Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Blogginlägg från Freedomtravel - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Freedomtravel

Blogginlägg från Freedomtravel

Klostret Selime i Kappadokien – bergskatedral i Turkiet

Freedomtravel - 20 timmar sedan

Klostret Selime i Kappadokien är den största religiösa strukturen i området, med en stor katedral uthuggen direkt i berget. Platsen har även fungerat som stopp för karavaner längs Sidenvägen, och idag är detta ett spännande besöksmål för turister. Klostret Selime i Kappadokien Klostret Selime är ett fascinerande och spännande besöksmål, med fantasieggande formationer och historia […] Inlägget Klostret Selime i Kappadokien – bergskatedral i Turkiet dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Hästridning i Kappadokien – upplevelse i solnedgången

Freedomtravel - Igår: 06:00

Hästridning i Kappadokien – en härlig upplevelse! Vi besökte Cemal Ranch och gjorde en två timmars ridtur i solnedgången. Det blev en helt fantastisk eftermiddag och kväll i Turkiet!

Härliga minnen från Turkiet – och redan ny resa på G!

Freedomtravel - i förrgår: 06:00

Resan till Turkiet överraskade oss positivt på så många sätt! Istanbul är en spännande stad och Kappadokien är … fantastiskt. Och nu har vi redan en ny resa på gång.

Den underjordiska staden i Derinkuyu, Turkiet

Freedomtravel - 21 Oct 21 kl. 06:00

Den underjordiska staden i Derinkuyu ligger i Kappadokien i Turkiet, och är så stor att den en gång kan ha rymt upp till 20 000 människor, tillsammans med deras boskap och livsmedelsförråd. Staden, som är 85 meter djup, är idag en historiskt intressant sevärdhet, öppen för turister. Den underjordiska staden i Derinkuyu Den underjordiska staden […] Inlägget Den underjordiska staden i Derinkuyu, Turkiet dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Luftballong i Kappadokien – ett äventyr för livet

Freedomtravel - 20 Oct 21 kl. 06:00

Luftballong i Kappadokien – det är ett äventyr att minnas resten av livet. Landskapet i Kappadokien är sagolikt redan från marken. När man ser det uppifrån, tillsammans med hundratals ballonger, måste man nypa sig i armen för att förstå att det är på riktigt.

Kayakapi Premium caves – bo i grotthotel i Kappadokien

Freedomtravel - 19 Oct 21 kl. 06:00

Kayakapi Premium Caves är ett grotthotell i Kappadokien, som får dig att känna det som att du kryper in i en mysig fantastyfilm. Detta turkiska boutiquehotell är både lyxigt och charmigt hemtrevligt på samma gång. Man vill inte flytta härifrån!

Campingrekord, flyg till Phuket och slopat munskyddskrav

Freedomtravel - 18 Oct 21 kl. 06:00

Vi har precis kommit hem från en helt fantastisk resa i Turkiet, och vi fortsätter rapportera från resan under veckan som kommer. Men först blir det resenyheter. Håll till godo!

Hagia Sofia i Istanbul – en historisk helgedom

Freedomtravel - 17 Oct 21 kl. 06:00

Hagia Sofia i Istanbul är en mäktig och imponerande historisk byggnad, med nästan 1500 år på nacken. När byggnaden uppfördes var det som en ortodox kyrka. Senare blev Hagia Sofia en moské, för att därefter bli ett museum.

Grand Bazaar i Istanbul – shopping i Turkiet

Freedomtravel - 16 Oct 21 kl. 06:00

Grand Bazaar i Istanbul bjuder på en shoppingupplevelse utöver det vanliga. Välkommen in i en historisk basar med tusentals butiker, till brädden fyllda av smycken, sjalar och hantverk. Grand Bazaar i Istanbul Grand Bazaar i Istanbul anses ofta vara en av världens första shoppingcentrum.

Hälsningar från härliga Istanbul

Freedomtravel - 15 Oct 21 kl. 06:00

Istanbul är verkligen sådär härligt levande och vibrerande som man tänker sig. Här möts gammalt och nytt, öst och väst, allt i en salig blandning. Vi är här på en pressresa och har hunnit spenera några intensiva dagar i staden.

