Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Freedomtravel

Blogginlägg från Freedomtravel

Strömsholms slott – ett kungligt slott i Västerås

Freedomtravel - 11 timmar sedan

Strömsholms slott är ett kungligt slott i Västerås. Det vackra slottet uppfördes en gång av Hedvig Eleonora, på platsen där det tidigare låg en Vasaborg. Idag förknippar många slottet med hästar och ridsport.

Tidö slott i Västerås – med cykel- och MC-museum

Freedomtravel - Igår: 06:00

Tidö slott i Västerås är ett vackert slott från 1600-talet. Om du kommer hit under sommarsäsongen kan du boka in dig på en guidad visning i paradvåningen, eller besöka slottets cykel- och mc-museum. I närheten finns dessutom två coola kyrkoruiner.

Anundshög i Västerås – Sverige största forntida gravhög

Freedomtravel - i förrgår: 06:00

Anundshög i Västerås är Sveriges högsta gravhög. I området runt Anundshög och Badelundaåsen finns också inte mindre än fem stora skeppssättningar, en runstensväg, en runsten med en mycket speciell inskription, en labyrint och flera andra intressanta fornlämningar. Välkommen till platsen där våra förfäder höll ting och begravde sina döda!

Vallby friluftsmuseum i Västerås – med ordmuseum

Freedomtravel - 17 Apr 21 kl. 06:00

Vallby friluftsmuseum i Västerås visar upp västmanländsk kulturhistoria. Museet håller öppet året om, även om man kan vänta sig mer aktiviteter under sommarmånaderna. Här hittade vi också ett … ordmuseum.

På husbilsresa norr om Mälaren

Freedomtravel - 16 Apr 21 kl. 06:00

Vi är just nu ute på en husbilsresa norr om Mälaren. Det är så roligt att vara på rull med husbilen, så vi vill vara ute så mycket det bara går. Den här gången har vi precis som förra gången letat slott, men nu blandar vi med ruiner, städer, friluftsmuseer och annat spännande.

Gdansk i Polen – 25 tips på saker att göra

Freedomtravel - 15 Apr 21 kl. 06:00

Gdansk i Polen är, enligt oss, en av landets allra finaste städer. Hansastaden Gdansk ligger vid Östersjön, omgärdad av långa vackra sandstränder. Tillsammans med Gdynia och Sopot bildar Gdansk det trevliga trestadsområdet, som bjuder på allt från historiska byggnader till mysiga restauranger och härligt strandhäng om somrarna.

Skokloster slott – pampigt barockslott vid Mälaren

Freedomtravel - 14 Apr 21 kl. 06:00

Skokloster slott är ett pampigt barockslott vid Mälaren. Detta är det största privata palats som någonsin byggts i Sverige. Idag fungerar det som statligt museum med paradvåning, stora samlingar av föremål, slottspark och slottscafé.

Wenngarns slott i Sigtuna – slottspark, café och historia

Freedomtravel - 13 Apr 21 kl. 06:00

Wenngarns slott i Sigtuna är ett vackert slott, som en gång uppfördes av Magnus de la Gardie. Här kan man strosa i den fina slottsparken, eller kanske fika eller ta en lunch på bageriet. Dessutom är det nära till Sigtuna, Sveriges äldsta stad.

Rosersbergs slott – ett kungligt slott i Sigtuna

Freedomtravel - 12 Apr 21 kl. 06:00

Rosersbergs slott är ett kungligt slott i Sigtuna, norr om Stockholm. Detta slott är ett av de elva kungliga slotten i Sverige och här har bland annat Karl XIV Johan Bernadotte och hans fru Desideria bott. Idag är slottet ett trevligt besöksmål.

Så här löste vi problemet med gråvattnet i husbilen

Freedomtravel - 11 Apr 21 kl. 06:00

Du kanske minns att vi berättat om att vi haft problem med gråvattnet i husbilen? Nu har vi äntligen löst problemet, och det är till stor del tack vare fina och kloka tips från er läsare! Nu har vi istället ett litet problem med glödtändningen.

