Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Kostdoktorn

Blogginlägg från Kostdoktorn

Är mättat fett farligt?

Kostdoktorn - 1 timme sedan

Kommer inte allt mättat fett täppa till blodkärlen och orsaka sjukdom? Inlägget Är mättat fett farligt? dök först upp på Diet Doctor.

Mejerifri LCHF-glass med choklad

Kostdoktorn - i förrgår: 09:04

Du behöver ingen glassmaskin för att göra denna otroligt goda chokladglass. Den är dessutom sockerfri och mejerifri. Inlägget Mejerifri LCHF-glass med choklad dök först upp på Diet Doctor.

Het lax i ugn med brynt vitlökssmör, mandel och blomkålsmos

Kostdoktorn - i förrgår: 14:50

Den här läckra LCHF-måltiden består av en ljuvlig kombination av saftig lax med krispig topping bestående av vitlök, rostad mandel och chili som serveras med ett krämigt blomkålsmos.Inlägget Het lax i ugn med brynt vitlökssmör, mandel och blomkålsmos dök först upp på Diet Doctor.

Uppdaterad guide: Mellanmål på LCHF – bäst och sämst

Kostdoktorn - 02 Jul 20 kl. 09:06

Här är de bästa valen – och några vanliga misstag som är bra att undvika. Inlägget Uppdaterad guide: Mellanmål på LCHF – bäst och sämst dök först upp på Diet Doctor.

Hjälp! Uppsvälld och öm mage

Kostdoktorn - 01 Jul 20 kl. 16:47

Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Här är tre av veckans heta diskussioner på Diet Doctors forum. Gratis och öppet för alla, välkommen!

Kursändring för lågkolhydratkost

Kostdoktorn - 01 Jul 20 kl. 09:45

Hur vet man när det ett paradigm-skifte har skett? Det vet man egentligen inte. Revolutionära förändringar inom vetenskap och kultur sker vanligtvis inte i ett svep.

Kursändring för lågkolhydratkost

Kostdoktorn - 01 Jul 20 kl. 09:45

Hur vet man när det ett paradigm-skifte har skett? Det vet man egentligen inte. Revolutionära förändringar inom vetenskap och kultur sker vanligtvis inte i ett svep.

Pesto på grönkål

Kostdoktorn - 30 Jun 20 kl. 15:48

Grönkålspesto är bland de nyttigaste såserna som du kan göra! Mixas ihop på några minuter.Inlägget Pesto på grönkål dök först upp på Diet Doctor.

Moules Marinières

Kostdoktorn - 29 Jun 20 kl. 14:45

Krämiga musslor i vitt vin, grädde och vitlök bjuder på en mustig smak som går hem hos alla musselälskare.Inlägget Moules Marinières dök först upp på Diet Doctor.

Mer småätande under pandemin

Kostdoktorn - 29 Jun 20 kl. 09:38

Upplever du också att det har varit svårare att inte småäta under coronapandemin? Du kanske har arbetat mer hemifrån och kommer på dig själv att i bara farten öppna kylskåpet? Då är du inte ensam!

Ska man äta lite av allt?

Kostdoktorn - 28 Jun 20 kl. 13:47

Vad är poängen med LCHF egentligen, borde vi inte bara äta lite av allt?Inlägget Ska man äta lite av allt? dök först upp på Diet Doctor.

Bli återhämtningssmart

Kostdoktorn - 27 Jun 20 kl. 09:25

Sockerfri glass med smak av kaffe och pepparmint

Kostdoktorn - 26 Jun 20 kl. 14:31

Denna krämiga och sockerfria glass smakar jul. Men trots det passar den lika bra som en svalkande efterrätt en varm sommardag.Inlägget Sockerfri glass med smak av kaffe och pepparmint dök först upp på Diet Doctor.

Virta Health publicerar nya resultat från studie om lågkolhydratkost vid typ 2-diabetes

Kostdoktorn - 26 Jun 20 kl. 14:15

Virta Healths pågående studie på personer med typ 2-diabetes ger nu ytterligare stöd när det gäller lågkolhydratkostens effekt och varaktighet. För cirka ett år sedan rapporterade vi om de fantastiska resultat som framkommit i tvåårsuppföljningen som publicerades i Frontiers in Endocrinology. Förra månaden publicerade Virta ytterligare resultat från studien som tillägg i Journal of the Endocrine Society: Journal of the Endocrine Society 2020: A continuous remote care intervention utilizing carbohydrate restriction including nutritional ketosis improves markers of metabolic risk and reduces diabetes medication use in patients with type 2 diabetes over 3.

Diet Doctor gjorde min LCHF-start enklare!

Kostdoktorn - 26 Jun 20 kl. 08:28

Nyanställda Anna berättar hur det är att vara nybörjare med LCHF.Inlägget Diet Doctor gjorde min LCHF-start enklare! dök först upp på Diet Doctor.

