Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Husmusen - inredning och design på nätet

Blogginlägg från Husmusen - inredning och design på nätet

Cloud Pillow

Husmusen - inredning och design på nätet - 15 Mar 14 kl. 10:30

När vi ändå är inne på likartade produkter måste jag visa min första beställning någonsin från Etsy. Ko Ko Ko's cloud pillow som jag sprang på via en utländsk barnblogg för en tid sedan. Ett glatt litet moln som sprider solsken i sin enkla göllihet'.

Lika som bär: Målade mjölkpallar

Husmusen - inredning och design på nätet - 14 Mar 14 kl. 14:30

Åhléns har fått vansinnigt mycket bloggcred för sina Fia-pallar, men faktum är att de har sneglat på en befintligt design. Kalla mig tråkig men jag kan inte låta bli att lyfta upp det till ytan eftersom ingen annan verkar vilja prata om det. Kolla in UM Projects Milking stool, till och med färgställningarna är ju identiska.

FAQ: Jobba med inredning? Utbildningar och tips.

Husmusen - inredning och design på nätet - 14 Mar 14 kl. 12:00

Varje vecka får jag mängder av läsarmail med frågor om inredningsutbildningar och kurser i inredningsstyling. De flesta undrar samma saker. Ni vill ha tips på bra skolor, lärlingsplatser och distanskurser.

Hemnetgodis på Nordensköldsgatan

Husmusen - inredning och design på nätet - 13 Mar 14 kl. 16:00

Just nu ligger den här lilla pärlan ute till salu via Stadshem i Göteborg. En ljus och luftig liten tvåa från 1920-talet. Vad jag tycker vi tar med oss från den?

Nya tapeter

Husmusen - inredning och design på nätet - 11 Mar 14 kl. 07:00

Imorgon onsdag släpper Eco Boråstapeter pressreleasen på sin nya kollektion Eco White Light till allmän beskådan, men jag hade tur och fick en liten sneak peek före alla andra. Och som jag (efter att ha bett snällt) även fått lov att dela med er. Bilderna är så fina!

Tävla och vinn fika-kit

Husmusen - inredning och design på nätet - 10 Mar 14 kl. 11:00

Den här veckan har två läsare chans att vinna varsitt fika-kit med en ny termoskanna från danska Rosendahl samt två stycken Grand Cru Soft, fikamuggar med termofunktion tillverkade i vitt porslin. Värde per paket är totalt 868 kr. För att delta i tävlingen ska du svara på följande två frågor i kommentarsfältet nedan.

Veckans snackisar och nyheter - v 10

Husmusen - inredning och design på nätet - 09 Mar 14 kl. 23:00

Dags för ett nytt söndagssvep. De senaste sju dagarna har vi bjudits på jubilarer, lanseringar och lekfulla kombinationer. Här kommer en snabb summering av fem fina och inspirerande grejor att ha koll på från vecka 10!

Lika som bär: Molnformade papperslampor

Husmusen - inredning och design på nätet - 09 Mar 14 kl. 19:00

Jag vet inte om det är ett klassiskt fall av selektiv perception, men jag tycker mig se IKEA's lampa VARMLUFT dyka upp allt oftare i inredningsreportage och redaktionella artiklar i magasinen. Jag vet inte hur många som har tänkt på det men visst är den misstänksamt lik Jean-Marie Massauds lampa Grace? Lika som bär, inte sant?

Linnelakanens lov

Husmusen - inredning och design på nätet - 08 Mar 14 kl. 18:00

Det känns som om alla bloggare bäddar med linnelakan just nu. De mest populära verkar vara H&M Homes dito. (Eller Society Limonta om man har plånbok modell större).

Veckans fredagsblomma

Husmusen - inredning och design på nätet - 07 Mar 14 kl. 16:00

Någon frågade om jag köper hem snittblommor och fredagsbuketter varje vecka. Naturligtvis inte. Vi är ju inte ens hemma varje helg så att vi skulle kunna njuta av en sådan (dyr o)vana.

