Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Kostdoktorn

Blogginlägg från Kostdoktorn

Sockerfri tres leches-tårta

Kostdoktorn - Igår: 12:58

Tres leches tårta är en av Sydamerikas mest populära efterrätter. Denna LCHF-variant har en underbart saftig tårtbotten med smak av vanilj och är täckt av vispad grädde.Inlägget Sockerfri tres leches-tårta dök först upp på Diet Doctor.

Kostfonden och Skandia storsatsar: Studie av kost vid typ 2-diabetes får 8,5 miljoner kronor

Kostdoktorn - Igår: 07:28

Kostfonden kommer med en strålande nyhet: studien där personer med typ 2-diabetes ska bli friska kan nu dra igång. Skandia satsar 4,5 miljoner kronor på den svenska delen av projektet och Kostfonden går in med nästan 4 miljoner under tre år. Det är Europas hittills största studie av kost vid typ 2-diabetes och den kommer att bidra med mycket viktig kunskap.

Nybörjarmatlagning: Laga LCHF i coronatider

Kostdoktorn - i förrgår: 15:30

Karantän och corona gör att många ovana kockar plötsligt står framför spisen. Lyckligtvis kan LCHF vara enkel matlagning. Det är lätt att lära sig grunderna.

Corn fritters à la LCHF

Kostdoktorn - i förrgår: 11:52

"Corn fritters" eller majsbiffar är en väldigt populär maträtt i Latinamerika. Här är vår LCHF-version utan majs och med ett mer näringsrikt innehåll. Inlägget Corn fritters à la LCHF dök först upp på Diet Doctor.

Sockersuget – värt en diagnos?

Kostdoktorn - i förrgår: 06:37

Vi har fått tips om ett avsnitt av Kropp & Själ, på Sveriges radios P1, som handlar om sockerberoende. Medverkar gör Kerstin Brismar, professor i diabetesforskning på Karolinska institutet, Erik Hemmingsson, överviktsforksare och docent på GIH och Sara Ask som är barndietist. På senare år har sockret pekats ut som den stora boven och orsaken till fetmaepidemin.

Spelar Sverige ”rysk roulette” med coronaviruset?

Kostdoktorn - 25 Mar 20 kl. 16:24

Detta lär bli ett kritiserat inlägg och jag önskar verkligen att jag inte behövde skriva det. Runt om i världen frågar sig experter om Sverige spelar “rysk roulette” med vår hemsnickrade corona-strategi. Riskerar vi en massdöd långt värre än i Italien?

LCHF och tandhälsa

Kostdoktorn - 25 Mar 20 kl. 07:35

Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Här är tre av veckans heta diskussioner på Diet Doctors forum. Gratis och öppet för alla, välkommen!

Keto för nybörjare – videokurs!

Kostdoktorn - 24 Mar 20 kl. 16:36

Vill du lära dig hur ketogen kost (strikt LCHF) fungerar, för viktnedgång eller många av de andra potentiella fördelarna för din hälsa?Inlägget Keto för nybörjare – videokurs! dök först upp på Diet Doctor.

Kycklingklubbor med grönsaker, paprikasås och dessert

Kostdoktorn - 24 Mar 20 kl. 12:02

Krispiga kycklingklubbor på en bädd av rostade tomater, lök och färsk spenat tillsammans med en krämig paprikasås. Avsluta måltiden med en enkel dessert.Inlägget Kycklingklubbor med grönsaker, paprikasås och dessert dök först upp på Diet Doctor.

Coronaviruset: Löper du högre risk för komplikationer?

Kostdoktorn - 24 Mar 20 kl. 07:05

Äldre och personer med underliggande sjukdomar löper en mycket högre risk för att få komplikationer av just denna variant av coronaviruset. Gäller det dig eller någon av dina nära?Inlägget Coronaviruset: Löper du högre risk för komplikationer?

Let’s Get Moving: träna var du vill

Kostdoktorn - 23 Mar 20 kl. 15:17

Jobbar du hemifrån och vill ha tips på enkel träning som kan göras hemma, utomhus och på gymmet? Välkommen till Let's get moving!Inlägget Let’s Get Moving: träna var du vill dök först upp på Diet Doctor.

Claras goda huevos rancheros

Kostdoktorn - 23 Mar 20 kl. 11:30

Krydda till frukosten med denna mexikanska specialitet. Claras LCHF-version smakar riktigt gott: stekta ägg, tomatsås med jalapeños och ost och självklart avokado.Inlägget Claras goda huevos rancheros dök först upp på Diet Doctor.

Söndagsfilmen: Fat Head

Kostdoktorn - 22 Mar 20 kl. 16:03

LCHF-klassikern Fat Head hittar du här! Inlägget Söndagsfilmen: Fat Head dök först upp på Diet Doctor.

Så fortsätter du med din hälsosamma LCHF-livsstil även under karantän

Kostdoktorn - 20 Mar 20 kl. 15:19

Håller du dig också hemma på grund av coronaviruset? Vi har sammanställt våra bästa tips och recept på hur du kan fortsätta med din hälsosamma livsstil med näringsrik och god mat under denna minst sagt speciella tid.Inlägget Så fortsätter du med din hälsosamma LCHF-livsstil även under karantän dök först upp på Diet Doctor.

Reflektioner från min karantän

Kostdoktorn - 20 Mar 20 kl. 12:56

”Gör vad som krävs och res sen hem så snart ni kan,” var Andreas råd när vi tog emot de plötsliga nyheterna...Inlägget Reflektioner från min karantän dök först upp på Diet Doctor.

