Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Swedroid.se - Allt om Google Android

Blogginlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Rapport: Microsoft vill föra Androidappar till Windows

Swedroid.se - Allt om Google Android - 29 Nov 20 kl. 16:29

Enligt Windows Central som baserar rapporten på anonyma källor med insyn i saken, planerar Microsoft att föra Androidappar till Windows. Satsningen kallas enligt utsago ”Project Latte”. Endast med få förändringar i koden ska Androidappar kunna anpassa för Windows.

Samsung Galaxy S21 kommer kunna låsa upp systemet genom röstidentifiering

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Nov 20 kl. 13:45

Enligt SamMobile kommer Galaxy S21-serien att kunna låsa upp systemet genom att identifiera användarens röst. Användare påstås kunna aktivera röstupplåsningen från säkerhetsinställningarna, genom Bixby. Röstassistenten Bixby erbjöd en liknande finess tidigare, vilken dock försvann.

OnePlus 6-serien och 7T får november månads säkerhetsuppdatering

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Nov 20 kl. 13:30

OnePlus har börjat skicka ut november månads säkerhetsuppdatering till 6, 6T, 7T och 7T Pro. Uppdateringen är strax under 200MB för 7T Pro och strax över för OnePlus 6. OnePlus 6 och 6T får samtidigt ett förbättrat spelcenter i och med uppdateringen, vilken även innehåller de obligatoriska buggåtgärderna och prestandaökningarna för alla fyra modellerna.

IKEA utökar Home Smart-appen med stöd för scener

Swedroid.se - Allt om Google Android - 25 Nov 20 kl. 18:28

IKEA har med den senaste versionen av Home Smart-appen introducerat stöd för scener. Klienten som låter användare styra IKEA:s Trådfri-system har sedan tidigare haft en begränsad funktion kallad ”stämningslägen” som nu ersätts av den nya funktionen för scener. Konfigurationsskärmen för en ny scen låter användaren välja bland en mängd ikoner som sedan fungerar som genvägar på appens hemskärm.

Skulle du sakna Galaxy Note-serien om den försvann?

Swedroid.se - Allt om Google Android - 25 Nov 20 kl. 13:16

Mycket pekar på att Samsung kommer att lägga ned Galaxy Note-serien. Samsung släppte första Note hösten 2011. Telefonen förlöjligades i många recensioner och ansågs obscent stor och klumpig.

Svenska priser för Galaxy A12 och Galaxy A02s

Swedroid.se - Allt om Google Android - 25 Nov 20 kl. 12:59

En pressrelease för Galaxy A12 och Galaxy A02s, som presenterades under gårdagen, meddelar svenska priser för de två telefonerna. Galaxy A12 har ett rekommenderat pris på 1990 kronor, medan Galaxy A02s kostar 1790 kronor. Samsung Sverige anger inget exakt releasedatum, utan nämner endast säljstart i början av 2021.

ART kommer gå att uppdatera via Play Store

Swedroid.se - Allt om Google Android - 25 Nov 20 kl. 12:35

Project Mainline som är del av Android 10 och senare versioner möjliggör att delar av systemet kan uppdateras via Google Play. Tanken är att användare ska kunna ta emot viktiga systemuppdateringar utan att vara beroende av tillverkaren. Inledningsvis hade Mainline stöd för 14 olika moduler som kunde laddas hem så fort Google släppte en uppdatering.

Black Friday-rea även i Google Play

Swedroid.se - Allt om Google Android - 25 Nov 20 kl. 12:19

Utöver Stadia-rean har flera utvecklare i Google Play passat på att sälja sin mjukvara till rabatterade priser. Google verkar dock i skrivande stund inte ha skapat en särskild sida där de belyser attraktiva rabatter. Klassikern Castlevania: Symphony of the Night, som först släpptes 1997, säljs för 7kr istället för 35kr.

Stor spelrea på Stadia

Swedroid.se - Allt om Google Android - 25 Nov 20 kl. 11:50

Med anledning av Black Friday har många spel på Google Stadia nedsatta priser. Star Wars Jedi: Fallen Order kostar exempelvis 300 kronor istället för 749 kronor. Assassin’s Creed: Odyssey är nedsatt till 244 kronor, från 699 kronor.

