Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: LINDA - småbarnsmamma med cancer

Blogginlägg från LINDA - småbarnsmamma med cancer

OM DU VILL HEDRA LINDA

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 02 Apr 11 kl. 07:46

Vi vet att det är många av er som följt Linda som har frågor om begravningen. Den kommer att äga rum i kretsen av de närmaste, men ni som vill har ändå möjlighet att skicka en sista hälsning.För er som vill hedra Linda:Tänk gärna på Lindas insamling på cancerfonden, tel.

VÅR ÄLSKADE LINDA HAR SOMNAT IN

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 29 Mar 11 kl. 18:19

Efter drygt 16 månaders kamp mot cancern har vår älskade Linda, i dag den 29 mars 2011 runt klockan 15.30, somnat in. Det hela gick lugnt och fridfullt till och Linda omgavs av så mycket kärlek av alla nära.

UNDERBARA LINDA

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 29 Mar 11 kl. 07:31

Jag kommer alltid finnas för dig och våra barn och jag älskar dig. Jag kommer att sitta jämte dig och hålla i din hand tills döden skiljer oss åt. Tack för den finaste gåvan du gett mig - våra barn.

MÅNDAG

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 28 Mar 11 kl. 18:36

Just nu sitter jag hos min fina vän här på sjukhuset. Linda är trött och sover alltmer. Hon vaknar till ibland och säger några ord men mest sover hon.

UPPDATERING

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 27 Mar 11 kl. 20:40

Tack för all omtanke och alla fina kommentarer. Det värmer mycket! Lindas situation är ganska oförändrad.

TRÖTT

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 26 Mar 11 kl. 19:52

Hej alla bloggläsare!Det är Magdalena som skriver. Jag ville bara meddela er som följer Linda att hon varit trött och sovit en del i dag.

GOD NATT

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 25 Mar 11 kl. 23:20

Denna dagen har verkligen varit hemsk! Har haft jätteont, svårt att syresätta mig tillräckligt, haft en del feber och allmänt mått kass. Har fått några besök som jag tyvärr inte orkat ta emot...

ALDRIG HELT SMÄRTFRI

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 25 Mar 11 kl. 14:38

Förmodligen kommer jag att få tillbaka pumpen. Surt, men som det är just nu funkar det inte längre. Det är outhärdligt att ha det så här och jag är inte riktigt smärtfri någon gång.

KONSTIG MAT

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 24 Mar 11 kl. 18:37

Pannkaka kan ju vara rätt gott, men just den här kombinationen vet jag inte... hård pannkaka med lingonsylt och vitkålssallad. Ska väl inte klaga, men jag har ju helt klart ätit godare maträtter!

INTE SÅ BRA BESKED

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 24 Mar 11 kl. 16:02

Tröttheten är fortfarande kvar, har lite svårt att hålla mig vaken och jag orkar knappt ta mig ur sängen. Men smärtan är något bättre nu än tidigare eftersom de har höjt dosen av mitt långtidsverkande smärtstillande, så idag har jag inte behövt ta en massa extra sprutor så det känns ju skönt. Idag har jag träffat min läkare.

DET BLEV INGET DRÄNAGE

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 23 Mar 11 kl. 18:47

Hela förmiddagen bestod av förberedelser inför att sitta dit ett dränage till ena lungan. Fick inte äta, fick duscha med speciellt medel, fick smärtstillande och lugnande (som jag inte kände av särskilt mycket, förutom att jag blev lite trött några minuter). Rullades ner till stället där jag skulle få slangen ditsatt, men när jag var där så tyckte de inte att det var tillräckligt med vätska för att tappa ur det.

ETT TESTINLÄGG

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 23 Mar 11 kl. 18:45

Hej alla Lindas bloggläsare!Jag som skriver det här heter Magdalena och jag är en av Lindas nära vänner som fått förtroendet att hjälpa Linda med att skriva inlägg här och hålla er uppdaterade om hon inte orkar skriva själv. Men just detta inlägget är bara ett test för att se att det funkar.

ONT I HUVUDET

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 23 Mar 11 kl. 11:16

Försöker helst att inte känna efter vart det gör ont, men idag är huvudvärken jobbig. Mår inget vidare och vill helst bara sova! Mår inget vidare idag.

SVARET PÅ RÖNTGEN HAR KOMMIT

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 22 Mar 11 kl. 18:38

Svaret på lungröntgen har kommit och det var inte direkt ett svar jag ville ha. Förra veckan kunde man se vätska i lungsäcken på båda sidorna. Tyvärr har det blivit värre sedan dess och framförallt på höger sida (där jag även har mest ont).

