Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Smidigt

Blogginlägg från Smidigt

Så slipper du klicka på hemknappen för att låsa upp

Smidigt - 03 Oct 16 kl. 12:14

Mycket nytt hände i nya iOS10. Det mesta var nog ändå bra, men det är några småändringar där man undrar lite vad Apples tekniker tänkte egentligen. Som varför ändra upplåsningsfunktionen på hemknappen.

Se experimentet som visar på hur mobilen stör våra möten

Smidigt - 21 Apr 16 kl. 22:19

Sponsrad video Sju av tio stör sig på kollegor som använder mobilen i möten. Samtidigt uppger åtta av tio att de själva gör just det – ett sms till partnern om att handla mat på vägen hem och en grattishälsning till Facebook-kompisen. För att uppmärksamma problem med teknikstress och mobilberoende på arbetsplatser har mobiloperatören Telenor, i samarbete med IT-företaget Crossnet, utfört ett experiment som visar vad det egentligen är vi utsätter våra kollegor för när vi använder mobilen under möten.

Smidig miniräknare online

Smidigt - 21 Apr 16 kl. 22:18

Ibland när man inte har mobilen i närheten och man glömt bort var Windows gömmer sin miniräknare nuförtiden, så då är det smidigt med en miniräknare online. Det finns en stor uppsjö av olika miniräknare. Jag fastnade för versionen ovan, då den var enkel och responsiv, samt utöver de vanliga funktionerna, så finns även lite avancerade funktioner som Plancks konstant, elementarpartiklarnas massor (elektronen, protonen, neutronen), gravitationskonstanten, elementarladdningen mm.

ICA levererar maten direkt in i kylen

Smidigt - 21 Apr 16 kl. 22:02

Konkurrensen hårdnar om att leverera mat på nätet. Vilket skapar kreativa lösningar. Nu är det mer PR än praktisk tillämpning.

After the Thrones – för alla oss som inte kan få nog av Game of Thrones

Smidigt - 21 Apr 16 kl. 17:44

Snart är det äntligen dags för nästa säsong av Game of Thrones. För de som följer serien på HBO Nordic så kommer ni även att få se nya After the Thrones. After the Thrones kommer varje vecka att ta sig an HBO:s succéserie Game of Thrones ur ett humoristiskt och sofistikerat perspektiv.

THE HUNTSMAN: WINTER’S WAR

Smidigt - 04 Apr 16 kl. 20:34

Sponsrad video Gillade du Chris Hemsworth som the Huntsman i Snövitfilmen, så kommer här glada nyheter iom den nya The Huntsman – Winter’s War: document.write(''); I denna uppföljare (som eg. är en prequel, dvs utspelas före den första filmen) till Snow White and the Huntsman får drottning Ravennas syster Freya höra talas om sin systersöde och samlar sina krigare för att en gång för alla återföra den magiska spegeln till den enda häxa som fortfarande kan tillgodogöra sig dess krafter.

180 000 Tesla Model 3 bilar bokade på bara 24h

Smidigt - 04 Apr 16 kl. 20:32

Uppenbarligen är det enkelt att sälja elbilar om priset är rätt. När Tesla presenterade sin nya Tesla Model 3, en mellanklassbil, så bokades 180 000 bilar det första dygnet. Se videon från eventet nedan: Det är inte helt gratis att boka en bil heller.

Ta en tupplur med Jabra och MetroNaps och öka din effektivitet

Smidigt - 04 Apr 16 kl. 19:32

Att sova och ta en paus på jobbet är nyttigt både för produktiviteten och kreativiteten. Därför har Jabra och MetroNaps startat ett samarbete för att hjälpa företag att erbjuda sina medarbetare just det. MetroNaps EnergyPod är ett viloutrymme speciellt avsett för en tupplur på jobbet.

Tom Clancy’s The Division finns att köpa nu.

Smidigt - 16 Mar 16 kl. 23:01

Sponsrad video New York City befinner sig i ett krisläge sedan ett virus har spridit sig över staden. Du måste därför återskapa ordning och lokalisera källan till viruset. Tom Clancy’s The Division tar dig till ett New York i karantän och där du ingår som en del av the Strategic Homeland Division för att få ett slut på galenskapen och reda ut vad som skett.

