Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Swedroid.se - Allt om Google Android

Blogginlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Google kommer uppdatera Chrome oftare

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 13:35

I över ett årtionde har Google släppt större uppdateringar av webbläsaren Chrome var sjätte vecka. På sin Chromium-blogg skriver Google att de märkt att de kan minska perioden mellan uppdateringar och släppa nya funktioner snabbare. Därför kommer Google istället börja släppa stora Chrome-uppdateringar en gång i månaden, från och med Chrome 94 som blir tillgänglig under tredje kvartalet.

Nord 2 påstås bli första OnePlus-telefonen med MediaTek-chipp

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 13:20

OnePlus har hittills uteslutande utrustat sina telefoner med chipp från Qualcomm. Enligt ett rykte blir det ändring på den saken i år, då Nord 2 sägs erbjuda chippet MediaTek Dimensity 1200. Chippet introducerades i början av året tillsammans med det nära besläktade Dimensity 1100.

Snapdragon Sound vill erbjuda bättre ljud för hörlurar

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 13:09

Qualcomm har presenterat vad de kallar Snapdragon Sound – samlingsnamnet på deras försök att förbättra ljudkvaliteten för olika typer av hörlurar. På sin hemsida skriver Qualcomm att de vill leverera ”högupplöst musik, kristallklara röstsamtal och lagg-fritt spelande”. Företaget använder sig bland annat av sina senaste processorer, av chipp för Bluetooth-ljud, samt av kodeks som aptX Adaptive för att leverera 24-bit 96kHz.

Samsung Galaxy Xcover 5 är en stryktålig och smidig mobil för 3190kr

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 12:45

Samsungs senaste smartphone med fokus på tåligheten är Xcover 5. Konstruktionen är inte bara ovanligt stryktålig utan även förhållandevis liten, trots att telefonen har klassiskt grova ramar kring skärmen. Galaxy Xcover 5 erbjuder en 5,3-tumsskärm (720p+ / TFT LCD), åttakärniga chippet Exynos 850, 4GB RAM, 64GB lagring, NFC, USB-C, samt ett utbytbart 3000mAh-batteri med 15W snabbladdning.

Nubia Red Magic 6 har 165Hz uppdateringsfrekvens och 18GB RAM

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 15:35

Nubia har offentliggjort en ny kraftfull smartphone med den omisskännliga dataspelsprodukts-estetiken: Red Magic 6. Företaget säljer även en snäppet vassare Pro-modell med 120W snabbladdning, ett 4500mAh-batteri, samt upp till 512GB lagring och icke mindre än 18GB RAM. I övrigt har Red Magic 6 och Red Magic 6 Pro samma specifikationer.

Xiaomi introducerar Redmi Note 10 Pro

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 14:27

Redmi har idag lanserat Note 10-serien globalt. Den mest påkostade modellen i serien är Redmi Note 10 Pro, vars föregångare säljs i Sverige. Telefonen erbjuder en 6,67-tums AMOLED-skärm med 1080 x 2400 pixlar, 120Hz uppdateringsfrekvens, 240Hz samplingsfrekvens, HDR10, Gorilla Glass 5, samt 1200 nits som högsta ljusstyrka.

Googles satsning på VR får sista spiken i kistan

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 13:40

Virtuell verklighet för mobiler var i ropet under en period. Även om de stora kommersiella framgångarna uteblev satsades det friskt på att förvandla våra smartphones till VR-maskiner. Samsung hade en av de mer avancerade lösningarna i form av Gear VR, medan Google erbjöd Cardboard och sedermera även sitt headset Daydream View.

Realme lanserar GT med Snapdragon 888 och 12GB RAM

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 12:29

Realme började som ett märke från Oppo och är del av samma företagsgrupp som OnePlus. Deras senaste smartphone är prispressade toppmodellen GT. Utöver kraftfulla komponenter som Snapdragon 888 och upp till 12GB RAM (LPDDR5) och 256GB lagring (UFS 3.

Google kommer förbättra integriteten i Chrome, blockera tredjepartskakor

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 12:08

Google berättar om steg mot ett internet som sägs sätta integriteten i främsta rummet. Enligt Google har riktade annonser, i minst av typen som visar reklam för produkter folk nyss tittat på, gjort att de flesta saknar förtroende för webben och för teknikföretag. Enligt statistiken Google tar upp från Pew Research Center känner 72 procent att ”nästan allt de gör” online spåras av teknikföretag, av annonsörer och andra företag.

Google släpper ny förhandsversion av Android 12

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 11:40

Nu finns en ny version av Android 12 att ladda hem för Pixel-serien, den andra i raden. Uppdateringen har full fokus på att åtgärda buggar. Google nämner ett tiotal problem som har åtgärdats, bland annat en bugg som gjorde att telefoner tappade Wi-Fi trots god signal.

