Swedroid.se - Allt om Google Android - 19 Jan 22 kl. 11:48

Samsungs presentation av Galaxy S22-serien närmar sig och kan gå av stapeln inom tre veckor. Designen för telefonerna har redan avslöjats i ett flertal rykten. Nu kommer ännu fler bilder på den största modellen i serien, vilken har kallats Ultra, Note eller Note Ultra.

Lagförslag i USA kan förbjuda riktad reklam

Swedroid.se - Allt om Google Android - 19 Jan 22 kl. 11:30

Om ett nytt lagförslag i USA går igenom kan nästan all riktad digital annonsering från reklamplattformar som Facebook och Google förbjudas, med en ungefärlig platsbaserad annonsering som ett av undantagen. Kontextuell reklam, som exempelvis teknikreklam på en teknikblogg, kommer fortfarande att tillåtas. Anna Eshoo, den starkaste rösten bakom lagförslaget, kallar dagens riktade reklam för ”övervakningsannonsering”.

Vi testar strömningstjänsten Paramount Plus

Swedroid.se - Allt om Google Android - 18 Jan 22 kl. 16:04

Paramount Plus är en relativt ny strömningstjänst på svenska marknaden. Eftersom Paramount Plus är mer anonym än större och mer etablerade alternativ som Netflix och HBO Max har vi tagit en titt på tjänsten. Priset ligger på 69 kronor i månaden och prenumerationen kan avbrytas närsomhelst.

Microsoft förvärvar Activision Blizzard för 68,7 miljarder dollar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 18 Jan 22 kl. 15:54

Microsoft har tillkännagivit ett planerat uppköp av Activision Blizzard för 68,7 miljarder dollar. Med dagens växelkurs motsvarar affären 624,5 miljarder kronor. I sitt pressmeddelande skriver Microsoft att de kommer bli världens tredje största spelföretag sett till intäkter, efter Tencent och Sony.

Fairphone 4 nu tillgänglig med EOS utan Google-tjänster

Swedroid.se - Allt om Google Android - 18 Jan 22 kl. 14:45

Nederländska Fairphone fortsätter gå sin egen väg genom att erbjuda EOS (”/e/OS”) för deras senaste telefon Fairphone 4. Det är en gren av LineageOS utan Google-tjänster. Systemet har integritetsfokus och enligt franske grundaren Gaël Duval skickar telefonen ingen data alls till Googles servrar.

Fler pressbilder på Samsung Galaxy S22 Plus

Swedroid.se - Allt om Google Android - 18 Jan 22 kl. 14:04

Ännu fler pressbilder på Samsung Galaxy S22 Plus har dykt upp strax innan lanseringen, via Roland Quandt. Bilderna kunde lika gärna ha föreställt Galaxy S22 då de två telefonerna framstår som identiska i pressmaterial. Telefonen visas upp i färgerna vit, svart och grön.

Samsung tillkännager Exynos 2200, kommer driva Galaxy S22

Swedroid.se - Allt om Google Android - 18 Jan 22 kl. 13:38

Nu har Samsung offentliggjort 4nm-chippet Exynos 2200, vilket sannolikt kommer sitta i europeiska exemplar av Galaxy S22-serien. En av de största nyheterna är grafikdelen Xclipse med RDNA 2-arkitektur från AMD. Enligt Samsung är chippets GPU en hybrid som ligger i mellanlandet mellan spelkonsol och smartphone.

Ge oss USB-C för allt [Opinion]

Swedroid.se - Allt om Google Android - 17 Jan 22 kl. 13:28

EU vill göra USB-C till en obligatorisk standard för hemelektronik. Förslaget har rört sig långsamt framåt under de senaste två åren och vi har fortfarande inte sett något praktiskt resultat av EU:s ansträngningar. Idén är att minska mängden e-avfall från kablar och laddare, men även att förenkla för konsumenter.

Android 12 kan inaktivera 2G av säkerhetsskäl

Swedroid.se - Allt om Google Android - 17 Jan 22 kl. 12:39

Det har uppdagats att Android 12 erbjuder möjligheten att inaktivera 2G. Andra generationens mobilnätverk lanserades 1991 i Finland och har flera sårbarheter. Samtal och textmeddelanden kan enklare snappas upp i realtid och tekniken saknar autentisering mellan masterna och telefoner.