5 prylar du ALDRIG ska slänga

Smidigt - 16 Mar 16 kl. 22:48

På Smidigt så älskar vi nya prylar. Men bara för att man köper nya prylar, så ska man inte slänga sina gamla. Självklart är det bättre att sälja dem vidare.

Travtips och travresultat för dina favoritspel

Smidigt - 16 Mar 16 kl. 22:33

I Sverige finns en stark tradition av att spela på hästar. Det finns många olika travsidor, av lika olika kvalitet. En av de lite mer användbara är: Gratistravtips.

Upplev Youth Olympics Games i VR

Smidigt - 18 Feb 16 kl. 23:19

Sponsrad video Nu har du äntligen chansen att uppleva ett OS i VR (virtual reality). Samsung sponsrar nämligen Youth Olympics Games i Lillehammer 2016 och ser till att alla (som har en VR-utrustning) kan uppleva inledningscermonin nästan på riktigt. Se även deras hyllingsvideo till unga atleter: !

Äntligen en Apple butik mitt i Stockholm

Smidigt - 18 Feb 16 kl. 23:18

Att köpa Apple produkter kan man göra lite varstans. Men om något går sönder, som glaset till din iPhone, så finns det bara ett alternativ i Stockholm (om du inte vill bryta garantin) och det är Täby Centrum. Det är jättefint där, men det går åt en halv dag att åka dit, vänta på reparation och åka hem igen.

Mediamarkt kör 120-sekundersracet igen

Smidigt - 18 Feb 16 kl. 23:11

Sugen på att plocka på dig teknikvaror utan att betala? Mediamarkt kör 120-sekundersracet igen. Där en lycklig vinnare får plocka på sig prylar under 120sek från en Mediamarkt butik.

Det sägs att tro kan flytta berg – Atlas Copco vet att det krävs mer

Smidigt - 08 Feb 16 kl. 22:45

Sponsrad video I över 140 år har Atlas Copco skapat kreativ innovation som verkligen flyttar berg. För att hylla och lyfta fram de smarta idéerna som legat bakom dessa lösningar lanserar Atlas Copco kampanjen Ideas Move Mountains. Med kampanjen vill de stärka samarbetet med sina kunder och inspirera till nya innovationer även i framtiden.

Swiftkey köps upp av Microsoft

Smidigt - 08 Feb 16 kl. 22:44

Vad gör man om man är ett stort teknikbolag med en massa pengar? Jo, man köper mindre teknikbolag såklart. Jag har länge gillat Swiftkey, så det är inte konstigt att någon köpte upp det, vilket visade sig vara Microsoft.

Sony α6300 med världens snabbaste autofokus

Smidigt - 08 Feb 16 kl. 22:32

Med världens snabbaste autofokus och högst antal autofokuspunkter erbjuder den spegellösa kameran Sony α6300 splitterny 24,2 MP APS-C sensor, högupplöst inspelning i 4K och mer därtill. Sony har lanserat en ny spegellös kamera, Sony α6300, vars 4D FOCUS™ system kan låsa fokus på ett objekt så snabbt som 0,05s, vilket är världens snabbaste i dagsläget. Skulle vara intressant att veta hur man mäter något sådant exakt.

The Big Short

Smidigt - 19 Jan 16 kl. 23:02

Sponsrad video När fyra outsiders förutspår det storbankerna, medierna och regeringen vägrat tro på, världsekonomins kollaps, får de en idé: The Big Short. document.write(''); En vågad investering leder dem till det moderna bankväsendets allra mörkaste hörn.

Google Street View av modelljärnvägen Miniatur Wunderland

Smidigt - 19 Jan 16 kl. 08:52

Google har nu lanserat en Street View-kollektion av “Miniatur Wunderland”, som är världens längsta modelljärnväg. Miniatur Wunderland, som är en nationalklenod i Tyskland, är en modellpark på över 6400 m² med mer än 200’000 invånare och 13’000 meter järnvägsräls i miniatyrformat som sträcker sig över den tyska landsbygden, Schweiz, Österrike och Skandinavien. Du kan läsa mer om projektet  och ser bilder hur de filmade på Google Maps bloggen.

