Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Svensson

Blogginlägg från Svensson

Papperslösa är troligen inte så många som media och polis tror

Svensson - 12 Apr 17 kl. 10:50

En del  personer som får avslag på sin ansökan om asyl går under jorden. De försvinner. Många av dem åker sannolikt till nåt annat land där de på nytt ansöker om asyl.

Svenska seriemördare

Svensson - 12 Apr 17 kl. 08:44

Massmord är ovanliga i Sverige, terroristbrott ännu ovanligare och seriemord mycket ovanligt. Fler har dock dödats av seriemördare än i terroristdåd. Sen år 1900 har 28 personer dödats i terroristdåd och 153 i massmord.

Svenska massmord – poliser farligare än terrorister

Svensson - 11 Apr 17 kl. 15:26

Terroristdåd i Sverige har inneburit döden för 28 personer sen år 1900 oräknat terroristerna själva. 4 terrorister har dött vid 13 terroristdåd. Terroristattentat är ovanliga och sen år 1900 har bara 13 stycken där någon dött ägt rum.

Det är inte bråk mellan polisen och ungdomar i Hammarkullen

Svensson - 11 Apr 17 kl. 07:04

Det har såvitt jag kan förstå varit bråk mellan polisen och Alikhans under helgen. Ungdomar från släkten Alikhan, sannolikt ihop med en del kompisar, har försökt skapa oro och problem för polisen. De har förstört och vandaliserat.

Bekämpa terrorism och islamofobi

Svensson - 10 Apr 17 kl. 14:38

– försvara demokratiska fri- och rättigheter Terrordådet i fredags har skakat om Stockholm och Sverige. Rädsla och sorg har förenats med en spontan våg av solidaritet och många fina exempel på omtanke och stöd till de drabbade. Tiotusentals människor samlades i eftermiddags i Stockholms hjärta för att möta våldet, inte med folkhat och hämnd utan med försvar för ett öppet samhälle med plats för alla.

Svenska terroristdåd genom historien

Svensson - 10 Apr 17 kl. 08:03

Del 2 av 2 i serien Terrorism i SverigeI Sverige har det förekommit mycket få terroristdåd. Det värsta om vi ser till antalet dödade inträffade under andra världskriget och det näst värsta inträffade i fredags i Stockholm. Terroristdåd i Sverige med döda under 1900- och 2000-talen döda, antal döda (exklusive terrorister), tidpunkt, motiv Attentatet mot Norrskensflamman, 5, 1940-03-03, högerextremistiskt Attentatet på Drottninggatan, 4, 2017-04-07, islamistiskt Skolattentatet i Trollhättan, 3, 2015-10-22, högerextremistiskt Västtyska ambassaden, 2, 1975-04-24, vänsterextremistiskt Peter Mangs, 2, 2003-2010, högerextremistiskt Amaltheadådet, 1, 1908-07-12, vänsterextremistiskt Jugoslaviska ambassaden, 1, 1971-04-07, högerextremistiskt Bombningen av Denckers villa, 1, 1982-07-15, personligt Bombningen av skatteskrapan, 1, 1983-02-22, personligt John Ausonius (Lasermannen), 1, 1991-1992, högerextremistiskt Totalt 5 högerextremistiska varav ett utfört av utländska terrorister från Kroatien, två vänsterextremistiska varav ett för över 100 år sen och ett utfört av västtyska terrorister samt ett islamistiskt, nu i fredags.

Att läsa böcker på nätet

Svensson - 09 Apr 17 kl. 13:34

På de flesta nätbokhandlar och hos en del förlag går det numer att köpa e-böcker i olika format. När jag köper e-böcker på Adlibris eller Bokus laddar jag ner dem som e-böcker och läser dem sedan i iBook. E-böcker från Adlibris och Bokus är alltid billigare än inbundna böcker, men inte alltid billigare än pocketböcker.

Poliser angripna i Hammarkullen

Svensson - 09 Apr 17 kl. 11:49

En grupp om ett 20-tal ungdomar, kanske så många som 30, angrep på lördagskvällen poliser i Hammarkullen. Sannolikt handlar det väl  om personer och ungdomar tillhörande släkten Alikhan och deras närmaste omgivning. Det hela kan om det är så att det handlar om Alikhan-släkten troligen ses som en protest mot att en lång rad medlemmar i släkten Alikhan den senaste tiden häktats och/eller åtalats för grov brottslighet.