Glashuset Restaurang & Bar i Stockholm – en trevlig kväll

Freedomtravel - 14 Oct 21 kl. 06:00

Glashuset Restaurang & Bar i Stockholm bjuder på härlig miljö med glasväggar, grönska och uteserveringar, på Strandvägen på Östermalm. Här åt vi mycket god mat och hade en väldigt trevlig kväll. Glashuset Restaurang & Bar Huset som inrymmer Glashuset Restaurang & Bar startade en gång i tiden som en arkitektritad bensinstation, ritad av arkitekten Peter […] Inlägget Glashuset Restaurang & Bar i Stockholm – en trevlig kväll dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

Följ vår resa i Turkiet – detta ska vi göra

Freedomtravel - 13 Oct 21 kl. 06:00

När du läser detta är vi redan på plats i Turkiet. Resan är en pressresa arrangerad av Turkiets turistbyrå och vi ska utforska Istanbul och Kappadokien, tillsammans med skribenter från andra delar av Europa. Vi har aldrig varit i Turkiet förut, så detta känns väldigt spännande!

Hyra husbil – 10 saker att tänka på

Freedomtravel - 12 Oct 21 kl. 06:00

Funderat på att hyra husbil? Att resa med husbil har blivit alltmer populärt de senaste åren, men för alla passar det inte att äga en egen husbil. Tillsammans med företaget Housecar, en delningstjänst för husbilar och husvagnar, har vi sammanställt tips på tio saker att tänka på för dig som vill hyra husbil.

Sommarrekord, medlemsrekord och sagojul

Freedomtravel - 11 Oct 21 kl. 06:00

Denna vecka kan vi presentera flera rekord, som visar att Sverige och svensk natur fortsatt är uppskattat hos svenskarna. Veckans nyheter bjuder också på nya flyg- och tåglinjer samt en planerad sagojul. Sommarrekord för gästnätter i Linköping – trots pandemin!

Göra i Prag – 30 sevärdheter och upplevelser

Freedomtravel - 10 Oct 21 kl. 06:00

Vad kan man göra i Prag? Vi har besökt Tjeckiens huvudstad flera gånger, och efter vårt senaste besök har vi nu ställt samman en lista med 30 tips på sevärdheter, aktiviteter och utflykter. Har du kanske fler tips på saker att göra i Prag?

Restauranger i Prag – och en food tour

Freedomtravel - 09 Oct 21 kl. 06:00

Restauranger i Prag ska det handla om idag. Vi har nyligen besökt Tjeckiens huvudstad där vi ätit oss igenom några olika restauranger, samt hängt med på en spännande food tour. Här samlar vi våra restaurangtips från både denna och en tidigare resa till Prag.

Prag, Stockholm och ny resa på gång

Freedomtravel - 08 Oct 21 kl. 06:00

Vi är hemma i Stockholm igen, efter en fantastiskt fin resa i Crystal Valley i norra Tjeckien samt i Prag. Nu gör vi oss redo för nästa spännande resa. Happy Friday!

Liberec i Tjeckien – 7 tips på saker att se och göra

Freedomtravel - 07 Oct 21 kl. 06:00

Liberec i Tjeckien är den femte största staden i landet. Här möts du av vackra historiska byggnader, och i omgivningarna finns det gott om höga berg och dramatisk natur. Välkommen till en härlig tjeckisk stad!

Borgen Sloup i Tjeckien – ett fascinerande besöksmål

Freedomtravel - 06 Oct 21 kl. 06:00

Borgen Sloup ligger i området Bohemia / Böhmen i norra Tjeckien. Redan när man kommer körandes på avstånd ser man den 35 meter höga klippan, som sticker rakt upp ur marken. Detta är en väldigt speciell plats för en borg.

Pa?inek Glasbruk, Tjeckien – smyckad trädgård och kyrka

Freedomtravel - 05 Oct 21 kl. 06:00

Pa?inek glasbruk var en av de största upplevelserna under vår resa genom ”Crystal Valley” i norra Tjeckien. Vilken fantastiskt skaparglädje och vilken skicklighet!