Skapa din egen Yarny från Unravel

Smidigt - 19 Jan 16 kl. 08:51

Som promotion inför släppet av nya Unravel, så bjuder spelets Creative Director, Martin Sahlin in dig till att skapa din egen version av den nya lilla karaktären. I videon nedan ger Sahlin dig instruktioner om hur du skapar din egen Yarny med hjälp av ståltråd, garn och vanliga gem: Du kan även hitta en detaljerad beskrivning om hur du skapar din egen Yarny på Unravels webbsida. Genom att dela med sig av sin Yarny på @UnravelGame via Facebook, Instagram och Twitter.

Ny smidig valutaomvandlare

Smidigt - 12 Jan 16 kl. 09:20

Här på Smidigt så har vi erbjudit en liten valutaomvandlare i flera år. Dock är den ganska begränsad, så det är kul att se att det finns andra smidiga valutaomvandlare ute på nätet som Valutaomvandlare.se På Valutaomvandlare.

Vilka är dina närmaste vänner som du alltid kan lita på?

Smidigt - 23 Dec 15 kl. 16:05

Sponsrad video Har du någon gång funderat över detta, så kan du testa experimentet som Samsung tagit fram tillsammans med en professor från Oxford. !function(a,b,c){var d=a.

Handla på nätet och få levererat till bilen

Smidigt - 23 Dec 15 kl. 10:34

Även om möjligheten att handla på nätet har förenklat vårt sätt att shoppa, så är det fortfarande problemet med att man ska få hem varorna, men Volvo har nu lanserat en kreativ lösning på problemet: leverans direkt till bakluckan på bilen: Själva lösningen är ett samarbete med PostNord som då får en tillfällig digital nyckel som gör att de kan öppna bakluckan och lägga in varorna. Så när du tar bilen efter jobbet, så ligger de redan där. Väldigt smidigt.

Booli köps upp av SBAB

Smidigt - 23 Dec 15 kl. 10:21

Det händer mycket på bostadsmarknaden. Naturligtvis handlar det främst om att Hemnet kan ev säljas till Schibstedt om allt går igenom hos konkurrensverket. Men en ny tvist är att SBAB köper Booli, den oberoende bostadssökmotorn.

Första intrycket av nya Apple TV 4

Smidigt - 10 Dec 15 kl. 10:21

Jag har varit sugen att testa på nya Apple TV 4 sedan länge och när det var extrapris på 64GB modellen under Black Friday, så var det såklart att man slog till. Här kommer mitt första intryck. Som när det gäller alla Apples produkter så är det en fröjd att packa upp den nya Apple TVn.

Elgiganten och Prisjakt klarade inte trycket av Black Friday

Smidigt - 29 Nov 15 kl. 09:25

Enkel tumregel. Om man lägger X antal extra miljoner på att marknadsföra Black Friday, så kanske man kan lägga 1% av det på att förbättra prestanda så att man klarar av trafiken. Alla trodde att Black Friday skulle bli en ännu större än förra året, men att den skulle bli så stor att flera av de stora tekniksiterna gick ned pga trafiken, det hade man nog inte förväntat sig.

Bosch sladdlösa verktyg med ”Syneon Chip” ger optimal effekt och uthållighet

Smidigt - 27 Nov 15 kl. 00:05

Sponsrad video Sladdlösa verktyg gör livet lite enklare, men bara om de är laddade. Det är lika irriterande varje gång som skruvdragaren ger upp innan jobbet är klart. Med Bosch får du färre sådana problem.

Black Friday 2015 kommer bli större än någonsin

Smidigt - 27 Nov 15 kl. 00:05

Sedan Black Friday introducerades i Sverige 2013 (av Media Markt) har den bara växt kraftigt för varje år. Många handlare har nu hakat på trenden och ser möjligheten att öka försäljningen ytterligare iom Black Friday 2015. Det är inte bara de klassiska teknikbutikerna som kör rea, utan alla möjliga butiker passar på att locka in kunderna med något bra erbjudande.

Robotdammsugare – årets julklapp 2015

Smidigt - 24 Nov 15 kl. 22:58

En robotdammsugare – det blev årets julklapp 2015 berättade idag HUI Research. HUI Research motiverar valet av årets julklapp 2015 med motiveringen: “Intresset för hemmet är stort och allt fler satsar på sina hem. Dagens konsumenter ser också tid som en bristvara och söker verktyg som kan underlätta vardagen” Jag har ännu inte själv testat en robotdammsugare (men skulle gärna göra det), men det känns definitivt som en produkt i tiden och en pryl som inte bara är cool utan som man även har någon nytta av.