Samsung presenterar Galaxy A12 och Galaxy A02s

Swedroid.se - Allt om Google Android - 24 Nov 20 kl. 17:49

Samsungs mobiler i budget- och mellansegmenten säljer bättre än företagets kostsamma flaggskepp. Galaxy A21s var exempelvis världens mest populära Androidmobil under årets tredje kvartal. Utöver Motorola Moto E7 och Poco M3 har två andra nya telefoner presenterats under tisdagen: Galaxy A12 och Galaxy A02s.

Här är Poco M3 – 6000mAh, FHD+ och 128GB lagring för €169

Swedroid.se - Allt om Google Android - 24 Nov 20 kl. 14:07

Poco är tillbaka med en ny prispressad telefon. M3 erbjuder ett attraktivt paket på pappret för de som inte vill lägga alltför mycket pengar på en ny mobil och prioriterar god batteritid. Enheten har en 6,53-tums IPS LCD-skärm med FHD+-upplösning.

Motorola lanserar budgetmobilen Moto E7

Swedroid.se - Allt om Google Android - 24 Nov 20 kl. 13:46

Första Moto E lanserades försommaren 2014. Motorola hade släppt budgetmobilen Moto G hösten innan och Moto E klev ännu ett steg ned i pris. Senaste modellen i serien är Moto E7 som har introducerats under dagen.

400 spel utvecklas för Google Stadia

Swedroid.se - Allt om Google Android - 24 Nov 20 kl. 13:23

I en intervju berättar Jack Buser, spelchef på Google Stadia, att cirka 400 spel just nu utvecklas för plattformen. Spelen kommer från 200 utvecklare. Vissa släpps nästa år medan andra dröjer längre.

Tecken på att Android kan få nya emojis utan systemuppdatering

Swedroid.se - Allt om Google Android - 24 Nov 20 kl. 12:25

I dagsläget krävs en systemuppdatering för att få tillgång till nya emojis i Android. Redan för flera år sedan spekulerades det kring att Androidanvändare i framtiden kommer kunna ladda hem en ny emoji-standard direkt från Play Store. På så vis kan alla få tillgång till de senaste piktogrammen, oavsett när eller om mobiltillverkaren släpper en ny Androidversion.

Rykte: Galaxy Z Fold 3 släpps i juni, har kamera under skärmen och S Pen

Swedroid.se - Allt om Google Android - 23 Nov 20 kl. 14:26

En sydkoreansk blogg hävdar att Galaxy Z Fold 3 kommer att släppas i juni nästa år. Utöver en vikbar skärm påstås telefonen erbjuda annan spjutspetsteknik i form av en frontkamera som har integrerats under panelen. Enligt källan blir Fold 3 även första modellen i serien som levereras med Samsungs pekpenna S Pen.

Nyhetsappen Flipboard får sent omsider mörkt tema

Swedroid.se - Allt om Google Android - 23 Nov 20 kl. 13:28

Flipboard var en av de första nyhetsapparna som slog igenom. Appen blev populär för IOS där den fick beröm för sitt animerade gränssnitt. Sommaren 2012 släpptes första skarpa versionen av Flipboard för Android.

Kommer Sony återuppliva Compact-serien?

Swedroid.se - Allt om Google Android - 23 Nov 20 kl. 13:09

Compact-serien från Sony levererade prestanda i ett mindre format. Sony valde att lägga ned Compact-serien 2018, men enligt ett förvisso löst rykte kan Sony planera att släppa en ny Compact med 5,5-tumsskärm. Ryktet har sitt ursprung i en japansk Androidblogg och det saknar som sagt kött på benen i dagsläget.

Så här ser OnePlus 9 Pro ut enligt @OnLeaks

Swedroid.se - Allt om Google Android - 23 Nov 20 kl. 12:35

Bilderna i artikeln är skapade av @OnLeaks och påstås blottlägga designen för OnePlus 9 Pro. Källan skriver att vissa små detaljer kan vara felaktiga, särskilt gällande kameramodulen på bakstycket, då designen baseras på en prototyp. OnePlus 9 Pro sägs erbjuda en 6,7-tumsskärm med sluttande sidor, samt en kamera-ö uppe i vänstra hörnet.