Göra i Strängnäs – 12 sevärdheter och upplevelser

Freedomtravel - 10 Apr 21 kl. 06:00

Vad kan man göra i Strängnäs? Vi har besökt Strängnäs flera gånger, med tåg, bil och husbil. Under vårt senaste besök kollade vi in flera spännande platser som vi inte besökt förut.

Hemma mellan två husbilsresor

Freedomtravel - 09 Apr 21 kl. 06:00

Nu är vi hemma i husbåten mellan två husbilsresor. Alltså, oj vad roligt det har varit! Vilken frihet det är att resa runt med husbilen!

Ericsbergs slott – och andra privata slott i Södermanland

Freedomtravel - 08 Apr 21 kl. 06:00

Ericsbergs slott är ett av Sveriges vackraste barockslott, och trädgården är emellanåt öppen för besökare. Vårt besök vid slottet blev dock inte riktigt som tänkt, och sedan fortsatte dagen i samma andra. Slott efter slott var privat och mer eller mindre stängt för besökare.

Boo slott, Brevens bruk och ställplats i Vingåker

Freedomtravel - 07 Apr 21 kl. 06:00

Boo slott är ett vackert terrakottafärgat palats som påminner om ett sagoslott. Inte så långt härifrån kan man också besöka fina Brevens bruk och se massor av hjortar. För vår del blev det sedan avslutning med slott och ställplats i Vingåker.

Julita gård – herrgård och friluftsmuseum

Freedomtravel - 06 Apr 21 kl. 06:00

Julita gård är en herrgård och ett friluftsmuseum som ägs av Nordiska museet. För närvarande är alla visningar och evenemang inställda, men det går bra att promenera runt bland trädgårdar och kulturhistoriska byggnader. Julita gård i Södermanland Vi är ute på en “slottsresa” med husbilen, och även om huvudbyggnaden vid Julita gård kanske inte uppfyller […] Inlägget Julita gård – herrgård och friluftsmuseum dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

Stora Sundby slott – sagoslott vid Hjälmarens strand

Freedomtravel - 05 Apr 21 kl. 06:00

Stora Sundby slott är ett sagoslott med tinnar och torn, som ligger vackert vid Hjälmarens strand. Slottet är privatägt, men besökare är välkomna till slottsparken och för att promenera i det vackra hjorthägnet. Wow, vilket fantastiskt ställe!

Sundbyholms slott – och gästhamn med ställplats

Freedomtravel - 04 Apr 21 kl. 06:00

Sundbyholms slott har en historia som klostergods och kungsgård. Idag kan man komma hit för hotellboende, konferens och bröllop, men man kan också komma hit för att besöka Sundbyholms gästhamn. Här finns en fin ställplats för husbilar.

4 Slott i Strängnäs – och en borg

Freedomtravel - 03 Apr 21 kl. 06:00

Vi har kikat på ett gäng slott i Strängnäs, under vår slottsresa med husbil. Vissa slott är pampiga och andra är mindre – men alla bär på en spännande historia. Vi bjuder på våra slottsupplevelser i Strängnäs och berättar förstås om nattens ställplats.

Gripsholms slott – kungligt slott vid Mälaren

Freedomtravel - 02 Apr 21 kl. 06:00

Gripsholms slott är ett pampigt och kungligt slott vid Mälaren. Här står rummen kvar från Vasakungarnas tid och här finns också en av Europas mest välbevarade 1700-talsteatrar. Dessutom är omgivningarna riktigt fina.

Taxinge slott – kakslott med vackert läge vid Mälaren

Freedomtravel - 01 Apr 21 kl. 06:11

Taxinge slott, eller Taxinge-Näsby slott, ligger fantastiskt vackert vid Mälaren. Vi kom hit med husbil på eftermiddagen och vädret var fantastiskt. Det blev en fin promenad i den vackra slottsparken, men tyvärr inga kakor eftersom slottscaféet inte höll öppet just nu.