UNGEFÄR SOM INNAN

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 22 Mar 11 kl. 14:21

Mår fortfarande inget vidare. Jag hade hoppats på att det skulle känts lite bättre i morse när jag vaknade, men tyvärr inte. Blev inte mer än 2-3 timmars sömn totalt så bara sömnbristen i sig är jobbig.

SOVA?!

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 22 Mar 11 kl. 03:45

Än så länge denna natten har jag lyckats sova en hel kvart eller nåt! Det är svårt att sova när man vet att man kan bli väckt precis när som helst för att bli stucken och få en nål ditsatt. Emla-plåstren som jag fick förut kliar så att jag snart blir tokig!

EN GANSKA BRA DAG SOM SLUTADE DÅLIGT

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 21 Mar 11 kl. 23:25

Denna dagen har varit en av de lite bättre på ett tag, men tyvärr höll det inte i sig. Framåt kvällen blev det jobbigt att andas. Varje andetag var en plåga och gjorde ont!

JAG TÄVLAR HOS MAMMA MALIN

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 21 Mar 11 kl. 18:23

Det är så himla fint med väggtexter och betydelsefulla ord tycker jag. Just nu har Malin en tävling på sin blogg där man kan vinna en väggtext från Textarna.se.

DOGMAN HAR EN PÅSK-TÄVLING

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 21 Mar 11 kl. 13:25

Det var någon som tyckte att jag skulle tävla med Berit-bilden som jag la upp igår under "Dagens bild". Precis efter det fick jag ett mail från Dogman om att de har en bildtävling där man får ladda upp en påskhälsning med sitt husdjur. Så vill ni rösta på Berit eller ladda upp en egen bild och själv vara med och tävla så kan ni göra detta på Dogmans hemsida.

BARNENS KÖKSHÖRNA BÖRJAR TA FORM

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 21 Mar 11 kl. 13:12

Förkylningen är fortfarande kvar, men idag har jag tvingat mig ur sängen och varit uppe ganska mycket. Näsan rinner, hostan är jobbig (= gör ont), är lite hes till och från, hade feber i morse och tröttheten är kvar. Men som sagt så har jag varit uppe en del och även fått lite gjort.

JAG TÄVLAR HOS AGNES

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 21 Mar 11 kl. 12:26

Jag tävlar om ett par valfria skor från Crocs™ hos Agnes!

DAGENS BILD - EN OVANLIG BILD

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 20 Mar 11 kl. 21:12

17:e bilden: En ovanlig bild.Det blir ju inte direkt någon bild varje dag, men nu kommer en liten uppdatering på "Dagens bild". Detta var ett tema där jag först tänkte - vilken bild har jag som är ovanlig?!

BÄTTRE OCH SÄMRE

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 20 Mar 11 kl. 14:55

För att börja med något positivt så har jag fått min röst tillbaka idag. Känns skönt, för just när man knappt får fram ett ljud är så frustrerande. Men annars kan jag tyvärr inte säga att det är bättre idag.

SÄNGLÄGE MEST HELA DAGEN

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 19 Mar 11 kl. 18:58

Den här dagen har jag inte gjort många knop. Faktiskt mest legat i sängen och mått sådär bra och känt mig allmänt osocial. Nu när jag äntligen fått komma hem hade jag önskat att det fanns mer ork och energi åt att umgås med min familj.

AJ MIN HALS

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 19 Mar 11 kl. 09:08

Åh, min hals, vad gräsligt ont den gör!! Kan knappt svälja. Försökte prata men det gick knappt heller.

HEMMA IGEN

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 18 Mar 11 kl. 18:57

Nu har jag fått åka hem från sjukhuset. Min gulliga moster kom och hämtade mig. Det är skönt att vara hemma igen och även att vara färdig med alla strålbehandlingarna, men jag har varit väldigt trött nu under eftermiddagen.

VÅREN KOM VISST AV SIG

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 18 Mar 11 kl. 10:25

I natt har det snöat så idag är det "snö-kaos" i Jönköping. Tycker det känns totalt onödigt med mera snö. Den kommer ändå snart slaska bort och vi har haft vinter så det räcker nu.

