Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Kostdoktorn

Blogginlägg från Kostdoktorn

Omelett med sparris och getost

Kostdoktorn - 9 timmar sedan

Denna omelett med fräscha grönsaker och krämig getost gör helgfrukosten till en riktig fest. Inlägget Omelett med sparris och getost dök först upp på Diet Doctor.

Lax med zoodles och ädelostsås

Kostdoktorn - Igår: 14:04

Finns det något bättre än nyttig ”snabbmat”? Krämig laxrätt med fina smaker från bland annat ädelost. Serveras med zoodles och broccoli.

Kolhydratrik kost kan ge ökad stimulering i hjärnans belöningscentrum och ge upphov till beroende

Kostdoktorn - Igår: 07:38

En ny studie från forskare vid Harvard Medical School publicerad i Journal of Nutrition rapporterar en ökad stimulering i hjärnans belöningscentrum vid högre konsumtion av kolhydrater. Dessa resultat ger stöd till de potentiellt beroendeframkallande egenskaperna som kolhydrater har och kan förklara varför kolhydrater kan leda till överätning. Dr Laura Holsen och dr David Ludwig med kollegor, randomiserade 72 överviktiga volontärer till en av tre kostupplägg som var avsedd att bibehålla viktstabilitet under 20 veckor.

Ny studie: Motion kanske minskar risken för att drabbas svårt av covid-19 

Kostdoktorn - i förrgår: 07:41

En ny studie visar att covid-patienter som varit fysiskt inaktiva löper betydligt högre risk att bli inlagda på sjukhus, få intensivvård och riskera att avlida. I en artikel publicerad av SVT Nyheter kan vi läsa att ny forskning visar att fysisk inaktivitet är en riskfaktor för att drabbas svårt av covid-19. Sedan tidigare vet vi att övervikt, hög ålder och underliggande sjukdomar som diabetes ökar risken att drabbas allvarligt av covid-19.

Klockorna i kroppen, del 2

Kostdoktorn - 17 Apr 21 kl. 07:21

Hasselnötssmör

Kostdoktorn - 16 Apr 21 kl. 14:02

LCHF-nutella eller hasselnötssmör är gott till frukostpannkakor, plättar och våfflor.Inlägget Hasselnötssmör dök först upp på Diet Doctor.

Fläskfilé med baconlindade haricots verts

Kostdoktorn - 15 Apr 21 kl. 10:16

Fläskfilé, som är en prisvärd proteinkälla, kombineras med krispiga, baconlindade haricots verts och naturligt söta, ugnsbakade tomater.Inlägget Fläskfilé med baconlindade haricots verts dök först upp på Diet Doctor.

Hungrig hela tiden

Kostdoktorn - 14 Apr 21 kl. 07:26

Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Här är tre av veckans hetaste diskussioner på Diet Doctors forum. Gratis och öppet för alla, välkommen!

Torskrygg med ostgratinerade rödbetor och örtsmör

Kostdoktorn - 12 Apr 21 kl. 13:08

Lättlagad och färgrik LCHF-rätt som sprider solsken vid matbordet.Inlägget Torskrygg med ostgratinerade rödbetor och örtsmör dök först upp på Diet Doctor.

Banan i ett LCHF-recept?

Kostdoktorn - 11 Apr 21 kl. 07:29

Förra veckan publicerade vi ett nytt recept på LCHF-bananbröd – ett recept som väckte en del reaktioner, inte minst på sociala medier. Banan i ett LCHF-recept? Vi tänker därför att det kan vara bra om vi reder ut detta.

LCHF-blåbärsmuffins

Kostdoktorn - 09 Apr 21 kl. 12:45

Dessa socker- och glutenfria blåbärsmuffins är svåra att inte älska. De är dessutom superenkla att baka.Inlägget LCHF-blåbärsmuffins dök först upp på Diet Doctor.

Rött kött är inte associerat med hjärtsjukdom, cancer eller tidig död

Kostdoktorn - 09 Apr 21 kl. 06:51

En ny analys av PURE-studien, publicerad i American Journal of Clinical Nutrition, rapporterar att de inte ser någon koppling mellan konsumtion av rött kött och risken för tidig död, hjärtsjukdom, cancer eller stroke. Kan denna studie rentvå ryktet om rött kött? Det korta svaret är både ja och nej.

Proteinladdad frukostburgare

Kostdoktorn - 08 Apr 21 kl. 07:48

Den här maffiga frukostburgaren med kalkonfärs, bacon och äggula är fulladdad med protein som håller dig mätt och belåten under en lång tid.Inlägget Proteinladdad frukostburgare dök först upp på Diet Doctor.

Antal måltider på LCHF?

Kostdoktorn - 07 Apr 21 kl. 06:49

Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Här är tre av veckans hetaste diskussioner på Diet Doctors forum. Gratis och öppet för alla, välkommen!

