Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Sachiko - Mellan Himmel och Helvete

Blogginlägg från Sachiko - Mellan Himmel och Helvete

Gott nytt och gott slut

Sachiko - Mellan Himmel och Helvete - 29 Dec 13 kl. 19:34

Jag bara myser så här två dagar inpå på nyårsafton då det känns som en nystart med allt.  Jag har tjuvstartat lite på ett (bara markant) hälsosammare liv, men kan inte påstå att jag är i närheten av det jag vill uppnå.  Men jag jobbar på.

Juldags!

Sachiko - Mellan Himmel och Helvete - 23 Dec 13 kl. 18:01

Det blir utan tvekan en grön jul. Utomhus. Inomhus är det snarare en röd jul, och glittrig.

I, me and my-fucking-self

Sachiko - Mellan Himmel och Helvete - 19 Dec 13 kl. 20:43

I en butik i Söderköpingstrakten. Jag står och fingrar hängivet på tyger och pysselgrejer och fastnar med blicken på en påse pärlemoskimrande prälor i vitt och rosa. Dottern spankulerar ointresserat omkring.

Recovery

Sachiko - Mellan Himmel och Helvete - 17 Dec 13 kl. 21:05

Igår var en mycket dålig dag. Jag var så febrig att jag stängde av alla element och vägrade elda. Jag var het.

Mysiga minnen att bevara

Sachiko - Mellan Himmel och Helvete - 15 Dec 13 kl. 15:18

Eder bloggare hälsar er välkomna till sitt glammiga och adventspyntade residens,  hemmet som ger homestyling och exklusiv interior design ett ansikte. Jag har åkt på förkylningen av Guds nåde dessutom, och vaknade vid halv nio och kraxade som en demonisk korp.  Sen drog jag på mig mjukisbrallor, oversized stickad tröja, satte upp mitt feberflottiga hår i en knut och bryggde kaffe medan snoret rann, jag skrällhostade upp saker som kan liknas vid maneter, med rödspräng blick och jag var rödlila i nian av febern.

Perkele-dag!

Sachiko - Mellan Himmel och Helvete - 11 Dec 13 kl. 20:25

Livets mest lärorika lektioner får man i livets absolut sämsta stunder. Jag har varit på väg att drivas till vansinne hela dagen och det känns som om jag suttit i support-chatten i ett dygn. Noga räknat är det bara fyra timmar, men det känns som jag blivit tio år äldre på kuppen.

test 3

Sachiko - Mellan Himmel och Helvete - 11 Dec 13 kl. 18:02

hhhhhhhhhhhhhhhh Fridens!

test 2

Sachiko - Mellan Himmel och Helvete - 11 Dec 13 kl. 18:00

fel fel fel, allt är fel Fridens!

Test

Sachiko - Mellan Himmel och Helvete - 11 Dec 13 kl. 17:55

ggggggggggggggggggggggggg Fridens!

Morgonrapport

Sachiko - Mellan Himmel och Helvete - 11 Dec 13 kl. 07:23

Jag vaknade vid 04.40 imorse och bestämde mig genast för att detta är en utmärkt tid att börja dagen, i synnerhet som jag slocknade som ett utblåst ljus vid niohugget igår kväll.  Problemet med att gå upp så tidigt är att alla livsmedelsbutiker är obönhörligen igenbommade och då är det allt annat än kul att upptäcka att kaffet är slut.

Varför har jag ingen Beppe Wolgers-look alike i min släkt?

Sachiko - Mellan Himmel och Helvete - 06 Dec 13 kl. 08:00

Den där Sven är väl ändå en riktig mespropp, eller?   Några ynkliga vindpustar och sen var det över.  Hade det här varit sagan om de tre små grisarna,  och om Sven var vargen, så hade Sven inte ens lyckats blåsa omkull den första lilla stugan ens.

Jädrar i mitt lilla skal…

Sachiko - Mellan Himmel och Helvete - 27 Nov 13 kl. 15:26

Ursäkta, att jag stör lite. Jag vill bara snabbt upplysa om att faran är över. Jag dog inte.

Gratissalladen

Sachiko - Mellan Himmel och Helvete - 26 Nov 13 kl. 20:12

På en pizzeria någonstans i verkligheten. Jag väntar på min hämtpizza och en stressad man kommer in från kylan. Han går fram till disken.

Ett blogginlägg bara för att liksom

Sachiko - Mellan Himmel och Helvete - 17 Nov 13 kl. 22:29

Jag har påbörjat sisådär fem blogginlägg under de senaste veckorna, men sedan raderat dem på grund av deras substanslösa innehåll och brist på inspiration, motivation och noll ork att fullfölja. Det här inlägget är lika meninglöst det.Det är så mycket annat som ska göras klart.

Fredagsbloggeri

Sachiko - Mellan Himmel och Helvete - 25 Oct 13 kl. 17:39

Tjenixen! Jag började dagen med havsörn till frukost. Ja, den flög förbi när jag drack morgonkaffet på farstukvisten.

Tisdagsrapport

Sachiko - Mellan Himmel och Helvete - 22 Oct 13 kl. 12:11

Och så var det tisdag och regnet piskar mot fönstret och påminner mig retsamt om att den mest förhatliga av alla månader är i antågande: november. Den hemska håglösa månaden då allt är grått och brunt, kladdigt, slipprigt och halt.  Och rätt meningslöst.