Fredagsfint

Husmusen - inredning och design på nätet - 07 Mar 14 kl. 10:00

Det är inte bara Alvhem Mäkleri som har lanserat ny hemsida nyligen. En annan Göteborgsaktör, nämligen Stadshem, har också gett sin sajt ett litet facelift i dagarna. Istället för ett eget bildarkiv kör de dock med en Pinterest-mapp som samlar deras tidigare objekt.

Dr Bronner, Sköna Hem och största möjliga tysssstnad

Husmusen - inredning och design på nätet - 05 Mar 14 kl. 19:00

När jag listar fördelarna med vårt husköp så hamnar badkaret definitivt på topp tre. Nu när jag är hemma med en 10 månaders rallybebis om dagarna finns det nog inget jag ser fram emot så mycket som just "mittiveckanbadet" på onsdagkvällarna. En stängd dörr, ett tänt ljus och en ny tidning.

Ny skrivbordskompis

Husmusen - inredning och design på nätet - 05 Mar 14 kl. 11:00

Ni som läst den här bloggen ett tag vet att jag är vansinnigt kräsen när det kommer till papper och pennor. Just därför är det väl inte mer än rätt att den absoluta favoritpennan här hemma (en Staedtler Pigment Fineliner 0,3 - inte snygg men överjäkla skön att skriva med!) har en värdig plats på hemarbetsplatsen.

Hemnetgodis med hotellrumskänsla

Husmusen - inredning och design på nätet - 05 Mar 14 kl. 07:30

Det här är en nyproduktion i Hammarby Sjöstad, till salu via Alexander White. Vad jag fastnade för i bilden? Den ombonade och lugnande hotellrumskänslan.

Lika som bär: Keramikmuggar med relief

Husmusen - inredning och design på nätet - 04 Mar 14 kl. 07:30

Att keramik med struktur är högsta mode just nu råder det väl inga tvivel om. Inte minst efter de senaste inredningsmässorna där så gott som samtliga magasin och bloggar rapporterat om just detta i sina spaningar. Så långt allt väl.

DIY: Kvista till en klädstång

Husmusen - inredning och design på nätet - 03 Mar 14 kl. 21:30

Idén att göra klädstång av en trädgren har man ju sprungit på i barnrum tidigare, men för mig var det första gången jag fick se den i vuxen tappning när jag scrollade för den här lägenheten som är till salu på Hemnet just nu. Varför inte? Om man bor trångt och hellre lägger pengar på kläder än konst, slå två flugor i en smäll och gör tittgodis av dina klädkarameller!

Tävla och vinn 1000 kr i presentkort på Panduro

Husmusen - inredning och design på nätet - 03 Mar 14 kl. 19:00

I dagarna kom Panduro ut med ett nytt magasin laddat med härliga vårnyheter och inspirerande påskpyssel. Det är väl värt att fira och därför kör vi igång veckan med en ny tävling där du har chans att vinna ett presentkort värt 1000 kr. Hur du ska göra för att delta?

Veckans snackisar och nyheter - v 9

Husmusen - inredning och design på nätet - 02 Mar 14 kl. 18:30

Söndag betyder summering och den här veckan har jag skopat upp allt från avancerade "bloggupprop" till nya (oväntade) designsamarbeten, limiterade kollektioner och härliga bilder. Håll till godo. Här kommer några nyheter och snackisar från vecka 9 som kan vara kul att ha koll på!

Maxat mönster

Husmusen - inredning och design på nätet - 01 Mar 14 kl. 13:30

Att ha en helt oplanerad och ledig lördag där man får skrota runt i pyjamas och ta en tupplur mitt på dan' kan vara något av det lyxigaste jag vet just nu. Här firar vi första mars i makligt tempo och jag illustrerar det med en bild på familjens stjärna. Kolla in det fina mönstret på Max pyjamas.

Off Topic

Husmusen - inredning och design på nätet - 28 Feb 14 kl. 11:00

Näst efter blogg- och inredningsrelaterade funderingar toppar en så oväntad sak som scarfs (?) listan på flest frågor i min mailbox. Inte minst efter den senaste möbelmässan då jag hade den här med hjärtan på mig i bild.