Renderade bilder visar designen för flaggskeppet Oppo Find X5 Pro

Swedroid.se - Allt om Google Android - 17 Jan 22 kl. 12:19

De inofficiella bilderna i artikeln har skapats av @OnLeaks och ska vara baserade på en prototyp av Oppo Find X5 Pro. Enligt källan släpps telefonen i mars. Specifikationerna som nämns är en 6,78-tumsskärm, 4nm-chippet MediaTek Dimensity 9000, 8GB RAM, 256GB lagring och ett 5000mAh-batteri.

OnePlus 6 och 6T har nått slutstationen för uppdateringar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 17 Jan 22 kl. 11:58

OnePlus 6 och 6T kommer inte få fler uppdateringar. Ifall någon allvarlig bugg skulle upptäckas är det möjligt att OnePlus skickar ut en sista åtgärd, men det officiella mjukvarustödet har upphört. Uppgiften meddelades i företagets forum.

Bugg i Safari 15 exponerar webbhistorik och Google-ID

Swedroid.se - Allt om Google Android - 17 Jan 22 kl. 11:43

En integritetskränkande bugg i Safari 15 på datorer och mobila enheter gör att användares webbhistorik, samt användar-ID och profilbild för Google exponeras. Buggen beror på ett problem i hur Apple implementerat IndexedDB, enligt FingerprintJS som upptäckt läckan. Hemsidor ska endast kunna se och nå sin egen data, men buggen gör att andra hemsidors data kan läsas.

Föredrar du runda eller rektangulära smartklockor?

Swedroid.se - Allt om Google Android - 16 Jan 22 kl. 15:51

Flera av de första smartklockorna som körde Android Wear erbjöd rektangulära skärmar, exempelvis LG G Watch och Samsung Gear Live. Motorola Moto 360 var ett av få undantag i början, även om den hade det så kallade ”punkterade däcket” med en svart rand längs ned på panelen. Runda skärmar ansågs mer attraktiva, avancerade och moderna, då de flesta traditionella armbandsur är runda.

Hela Galaxy Tab S8-serien avslöjas – påkostade plattor från Samsung

Swedroid.se - Allt om Google Android - 15 Jan 22 kl. 14:30

Samsung är en av få tillverkare som med förmodad framgång fortsatt släppa Androidbaserade surfplattor. Nu har hela den kommande Galaxy Tab S8-serien avslöjats i en trovärdig läcka. Serien utgörs av Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8 Plus och Tab S8 Ultra.

Rapport: Alla Iphone 14-modeller har 120Hz, ingen mer Mini

Swedroid.se - Allt om Google Android - 15 Jan 22 kl. 12:00

Apple började erbjuda högre uppdateringsfrekvenser än 60Hz flera år efter Androidkonkurrensen, först i höstas genom Iphone 13 Pro och Pro Max som har 120Hz. Enligt analytikern Jeff Pu från Haitong International Securities kommer alla Iphone 14-modeller erbjuda 120Hz uppdateringsfrekvens. Pu påstår vidare att alla telefonerna i serien har 6GB RAM.

Google börjar skicka ut viktig uppdatering till Pixel 6 och 6 Pro

Swedroid.se - Allt om Google Android - 15 Jan 22 kl. 11:37

Google har nu börjat skicka ut den kombinerade december- och januariuppdateringen för Pixel 6 och Pixel 6 Pro. Uppdateringen innehåller många viktiga buggåtgärder och även nya funktioner. Nya mjukvaran ska bland annat förbättra fingeravtrycksläsaren och kameran och erbjuda en mer stabil användarupplevelse.

Samsung uppdaterar fler telefoner till Android 12

Swedroid.se - Allt om Google Android - 14 Jan 22 kl. 10:33

Samsung har skickat ut One UI 4 och Android 12 till fler telefoner. Till att börja med ska Android 12 nu gå att ladda hem till Galaxy S10-serien i Sverige. Uppdateringen är även på väg ut till Galaxy A52-modellerna, samt till Galaxy Fold 5G.

USA har en annan meddelande-marknad än övriga världen

Swedroid.se - Allt om Google Android - 13 Jan 22 kl. 13:45

WhatsApp är världens största meddelandetjänst med över två miljarder aktiva användare. I vissa länder är WhatsApp rentav så populärt att loggan kan visas på butikers skyltfönster som kontaktmetod. Där används WhatsApp för allt och så gott som alla har WhatsApp.

Android 13 förväntas erbjuda fler färgval för ”Material You”

Swedroid.se - Allt om Google Android - 13 Jan 22 kl. 13:26

Android 13 kan släppas redan om någon månad genom en förhandsversion för utvecklare. Ryktena har börjat dugga tätt. Systemet förväntas erbjuda fler färgval för det automatiska temat som färgsätter gränssnittet.