Fler tecken på Wear OS-klocka från Samsung

Swedroid.se - Allt om Google Android - 03 Mar 21 kl. 13:09

Samsung släppte tidigt smartklockor med Wear OS (då Android Wear), men gick snabbt över till att använda det egna operativsystemet Tizen. I gårdagens undersökning var Tizen betydligt större än Wear OS. Elektronikjätten kan dock återvända till Wear OS och släppa en ny smartklocka med Googles operativsystem.

Pixel-telefoner kommer alltid visa svart bakgrund under uppstarten

Swedroid.se - Allt om Google Android - 03 Mar 21 kl. 12:29

En liten men kanske i vissa fall ändå välkommen nyhet är att Pixel-telefoner alltid kommer visa en mörk bakgrund under uppstarten. Fram till Android 10 använde Google en helvit bakgrund. Om enheten startades, eller behövde startas om (som efter en uppdatering), i mörka rum riskerade användaren att bli bländad.

Google Duo har så effektiv komprimering att samtal kan genomföras över klassiskt modem

Swedroid.se - Allt om Google Android - 03 Mar 21 kl. 12:12

Video- och röstsamtalstjänsten Google Duo är standardapp i Android och har över en miljard installationer i Play Store. I en video som laddades upp under gårdagen berättar Google om en ny ljudteknik kallad Lyra. Tekniken ska göra så att personer kan tala med varandra oavsett bandbredden.

Meizu presenterar toppmodellen 18 Pro

Swedroid.se - Allt om Google Android - 03 Mar 21 kl. 11:49

Meizu är en relativt okänd tillverkare i Sverige med en mycket begränsad närvaro på marknaden. Swedroid har ändå haft ett öga på företaget av och till senaste tio åren och idag har Meizu lanserat toppmodellen 18 Pro. Telefonen erbjuder det allra mesta på pappret.

Flaggskeppet Oppo Find X3 Pro erbjuder högupplöst 120Hz-panel

Swedroid.se - Allt om Google Android - 02 Mar 21 kl. 16:20

Enligt Winfuture presenterar Oppo sin Find X3-serie 11 mars. Redan nu finns bilder på flaggskeppet Find X3 Pro tillsammans med en samling inofficiella specifikationer. Om vi utgår från att uppgifterna stämmer erbjuder Find X3 Pro en 6,7-tums AMOLED med 1440 x 3126 pixlar, 526ppi, HDR10, skyddsglaset Corning Gorilla Glass 5, samt 120Hz uppdateringsfrekvens.

OnePlus 9 kan förbeställas 23 mars enligt Evan Blass

Swedroid.se - Allt om Google Android - 02 Mar 21 kl. 13:00

Enligt Evan Blass kan OnePlus 9-serien förbeställas från och med 23 mars. De som förbeställer en OnePlus 9 eller OnePlus 9 Pro, i alla fall i USA, sägs få true wireless-hörlurarna OnePlus Buds Z på köpet. Kunder som köper Pro-modellen ska istället få hörlurarna i specialupplagan ”Steve Harrington”.

OnePlus presenterar nyheter 8 mars

Swedroid.se - Allt om Google Android - 01 Mar 21 kl. 12:44

När man talar om trollen – OnePlus har nyss meddelat på sin hemsida att de kommer göra ett tillkännagivande 8 mars. Svenska hemsidan har rubriken ”något nytt skymtar vid horisonten”. OnePlus nämner inte vad som kommer att offentliggöras, men det rör sig sannolikt om OnePlus 9-serien.

OnePlus kan lansera fyra produkter samtidigt i mars

Swedroid.se - Allt om Google Android - 01 Mar 21 kl. 12:36

OnePlus har gått från att bara lansera en ny smartphone om året till att bredda sitt utbud av telefoner och även sälja en rad olika tillbehör. Tillverkaren förväntas lansera hela fyra produkter under sitt nästa evenemang – sannolikt kring mitten av mars. Utöver en trio telefoner bestående av OnePlus 9, 9 Pro och 9R sägs företaget även presentera sin första smartklocka.

Nu kan Google Recorder spara inspelningar i molnet

Swedroid.se - Allt om Google Android - 01 Mar 21 kl. 11:36

I och med version 2.2 som nu har skickats ut i Play Store kan Google Recorder (”Ljudinspelare”) spara backups av inspelningar i molnet automatiskt. Webbgränssnittet för backups upptäcktes för några dagar sedan.

Google behöver optimera Play Store [Opinion]

Swedroid.se - Allt om Google Android - 01 Mar 21 kl. 11:23

Androidtelefoner i både mellan- och toppskikten erbjuder idag ofta väloptimerade system med bra flyt i gränssnittet. Användare kan hoppa fram och tillbaka mellan appar illa kvickt. Övergångsanimationerna är lena och det går att scrolla utan hackningar, något som går hand i hand med uppdateringsfrekvenserna på minst 90Hz.