Nyhet! Alvhems öppna arkiv

Husmusen - inredning och design på nätet - 27 Feb 14 kl. 23:00

Göteborgsmäklarna Alvhem Interiör (som blivit lite av Svenska Landslaget i sekelskifteslägenheter) har lanserat en sprillans ny hemsida i dagarna. Bästa förändringen? De har äntligen öppnat upp sitt digra bildarkiv.

På min (dr)ömskelista

Husmusen - inredning och design på nätet - 27 Feb 14 kl. 11:00

Om vi för en litenliten stund kan bortse från tråkiga saker som prislappar och annat realistiskt så sammanfattar den här bilden rätt många av mina "drömskningar" just nu. 1) Wegners helt fantastiska Flagglinestol gjord i rostfritt stål, specialtillverkat flaggsnöre och långhårigt fårskinn 2) Poul Kjærholms pallar med lädersists 3) Cestita lampan (som står på bokhyllan i bakgrunden) 4) Maffig konst (här ser ni fotot ¨Etretat¨ av Blaise Reuterswärd bakom eldstaden) 5) soffbordet "PK 61" med skiva av flintrullad marmor från E Kold Christensen och en sprakande öppen spis på det. Jatackgärna.

Mitt senaste köp

Husmusen - inredning och design på nätet - 26 Feb 14 kl. 17:00

Jag är ju inne och stryker på Norrgavel i Göteborg ganska ofta, men de senaste veckorna har jag frekventerat butiken så pass många gånger att personalen måste ha börjat undra om jag inte tappat en skruv eller två (kanske till och med på deras kuddavdelning?). Vad jag letat efter?

Hemnetgodis för fotonördar

Husmusen - inredning och design på nätet - 25 Feb 14 kl. 22:30

I en tid där "mäklarbilder" och "försäljningsstyling" nästan blivit synonymt med en liktad rundgång av samma möbler, samma dekorationer, samma posters och ungefär samma pynt på parad - precis ö v e r a l l t - så känns det närmast befriande med Hemnetannonser som bjuder ögat på annat. Och då syftar jag inte bara på själva inredningen, utan också på valet av bildspråk och utsnitt. Visst, mäklarfoton har en enda uppgift.

Lookalikes: Mässingsskålar på fot

Husmusen - inredning och design på nätet - 25 Feb 14 kl. 14:00

Under 2012 lanserade Georg Jensen ett samarbete med den internationellt erkända formgivaren Ilse Crawford. Resultatet? En serie eleganta skålar, askar, ljuslyktor och vaser i metall.

Snödroppar x 2

Husmusen - inredning och design på nätet - 24 Feb 14 kl. 22:00

Den här söta lilla buketten fick jag av svärmor i söndags. När jag postade en bild på dem via Instagram blev jag överöst med frågor... om vasen!

Tävla och vinn smycken från The Jewlery värde 2000 kr

Husmusen - inredning och design på nätet - 24 Feb 14 kl. 20:00

Den här veckan ligger det inte inredningsprodukter i potten utan ett helt kit med snygga smycken från The Jewelry. Perfekt för dig som vill förnya smyckesgarderoben inför våren. I paketet ligger ett halsband värt 400kr, två armband värda 900 kr tillsammans, 1 par örhängen värda 900 kr och en ring värde 300 kr!

Veckans snackisar och nyheter - v 8

Husmusen - inredning och design på nätet - 23 Feb 14 kl. 23:30

Då har det blivit dags att knyta ihop vecka 8 med en söndagssummering. Här kommer en rad omskrivna nyheter och bloggsnackisar från de senaste sju dagarna. Kryddat med lite branschstatistik och nya detaljhandelstrender.

Fredagsblommor

Husmusen - inredning och design på nätet - 21 Feb 14 kl. 18:00

Jag har en så himla härlig fredagskänsla i kroppen idag. Det tyckte jag var värt att fira lite extra med ett fång fina blommor. Inspirerad av andra inredningsbloggare slog jag till på en rufsig bukett med anemoner, eukalyptus, franska tulpaner, ranunckler och lila veronica.