Fördubbling av resor, adventskryssning och mer tågtrafik

Freedomtravel - 04 Oct 21 kl. 06:00

Då var det måndag igen, vilket betyder resenyheter här på FREEDOMtravel. Själva har vi precis kommit hem från en mycket intressant resa i Tjeckien, som vi kommer fortsätta att berätta om under veckan. Här är veckans nyheter: Fördubbling av resebokningar efter besked om lyft UD-avrådan Efter att UD meddelade att den pandemirelaterade avrådan från utlandsresor […] Inlägget Fördubbling av resor, adventskryssning och mer tågtrafik dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

Panská skála – ett naturfenomen i Tjeckien

Freedomtravel - 03 Oct 21 kl. 06:00

Panská skála är ett fascinerande naturfenomen i norra Tjeckien, som består av höga fem- eller sexkantiga basaltpelare. Formerna är så exakta att man nästan kan tro att detta är gjort av människan, men denna skapelse kom till genom vulkanisk aktivitet för många miljoner år sedan. Panská skála Panská skála är en spännande sevärdhet, som berättar […] Inlägget Panská skála – ett naturfenomen i Tjeckien dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

Handgjorda juldekorationer i Tjeckien – ett unescoarv

Freedomtravel - 02 Oct 21 kl. 06:00

Handgjorda juldekorationer i Tjeckien, tillverkade av blåsta glaspärlor, har en lång tradition. Nu har tillverkningsprocessen tagits upp på Unescos lista över immaterialla kulturarv. Vi har besökt företaget Rautis, där juldekorationerna tillverkas så som de alltid har gjort.

3 spaningar från norra Bohemia, Tjeckien

Freedomtravel - 01 Oct 21 kl. 06:00

Denna fredag bjuder vid på tre spaningar från norra Bohemia (Böhmen) i Tjeckien, där vi befinner oss just nu. Spaningarna handlar om glas, natur och öl. Happy Friday!

Utlfykter på Bjärehalvön – 8 härliga upplevelser

Freedomtravel - 30 Sep 21 kl. 06:00

Utflykter på Bjärehalvön ska det handla om idag. Med risk för att upprepa oss lite – vi har ju redan skrivit om Båstad – så tänkte vi lista ett antal riktigt fina upplevelser på Bjärehalvön i Skåne. Bjärehalvön Bjärehalvön ligger i nordvästra Skåne, mellan Laholmsbukten och Skälderviken.

Hrubá Skála i Bohemian Paradise, Tjeckien

Freedomtravel - 29 Sep 21 kl. 06:00

Hrubá Skála ligger i Bohemian Paradise i norra Tjeckien. Här hittar man bland annat ett fantasieggande slottshotell på en klippa, höga stenformationer och fina vandringsleder i den gröna naturen. Hrubá Skála Hrubá Skála är en plats i det område som kallas Bohemian Paradise, eller ?

Att inreda uteplatsen – vi bollar ideer!

Freedomtravel - 28 Sep 21 kl. 06:00

Hur lyckas man inreda uteplatsen så man trivs? Vår uteplats ligger i fören på vår husbåt, där man kan vaggas till ro av det mjuka gunget samtidigt som man hör det charmiga ljudet från båtlivet runt om. Ändå har vi aldrig fått till mysfaktorn … Vår uteplats idag Fören på vår husbåt är vår uteplats […] Inlägget Att inreda uteplatsen – vi bollar ideer!

Tågluffarkort, “flygskola” och ökning av resebokningar

Freedomtravel - 27 Sep 21 kl. 06:00

Då var det dags för veckans resenyheter! Som många vet så håller Sverige på att släppa på restriktionerna, och människor börjar boka mer resor. Men vart?

Nu reser vi till Tjeckien – detta ska vi göra

Freedomtravel - 26 Sep 21 kl. 06:00

Nu reser vi till Tjeckien en vecka! Resan är en pressresa arrangerad av Tjeckiens turistbyrå, och vi ska utforska norra Bohemia (Böhmen) med fokus på dramatisk natur och glasbruk/glaskonst. Dessutom blir det en tur till Prag!

Kullahalvön och Kullabergs naturreservat

Freedomtravel - 25 Sep 21 kl. 06:00

Kullahalvön, eller Kullen som halvön också heter, ligger i nordvästra Skåne. Här hittar du bland annat Kullabergs naturreservat, som bjuder på dramatiska klippor, härliga utsiktsplatser och spännande grottor. Kullahalvön eller Kullen Kullahalvön eller Kullen?

