Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Kulturbloggen

Blogginlägg från Kulturbloggen

Imponerande enmansförställning – Dr Jekyll och Mr Hyde på Teater Jaguar

Kulturbloggen - 9 timmar sedan

foto Lina Ikse Av och med Torben Sigelius Kulin Fritt efter Robert Louis Stevenson Regi: Viktoria Folkesson Scenografi & kostym: Thomas Pålsson Musik: Emil Klingvall Ljus: Thomas Pålsson & Torben Sigelius Kulin Teknik: My Persson Dramaturgi: Anna Berg Spelas på Teater Jaguar Storgatan 3 i Göteborg Premiär 14/9 2019 Spelas till och med 4/10 Åldersgräns: från 15 år Konstigt nog mitt första besök hos en frigrupp inriktad på den unga publiken med övervägande dagföreställningar. Teatern vars motto är att ta ungas tankar på allvar har existerat sedan 1987. De håller till i kvarter i Vasastan nära Hagakyrkan, i lokaler som tidigare varit flickskola.

Bokrecension: Lyktsken av Michael Ondaatje – ett krig som är över, men egentligen inte

Kulturbloggen - 17 timmar sedan

LyktskenFörfattare: Michael OndaatjeÖversättning: Andreas Vesterlund Förlag: Natur&KulturUtgivningsdatum:2019.03.30 ISBN: 978-91-27-15930-3 En magisk upplevelse i barndomen kan lätt uppfattas annorlunda i fall man kommer i kontakt med den vid ett senare skede i livet.

Teaterkritik: Häxjakten på Dramaten – så stark, jag sitter som på nålar, fast jag vet hur det ska gå

Kulturbloggen - Igår: 20:59

Häxjakten Av Arthur Miller Översättning Pamela Jaskoviak Regi Alexander Mørk-Eidem Scenografi Erlend Birkeland Kostym Jenny Ljungberg Ljusdesign Ellen Ruge Musik Andreas Utnem Mask och peruk Susanne von Platen, Peter Westerberg Premiär 14 september 2019 på Elverket, Dramaten Föreställning som recenseras: 15 september 2019 Tre gastkramande timmar som skakar om mig. Regissören Alexander Mørk-Eidem har ännu en gång håller i rodret för en stark, enastående, berörande uppsättning som lär locka både en ung och en äldre publik och fylla salongen på Elverket. Föreställningen av Häxjakten är tre timmar, men tiden går svindlande fort och jag sitter som på nålar, fast jag vet hur det ska gå.

Habilt utan gastkramande tendenser – Lång dags färd mot natt på Göteborgs Stadsteater

Kulturbloggen - i förrgår: 23:41

foto Ola Kjelbye Manus: Eugene O´Neill Översättning: Sven Barthel Regi: Emil Graffman Scenografi och kostym: Julia Przedmojska Ljus: Tobias Hagström – Ståhl I rollerna: Claes Månsson, Anna Bjelkerud, Eric Ericson, Fredrik Evers och Josefin Ljungman. Spelas till och med 22/11 på stora scen på Göteborgs Stadsteater Premiär 13/9 2019 O´Neill, den mycket produktive 1900 tals -dramatikern, fick som bekant Nobelpriset i litteratur för kraften, ärligheten och den starka känslan i sina självständiga tragedier. Självbiografiskt modellerade familjetragedin Lång dags färd mot natt skrevs några år senare, gavs när det skänktes till Dramaten (som ofta och med omsorg, enligt dramatikern, satt upp hans verk), förbehållet att spelas först tjugofem år efter hans död.

Teaterkritik: Barnen – Explosivt om livet efter katastrofen

Kulturbloggen - i förrgår: 20:03

Barnen Riksteatern Regi: Karin Enberg Scenografi och kostym: Lotta Nilsson Komposition och ljudbild: Daniel Fagerström Maskdesign: Anna Olofson Ljusdesign: Peter Stockhaus Översättning: Kerstin Gustafsson Medverkande: Agneta Ahlin, Astrid Assef, Per Burell. Efter katastrofen är ingenting sig likt. Relationer sätts på spel och minnen från förr kommer åter upp till ytan.

Lyssna/Titta: Neil Young – Rainbow of Colors

Kulturbloggen - 13 Sep 19 kl. 19:25

Neil Young har släppt en nu sång: “Rainbow of Colors”.