Rapporter om motvind för Google Stadia

Swedroid.se - Allt om Google Android - 01 Mar 21 kl. 10:47

För en månad sedan berättade Google att de inte längre kommer att utveckla exklusiva spel för Stadia. Enligt rapporter från Wired och Bloomberg som baseras på anonyma vittnesmål har Stadia kämpat i motvind. Googles mål sägs ha varit att anställa 2000 personer under fem år för att skapa Stadia-spel, men det ska ha tagit månader innan några betydande anställningar genomfördes.

OnePlus uppdaterar Nord till Android 11

Swedroid.se - Allt om Google Android - 01 Mar 21 kl. 10:15

OnePlus har idag börjat skicka ut skarpa Android 11 till sin telefon Nord, vilken lanserades förra sommaren. Utöver Android 11 innehåller uppdateringen en ny version av OnePlus gränssnitt. OxygenOS 11 förenklar enhandsanvändning och har enligt OnePlus en ”helt ny UI-design”.

EU kan tvinga tillverkare att uppdatera telefoner längre

Swedroid.se - Allt om Google Android - 28 Feb 21 kl. 21:42

Enligt SVT förbereder EU en lag som skulle tvinga tillverkare att uppdatera telefoner under längre tidsperioder. Lagen kan eventuellt träda i kraft redan nästa sommar. Cirka 60 000 svenskar kör mobiler vars operativsystem blivit för gammalt för BankID.

Qualcomm stäms i Storbritannien, anses ha drivit upp smartphonepriserna

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Feb 21 kl. 13:57

Storbritanniens ledande konsumentorganisation Which har stämt chipp-tillverkaren Qualcomm på motsvarande 5,6 miljarder kronor för att de anses ha brutit mot konkurrenslagstiftningen och drivit upp smartphone-priserna. Which menar att Qualcomm missbrukat sin dominerande ställning genom att kräva för höga licensavgifter, något som ska ha resulterat i för höga smartphonepriser. Stämningen berör specifikt Samsung och Apple.

Telegram låter användare radera alla meddelanden automatiskt efter viss tid

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Feb 21 kl. 13:34

Meddelandetjänsten Telegram har skickat ut en uppdatering med flera större nyheter. Användare kunde redan välja att radera skickade meddelanden för alla parter manuellt, och meddelanden kan självförstöras i ”hemliga” chattar. Nu finns möjligheten att radera meddelanden efter en viss tid överallt, även för vanliga konversationer.

Spotify regionbegränsar behändig filtreringsfunktion

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Feb 21 kl. 12:51

Spotify har börjat skicka ut en ny funktion som gör att användare kan filtrera sina favoritmarkerade låtar baserat på genre och stämning. Filtren dyker endast upp för de som har minst 30 titlar i sina bibliotek med gillade låtar. Knappar visas högst upp ovanför listan med gillade låtar i mobilapparna, som exempelvis kan göra att endast indiemusik visas.

Asus ROG Phone 5 presenteras 10 mars

Swedroid.se - Allt om Google Android - 25 Feb 21 kl. 13:42

Asus kommer att introducera sin spelfokuserade telefon ROG Phone 5 onsdagen 10 mars, om lite knappt två veckor. Evenemanget drar igång 12:00 svensk tid. Enligt rykten erbjuder ROG Phone 5 en 6,78-tumsskärm, Qualcomm Snapdragon 888, ett 6000mAh-batteri (65W), stereohögtalare, hörlursutgång, tre bakre kameror, samt Android 11.

Nothing inleder samarbete Stockholms-baserade Teenage Engineering

Swedroid.se - Allt om Google Android - 25 Feb 21 kl. 13:29

Carl Peis nya företag Nothing har inlett ett samarbete med svenska konsumentelektronikföretaget Teenage Engineering. Jesper Kouthoofd och Tom Howard från Teenage har fått ledande roller inom Nothing gällande produkternas design. Teenage Engineering är känt för sin fokus på design och för sina synthesizers, likt OP-1.

Vissa Hangouts-användare har fått tillgång till Google Chat

Swedroid.se - Allt om Google Android - 25 Feb 21 kl. 12:41

När Google bekräftade att Hangouts Classic skulle läggas ned berättade företaget att användare på sikt får möjligheten att byta till nya tjänsten Chat, som då bara riktade sig till företag och arbetsplatser. I höstas blev det känt att Google Chat kommer att släppas för alla under första halvan 2021. Nu har vissa vanliga användare börjat få tillgång till Chat genom en ”preview”.