Kinesisk affärsman har köpt militär hamn på Gotland

Svensson - 09 Apr 17 kl. 09:51

I privatiseringsivern så såldes den militära hamnen och basen i Fårösund på Gotland till privata ägare. När nu militären åter vill ha militär verksamhet och en bas på Gotland har staten via Fortifikationsverket försökt köpa tillbaks hamnen i Fårösund men misslyckats med det. Nu har en kinesisk affärsman från Hongkong köpt hamnen från den tidigare ägaren, Joachim Kuylenstierna.

Misstänkt terrorist kopplad till ekobrottshärva?

Svensson - 09 Apr 17 kl. 07:14

Den man som misstänks ha utfört attentatet på Drottninggatan i Stockholm har enligt Expressen kopplingar till en tidigare ekobrottshärva. Men det är faktiskt inte sant för den enda koppling han har är att hans adressuppgifter fanns i utredningen av ekobrott. Att adressen förekom i utredning är kanske inte så konstigt då fler personer från Uzbekistan hörde till de åtalade i härvan.

Knarket i Sverige – heroin och opium

Svensson - 08 Apr 17 kl. 08:36

Del 5 av 5 i serien Knarket i SverigeHeroin är en drog vars användning i Sverige minskat rejält under 2000-talet. Utvecklingen är densamma i hela Europa. Heroin kom sent till Sverige och betydligt senare till Göteborg än Malmö och Stockholm och bruket har aldrig varit särskilt omfattande i Göteborg.

Överdrivet från myndigheter och i media om terroristdåd

Svensson - 08 Apr 17 kl. 07:25

Stockholm har drabbats av vad som sannolikt är ett terroristdåd. Metoden tyder på att det var en ensam man, möjligtvis kände nån kompis till det hela. Sannolikt har det inte heller funnits nån omfattande planering utan han tycks ha stulit eller kapat en lastbil lit på studs, på ingivelse.

Man anhållen för attentatet i Stockholm

Svensson - 08 Apr 17 kl. 07:02

En 39-årig man som är verksam i byggbranschen och har flera barn är anhållen som misstänkt för inblandning i det som sannolikt är ett terroristbrott i Stockholm. Han är anhållen som misstänkt för terroristbrott. Mannen ska enligt Aftonbladet vara från Uzbekistan och ha flera barn.

Lastbil körde in i folkmassa i Stockholm – terroristdåd?

Svensson - 07 Apr 17 kl. 15:59

En lastbil körde in på gågatan Drottninggatan i centrala Stockholm vid 15-tiden idag. Lastbilen ska ha kört en längre sträcka bland människorna på Drottninggatan. Enligt media från Kammakargatan till Olof Palmes gata.

Ompröva privatiseringarna inom offentlig sektor

Svensson - 07 Apr 17 kl. 12:57

Privatiseringarna inom offentlig sektor har gett blandat resultat, men generellt inte lett till de effekter som har eftersträvats. Inte heller har de näringslivsinspirerade styrningsmetoderna som tillämpas inom offentlig verksamhet (NPM) levererat förväntat resultat. Det menar Per Molander, som i en ny rapport till Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi (ESO) diskuterar erfarenheterna från bland annat skolans, sjukvårdens och socialförsäkringens områden.

Socialdemokraterna – ”framtidsparti” utan framtid

Svensson - 07 Apr 17 kl. 12:42

Det är en av historiens många välfunna ironier att det stora socialdemokratiska partiet en gång lanserade sig med den retoriska frågan ”vad vilja socialisterna?”. Då var det en rubrik som ett ungt och argt arbetarparti använde för att lansera sitt program och spränga sig in på den politiska kartan.

Ökad turtäthet med Västlänken

Svensson - 07 Apr 17 kl. 10:13

Del 3 av 3 i serien Järnväg i GöteborgEnligt trafikprognosen kommer turtätheten att öka i de flesta reserelationer genom att Västlänken byggs. Trafiken på Bohusbanan och Kust till kust-banan (Borås) komer dock inte att kunna ökas innan dessa byggs ut. Med Västlänken på plats blri det ekonomiskt att också bygga ut ingående banor.

Bred hittar på om klaner och Mellanöstern

Svensson - 06 Apr 17 kl. 07:52

En klan är en social struktur som är vanlig i nomadsamhällen. Den är ovanlig bland jordbrukare. Klanen är alltså ingen central social struktur i Mellanöstern som mycket länge i huvudsak varit ett jordbruksbaserat samhälle, förutom i enstaka etniska grupper och på den Arabiska halvön.

Journalister vilseleder om terrorrekrytering

Svensson - 06 Apr 17 kl. 06:59

I samband med att en man dömts för terrorrekrytering i Norge skriver med att det är första gången någon åtalats för detta, tillika första gången någon dömts. Det är inte helt sant. Redan 2015 åtalades en man i Sverige för terrorrekrytering.