Hör Petter berätta om hur han utmanar sig själv

Smidigt - 19 Nov 15 kl. 13:44

Sponsrad video Rapparen Petter låter inte sina begränsningar sätta stopp för det han vill göra. Han utmanar sig själv att alltid utvecklas. Därför är han ambassadör för Honor 7.

I dag kommer Assassin’s Creed: Syndicate till PC

Smidigt - 19 Nov 15 kl. 10:56

Playstation- och Xbox-spelare har sedan en dryg månad kunnat njuta av det senaste Assassin’s Creed, men PC-spelare har fått vänta till nu. Först i dag släpps nämligen spelet till den plattformen. Assassin’s Creed: Syndicate tar spelaren till London, mitt under den industriella revolutionen.

Skype uppdaterar sin Android-app så att du kan spara videomeddelanden

Smidigt - 19 Nov 15 kl. 09:35

Nu kan du som använder Skype på en Android-enhet spara videomeddelanden till ditt galleri. Det är en av nyheterna i den senaste uppdateringen. Genom att trycka på videon du fått skickad till dig och sedan välja “Save to Gallery” kan du spara det för all framtid.

YouTube Kids släpps utanför USA

Smidigt - 18 Nov 15 kl. 15:06

I februari presenterades den barnvänliga appen YouTube Kids i USA. Nu meddelar videotjänsten att den rullar ut till fler länder. Dessvärre än inte Sverige med än.

Julen börjar nu med Nikon cashback

Smidigt - 17 Nov 15 kl. 16:08

Sponsrad video Med lite mer än en månad kvar till julafton är det dags att börja tänka på klappinköp. Men det kan vara svårt att veta vad man ska köpa. Därför erbjuder Nikon nu cashback några av sina mest populära Wi-Fi-kameror.

Ford släpper en app som låter dig starta din bil utan att sitta i den

Smidigt - 17 Nov 15 kl. 15:32

Bilar som kan styras med appar är inget nytt, men när Ford släpper sin nya Escort blir den det billigaste alternativet på marknaden. Appen, som heter Sync Connect, kommer ut i vår till Ford Escort. Den blir sedan tillgänglig till fler bilar.

ABC:s Star Wars-trailer visar nya bilder

Smidigt - 15 Nov 15 kl. 07:40

Sedan den förmodade sista trailern till Star Wars: The Force Awakens släpptes för knappt fyra veckor sedan har det titt som tätt dykt upp fler bilder från filmen. Förra veckan släpptes en ny trailer riktad till den japanska marknaden. Den hade mängder av nytt material, och blev också den snabbt en snackis.

Bluetooth kommer bli mycket snabbare under 2016

Smidigt - 14 Nov 15 kl. 07:55

Bluetooth SIG, företaget som ser över utvecklingen av Bluetooth, har nu gått ut med att de kommer göra en rad förbättringar för teknologin. Bland annat kommer parkopplingen vara dubbelt så snabb, och räckvidden längre. För många är Bluetooth en stor del av vardagen, och alla som använder sig av den trådlösa teknologin vet att den inte fungerar felfritt.

Nintendo har utannonserat en HD-version av Zelda: The Twilight Princess

Smidigt - 13 Nov 15 kl. 09:58

Nu har den japanska speljätten bekräftat att det kommer en Wii U-version av det The Legend of Zelda: The Twilight Princess. Premiären av nysläppet kommer inte dröja allt för länge. Spelet kommer nämligen ut i mars nästa år.

Swarm gör vardagen till en incheckningstävling

Smidigt - 12 Nov 15 kl. 10:11

Foursquare har släppt en ny app som gör att incheckningar på sociala medier känns lite mer meningsfullt. Den ger dig poäng varje gång du checkar in på ett ställe och låter dig tävla mot dina vänner. För många är sociala medier något av en tävling där vinner utses efter hur många likes, följare eller retweets man får.

Hela Sverige blir en spelbar värld i Minecraft

Smidigt - 11 Nov 15 kl. 07:57

Lantmäteriet har nu sett till att Minecraft-spelarna kommer kunna gå runt i en blockuppbyggd version av Sverige. Världarna släpps i december. Vid årsskiftet kommer Lantmäteriet släppa delar av sina kartor fria till allmänheten.