Morgonrapport

Sachiko - Mellan Himmel och Helvete - 10 Oct 13 kl. 09:30

Gomorron!Vid tjugo över fem beslutade jag mig för att jag legat i sängen och hostat på tok för länge, så jag stapplade upp och gjorde frukost åt dottern. Jag gick förbi spegeln i syrummet och såg mitt gråbleka anlete.

Grillad

Sachiko - Mellan Himmel och Helvete - 09 Oct 13 kl. 20:07

Vi håller på med interaktionsdesign och användbarhet i plugget.  Att skapa innovativ design som folk förstår och tycker är smart och användbart.  När man pluggar sånt så stöter man på en del kul grejer från idérika människor som exempelvis funderar över hur man ska kunna förändra människors beteende till det bättre genom att göra en kul sak av en tråkig grej.

Fortfarande…

Sachiko - Mellan Himmel och Helvete - 09 Oct 13 kl. 11:46

Tjena, det är mitt veckan och jag brottas fortfarande med en dunderförkylning, feber och en huvudvärk som inte är av denna värld.  I natt höll jag både mig själv och M vakna med min eländiga skrällhosta och det var en likblek och mycket uttröttad man som åkte till jobbet imorse.  Stackarn!

Cold day in hell

Sachiko - Mellan Himmel och Helvete - 04 Oct 13 kl. 16:40

Japp det är officiellt.Höstskrället är här med minusgrader och förfrysning av nästippar.  Frosten har tagit ett obarmhärtigt grepp om min lilla avskiljda tillvaro och gräset frasar under stövlarna när jag går över tomten för att hämta ved.

Toscana #2

Sachiko - Mellan Himmel och Helvete - 27 Sep 13 kl. 15:25

Jag fortsätter snacka lite om resan vi just gjort. Dag två i Toscana alltså. I alla fall första delen av dag två.

Toscana #1

Sachiko - Mellan Himmel och Helvete - 27 Sep 13 kl. 10:36

Okej, jag inleder med att säga att det inte var någon hit att komma hem till 8 grader och snålblåst, men solen lyste i alla fall så humöret sjönk inte som en gråsten i samma sekund jag klev av planet. Nej, det tog säkert två timmar innan jag började surna till, men då av helt andra anledningar än vädret. Jag hämtade nämligen ut min dator från Alina Systems i Norrköping.

Buona sera

Sachiko - Mellan Himmel och Helvete - 24 Sep 13 kl. 22:51

Här är ett nytt blogginlägg som inte skulle bli. Vi är i Colle Del Val d’Elsa sen ett par dagar tillbaka, en by vi blev förtjusta i för några dagar sen när vi bilade runt i Toscana. Det är en förtjusande håla av storlek Söderköping med gränder i dalen och gamla stan uppe på en bergstopp.

Firenze

Sachiko - Mellan Himmel och Helvete - 22 Sep 13 kl. 14:17

Jag hade inte tänkt blogga under vår semester men nu har vi landat på hotell nummer två på vår resa och tar igen oss på rummet efter en kaotisk bilfärd genom ett Florens som just nu har cykel-VM-psykos av monumentala mått. Hälften av alla gator är avstängda och resten är enkelriktade. Ni får gissa själva hur högt jag vrålade åt GPS:en när den för femtusende gången försökte leda in oss på enkelriktad gata i mötande trafik.

TILLFÄLLE!

Sachiko - Mellan Himmel och Helvete - 11 Sep 13 kl. 20:40

Det har blivit dags för mig att byta bil. Har inget särskilt skäl alls till det. Bara att den jag har är lite stor och jag klarar mig med en mindre bil.

Sveriges värsta håla 2013 – tävling utlyses härmed

Sachiko - Mellan Himmel och Helvete - 09 Sep 13 kl. 16:46

Jag har idag skickat in kursens andra inlämningsuppgift och påbörjade för en stund sen den tredje. Efter en timme gick luften ur och jag fann mig själv stönandes och stånkandes över hur dödligt tråkiga de här uppgifterna är. Det känns så gjort.

Helgutflykt

Sachiko - Mellan Himmel och Helvete - 09 Sep 13 kl. 08:40

Måndag morgon och dimman ligger fortfarande och svävar kring trädtopparna. Jag vaknade 05.51 imorse av att det var 15 grader i sovrummet och ynka 5 grader ute.

Fel dag

Sachiko - Mellan Himmel och Helvete - 05 Sep 13 kl. 23:58

Jag vaknade imorse och trodde det var fredag. Aaaah freeeeedag = ljuvlig kärleksdag, den dagen jag planerat att ha M och huset helt för mig själv (dottern har ju en massa tvivelaktigt folk från Götet här då och de ska sova i bushen och bränna ner runt 900 hektar av skogen kring sjön, om jag fattat saken rätt. Skönt när ungdomar aktiverar sig och inte bara spelar datorspel hela dagarna).

Det är tydligen en sån dag idag

Sachiko - Mellan Himmel och Helvete - 04 Sep 13 kl. 09:01

Det är en daggfuktig och smådisig morgon här vid slutet av universum. Jag har stigit upp ur sängen två gånger nu. Första gången för att pussa M innan han åkte till jobbet (och se till att han fick med sig mackor och matlåda.

Untz untz untz

Sachiko - Mellan Himmel och Helvete - 03 Sep 13 kl. 06:33

 Det är tidigt. På tok för tidigt för mystiska kostymklädda män med blå plastmappar att gå omkring ute på vägen och spana mot mitt hus. Ingen har knackat på än dock.