Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Blogginlägg från Kostdoktorn - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Kostdoktorn

Blogginlägg från Kostdoktorn

Typ 2-diabetes och kolesterol

Kostdoktorn - 31 May 22 kl. 07:00

Idag frågar en läsare Professorn svarar om hur hon ska tänka med sina kolesterolvärden när hon dessutom har typ 2-diabetes. Diet Doctors Fredrik Nyström, professor i internmedicin och endokrinologi, svarar på era frågor flera gånger i veckan. Vi hoppas att du också gillar vårt koncept och får med dig en massa ny kunskap på vägen.

Proteinrika tortillabröd

Kostdoktorn - 29 May 22 kl. 07:01

Dessa tortillabröd är fattiga på kolhydrater men rika på protein. Fyll dem med ingredienser du har hemma – kanske kyckling och grönsaker? Inlägget Proteinrika tortillabröd dök först upp på Diet Doctor.

Kristies sockerfria morotscheesecake

Kostdoktorn - 28 May 22 kl. 07:01

Ett lager morotskaka, ett lager cheesecake och ett lager färskostkräm är lika med en fantastiskt god ketotårta!Inlägget Kristies sockerfria morotscheesecake dök först upp på Diet Doctor.

“Att börja med keto är det bästa beslut jag någonsin tagit för min hälsa”

Kostdoktorn - 27 May 22 kl. 07:55

Det här är Annette, 47 år. Hon har reverserat sin prediabetes och sitt höga blodtryck på bara två år på keto. Dessutom har Annette gått ner 44 kilo.

Den ultimata grilltallriken

Kostdoktorn - 26 May 22 kl. 11:44

Dags att tända grillen! På den här grilltallriken finns något för alla – njut av kött av olika slag, grillade tomater och svamp med vitlökssmör.Inlägget Den ultimata grilltallriken dök först upp på Diet Doctor.

DD+ måttlig LCHF: Mejerifritt #6

Kostdoktorn - 25 May 22 kl. 11:01

Denna veckomeny är endast för medlemmar. Testa Diet Doctor Plus gratis för att få full tillgång till alla våra veckomenyer, dina personligt anpassade menyer och mycket mer. Bli medlem Så fungerar våra veckomenyer Bli medlem i Diet Doctor Plus Testa gratis en månad.

Nyhet: Årsmedlemskap genom din friskvårdsportal!

Kostdoktorn - 25 May 22 kl. 06:37

Är din arbetsgivare kopplad till någon av friskvårdportalerna Epassi eller Wellnet? Då har vi riktigt goda nyheter! ????

Falsk potatissallad med zucchini

Kostdoktorn - 24 May 22 kl. 12:45

Istället för potatis används zucchini i denna omåttligt populära sallad som både är fräsch och matig.Inlägget Falsk potatissallad med zucchini dök först upp på Diet Doctor.

Allt du behöver veta för att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt

Kostdoktorn - 24 May 22 kl. 07:16

Vi hoppas att innehållet på denna sida ger dig en tydlig förståelse för de allra viktigaste framgångsfaktorerna för hälsosam viktnedgång och hjälper dig på din viktminskningsresa.Inlägget Allt du behöver veta för att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt dök först upp på Diet Doctor.

Vågar jag ta min nya diabetesmedicin?

Kostdoktorn - 23 May 22 kl. 07:07

En orolig läsare frågar Professorn svarar om en diabetesmedicin hon rekommenderats, vars biverkningar skrämmer henne. Diet Doctors Fredrik Nyström, professor i internmedicin och endokrinologi, svarar på era frågor flera gånger i veckan. Vi hoppas att du också gillar vårt koncept och får med dig en massa ny kunskap på vägen.

Glutenfri frukostpizza

Kostdoktorn - 22 May 22 kl. 12:10

Pizza till frukost? Varför inte! Välj din favorittopping – kanske bacon, ost, grönsaker eller något annat?

Lammstek med skysås och rostade grönsaker

Kostdoktorn - 21 May 22 kl. 12:03

Letar du efter ett riktigt gott recept till nästa söndagsmiddag? Då har du hittat rätt.Inlägget Lammstek med skysås och rostade grönsaker dök först upp på Diet Doctor.

Tack för maten!

Kostdoktorn - 21 May 22 kl. 07:30

Vad tänker ni på när jag säger mat? Vilka bilder och känslor dyker upp? Min kvalificerade gissning är att det skiljer sig rejält mellan oss människor.

Vad är värst: högt kolesterol eller att äta statiner?

Kostdoktorn - 20 May 22 kl. 06:58

Idag har vi fått in ännu en fråga till Professorn svarar om högt kolesterol och att äta statiner. Detta är ett väldigt vanligt ämne bland er läsare vilket är förståeligt, då det är både komplicerat och ofta individuellt hur man ska tänka – det finns inte en och samma lösning för alla. Sammanfattningsvis blir därför svaret på frågan ”Vad är värst: högt kolesterol eller att äta statiner?