Ta vara på dina resminnen

Freedomtravel - 24 Sep 21 kl. 22:30

Idag presenterar vi ett gästinlägg Drömmer du dig ofta bort till sol och bad, fina stränder och varmt väder? Drömmer du dig med jämna mellanrum tillbaka till de reser du tidigare gjort, som kanske bestod av roliga äventyr, härligt umgänge och häftiga miljöer? Om du är en drömmare och har många minnen som du värdesätter […] Inlägget Ta vara på dina resminnen dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

Sevärdheter i Stockholm och ett spännande paket

Freedomtravel - 24 Sep 21 kl. 06:00

Vi har hunnit se några spännande sevärdheter i Stockholm, och samtidigt som vi besökte Kungliga slottet så mottog min (Helenas) mamma ett pris av Kungen där! Vi har också fått ett spännande paket, och nu förbereder vi oss på en utlandsresa. Happy Friday!

Gunnebo slott och trädgårdar utanför Göteborg

Freedomtravel - 23 Sep 21 kl. 06:00

Gunnebo slott och trädgårdar ligger strax söder om Göteborg och kan besökas året om. Här möts man av en vacker slottsbyggnad, en fin park, härliga naturområden samt restaurang och café. Om man prickar rätt dag och bokar i förväg finns också möjlighet till guidade visningar.

Sevärdheter på Malta – 7 heta tips

Freedomtravel - 22 Sep 21 kl. 22:30

Dessa sevärdheter på Malta vill du inte missa! Malta är en önation som bjuder på Medelhavsklimat, salta bad, härliga naturupplevelser, charmiga städer och god mat. Men det finns också mycket historia och en hel del riktigt spännande sevärdheter.

Göra i Borås – 14 tips till konst- och textilstaden

Freedomtravel - 22 Sep 21 kl. 06:00

Vad kan man se och göra i Borås? Borås är en spännande konststad som bjuder på upplevelser i form av street art, offentliga skulpturer, konstmuseer och konstfestivaler. Dessutom finns textilmuseum, djurpark och många andra aktiviteter.

Packningslista för husbilen – checklista inför avfärd

Freedomtravel - 21 Sep 21 kl. 06:00

Packningslista för husbilen! I år har många nya blivit med husbil och vi har fått massor av frågor om vad man ska packa med sig, vad man inte ska glömma och vad man ska tänka på. Så här är den, vår ultimata packningslista för husbilen!

Nya flyglinjer och smakrik campingmässa

Freedomtravel - 20 Sep 21 kl. 06:00

Tiden går fort och det är redan måndag igen, vilket betyder resenyheter här på FREEDOMtravel. Denna vecka kan vi rapportera om en rad nya flyglinjer och om ännu en husbils- och husvagnsmässa på Elmia, bland annat. Och så handlar det om sjöräddning, glass och nyskapade svenska smaker … Ryanair lanserar flyglinje Arlanda – Skellefteå Ryanair […] Inlägget Nya flyglinjer och smakrik campingmässa dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

Riddarhuset i Stockholm – intressant att besöka

Freedomtravel - 19 Sep 21 kl. 06:00

Riddarhuset i Stockholm är öppet för besökare en timme varje vardag, och att göra ett besök här är riktigt intressant. Här kan man bland annat se Riddarsalen med över 2000 vapenplåtar i koppar. Riddarhuset i Stockholm Riddarhuset i Stockholm, eller Riddarhuspalatset som det också heter, ägs och förvaltas av Ridderskapet och adeln, vilket är en […] Inlägget Riddarhuset i Stockholm – intressant att besöka dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

Svenska vingårdar – 4 gårdar med svenskt vin

Freedomtravel - 18 Sep 21 kl. 06:00

Svenska vingårdar, finns det? Ja, det gör det, och svenskt vin är dessutom på frammarsch på den internationella vinscenen. Vi har besökt fyra olika vingårdar i södra Sverige.

5 prisvärda storstäder i Europa

Freedomtravel - 17 Sep 21 kl. 22:05

Idag bjuder vi på en lista över fem spännande och prisvärda storstäder i Europa. I alla dessa städer är prisläget relativt lågt, vilket gör att man kan få en spännande storstadsupplevelse som inte behöver kosta skjortan. Har du besökt någon av dessa städer?