Ökad kapacitet med Västlänken

Svensson - 06 Apr 17 kl. 06:47

Västlänken i sig får en maxkapacitet på 20 avgångar per timme och riktning. Enligt Trafikverkets prognos (som bland annat ligger till grund för samhällsekonomiska kalkyler) är den kapaciteten tillräckligt för att klara behovet av trafik fram till 2080. Den förbereds också för framtida kapacitetsökning, vilket åstadkoms genom att öka antalet plattformar på stationerna.

Dödligt våld med skjutvapen har minskat två år i rad

Svensson - 05 Apr 17 kl. 15:04

Detta om vi räknar antalet fall av dödligt våld med skjutvapen i förhållande till det totala antalet mord. 2014 stod antalet fall av dödligt våld med skjutvapen för 32% av samtliga fall av dödligt våld. 2015 var det 29% och 2016 stod de för 28%.

Nazister begränsar ännu judars liv

Svensson - 05 Apr 17 kl. 08:54

2 april beslutade Judiska föreningen i Umeå, den enda i norra Sverige, att lägga ner sin verksamhet efter en tid av hot och vandalisering från nazistiska rörelser. Det är sorgligt att se en sådan mötesplats tvingas ge upp sin verksamhet under påtryckning av antidemokratiska krafter, när dessa mörka krafter får härja fritt och inskränka andra människors religiösa och kulturella frihet. Som judar och antirasister är vi djupt oroade över en utveckling där nazistiska rörelser, inspirerade av riksdagens vice talman som uttalat att judar och andra minoriteter inte är ”riktiga svenskar”.

Vänstern och sociala medier

Svensson - 05 Apr 17 kl. 08:29

Rött Forum är en serie arrangemang eller möten som i huvudsak ordnas av Socialistiska Partiet. Nu är det tänkt att ordna ett forum om sociala medier med rubriken ”Digitalt Forum 2017 – hur skapar vi vänsterhegonomi på nätet & i debatten?”.

Dåligt påläst Croneman har skrivit en märklig krönika

Svensson - 04 Apr 17 kl. 08:08

Johan Croneman är krönikör i DN. Han skriver oftast läsvärd krönikor, men nu har han klantat till det. I en ganska rolig krönika om polisen tar han nämligen Göteborg som ett exempel på hur dåligt polisens arbete mot gängvåldet går.

Skamlösa borgare leker med elden

Svensson - 04 Apr 17 kl. 06:44

Är du vänster? Är du emot Nato? Är du för fred?

Antalet döda i vänstervåld de senaste 100 åren = 0

Svensson - 03 Apr 17 kl. 12:34

Antalet dödade i vänstervåld i Sverige under de senaste 100 åren i Sverige är noll personer. Ingen alls. Vänstervåldet i Sverige är så litet att det inte ens längre förs nån statistik över det.

Alice Teodorescu – hycklare och desinformatör

Svensson - 03 Apr 17 kl. 09:44

Alice Teodorescu är en en av Sveriges större desinformatörer, lögnare och spridare av falska information. Hon gör det från en upphöjd position som chefredaktör på GP, en av Sveriges största tidningar. Hon är dessutom inte den enda desinformatören på GP:s ledarsida, där finns också Aleksandra Boscanin, Mathias Bred och krönikörer som David Eberhard.

Punkarna räddade inte Haga

Svensson - 02 Apr 17 kl. 10:02

Tobias Holmgren skrev för en tid sen en usel artikel om Majorna i GP. Sakfelen var otaliga. Det var som om han aldrig satt sin fot i stadsdelen.

Man i 40-årsåldern mördad i Uppsala

Svensson - 02 Apr 17 kl. 08:35

Polis larmades vi sjutiden till Rapsgatan i köpcentrat Boländerna i Uppsala med anledning av en skottlossning. En man sköts på en restaurang, Dax Diner, alternativt när han lämnade den. Han ska ha skjutits med flera skott som träffade i överkroppen.

Jon Jonsson, SSE Opportunities och märkliga affärer

Svensson - 02 Apr 17 kl. 07:21

Jon Jonsson som låg bakom hedgefonden SSE Opportunities misstänks för att i flera år ha använt sig av hemliga uppgifter om nyemissioner, för att skaffa sig fördelar på aktiemarknaden. Han var tidigare mäklarchef på Carnegie och har enligt media utnyttjat sin kontakter där för att få insiderinformation. Jon Jonsson hade en framgångsrik karriär på Goldman Sachs, Lehman Brothers och Carnegie innan han gick över till att driva den privata investeringsfonden SSE Opportunities med bas i New York men registrerat i skatteparadiset Jersey i Engelska kanalen.