LCHF-upma (indisk frukosträtt)

Kostdoktorn - 19 May 22 kl. 11:47

Är en av dem som tröttnat på att äta ägg till frukost? Då tror vi att denna populära vegetariska frukost från Indien kan falla dig i smaken. Inlägget LCHF-upma (indisk frukosträtt) dök först upp på Diet Doctor.

Blodfetter och kolesterol

Kostdoktorn - 19 May 22 kl. 07:01

Är du en av alla de som har frågor och funderingar kring blodfetter och kolesterol? Vill du också veta om det verkligen är farligt med förhöjt LDL-kolesterol eller om du bör äta statiner? Lugn, du är i gott sällskap.

DD+ keto: En vecka med OMAD #3

Kostdoktorn - 18 May 22 kl. 10:53

Denna veckomeny är endast för medlemmar. Testa Diet Doctor Plus gratis för att få full tillgång till alla våra veckomenyer, dina personligt anpassade menyer och mycket mer. Bli medlem Så fungerar våra veckomenyer Bli medlem i Diet Doctor Plus Testa gratis en månad.

Biffstroganoff med blomkålsris

Kostdoktorn - 17 May 22 kl. 15:13

Klassikern korvstroganoff med ris i en ny tappning. Här med ryggbiff och blomkålsris istället – perfekt LCHF-rätt som gör vardagen lite härligare. Inlägget Biffstroganoff med blomkålsris dök först upp på Diet Doctor.

”Efter ett tag märkte jag även att keto förbättrat min PCOS”

Kostdoktorn - 17 May 22 kl. 06:38

När Diana började med keto var målet att gå ner i vikt, men till hennes stora förvåning förbättrades även hennes PCOS. Idag beskriver Diana att hennes kropp är i total balans med regelbundna menstruationer. Ta del av Dianas fantastiska framgångshistoria här.

Ketogen kost för psykisk hälsa

Kostdoktorn - 16 May 22 kl. 07:01

I Europa och Nordamerika är effekterna av psykisk ohälsa enorma, på individ- och samhällsnivå. Varje år drabbas en av fem personer av psykiska besvär och under en livstid nästan en av tre (29 %). Inlägget Ketogen kost för psykisk hälsa dök först upp på Diet Doctor.

Ost- och skinkomelett

Kostdoktorn - 15 May 22 kl. 06:56

Denna lättlagade omelett passar bra till vilken måltid som helst. Med topping som skinka, ost och härliga örter håller den dig mätt länge.Inlägget Ost- och skinkomelett dök först upp på Diet Doctor.

”Det bästa med denna livsstil är enkelheten att fortsätta”

Kostdoktorn - 14 May 22 kl. 07:13

Det var inte förrän Anna födde sin dotter som hon började uppleva svårigheter med att hålla vikten. Trots fettsnål kost med strikta portionsstorlekar, tillsammans med intensiv träning, hände ingenting med vikten. Inlägget ”Det bästa med denna livsstil är enkelheten att fortsätta” dök först upp på Diet Doctor.

Kycklingsouvlaki med raita

Kostdoktorn - 13 May 22 kl. 11:25

Katie Caldesi gör oss aldrig besvikna när det kommer till näringsrika recept inspirerade från jordens alla hörn. Hela familjen kommer att älska dessa grekiska kycklingspett marinerade i cypriotiska smaker. Inlägget Kycklingsouvlaki med raita dök först upp på Diet Doctor.

Alzheimers sjukdom och ketokost

Kostdoktorn - 13 May 22 kl. 07:28

Idag har vi fått en intressant fråga till vår frågespalt Professorn svarar som handlar om Alzheimers sjukdom och ketokost. Diet Doctors Fredrik Nyström, professor i internmedicin och endokrinologi, svarar på era frågor flera gånger i veckan. Vi hoppas att du också gillar vårt koncept och får med dig en massa ny kunskap på vägen.

DD+ måttlig LCHF: Proteinrik mat för effektiv viktnedgång #2

Kostdoktorn - 11 May 22 kl. 11:01

Denna veckomeny är endast för medlemmar. Testa Diet Doctor Plus gratis för att få full tillgång till alla våra veckomenyer, dina personligt anpassade menyer och mycket mer. Bli medlem Hur våra veckomenyer fungerar Bli medlem i Diet Doctor Plus Testa gratis en månad.

Ny guide: Vad är kolesterol?

Kostdoktorn - 11 May 22 kl. 06:29

Kolesterol är en livsviktig komponent i våra kroppar. I denna guide förklarar vi grunderna i kolesterol och de olika varianterna som finns. Inlägget Ny guide: Vad är kolesterol?

Frittata med jalapeños och bacon

Kostdoktorn - 10 May 22 kl. 10:18

Frittata är en av de enklaste LCHF-rätterna som finns. Dessutom finns det massvis av varianter och smakmöjligheter. Detta recept har en hint av hetta tack vare jalapeños.

Kan jag bygga muskler om jag inte äter tillräckligt?