De som köper Cyberpunk 2077 på Stadia får en Chromecast Ultra och spelkontroll på köpet

Swedroid.se - Allt om Google Android - 20 Nov 20 kl. 15:19

Google har ett attraktivt erbjudande för de som köper Cyberpunk 2077, sannolikt i ett försök att kontra den ökade konkurrensen från nya generationen PlayStation och Xbox. När spelet köps på Stadia senast 17 december ingår Stadia Premiere Edition. Det innebär att kunder får en Chromecast Ultra och Stadias spelkontroll på köpet.

Google RCS är på väg att få krypterade meddelanden (E2EE)

Swedroid.se - Allt om Google Android - 20 Nov 20 kl. 14:48

Våren 2018 la Google sin senaste meddelandetjänst Allo på is, för att istället satsa på att implementera RCS för alla Androidanvändare. RCS ersätter SMS och MMS och stödjer finesser i nivå med moderna meddelandetjänster. Tanken är att ingen särskild app eller tjänst ska behövas, annat än meddelande-appen som följde med mobilen.

Appar behöver godkännas för att använda bakgrunds-GPS senast i mars

Swedroid.se - Allt om Google Android - 19 Nov 20 kl. 13:22

Som en del av Googles ökade fokus på säkerhet och integritet i Android har tillgången till platsdata begränsats. Istället för att helt sonika få tillgång till GPS och kunna läsa användares plats obegränsat, ges istället en engångstillåtelse eller endast tillåtelse till GPS medan appen används. Appar som behöver kunna utnyttja GPS:en kontinuerligt i bakgrunden måste först godkännas manuellt av Google.

Digital välmående kan varna när mobilen används under promenad

Swedroid.se - Allt om Google Android - 19 Nov 20 kl. 13:10

Många har säkert sett människor vandra på trottoarer eller gågator medan de stirrar på mobilen. Googles app för digital välmående ser ut att få en funktion som kan avråda från dylikt användande. Senaste betaversionen av appen innehåller strängar som hänvisar till ”Heads Up”.

Realme 7 är en av de minst kostsamma 5G-mobilerna hittills

Swedroid.se - Allt om Google Android - 19 Nov 20 kl. 12:25

Femte generationens mobilnät har tagit sig ned i budgetsegmentet genom modeller som OnePlus Nord N100. Nu sällar sig Realme 7 till skaran genom att erbjuda 5G för 279 pund i Storbritannien, vilket med dagens växelkurs motsvarar 3190 kronor. Under Black Friday i slutet av månaden säljs enheten tillfälligt för 229 pund (2620 kronor).

OnePlus Nord N100 har 90Hz-panel, trots allt

Swedroid.se - Allt om Google Android - 19 Nov 20 kl. 11:50

I början av förra hösten berättade OnePlus att alla deras framtida telefoner kommer erbjuda vad de kallar ”Fluid Display”, det vill säga skärmar med minst 90Hz uppdateringsfrekvens. Ambitionen verkade inte hålla mer än drygt ett år, fram till Nord N100. Vid presentationen av de nya Nord-telefonerna förmodades nämligen att Nord N100 erbjuder traditionella 60Hz, eftersom OnePlus inte nämnde 90Hz i sitt pressmaterial.

Vivo tillkännager sitt nya gränssnitt OriginOS

Swedroid.se - Allt om Google Android - 19 Nov 20 kl. 11:20

Vivo har presenterat sitt nya gränssnitt OriginOS som ersätter FuntouchOS. Företaget har samma ägare som OnePlus och Oppo. OriginOS för tankarna till IOS visuellt.

Test: Google Pixel 5

Swedroid.se - Allt om Google Android - 19 Nov 20 kl. 07:36

Den femte generationen av Googles Pixel-satsning har kommit att bli den kanske mest omdiskuterade generationen hittills, och dessvärre för Google inte på ett helt positivt vis. Google har i år, för första gången, valt att lansera årets flaggskepp i form av en mellanklasstelefon istället för ett flaggskepp som alla fyra föregående generationer. Det som talar för den här satsningen är det faktumet att det absolut viktigaste med Googles Pixel-telefoner alltid har varit mjukvaran, inte hårdvaran, och mjukvaran är som sig bör en ytterligare finputsad version av samma Pixel UI som länge har varit ett av Swedroidredaktionens favoritgränssnitt.