Omväxlande nydanande tonsättningar – I kväll har himlen ingen skrud av IMAGO

Kulturbloggen - 13 Sep 19 kl. 12:34

Omslag Fanny Petersen IMAGO I kväll har himlen ingen skrud 4 Inspelad 2018 på Dalbacka Studios i Piteå av Evelina Kyrk Mix och mastering: Frida Claeson Johansson på Svenska Grammofonstudion BD Pop / DigiNorth Releasedatum: 13/9 2019 34:06 Karin Boyes tidlösa författarskap har fått en renässans senaste decenniet, vilket inkluderar intresset för hennes persona. Hon är en av nyckelpersonerna i praktverket om ikoniska tidskriften/ förlaget Spektrum (boken finns i min ägo). Har med stor behållning läst en s.

Filmrecension: High Life – en besvikelse, tyvärr

Kulturbloggen - 13 Sep 19 kl. 11:04

High Life Betyg 2 Svensk biopremiär 20 september 2019 Regi Claire Denis Ett tiotal mördare och grova brottslingar har sluppit undan dödsstraff i utbyte mot att delta i en rymdfärd. De har gått med på att skickas ut i rymden för att ta sig igenom ett svart hål och på så sätt hjälpa vetenskapen. De flyger nästan i ljusets hastighet, vilket gör att tiden nästan står still för dem, de åldras inte alls i samma takt om människor på jorden.

Teaterkritik: Gemenskapen med Teater Trixter – Otäckt nära sanningens riktiga möten

Kulturbloggen - 13 Sep 19 kl. 10:13

Gemenskapen – Uppstartsmöte Manus Petra Revenue i samband med ensemblen Regi Petra Revenue Lars Andersson Musik Björn Knutsson Scenografi och teknik Ger Olle Monnikhof Miranda B Wikström Kim Lech (praktikant) Teater Trixter i ABF huset i Stockholm tisdagen den 10 september 2019 Vi kommer in i ett öppet glasrutan på ABF. Min första tanke är att jag missuppfattat att det är en föreställning jag ska gå på, eftersom jag enbart får känsla av att det är ett öppet möte av något slag. Jag är på väg att fråga om det verkligen är en föreställning, när jag i ögonvrån på en skådespelare ser en glimt av scenkonst.

Teaterkritik: Ifigenia i Aulis på Dramaten – visar hur de odödliga tragedierna talar genom seklerna

Kulturbloggen - 13 Sep 19 kl. 09:29

Ifigenia i Aulis på Dramaten Författare/dramatiker: Jon Fosse, efter Euripides Översättning Marie Lundquist Bearbetning Nadja Weiss, Irena Kraus Regi Nadja Weiss Scenografi John Engberg Kostym Kajsa Larsson Musik Philippe Boix-Vives Ljus Raimo Nyman Peruk och mask Moa Hedberg Video Emil Klang Premiär på Dramaten, Lilla scenen den 12 september 2019 Det är fascinerande hur ett drama som är 2.400 år gammalt kan tala till människor idag – och lär kunna tala till människor om ytterligare 2.400 år, om nu jorden och mänskligheten fortfarande existerar (men det är en annan diskussion vilket jag inte tänker vidareutveckla här).

Teaterkritik: Tolvskillingsoperan – färgsprakande, snygg helhetsföreställning men samhällskritiken bär inte

Kulturbloggen - 12 Sep 19 kl. 08:48

Tolvskillingsoperan Musik: Kurt Weill Text: Bertolt Brecht Svensk text: Magnus Lindman Musikalisk ledning: Jonas Nydesjö Dirigenter: Jonas Nydesjö/Marit Strindlund Regi: Mellika Melouani Melani Scenografi & kostym: Alex Tarragüel Rubio Ljusdesign: Joonas Tikkanen Mask- & perukdesign: Johanna Ruben Koreograf: Tine Matulessy Dramaturger: Sofia Fredén, Magnus Lindman Förlag: Nordiska förlaget Premiär 11 september 2019 på Folkoperan, Stockholm Tolvskillingsoperan i regi av Mellika Melouani Melani och som samarbete mellan Stockholms stadsteater och Folkoperan är en sprakande snygg och underhållande, rolig föreställning – men så mycket Brecht är det inte. Jo vissa av Brechts teaterteorier, speciellt den så kallade Verfremdungseffekten, används genomtänkt och fungerande. Men det viktigaste för Brecht med teater var att publiken skulle få en aha-upplevelse, se något ur en ny synvinkel och sedan gå hem fylld av lust att vara med och förändra samhället.