Årets husbilspremiär – följ oss på slottsrunda!

Freedomtravel - 31 Mar 21 kl. 06:00

Då var det äntligen dags för årets husbilspremiär! I år har vi nog längtat efter första husbilsresan mer än någonsin, eftersom det inte blivit några andra resor under vinterhalvåret. Och till slut var det dags … för en slottsrunda!

30 sevärdheter i Gamla stan – turist i Stockholm

Freedomtravel - 30 Mar 21 kl. 06:00

Sevärdheter i Gamla stan! De gamla delarna av Stockholm är inte bara charmiga och vackra, utan också fyllda med historia. Det var ju här allting hände en gång i tiden!

Museiguide, gratis för barn och “res inte med oss”

Freedomtravel - 29 Mar 21 kl. 06:00

En ny museiguide, gratis boende för barn och en uppmaning om att “Res inte med oss i påsk!”- det är några av veckans resenyheter. Vi önskar en fin start på påskveckan!

Så gick det efter inbrottet i husbilen

Freedomtravel - 28 Mar 21 kl. 06:00

Hur gick det efter inbrottet i husbilen egentligen? Det krävdes både reparationer och kontakt med försäkringsbolag, men nu är husbilen hemma igen och snart redo för säsongen. Men två problem återstår … Efter inbrottet i husbilen Du minns kanske att vi hade inbrott i husbilen för några veckor sedan.

Inte som tänkt – 10 missöden på våra husbilsresor

Freedomtravel - 27 Mar 21 kl. 06:00

Att resa med husbil är härligt och spännande, och husbilsresorna bjuder på en grym frihetskänsla. Men är det alltid fantastiskt? Är det inte ibland så att bilen går sönder, att det är fullt på alla fina platser eller att man fryser för att det är fel på gasolen?

Vår i luften och snart husbilssäsong

Freedomtravel - 26 Mar 21 kl. 06:00

Äntligen riktig vår i luften! Visst är det fantastiskt ändå. Hur mycket elände man än läser om i nyheterna emellanåt så blir man glad av vårsolen, blommorna och fåglarna.

12 vackra vägar i Europa – tips för din roadtrip

Freedomtravel - 25 Mar 21 kl. 06:00

Vackra vägar i Europa – längs med dramatiska bergskanter eller genom böljande gröna landskap. Vi fick en förfrågan om att skriva om härliga europeiska vägar vi upplevt med bil eller husbil, och vi blev inspirerade att drömma oss tillbaka till resor vi gjort i Europa. Vackra vägar i Europa, som vi upplevt med bil eller […] Inlägget 12 vackra vägar i Europa – tips för din roadtrip dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

15 Fakta om ägg – näring, traditioner och smarta knep

Freedomtravel - 24 Mar 21 kl. 06:00

Intressanta fakta om ägg! Vem var det egentligen som kom först, hönan eller ägget? Det kan vi förstås inte svara på, men vi har samlat ihop en hel del andra spännande fakta om detta superlivsmedel.

Körkort för bil och husbil – för att upptäcka världen

Freedomtravel - 23 Mar 21 kl. 06:00

När man har körkort kan man upptäcka världen med bil eller husbil. Roadtrips har blivit ett mer och mer populärt sätt att resa, vilket märks inte minst på den populära hashtagen #vanlife i sociala medier. Att göra roadtrips – med bil eller husbil Visst kan man upptäcka världen med flyg, tåg eller kryssningsfartyg, men att […] Inlägget Körkort för bil och husbil – för att upptäcka världen dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

5-stjärnig camping, nya flyglinjer och vaccinationsintyg

Freedomtravel - 22 Mar 21 kl. 06:00

Måndag och resenyheter! Just nu känns det som att det kommer mer och mer resenyheter varje vecka. Denna vecka var det fullt av pressmeddelanden i min inkorg och det vara bara att välja och vraka.