Sju nya funktioner som kommer till OnePlus Oxygen OS

Swedroid.se - Allt om Google Android - 18 Nov 20 kl. 12:45

OnePlus bad användare om förslag på funktioner att implementera i Oxygen OS. Företaget har nu listat sju finesser som har godkänts och kommer att anammas. När funktionerna kommer införlivas i Oxygen OS framgår inte och OnePlus skriver heller inte i vilket utförande, då endast de utvalda förslagen listas.

Googles hälsoapp Fit får nytt gränssnitt med bättre översikt

Swedroid.se - Allt om Google Android - 18 Nov 20 kl. 12:23

Google Fit har nu funnits i drygt sex år. Ett tillkortakommande har varit att statistiken och översikten är begränsad jämfört med många konkurrenters – att träningsuppgifterna inte visualiseras i tillräckligt stor utsträckning. En ny version av appen är nu på väg ut till mobiler och den ser ut att erbjuda ett ökat djup.

Senaste Chrome för med sig största prestandaökningen på flera år

Swedroid.se - Allt om Google Android - 18 Nov 20 kl. 11:53

Google har släppt årets sista uppdatering av Chrome. Enligt Google för uppdateringen med sig den största prestandaökningen på flera år, tack vare en förbättringar bakom kulisserna. Webbläsaren startar upp till 25 % snabbare, hemsidor laddar upp till 7 % snabbare, samtidigt som både RAM- och energiförbrukningen minskats.

Kommer du byta från Google Photos?

Swedroid.se - Allt om Google Android - 17 Nov 20 kl. 14:20

För en vecka sedan meddelade Google att den obegränsade gratislagringen i Photos kommer att upphöra 1 juni nästa år. Befintliga bilder och videor får ligga kvar utan att dras mot användares lagringsutrymme. Allt nytt material efter 1 juni kommer dock att börja fylla användares lagring, vilken delas av alla Google-tjänster och som standard är 15GB.

Google Stadia får meddelandefunktion

Swedroid.se - Allt om Google Android - 17 Nov 20 kl. 14:00

Google Stadia har fått en funktion för att skicka textmeddelanden till andra spelare, som komplement till röstkommunikationen. Meddelanden kan skickas till enskilda spelare eller till grupper. Chatten kan användas via appen, men det går även att skriva direkt med handkontrollen.

Alla smarta funktioner i Gmail kommer gå att stänga av

Swedroid.se - Allt om Google Android - 17 Nov 20 kl. 13:43

Användare kommer snart kunna stänga av alla de Gmail-finesser Google kallar ”smarta”. Det inkluderar bland annat en flik-sorterad inkorg, automatiska skrivförslag, samt summeringar för exempelvis paket och resor ovanför mejl. Funktionerna har gått att stänga av individuellt tidigare.

Huawei har sålt Honor

Swedroid.se - Allt om Google Android - 17 Nov 20 kl. 13:12

Ryktena stämde då det nu har bekräftats att Huawei har sålt Honor, till ett konsortium bestående av över 30 företag och aktörer. Huawei kommer inte äga något alls av Honor efter affären. Ett nytt företag, Shenzhen Zhixin New Information Technology, har bildats för att genomföra uppköpet.

Oppos nya konceptmobil X 2021 har skärm som går att rulla ut

Swedroid.se - Allt om Google Android - 17 Nov 20 kl. 12:56

Oppo har presenterat ett koncept för en mobil vars skärm går att rulla ut. I sitt vanliga läge erbjuder den så kallade Oppo X 2021 en 6,7-tumsskärm, vilken kan utökas steglöst upp till 7,4” genom att dra ut sidorna. Idén är samma som för Galaxy Z Fold: användare får både en smartphone och en surfplatta i samma konstruktion.

Qualcomm tillåts sälja 4G-chipp till Huawei

Swedroid.se - Allt om Google Android - 16 Nov 20 kl. 12:25

Enligt Reuters har Qualcomm fått tillåtelse att sälja 4G-chipp till Huawei. Källan skriver att undantaget i USA:s svartlistning specifikt avser 4G-chipp, vilket har stor betydelse då det innebär att varken Snapdragon 865 eller kommande Snapdragon 875 kan användas. Flera av Qualcomms 2020-chipp i mellansegmentet har även integrerade 5G-modem.