Lyssna: [ingenting] – “Månblod”

Kulturbloggen - 11 Sep 19 kl. 15:33

[ingenting] har släppt en ny singel: “Månblod” 10 år sedan albumet Tomhet, idel tomhet, släpper [ingenting] “Månblod” – en sång om bipolaritet och missbruk. EP:n innehåller även en remix, en pianoversion och en liveversion av låten ”Tiger”. “Månblod” är producerad av Anders af Klinteberg.

Filmrecension: Downton Abbey

Kulturbloggen - 10 Sep 19 kl. 02:31

Downton Abbey Betyg 4 Svensk biopremiär 13 september 2019 Regi Michael Engler Manus Julian Fellowes För alla som älskar tv-serien Downton Abbey är filmen efterlängtad. De blir inte besvikna, det är ett kärt återseende med alla våra älskade brittiska skådespelare som Maggie Smith, Michelle Dockery, Laura Carmichael, Hugh Bonneville, Jim Carter och alla andra i gänget som ikläder sig karaktärerna från herrskap och tjänstefolk i godset i Downton Abbey. Handlingen kretsar kring herrskapet Crawleys besked att kungen och drottningen av England kommer för att avlägga ett besök på godset.

Nu kommer Margaret Atwoods fortsättning på The Handmaid’s Tale

Kulturbloggen - 09 Sep 19 kl. 13:36

Margaret Atwoods fortsättning på The Handmaid’s Tale ges ut den 10 september 2019. Ett pressmeddelande berättar: Gileads döttrar utspelar sig 15 år efter händelserna i Tjänarinnans berättelse och utgår från tre kvinnor vars levnadsöden är tätt sammanlänkade och rymmer hemligheter knutna till den kristna fundamentalistiska staten Gilead. ”De vågar sina liv för dig.

Muskelrock Efterfest på Tyrolen i Blädingen

Kulturbloggen - 08 Sep 19 kl. 19:53

Mitt i mörka och kyliga september satsar Tyrolen på en hårdrockfestival för en kväll. Det är med en tung uppställning av artister de genomför festivalen. De gick ut stenhårt med en verklig legend, en virtuos på de egendesignade gitarrerna av märket Sky.

Skivrecension: Sabine Women – ‎گربه

Kulturbloggen - 08 Sep 19 kl. 12:10

Sabine Women – ‎گربه Betyg 4 Skivrelease 6 september “Wheel is turning. Paris is burning. Time after time”.

Grattis – Roy Andersson fick Silverbjörnen i Venedig för regi

Kulturbloggen - 08 Sep 19 kl. 09:48

När filmfestivalen i Venedig avslutades på lördagskvällen den 7 september 2019 stod det klart att Roy Andersson åter har prisbelönats på en av världens största och viktigaste filmfestivaler. Roy Andersson vann Silverlejonet för bästa regi för Om det oändliga. Ett pressmeddelande: I Om det oändliga skildrar Roy Andersson mänskligheten – i all dess skönhet och grymhet – genom ett antal sköna, vackra och poetiska tablåer.

Flödande samspel i mångbottnad repertoar – Kiralina Salandy och Blues Transfusion i Lerum

Kulturbloggen - 07 Sep 19 kl. 15:42

foto Qlaez Wennberg Kiralina Salandy och Blues Transfusion Live Shack på rest Torarica i Lerum 5/9 2019 Arrangören Musik I Lerum är utomordentligt duktiga på att få publik och artister att trivas. I år har man dragit igång en ny livescen i krogmiljö, vilket innebär att god buffé ingår i biljettpriset för sittande publik. Efter att de förväntansfulla matgästerna ätit, bjuds på konsert över två set.

Teaterkritik: Dövheten – gripande, rolig, vacker och berörande

Kulturbloggen - 06 Sep 19 kl. 15:30

Foto: Sören Vilks Dövheten Text Niklas Rådström Regi Peter Langdal Musikalisk ledning: Anna Lindal Scenografi Magdalena Åberg Ljus Torben Lendorph Mask Sofia Ranow Drottningsholmsteater i samarbete med Dramaten Premiär på Drottningholms slottsteater 4 september 2019 Medverkande Johan Rabaeus, Andreas T Olsson, Per Svensson, Grynet Molvig Fyra av Sveriges mest erfarna, duktiga och rutinerade skådespelare på scen i den anrika Drottningholms slottsteater är redan det ett starkt skäl att se denna föreställning. Allt ljus i hela salongen sker med stearinljus, stämningen ger känslor från tider mer än hundra år tillbaka. Det är en enastående estetisk upplevelse att vara där, känna atmosfären och se denna stilistiskt fulländade föreställning.