Fler föreläsningar i mars

Husmusen - inredning och design på nätet - 20 Feb 14 kl. 23:30

Tidigare i våras skrev jag ett blogginlägg där jag listade mina öppna föreläsningstillfällen från januari till mars 2014. De senaste veckorna har det rasslat till i bokningslistan och ytterligare events har tillkommit. Här är mer info.

Hemnetgodis i Landskrona

Husmusen - inredning och design på nätet - 20 Feb 14 kl. 21:57

På tal om bostadsutopier och kamikazehusbyggen. Har ni sett den här arkitekturpärlan som är till salu i Landskrona. Var det inte med i Hustoppen för en tid sedan?

22k

Husmusen - inredning och design på nätet - 19 Feb 14 kl. 23:00

Minns ni hur skeptisk jag var till Instagram i början? Men vet ni. Nu har jag drygt 22 000 followers!

Lika som bär: Glödlampslampor

Husmusen - inredning och design på nätet - 19 Feb 14 kl. 20:00

Bloomingville är i hetluften just nu. I min designintresserade bekantskapskrets haglar det länkar och svädelser på Facebook över deras nya vårsortiment som bland annat innehåller vad som anses vara en rak kopia av Camilla Broyns keramik. Men jag måste ta tillfälle att lyfta en annan ripoff.

Hemnetgodis i Fredsborg

Husmusen - inredning och design på nätet - 18 Feb 14 kl. 20:00

Jag får ofta frågan hur man skapar en varm känsla i vår tids nybyggda lägenheter och hyresrätter. Det är en berättigad fundering. För hur svårt är det egentligen att inreda alla dessa pampösa sekelskiftesvåningar med stuckaturporr och takhöjd till "yttre rymden" som man mest ser i inredningsmagasin och bloggar nuförtiden?

Tävla och vinn presentkort på 1000 kr

Husmusen - inredning och design på nätet - 18 Feb 14 kl. 12:00

Ny vecka ny tävling brukar jag ju skriva och den här veckan är det inget undantag. I potten ligger 1000 kronor att handla för i nystartade webbshopen Broadstreet Market, som bland annat säljer de här fina bokstöden. Allt du behöver göra för att delta i veckans tävling är att svara på följande två frågor i kommentarsfältet.

Intervju om bloggandet

Husmusen - inredning och design på nätet - 17 Feb 14 kl. 22:00

Jag får vansinnigt många frågor om mitt bloggande och företagande via mail just nu. Jag vet inte om det sammanfaller med någon praktikperiod i skolorna eller om det är sportlovet som gör att många har haft tid att fundera över sin framtid. Eftersom jag är föräldraledig på deltid är min skärmtid aningen begränsad.

Veckans snackisar och nyheter - v 6 och 7

Husmusen - inredning och design på nätet - 16 Feb 14 kl. 20:00

Eftersom förra veckans söndagssummering dedikerades helt och hållet till möbelmässan slirar jag lite på datumen den här gången för att kunna fånga upp två veckors nyheter, lanseringar och snackisar i ett och samma svep. I present to you - vecka 6 och 7 i en munsbit. Hoppas det smakar!

20 kvadrat

Husmusen - inredning och design på nätet - 15 Feb 14 kl. 12:06

Jag vet. Jag borde hålla mig och vänta med att publciera detta till morgondagens söndagssvep. För det här är onekligen veckans mest omskrivna lägenhet.

Lika som bär: Kopparlampor

Husmusen - inredning och design på nätet - 14 Feb 14 kl. 09:18

Vurmen för varma metaller verkar hålla i sig av årets möbelmässa att döma. Just därav känns det här fallet av lookalike högaktuellt. Tom Dixons ikoniska takpendel Copper Shade har nämligen ett designsyskon i Ilvas billiga Ball.

Hemnetgodis på Reimersholme

Husmusen - inredning och design på nätet - 12 Feb 14 kl. 23:00

Nuförtiden bjuder ju Hemnet inte bara på vida vyer och rumslig redovisning utan också på närsynta detaljstudier av stilleben som kan ge inspiration till egna små arrangemang hemmavid. Som de här bilderna, via mäklarfirman Edward & Partners. En allt annat än undanplockad lägenhet till salu på en idyllisk ö mitt i stan med badbrygga utanför porten.