Google Recorder kommer få webbgränssnitt

Swedroid.se - Allt om Google Android - 25 Feb 21 kl. 12:13

I och med Pixel 4 introducerade Google en kompetent ljudinspelare som dessutom kan transkribera vad användaren spelar in. Appen släpptes sedermera för äldre Pixel-telefoner men är bara officiellt tillgänglig på Pixlar. Nu är Recorder på väg att få ett webbgränssnitt som kan nås på recorder.

Röstaktivering av assistenten fungerar inte i Wear OS, Google arbetar på lösning

Swedroid.se - Allt om Google Android - 25 Feb 21 kl. 11:59

Många Wear OS-användare har senaste månaderna inte kunnat aktivera Google-assistenten genom att säga ”Hey Google”, enligt en tråd för problemrapportering. För de som drabbats går det fortfarande att starta assistenten genom en fysisk knapp men inte med hjälp av rösten. Google säger att de känner till problemet och att de ska hjälpa sina samarbetspartners att åtgärda buggen och förbättra den allmänna upplevelsen.

Nu kan Netflix ladda hem rekommenderade filmer och serier

Swedroid.se - Allt om Google Android - 24 Feb 21 kl. 10:52

Netflix har stor tilltro till sin rekommendations-algoritm, då Androidappen fått en funktion som automatiskt laddar hem filmer och serier baserat på användarens smak. Material laddas hem med ambitionen att tillhandahålla nya favoriter. Finessen aktiveras från nedladdningssidan i Androidappen.

Qualcomm ger Android bra vibrationer

Swedroid.se - Allt om Google Android - 24 Feb 21 kl. 10:29

Qualcomm har inlett ett samarbete med Lofelt för att tillsammans ge Android bättre vibrationer och en mer exakt haptisk feedback. Målet är att erbjuda ”nästa generationens haptisk feedback” för spel och appar. Förbättringarna sker endast genom mjukvara och inte genom ny hårdvara, så telefonernas vibrationsmotorer sätter ett tak för vad företagen kan åstadkomma.

Google presenterar sex Androidnyheter, tillgängliga för alla

Swedroid.se - Allt om Google Android - 23 Feb 21 kl. 18:22

Google har introducerat sex nyheter för Android på sin produktblogg. Tillskotten släpps för alla som kör Android 6 eller senare under de kommande dagarna. En av nyheterna, schemalagda meddelanden i Messages, har många redan haft tillgång till sedan början av månaden.

Rapport: Samsung tillverkar flexibel skärm åt Google

Swedroid.se - Allt om Google Android - 23 Feb 21 kl. 17:23

Rykten i fjol gjorde gällande att Google planerar att släppa en smartphone med flexibel skärm på sikt. Nu hävdar The Elec att Samsung utvecklar flexibla, vikbara skärmar åt Oppo, Xiaomi och just Google. Enligt uppgifterna de fått tag på är panelen åt Google cirka 7,6” utfälld.

Qualcomm har skapat referensdesign för smartglasögon med AR

Swedroid.se - Allt om Google Android - 23 Feb 21 kl. 16:58

Qualcomm har introducerat en referensdesign för smartglasögon med förstärkt verklighet. XR1 Smart Viewer är avsett som ett tillbehör till datorer och mobiler, snarare än en helt fristående produkt. Glasögonen har konsumentfokus och de första produkterna som baseras på designen släpps kring mitten av året.

Samsungs nya 50MP bildsensor erbjuder snabbare autofokus, ökad mörkerprestanda

Swedroid.se - Allt om Google Android - 23 Feb 21 kl. 14:51

Samsung har idag offentliggjort bildsensorn ISOCELL GN2 med 50MP – uppföljaren till fjolårets GN1. Nya bildsensorn ska erbjuda snabbare autofokus och bättre bilder under dunkla ljusförhållanden. GN2 har sensorstorleken 1/1,12” och pixelstorleken 1,4μm.

Oppo visar upp trådlös laddning med 1dm räckvidd

Swedroid.se - Allt om Google Android - 23 Feb 21 kl. 14:24

Xiaomi presenterade nyligen en ny trådlös laddningsteknik med flera meters räckvidd. Nu har Oppo visat upp sin motsvarighet. Räckvidden är betydligt mindre, en decimeter, men Oppos teknik ser å andra sidan ut att nå marknaden snabbare även om tillverkaren inte nämnt något datum.

Android 12 erbjuder ny konversations-widget

Swedroid.se - Allt om Google Android - 23 Feb 21 kl. 12:58

De första bilderna på Android 12 visade stora nyheter, bland annat en ny widget för chatt och samtal. Widgeten visas inte utåt i förhandsversionen av Android 12, men kan aktiveras genom att manipulera systemet. Widgeten kommer enligt utsago visa de senaste meddelandena och samtalen, samt relaterade notiser.