Filmrecension: Wild Rose – En film som går rakt in i hjärtat och stannar där

Kulturbloggen - 06 Sep 19 kl. 06:35

Wild Rose Betyg 4 Svensk premiär 6 september 2019 Regi Tom Harper Rose-Lynn (Jessie Buckley) är ett rödhårigt kraftpaket som har levt sitt liv utan eftertanke. Efter ett ettårigt fängelsestraff kommer hon hem till sina två barn och sin mamma (Julie Walters). En mamma som har tagit hand om Rose-Lynns barn och har skött det mesta åt henne.

Artisten Elliphant illustrerar ny bok

Kulturbloggen - 05 Sep 19 kl. 08:23

Omslagsbild: Cold Turkey När journalisten och författaren Ola Brising ger ut boken Cold Turkey – En vuxensaga står artisten Elliphant för illustration av anfangerna i boken. En bok som utmanar, provocerar och inte räds att gå över gränser när ödet ges hjälp på traven genom avancerade vuxennöjen, skriver ett pressmeddelande: — Ola Brising är en god vän till familjen. Han har känt mig sen jag var liten, och vet att jag gillar att rita.

Filmrecension: Judy vacker, sorglig, berörande, stark

Kulturbloggen - 04 Sep 19 kl. 17:40

Judy Betyg 4 Svensk biopremiär 11 oktober 2019 Regi Rupert Goold Det surrar om Oscarsnominering kring den här filmen och i synnerhet om Renée Zellwegers rollprestation där hon spelar den legendariska sångerskan Judy Garland. En vacker film, en sorglig film, en berörande film, en stark film. I år är det femtio år sedan Judy Garland dog, endast 47 år gammal.

Filmrecension: Det Kapitel 2

Kulturbloggen - 03 Sep 19 kl. 18:24

Det Kapitel 2 Betyg 2 Svensk biopremiär 6 september 2019 Filmen är 2 tim och 49 min lång Filmen är lång. Och den är lång. Och jag satt och skruvade mig och undrade hur segt det skulle bli.

Tim Bergling Foundation arrangerar arenakonsert – alla intäkter till välgörande ändamål

Kulturbloggen - 03 Sep 19 kl. 17:38

Tim Bergling Foundation, som grundats av Tim ”Avicii” Berglings familj efter hans bortgång förra året, arrangerar en unik konsert med Aviciis musik för att hylla Tims liv, musik och minne. För första gången kommer Aviciis största låtar att framföras av originalartisterna och ett 30-mannaband under en livekonsert i storformat. Utöver livebandet kommer även en rad kända DJ´s och vänner till Avicii att delta.

Lyssna: Bat For Lashes – Desert Man

Kulturbloggen - 03 Sep 19 kl. 07:13

Bat For Lashes, också känd som Natasha Khan, har släppt ytterligare en singel, Desert Man, som en försmak av kommande albumet, Lost Girls som är Bat For Lashes femte album som släpps i höst. Natasha Khan berättar ett mail att Bat For Lashes ska göra spelnings i Storbritannien i höst: A little secret! – I’m going to be announcing some shows in the U.

Filmrecension: Hasse & Tage – en kärlekshistoria – ett rent nöje och man vill bara se mer

Kulturbloggen - 03 Sep 19 kl. 07:02

Hasse & Tage – en kärlekshistoria Betyg 4 Svensk biopremiär 6 september 2019 Regi Jane Magnusson Radarparet Hasse & Tage – svenskare kan det inte bli. En dokumentär om ett annat Sverige. Om uppbyggnaden av ett folkhem där klasskillnader förvisso fanns , men där vi alla såg samma Tv-program.