Insikter: Tänk om vi har fel om fetma?

Kostdoktorn - 25 Jun 20 kl. 15:46

Lägg till som favorit I den här videoserien utforskar Diet Doctor heta och omdebatterade ämnen inom nutrition och hälsa. Vårt perspektiv utmanar konventionella tankar kring kost och kronisk sjukdom. För att hjälpa dig att skilja på fakta och fiktion analyserar vi de mest relevanta studierna och samlar insikter från experter inom varje område.

Yoghurtmarinerade kycklingspett med carpaccio av betor

Kostdoktorn - 25 Jun 20 kl. 08:54

Färgstarka curry- och yoghurtmarinerade kycklingspett med fint skurna betor och koriandervinägrett.Inlägget Yoghurtmarinerade kycklingspett med carpaccio av betor dök först upp på Diet Doctor.

LCHF och träning?

Kostdoktorn - 24 Jun 20 kl. 08:03

Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Här är tre av veckans heta diskussioner på Diet Doctors forum. Gratis och öppet för alla, välkommen!

Mättat fett – tar allt större plats i den traditionella forskningen

Kostdoktorn - 23 Jun 20 kl. 16:14

Den troligtvist mest inflytelserika tidsskriften inom kardiologi, The Journal of the American College of Cardiology (JACC), publicerade nyligen en artikel av dr Ron Krauss, dr Jeff Volek, dr Andrew Mente med flera. Författarna kräver en omprövning av de påstådda ”farorna” med att äta mättat fett. Det här är stort.

Zucchiniciabatta

Kostdoktorn - 23 Jun 20 kl. 12:43

Saftiga glutenfria ciabattabröd som smakar fantastiskt gott som smörgåsbröd med olika pålägg. Inlägget Zucchiniciabatta dök först upp på Diet Doctor.

Sena middagar är sämre för din hälsa

Kostdoktorn - 22 Jun 20 kl. 15:49

Du har vid det här laget säkerligen hört det många gånger förut – vad du äter spelar stor roll, men det gör även när du äter. Vi har skrivit många artiklar kring den ökade populariteten av periodisk fasta och tidbegränsat ätande som tillägg till vår guide på ämnet. Nu visar en ny studie att det är sämre för din hälsa om du äter middag sent än om du äter tidigare.

Blomkålsgratäng med cheddar

Kostdoktorn - 22 Jun 20 kl. 13:20

Maxad med cheddar är denna underbart krämiga blomkålsgratäng! En riktigt familjefavorit.Inlägget Blomkålsgratäng med cheddar dök först upp på Diet Doctor.

Boktips i sommarvärmen!

Kostdoktorn - 21 Jun 20 kl. 07:29

”Massor med bra recept och fantastiskt god mat”

Kostdoktorn - 20 Jun 20 kl. 19:27

Över en miljon har anmält sig till LCHF-utmaningen. Varje vecka får vi mejl från nöjda deltagare. Är det din tur nu?

Den stora hälsoresan

Kostdoktorn - 20 Jun 20 kl. 08:06

Sockerfri gräddglass med äkta vanilj

Kostdoktorn - 19 Jun 20 kl. 12:26

Fira midsommar med en ljuvligt krämig och god gräddglass utan några konstigheter.Inlägget Sockerfri gräddglass med äkta vanilj dök först upp på Diet Doctor.

Grattis, medlem 75 000!

Kostdoktorn - 18 Jun 20 kl. 14:38

Grillkrydda

Kostdoktorn - 18 Jun 20 kl. 13:05

Fin mix av smaker som passar till det mesta som hamnar på grillen. Såväl kött, fisk som fågel.Inlägget Grillkrydda dök först upp på Diet Doctor.

Dr Annika Dahlqvist: Jag har lämnat in min läkarlegitimation

Kostdoktorn - 17 Jun 20 kl. 14:24

LCHF-pionjären Annika Dahlqvist, flankerad av den nya generationens LCHF:are. (Foto: Johan Falk) Dr Annika Dahlqvist, en av de mest betydelsefulla personerna för LCHF-rörelsen, har själv fattat beslutet att lämna in sin läkarlegitimation: Det är naturligtvis en prestigeförlust att bli av med sin läkarlegitimation, men jag orkar inte bry mig om det. Jag lever som pensionär sedan fem år, och har inte haft några planer på att återuppta läkarverksamhet, så jag skulle inte ha någon praktisk nytta av att ha legitimationen kvar.

Hur fungerar ketos?

Kostdoktorn - 17 Jun 20 kl. 09:07

Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Här är tre av veckans heta diskussioner på Diet Doctors forum. Gratis och öppet för alla, välkommen!