Mexikansk ceviche med räkor

Kostdoktorn - 06 Apr 21 kl. 06:16

I denna traditionella mexikanska rätt serveras citronmarinerade räkor med rödlök, gurka och koriander. Så fräscht och gott!Inlägget Mexikansk ceviche med räkor dök först upp på Diet Doctor.

Fyll på dina kunskaper med föreläsningar från LCHF-konferensen 2019

Kostdoktorn - 05 Apr 21 kl. 07:34

Redan två år har gått sedan vi höll vår allra första Diet Doctor-konferens – och vilken succé det var! Du kanske var en av de 450 personer som under 2019 befann sig på Cirkus i Stockholm för att mingla, träffa utställare och lyssna på intressanta föreläsare? Något som i dessa tider känns något avlägset… Av uppenbara skäl har vi tyvärr inte haft möjlighet att hålla ytterligare konferenser, varken förra året eller under detta år.

Studier visar att proteinrik kost har bättre effekt på fettminskning

Kostdoktorn - 04 Apr 21 kl. 08:24

Enligt en ny studie som publicerades i tidskriften Nutrients har proteinrik kost bättre effekt på fettminskning än kost med lågt glykemiskt index (GI). Detta resultat har stor betydelse för hälsosam viktminskning. Varför?

Din cirkadiska rytm, del 1

Kostdoktorn - 03 Apr 21 kl. 07:40

LCHF-bananbröd

Kostdoktorn - 02 Apr 21 kl. 12:15

Detta glutenfria bananbröd passar perfekt till frukost eller som en god smörgås efter ett träningspass.Inlägget LCHF-bananbröd dök först upp på Diet Doctor.

Nu ska personer som upplever sockerberoende få hjälp

Kostdoktorn - 02 Apr 21 kl. 08:24

Som första regionsknutna vårdcentral i landet ska Öxnehaga vårdcentral i Huskvarna erbjuda hjälp till patienter som lider av beroendeproblematik kring mat och socker. Samtidigt som forskare idag är oeniga om huruvida sockerberoende ska räknas som en diagnos eller inte. Detta kan vi läsa om i en artikel publicerad i SVT Nyheter.

Ägg toppar listan över näring per energiinnehåll

Kostdoktorn - 01 Apr 21 kl. 14:52

Påsken är här och vad är mer förknippat med påsk än ägg? Ägget är proppfylld med vitaminer, mineraler och protein – och hamnar högst upp på listan över näring per energiinnehåll. Vad är mer mångsidigt än ägg?

Mini-cheesecakes med vallmo och citrus

Kostdoktorn - 01 Apr 21 kl. 12:50

Ljuvligt krämiga små cheesecakes utan botten med en frisk smak av citron och lime. Inlägget Mini-cheesecakes med vallmo och citrus dök först upp på Diet Doctor.

Orolig mage!

Kostdoktorn - 31 Mar 21 kl. 06:33

Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Här är tre av veckans hetaste diskussioner på Diet Doctors forum. Gratis och öppet för alla, välkommen!

LCHF-fajitas i långpanna

Kostdoktorn - 30 Mar 21 kl. 12:48

Strimla, blanda och sprid ut i en långpanna så är middagen klar på mindre än 25 minuter.Inlägget LCHF-fajitas i långpanna dök först upp på Diet Doctor.

Ugnsrostade primörer med ägg

Kostdoktorn - 29 Mar 21 kl. 11:33

Ugnsrostade primören ger en härlig försmak av våren oavsett väder och årstid. Inlägget Ugnsrostade primörer med ägg dök först upp på Diet Doctor.

Mat på ketogen kost

Kostdoktorn - 27 Mar 21 kl. 07:15

Den här nya guiden innehåller allt du behöver veta om vilka livsmedel du kan äta och vilka du bör undvika på ketogen kost.Inlägget Mat på ketogen kost dök först upp på Diet Doctor.

Kanelbullar LCHF

Kostdoktorn - 26 Mar 21 kl. 12:23

Vem älskar inte doften av nybakade kanelbullar som sprider sig i hemmet? Nu kan det bli verklighet även för oss som äter LCHF.Inlägget Kanelbullar LCHF dök först upp på Diet Doctor.

Ny studie kan förändra grundsynen på hur typ 2-diabetes uppstår

Kostdoktorn - 26 Mar 21 kl. 06:51

Över hela världen pågår omfattande forskning för att kartlägga exakt vad som händer i kroppen när typ 2-diabetes utvecklas och varför fetma är en stor riskfaktor. Hypotesen har varit att insulinresistens kommer före ökade insulinnivåer, men nu visar en ny svensk studie att det kan vara tvärtom. I närmare 50 år har diabetesforskare diskuterat fram och tillbaka vad som egentligen händer i kroppen vid utveckling av typ 2-diabetes.