Bokrecension: Dolken från Tunis av Agatha Christie – puzzeldeckarnas puzzeldeckare

Kulturbloggen - 02 Sep 19 kl. 17:01

Dolken från Tunis Författare Agatha Christie Originaltitel The Murder of Roger Ackroyd Utgivningsår 1926 Författare: Agatha Christie Språk: Svenska Nyutgiven: 2019-09 Översättare: Gudrun Ullman ISBN: 9789189007130 Förlag: Bookmark Förlag Serie: Poirot Dolken från Tunis är Agatha Christies genombrottsroman. Boken har utnämnts av British Crime Writer’s Association till den bästa kriminalromanen genom tiderna. Det är en puzzeldeckarnas puzzeldeckare och jag tror inte läsare listar ut vem mördaren är förrän mot slutet.

Nya kulturarenor på gång i Slakthusområdet i Stockholm

Kulturbloggen - 02 Sep 19 kl. 09:42

Storsatsning på nya kulturarenor i Slakthusområdet i Stockholm – nu öppnar gänget bakom Nobelberget nytt, berättar ett pressmeddelande: Den 8 november öppnar organisationen som tidigare drev Nobelbergets konsert- och klubblokaler ett helt nytt ställe i Slakthusområdet – Fållan. Fållan blir en året runt-venue för konserter, klubbar, minifestivaler, konstprojekt och andra evenemang. Samtidigt öppnar de också en sommarscen i den pampiga lokalen Förbindelsehallen i samma område, som kan husera en publik upp till 3500 personer.

Bokrecension: Text & Stil : om konsten att berätta med vetenskap av Magnus Linton

Kulturbloggen - 01 Sep 19 kl. 20:34

Text & Stil: om konsten att berätta med vetenskap Författare Magnus Linton Utgivningsdatum 2019-05-11 Förlag Natur & Kultur ISBN: 9789127823938 En underbar bok som jag önskar varenda lärare på svenska universitet var tvungna att läsa innan de får betygsätta en enda skriven uppgift av studenterna. Det är väldigt sorgligt att ju mindre levande, ju mer tillkrånglad och svårbegriplig en text är, desto mer hyllas den av universitetens lärare. Ofta är det så.

Bokrecension: Oktoberbarn av Linda Boström Knausgård – ett viktigt bidrag till debatten kring ETC-behandlingar och ett fascinerande litterärt verk

Kulturbloggen - 31 Aug 19 kl. 19:03

Oktoberbarn Författare: Linda Boström Knausgård Utgivningsdatum: 2019.08.09 Förlag: Modernista Inbunden: 978-91-7893-055-5 E-bok: 978-91-7893-056-2 Jag är arton år och går på en nästan folktom gata någonstans i centrala Sankt Petersburg.

Bokrecension: Kniv av Jo Nesbø – nja

Kulturbloggen - 31 Aug 19 kl. 18:52

Kniv Författare: Jo Nesbø Utgiven: 2019-06 Översättare: Per Olaisen ISBN: 9789100179076 Förlag: Albert Bonniers Förlag Serie: Harry Hole (del 12) Antal sidor: 582 Vikt: 858 gram Jo Nesbø sticker ut och går sin egen väg bland deckarförfattare, det är helt klart. Jag tror inte någon kan lista ut vem som är mördaren i den här historien.Kniv, deckare nummer tolv i serien om den norska polismannen Harry Hole är en vidlyftig historia som kändes spretig och med den ena vändningen av berättelsen efter den andre.

Filmrecension: Edie – en film som behövs i dagens åldersdiskriminerande Sverige

Kulturbloggen - 30 Aug 19 kl. 10:44

Edie Betyg 3 Svensk biopremiär 30 augusti 2019 En mycket vacker film med fantastiska vyer över det skotska höglandet och ett viktigt budskap som borde höras mer och oftare. Filmen berättar om en kvinna som är över 80 år och som förverkligar en av sina livsdrömmar, att bestiga det mäktiga berget Mount Suilven i Skottland. Berättelsen handlar om 83-åriga Edie som ägnat större delen av sitt vuxna liv åt att passa upp sin argsinta make som efter en stroke varken kunde gå eller tala.

Häxjakten – premiär för Kulturhuset Stadsteatern och Dramatens första gemensamma uppsättning

Kulturbloggen - 29 Aug 19 kl. 10:07

Foto: Klara G Den 14 september får Häxjakten, Kulturhuset Stadsteatern och Dramatens första gemensamma uppsättning hittils, premiär på Elverket. Ensemblen på hela nitton skådespelare, kommer från båda teaterhusen. Regisserar gör Alexander Mørk-Eidem som slog igenom på Stockholms stadsteater och numera är knuten till Dramaten.