Google Pixel Fold kan få en Oppo Find N-liknande design

Swedroid.se - Allt om Google Android - 13 Jan 22 kl. 13:06

Animationer som förmodas visa Googles kommande foldable har upptäckts i senaste betaversionen av Android 12L. Koden hänvisar till en enhet med kodnamnet ”Pipit”. Om animationerna faktiskt visar formatet för ”Pixel Fold”, som enheten hittills har kallats, kan den ha ett nästan kvadratiskt format som mer liknar Oppo Find N än Galaxy Z Fold.

Appar måste be om tillåtelse för att skicka aviseringar i Android 13

Swedroid.se - Allt om Google Android - 13 Jan 22 kl. 12:49

Appar får skicka aviseringar hej vilt i Android, fram till att användaren manuellt stänger av meddelandena. Enligt rykten kommer Android 13 istället hantera aviseringar som IOS. Appar behöver med andra ord be om tillåtelse för att ens få skicka aviseringar, något som efterlystes i höstas.

Framtida Wear OS-enheter kommer gå att ha uppochner på handleden

Swedroid.se - Allt om Google Android - 12 Jan 22 kl. 17:35

En nästan fyra år gammal tråd på Google IssueTracker efterlyser möjligheten att bära Wear OS-klockor uppochned på handleden. Nu har Google plötsligt svarat att funktionen har implementerats. Detta kan särskilt vara till fördel för vänsterhänta.

Exynos 2200 kommer introduceras samtidigt som S22-serien

Swedroid.se - Allt om Google Android - 12 Jan 22 kl. 17:14

Gårdagens utannonserade presentation av Exynos 2200 uteblev. En talesperson för Samsung har nu sagt till Business Korea att Exynos 2200 istället kommer presenteras samtidigt som Galaxy S22-serien. Enligt kommentaren finns inga problem med systemkretsens produktion eller prestanda.

Samsung kommer höja priset för S22-serien med $100 enligt rykte

Swedroid.se - Allt om Google Android - 12 Jan 22 kl. 13:21

Enligt ett förvisso löst rykte som bör tas med en nypa salt, kommer Samsung höja priset för Galaxy S22-serien med 100 dollar. Varje enskild modell i serien påstås råka ut för prisökningen. Instegsmodellen kommer enligt källan ha ett pris på 899 dollar, medan Plus kostar 1099 dollar och Ultra (eller Note) får ett pris på 1299 dollar.

Samsung tillkännagav inte nya Exynos igår som utlovat

Swedroid.se - Allt om Google Android - 12 Jan 22 kl. 13:09

Samsung skulle ha presenterat Exynos 2200 igår enligt ett officiellt inlägg strax innan årsskiftet. Chippet introducerades dock aldrig, utan att Samsung gav någon förklaring. Teknikjätten raderade rentav Twitter-inlägget som puffade för offentliggörandet.

Rykte: Nya Motorola Razr kommer ha mer flaggskeppsvärdig hårdvara

Swedroid.se - Allt om Google Android - 11 Jan 22 kl. 12:43

Motorolas vikbara Razr-telefoner, moderna varianter av klassikerna, har haft höga prislappar på grund av skärmens spjutspetsteknik – men övriga hårdvaran har inte varit i nivå med priset. Systemkretsarna har exempelvis utgjorts av Qualcomm-chipp från mellansegmentet. Enligt uppgifter från XDA kommer Razr 3 erbjuder mer flaggskeppsvärdig hårdvara.

Samsung Galaxy S21 FE nu på butikshyllor

Swedroid.se - Allt om Google Android - 11 Jan 22 kl. 12:30

Samsung Galaxy S21 FE är nu tillgänglig i Sverige för 8190 kronor. Telefonen lanserades för en vecka sedan och erbjuder flaggskeppsspecifikationer i nivå med förra året. Ordinarie Galaxy S21 kostar i skrivande stund 7490 kronor, 700 kronor mindre, och då erbjuds dessutom 8GB RAM istället för 6GB.

Take-Two Interactive kommer förvärva Zynga för 12,7 milarder dollar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 11 Jan 22 kl. 12:08

Amerikanska Take-Two Interactive, som äger Rockstar och 2K Games, kommer förvärva Zynga för 12,7 miljarder dollar. Med dagens växelkurs motsvarar beloppet 115,3 miljarder kronor. Uppköpet förväntas bli färdigställt först i början av 2023, ifall affären godkänns.