Idrottsrelaterad brottslighet och höjdarnas begränsade synfält

Svensson - 01 Apr 17 kl. 09:29

Fyra höjdare, rikspolischefen Dan Eliasson, Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet, Anders Perklev, riksåklagare, och Erik Wennerström, generaldirektör Brottsförebyggande rådet, har skrivit en debattartikel i DN om idrottsrelaterad brottslighet. Artikeln har en markant slagsida. Den handlar i huvudsak om brott som begås av de vanliga supportrarna, av enskilda spelare osv.

Pampväldet i facket är en strukturfråga

Svensson - 01 Apr 17 kl. 07:44

Återigen skakas svensk fackföreningsrörelse av avslöjanden om ledningsskiktets vidlyftiga livsstil. Denna gång är det Transportarbetarförbundets ordförande Lars Lindgren som valt att avgå efter att det kommit ut hur han använt förbundets pengar för privat bekvämlighet. Högermedia gottar sig i skandalerna och demagoger som vill hetsa mot facket kan fira ytterligare en triumf.

Victoria Kawesa är inte Europas första svarta partiledare

Svensson - 31 Mar 17 kl. 11:52

Den första svarta partiledaren i Europa för ett större parti var det franska socialistpartiets ledare Harlem Désir. Han var partiledare åren 2012-2014 och var alltså partiledare långt innan Victoria Kawesa ens var påtänkt som partiledare. När ETC påstår att Kawesa är Europas första svarta partiledare har journalisten Dag Ankersen helt enkelt gjort ett uselt jobb.

Skandalöst att nazibomberna i Göteborg inte betraktas som terroristbrott

Svensson - 31 Mar 17 kl. 10:38

Göteborg: En bomb sprängs utanför en politisk vänsterlokal, en annan exploderar på en flyktingförläggning och skadar en person allvarligt medan en tredje hittas på en annan flyktingförläggning innan den exploderat. Detta är enligt Säpo och ansvariga åklagare inget terroristbrott. Malmö: En bensinbomb kastas mot en religiös föreningslokal.

Sju anhållna för mord i Rosengård

Svensson - 31 Mar 17 kl. 08:44

På torsdagskvällen sköts en 23-årig man till döds med flera skott på Ramels väg i Rosengård. 23-åringen var känd av polisen sedan tidigare och levde också under hot de sista månaderna av sitt liv. Han ska ha varit den man som tog bilder på den ihjälskjutne 16-åringen Ahmed Obaid och spred dem på internet.

Skjutningar mot brödrapar i Malmö

Svensson - 31 Mar 17 kl. 08:43

Den 4 mars sköts Akram Mekawi Salim, 23-åringen kallad i media, till döds på Kronetorpsgatan i Segevång, Malmö. I onsdags, den 29 mars sköts hans äldre bror Maysem Mekawi Salim ner på Dansörsgatan i Lindeborg, Malmö, med ett automatvapen. Maysem Mekawi som bar skottsäker väst överlevde beskjutningen.

Vår Krog och Bar är inte den största juridiska processen i Göteborg

Svensson - 31 Mar 17 kl. 07:50

Peter Linné i GP skriver att den största juridiska processen i Göteborg på 2000-talet nu tagit slut i och med att mördarna från Vår Krog & Bar fick avslag på överklagan till Högsta Domstolen. Det är naturligtvis totalt fel. Den största juridiska processen i Göteborg på 2000-talet tog slut 2004.

Beslagtagna vapen hittas i posten

Svensson - 30 Mar 17 kl. 07:40

Det betyder dock inte att de vapen som kommer in i Sverige i huvudsak kommer med paket och brev som SVD hävdar. Troligtvis betyder det bara att paket är en dum metod för vapensmuggling med hög upptäcksrisk. Mer troligt är att de illegala vapen som används i Sverige kommer in med biltransporter av olika slag.

Märkligt att en terrorist släpps ur häkte

Svensson - 29 Mar 17 kl. 14:43

Terroristen, tillika nazisten, Anton Thulin har släppts ur häktet. Detta trots att han fortfarande är misstänkt för att ha placerat en bomb på en flyktingförläggning. anledningen är att myndigheterna, dvs åklagare och säkerhetspolisen inte klassar nazistiska bomber som terroristdåd.

Knarket i Sverige – kokain

Svensson - 29 Mar 17 kl. 14:25

Del 4 av 4 i serien Knarket i SverigeKokain är vid sidan av cannabis sannolikt den mest omskrivna drogen i Sverige. Kokain är dock ingen vanlig drog utan bruket är i Sverige ganska litet. I Europa är det dock den vanligaste centralstimulerande drogen.