Levan Akins AND THEN WE DANCED blir Sveriges bidrag till Oscars

Kulturbloggen - 28 Aug 19 kl. 09:38

Den 28 augusti under Malmö Filmdagar tillkännagav Svenska Filminstitutet att Levan Akins kritikerrosade AND THEN WE DANCED blir det svenska bidraget till Oscarsgalan. Här är Kulturbloggens recension av And Then We Danced Ett pressmeddelande berättar: AND THEN WE DANCED är en film gjord med en liten budget och enormt mycket kärlek, mod och engagemang. Vi är otroligt hedrade och glada över att representera Sverige som årets Oscarsbidrag.

Stockholm Fringe Festival firar 10-årsjubileum och alla programpunkter är skapade av kvinnor

Kulturbloggen - 27 Aug 19 kl. 18:18

GREBNELLAW medverkar under Fringe och pryder årets festivalaffisch STOFF firar 10 år (3-7 september) – här är programmet (bl.a. Sverigepremiär för kontroversiella norska WAYS OF SEEING), skriver ett pressmeddelande: Stockholm Fringe Festival firar 10-årsjubileum med en specialupplaga, ”STOFF X”, där samtliga årets programpunkter – 150 stycken – är skapade av kvinnor, icke-binära och transartister.

Internationella succépjäsen Barnen på Riksteaterturné

Kulturbloggen - 27 Aug 19 kl. 13:12

Foto Sven Prim Drama, kärlek och intriger blir det när Karin Enberg sätter upp Barnen för Riksteatern. Barnen är blandning av relationspjäs, psykologisk thriller och drama som ställer frågan om miljöansvar gentemot kommande generationer. Barnen nominerades 2018 till bästa pjäs både i USA och Australien.

Ulf Lundell i Huskvarna Folkets Park

Kulturbloggen - 25 Aug 19 kl. 19:31

Sommaren är inte riktigt över än, men augusti drar sina sista suckar och Ulf Lundells sommarturné 2019 är över. Vi var på den näst sista spelningen på turnén. I Huskvarnas vackra folkpark i fredags.

Filmrecension: Once Upon A Time in Hollywood – Tarantino sviker

Kulturbloggen - 25 Aug 19 kl. 17:47

Once Upon A Time in Hollywood Betyg 2 Regi Quentin Tarantino I och omkring Los Angeles och Manson-familjen finns mycket historia och myter. Där bor, verkar och jobbar mycket av den skådespelar- och filmskapar-elit som resten av, åtminstone väst, världen beundrar. Men som ett mörkt moln på himmelen infiltrerade Manson flertalet av de fina festerna som tog plats där.

Musikalrecension: Spelman på taket – Dan Ekborg är alltigenom perfekt i rollen som mjölkbonden Tevye

Kulturbloggen - 25 Aug 19 kl. 09:08

Spelman på taket Baserad på Sholem Aleichems berättelser Med särskilt tillstånd av Arnold Perl Manus Joseph Stein Musik Jerry Bock Sångtexter Sheldon Harnick Regi Ronny Danielsson Koreografi Roger Lybeck Musikaliskt ansvarig Joakim Hallin Scenografi Lars Östbergh Kostym Annsofi Nyberg Ljus Mikael Kratt Mask Katrin Wahlberg Premiär i Dansens Hus, Stockholm 24 augusti 2019 Magiskt, starkt, helgjutet, enastående och Dan Ekborg är alltigenom briljant som mjölkbonden Tevye. Det är som om rollen väntat på att just Dan Ekborg ska träda in i den. Liksom en spelman på ett tag måste trixa och kämpa för att hålla balansen, lika utmanande är det för den judiske familjefadern Tevye att få ihop tillvaron då allt verkar vara på väg att förändras och rasa.

Filmrecension: The Dead Don´t Die – en zombiekomedi med politiskt budskap och klimatångest

Kulturbloggen - 23 Aug 19 kl. 13:27

The Dead Don´t Die Betyg 4 Svensk biopremiär 30 augusti 2019 Regi Jim Jarmusch I rollerna Chloë Sevigny, Adam Driver, Selena Gomez, Bill Murray, Tilda Swinton, Caleb Landry Jones, Steve Buscemi, Tom Waits m fl. Längd 1 tim 44 min Censur 11 år i vuxens sällskap (annars 15 år) Den roligaste domedagspredikan jag sett. Min favoritregissör Jim Jarmusch slår ett slag för att varna för vart mänskligheten är på väg mot.