TIO MINUTER

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 18 Mar 11 kl. 02:39

Är egentligen jättetrött och tog dessutom en insomningstablett för att kunna somna lite lättare och även enklare sova ostört. Men vad hände?! Jo somnade gjorde jag, men vaknade tyvärr redan efter tio minuter av att jag hade ont i ena revbenet långt ner på vänster sida.

BLIR KVAR TILLS I MORGON

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 17 Mar 11 kl. 11:16

Är fortfarande kvar på sjukhuset. Jag vet inte så mycket än hur dagen ser ut för det har inte varit förbi nån läkare. Fortfarande rinner det ju en del vätska ur magen, men jag vet inte hur mycket mer de ska tappa ur.

HOPPAS DET GÅR BÄTTRE IDAG

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 16 Mar 11 kl. 15:54

Ska ner till strålbehandlingen om en kvart, men idag har jag fått extra smärtstillande en stund innan så att det förhoppningsvis börjat hjälpa nåt när jag kommer dit. Det blev ju så himla dumt igår. Fick en spruta bara nån minut innan jag åkte ner, så det var först när jag var tillbaka uppe på rummet som jag kände någon effekt från den.

FLERA LITER

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 16 Mar 11 kl. 13:16

Jag tror att de tappat min mage på 3½-4 liter vätska vid det här laget. Inte undra på att jag mådde som jag gjorde. Men det rinner fortfarande så jag kommer inte få åka hem förrän tidigast i morgon.

JOBBIG EFTERMIDDAG

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 15 Mar 11 kl. 17:50

Fy vilken hemsk eftermiddag detta har varit! Jag låg i sängen och kollade på film när det började göra ont i bäckenet. Har det lite till och från.

DAGENS BILD - EN BILD PÅ DIG SJÄLV

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 15 Mar 11 kl. 13:28

16:e bilden: En bild på dig självÄh, lite trist tema eftersom det var precis samma en gång i början av "Dagens bild"-utmaningen. Inte är det väldigt kul att ta en bild av sig själv när man ligger inlagd på sjukhuset och känner sig allmänt trött, blek och ful. Men men, jag bjuder på det!

EN BLOGG MED DÅLIGT SLUT

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 15 Mar 11 kl. 11:23

Jag har suttit och läst lite på Annas blogg (en småbarnsmamma som hade samma typ av cancer som mig och somnade in för ganska precis ett år sedan). Även hon fick till slut metastaser i hjärnan och jag såg att hon lagt ut följande text:"Patienter med hjärnmetastaser har en medianöverlevnad på 1 månad utan någon terapi, med steroider ökar den till 2 månader och med strålbehandling till mellan 3 och 6 månader. 1års överlevnad är ovanligt.

GOD MORGON

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 15 Mar 11 kl. 10:41

Eller god förmiddag kanske man säger. Vaknade ganska tidigt idag, som vanligt när man ligger på sjukhus. Även om jag slapp genomgå en massa kontroller i morse så hör man ju när de är inne i de andra rummen.

DAGENS BILD - EN PERSON SOM DU VILL VARA MED

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 14 Mar 11 kl. 18:29

15:e bilden: En person som du vill vara med.Det finns många personer som jag gärna skulle vilja vara med. Vem som helst av mina bästa vänner som var med på min möhippa till exempel.

FY KATTEN

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 14 Mar 11 kl. 17:37

Aj aj, att sätta in ett dränage i magen var ingen höjdare. Jag avskyr verkligen allt vad stick och sprutor är och kommer nog aldrig att vänja mig. Först fick jag en bedövningsspruta av en darrhänt läkare och därefter skulle slangen in.

BLIR INLAGD

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 14 Mar 11 kl. 11:08

Nu har jag varit hos läkaren och han tyckte att jag ska in på röntgen och kollas upp. Det finns förmodligen en del vätska i buken, men eventuellt i lungorna också. Så nu sitter jag i väntrummet på labbet och ska ta prover.

INTE MIN BÄSTA DAG

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 13 Mar 11 kl. 20:57

Fy vilken dag det har varit. Vaknade tidigt i och med att Erik tyckte att det var morgon redan vid fem. Sen hade jag svårt att somna om för huvudet gjorde så himla ont.

DAGENS BILD - EN BILD SOM PÅMINNER DIG OM GAMLA TIDER

LINDA - småbarnsmamma med cancer - 13 Mar 11 kl. 19:27

14:e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.Nu har jag tyvärr inte några riktigt gamla bilder i datorn, men jag hittade ett gäng på cd-skivor som är tagna för en sisådär 8-9 år sedan. Sen kom det svåra...