Sockerfria pavlovabakelser med färska bär

Kostdoktorn - 20 Mar 20 kl. 12:45

Denna kända dessert består av en utsökt kombination av maränger, vispad grädde och färska bär. Den har fått sitt namn efter den ryska balettdansösen Anna Pavlova.Inlägget Sockerfria pavlovabakelser med färska bär dök först upp på Diet Doctor.

”Enkla recept och god mat”

Kostdoktorn - 20 Mar 20 kl. 06:57

LCHF-utmaningen 2020 är här och nu är det din tur att vara med! Gratis och utan förbindelser. Du kommer att få goda råd, veckomenyer, recept, inköpslistor och tips för problemsökning – allt du behöver för att lyckas med LCHF och få en fin start.

Stärk immunförsvaret för att bekämpa coronavirus: vad du behöver känna till

Kostdoktorn - 18 Mar 20 kl. 14:49

Kan du stärka ditt immunförsvar för att bekämpa COVID-19? Det här behöver du veta.Inlägget Stärk immunförsvaret för att bekämpa coronavirus: vad du behöver känna till dök först upp på Diet Doctor.

Strikt LCHF och sömnproblem

Kostdoktorn - 18 Mar 20 kl. 07:40

Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Här är tre av veckans heta diskussioner på Diet Doctors forum. Gratis och öppet för alla, välkommen!

Ugnsbakad falukorv med blomkålmos

Kostdoktorn - 17 Mar 20 kl. 13:43

Ugnsbakad falukorv med tomat och lök är en riktig familjefavorit! Maträtten är superenkel att göra och mättar fint.Inlägget Ugnsbakad falukorv med blomkålmos dök först upp på Diet Doctor.

LCHF-gryta med okra och mexikansk chorizo

Kostdoktorn - 16 Mar 20 kl. 14:50

I denna snabblagade och färgstarka mexikanska maträtt får du njuta av okra tillsammans med kryddig chorizo.Inlägget LCHF-gryta med okra och mexikansk chorizo dök först upp på Diet Doctor.

Coronaviruset: Vad vi behöver göra idag

Kostdoktorn - 16 Mar 20 kl. 11:26

Läget är allvarligt. Vi kan behöva ta till extrema åtgärder idag för att undvika eller lindra en katastrof orsakad av coronavirus. Sammanfattningsvis: i de flesta länder som påverkas av coronavirus kan de flesta av oss behöva stanna hemma, om det går, åtminstone under de kommande veckorna.

Söndagsfilmen: Cereal Killers

Kostdoktorn - 15 Mar 20 kl. 16:08

Tänk om allt vi trott oss veta om näringslära varit fel? Det är utgångspunkten för filmen Cereal Killers. Se trailern här!

Low Carb Denver 2020: dag 3

Kostdoktorn - 15 Mar 20 kl. 11:18

Livesändningen från Low Carb Denver 2020 fortsätter idag, konferensens sista dag. Om du har Diet Doctor Plus kan du se allt direkt eller se när du vill under kommande månad. Coronaviruset har ändrat reseplanerna för några av föreläsarna och vi kommer att uppdatera schemat så fort vi har information.

Low Carb Denver 2020: dag 2

Kostdoktorn - 14 Mar 20 kl. 11:34

Det är andra dagen av Low Carb Denver 2020. Föreläsningarna är schemalagda att starta tidigt, redan 07:30 i Denver. Här i Sverige behöver vi inte bänka oss förrän 14:30.

Bunkra mat? Välj bra mat!

Kostdoktorn - 13 Mar 20 kl. 15:54

I butikerna är det brist på ketchup och pastahyllorna gapar tomma. Men är det verkligen den bästa maten att handla hem stora mängder av för att fylla skåp och lådor? För att hålla sig frisk i dessa tider är det naturligtvis viktigt med god handhygien och att följa de allmänna råd som ges.

Taco-chaffles

Kostdoktorn - 13 Mar 20 kl. 13:15

Testa den superpopulära LCHF-våfflan, chaffle, i en ny skepnad – som ett tacobröd till fredagsmyset.Inlägget Taco-chaffles dök först upp på Diet Doctor.

Livesändning av Low Carb Denver 2020 startar idag

Kostdoktorn - 13 Mar 20 kl. 11:52

Low-carb Denver 2020 inleds idag. Med anledning av situationen med coronavirus har Team Diet Doctor ställt in deltagandet på konferensen, men livesändningen är fortfarande aktuell. Se allt hemifrån.

”Varför har jag inte provat tidigare?”

Kostdoktorn - 13 Mar 20 kl. 07:58

LCHF-utmaningen 2020 är här och nu är det din tur att vara med! Den är gratis och du förbinder dig inte till någonting. Du kommer att få goda råd, veckomenyer, recept, inköpslistor och tips för problemsökning – allt du behöver för att lyckas med LCHF och få en fin start.

LCHF-kryssningen ställs in

Kostdoktorn - 12 Mar 20 kl. 16:48

Årets LCHF-kryssning, Hälsokryssa med LCHF, ställs in på grund av rådande situation med coronavirus. Vi på Diet Doctor kan tyvärr inte svara på frågor, vi hänvisar till Tallink Silja eller arrangören: Facebook: Hälsokryssning med LCHF – uppdaterat! Inställt pga coronavirus!

Mejerifri kokosgröt

Kostdoktorn - 12 Mar 20 kl. 14:24

Saknar du gröt till frukost men vill undvika kolhydrater? Här är en god och mättande kokosgröt som värmer fint i magen. Inlägget Mejerifri kokosgröt dök först upp på Diet Doctor.