Fakta om Ungern – 30 saker du (kanske) inte visste

Freedomtravel - 21 Mar 21 kl. 06:00

Fakta om Ungern! Idag bjuder vi på 30 saker du (kanske) inte visste om landet där man äter gulaschsoppa, dricker tokajvin och badar i härliga termalbad. Visste du till exempel att vin har en lång historia här eller att Raul Wallenberg har en viktig plat i historien?

Göra i Solna – tips på 15 aktiviteter och upplevelser

Freedomtravel - 20 Mar 21 kl. 06:00

Vad kan man göra i Solna? Vi har bott åtta år i Solna, och innan dess bodde vi i grannkommunen Sundbyberg. Nu i coronatider har vi sett oss extra mycket om i vårt närområde.

Att ta nya vägar (eller följa gamla hjulspår)

Freedomtravel - 19 Mar 21 kl. 06:00

Nu kanske du tänker att detta handlar om något oerhört spännande, som att göra helt nya val i livet. Men nja, så dramatiska ska vi inte vara. Vi pratar mest om att försöka hitta lite variation i dessa ganska enformiga dagar.

Nordiska tv-serier att se 2021 (nya och gamla)

Freedomtravel - 18 Mar 21 kl. 06:00

Idag blir det tips på nordiska TV-serier! Är det fler än vi som tittar ovanligt mycket på TV och TV-serier nu för tiden? Nu under pandemin, när man inte kan resa och ska begränsa det sociala umgänget, ser vi gärna serier.

Unik upplevelse: Online backpacker guide i Sverige

Freedomtravel - 17 Mar 21 kl. 23:00

Idag presenterar vi ett gästinlägg Att backpacka är en unik upplevelse och något som kommer ge ett minne för livet. Följ vår guide och få ut det mesta av din backpacking upplevelse. Backpacker guide i Sverige Boende Som många vet är Sverige ett av det dyrare länderna i Europa och därför är det inte alltid […] Inlägget Unik upplevelse: Online backpacker guide i Sverige dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

Fotoutmaning i mars – klimat

Freedomtravel - 17 Mar 21 kl. 06:00

Fotoutmaning i mars! I februari hängde vi på månadens fotoutmaning med temat “ljus”. Nu är det dags igen och mars månads tema är … klimat.

Filmstaden Råsunda i Solna – 100 år av filmhistoria

Freedomtravel - 16 Mar 21 kl. 06:00

Filmstaden Råsunda fungerar idag som bio, även om det just nu är stängt på grund av pandemin. Förr var detta Sveriges Hollywood. Över 400 filmer spelades in här, och marken trampades av kändisar som Ingmar Bergman, Ingrid Bergman och Greta Garbo.

Yogaresor, digitala nomader och campingbok för barn

Freedomtravel - 15 Mar 21 kl. 06:00

Måndag betyder resenyheter här på FREEDOMtravel. Vi har som vanligt plöjt igenom veckans skörd av pressmeddelanden om resor och turism, och presenterar ett urval i korthet. Idag presenterar vi också en ny bok som vi fått ett pressexemplar av.

Fakta om Sicilien – 30 saker du (kanske) inte visste

Freedomtravel - 14 Mar 21 kl. 06:00

Fakta om Sicilien! Idag bjuder vi på 30 saker du (kanske) inte visste om medelhavets största ö, som att Sicilien har Europas högsta vulkan, världens största kastanjeträd och 8000 balsamerade människor i katakomber. Nu kör vi!

Göra i Sundbyberg – 9 tips till mysiga Sumpan

Freedomtravel - 13 Mar 21 kl. 06:00

Vad kan man göra i Sundbyberg? Vi har bott i Sumpan i många år, och även om vi nu flyttat till grannkommunen så återkommer vi ofta. Här är våra bästa tips på aktiviteter och upplevelser i Sundbyberg.