Kostdoktorn - 10 May 22 kl. 06:31

Idag får professor Nyström en fråga om hur man ska tänka när man tillämpar periodisk fasta och samtidigt vill bygga muskler. Diet Doctors Fredrik Nyström, professor i internmedicin och endokrinologi, svarar på era frågor flera gånger i veckan. Vi hoppas att du också gillar vårt koncept och får med dig en massa ny kunskap på vägen.

Allt du behöver veta om HbA1c – långtidsblodsocker

Kostdoktorn - 09 May 22 kl. 09:00

Den här guiden hjälper dig att tolka dina HbA1c-provsvar och förklarar varför HbA1c är ett viktigt mått på din metabola hälsa.Inlägget Allt du behöver veta om HbA1c – långtidsblodsocker dök först upp på Diet Doctor.

Fyllda ägghalvor med ansjovis och rosmarin

Kostdoktorn - 08 May 22 kl. 10:34

Dessa ägg är laddade med flera spännande smaker. Kombinationen av den salta ansjovisen med den fräscha rosmarinen är en riktig vinnare.Inlägget Fyllda ägghalvor med ansjovis och rosmarin dök först upp på Diet Doctor.

Medelhavskost: LCHF-recept

Kostdoktorn - 07 May 22 kl. 11:50

Azurblått hav, solsken och ett underbart klimat – Medelhavet har allt. Särskilt när det gäller fantastisk mat. Vi hoppas att denna receptsamling med medelhavskost kommer göra dig både hälsosammare och gladare.

Vikten av hälsosam skepsis

Kostdoktorn - 06 May 22 kl. 17:00

Hälsovärlden är, som ni vet, späckad med obevisade påståenden. Ät det och det bäret, drick det och det teet, mättat fett är farligt.. halvfarligt… inte farligt… rött kött likaså, mumsa max X östersjöabborrar per år; och om du är gravid cirka noll.

Asiatisk apelsinkyckling (orange chicken)

Kostdoktorn - 05 May 22 kl. 09:55

Här är en ny version av den klassiska apelsinkycklingen – i nyttigt format! Skippa den kolhydratrika paneringen och uppgradera till denna variant.Inlägget Asiatisk apelsinkyckling (orange chicken) dök först upp på Diet Doctor.

”Mitt sockerberoende och godissug är nästan helt borta!”

Kostdoktorn - 05 May 22 kl. 07:16

För några veckor sedan fick vi ett underbart mejl från en av våra många deltagare i Viktnedgång 2.0. Vi frågade om hon kunde tänka sig att dela med sig av sina fantastiska resultat och på så sätt inspirera andra – vilket hon gärna ställde upp på.

DD+ keto: Våriga favoriter #3

Kostdoktorn - 04 May 22 kl. 10:36

Denna veckomeny är endast för medlemmar. Testa Diet Doctor Plus gratis för att få full tillgång till alla våra veckomenyer, dina personligt anpassade menyer och mycket mer. Bli medlem Hur våra veckomenyer fungerar Bli medlem i Diet Doctor Plus Testa gratis en månad.

Smakrik fänkål- och sellerisoppa

Kostdoktorn - 03 May 22 kl. 11:00

En krämig och mättade grönsakssoppa med fänkål och selleri som med fördel avnjutes med lax, räkor eller stekt halloumi. Inlägget Smakrik fänkål- och sellerisoppa dök först upp på Diet Doctor.

Vill du också må bättre och gå ner i vikt? Häng med på Viktspurten!

Kostdoktorn - 03 May 22 kl. 07:12

Med vårt nya tvåveckorsprogram får du njuta av mat som både håller dig härligt mätt, är fantastiskt god och samtidigt hjälper dig att gå ner i vikt. Inlägget Vill du också må bättre och gå ner i vikt? Häng med på Viktspurten!

Salladswraps med rökt kalkon, tomater och majonnäs

Kostdoktorn - 02 May 22 kl. 12:36

Det här är den perfekta rätten när du inte har tid, eller lust, att laga mat. Salladsbladen fylls med massa goda och fräscha smaker.Inlägget Salladswraps med rökt kalkon, tomater och majonnäs dök först upp på Diet Doctor.

Varför är inte c-peptid ett standardtest för insulinresistens?

Kostdoktorn - 02 May 22 kl. 06:55

Dagens fråga till Professorn svarar handlar om c-peptid som en del i utvärderingen av insulinresistens. Diet Doctors Fredrik Nyström, professor i internmedicin och endokrinologi, svarar på era frågor flera gånger i veckan. Vi hoppas att du också gillar vårt koncept och får med dig en massa ny kunskap på vägen.

Auberginegratäng

Kostdoktorn - 01 May 22 kl. 11:39

En riktigt smakrik gratäng med aubergine, lök och fetaost som fungerar lika bra att äta som måltidsrätt som tillbehör till kött eller kyckling.Inlägget Auberginegratäng dök först upp på Diet Doctor.