Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Blogginlägg från Freedomtravel - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Freedomtravel

Blogginlägg från Freedomtravel

Agriturism på Cypern – 7 tips till Cyperns landsbygd

Freedomtravel - 5 timmar sedan

Agriturism på Cypern – vad innebär det? Jo, ett tillfälle att uppleva Cyperns landsbygd med charmiga byar, mysiga tavernor, lokalt hantverk och familjära vingårdar. Agriturism på Cypern På Cypern har man arbetat medvetet för att göra turismen hållbar och involvera lokalbefolkningen på landsbygden.

Sagojul, fyndläge för resor – och hit reser svenskarna i jul

Freedomtravel - Igår: 06:00

Då var det måndag igen och därmed resenyheter här på FREEDOMtravel. Vi (Peter och Helena) på FREEDOMtravels redaktion har precis kommit hem från en härlig resa på Cypern, som vi snart berättar mer om. Under tiden blir det nyheter från rese-, turism- och campingbranschen!

Kourion på Cypern – en spännande arkeologisk plats

Freedomtravel - i förrgår: 06:00

Kourion är en spännande arkeologisk plats på Cypern, där du kan spana in en antik romersk teater, ruinerna av ett romerskt bad och fantastiskt välbevarad mosaik. Vi gjorde ett besök i solnedgången! Kourion på Cypern Människor har varit bosatta i Kourion på Cypern under tusentals år, och under antiken blev platsen ett betydelsefullt centrum.

Afrodites klippa på Cypern – besök vid Afrodites födelseplats

Freedomtravel - 26 Nov 22 kl. 06:00

Afrodites klippa på Cypern, eller Petra tou Romiou som platsen egentligen heter, består av en rad klippor vid en klapperstensstrand. Enligt myten var det här den grekiska gudinnan Afrodite föddes och steg iland. Afrodites klippa på Cypern Afrodites klippa är en känd och populär sevärdhet, som brukar besökas av många turister.

Härliga dagar på Cypern – vi njuter av milt klimat

Freedomtravel - 25 Nov 22 kl. 06:00

Vilka härliga dagar vi har haft – och har – på fina Cypern. Att komma hit i november är fantastiskt, och det känns lyxigt att uppleva detta milda klimat. Vår vecka började med snö och därefter kom sol och värme … Vinter i Stockholm Vår vecka inleddes i ett riktigt vintrigt Stockholm.

Limassol marina på Cypern – och restaurang Kipriakon

Freedomtravel - 24 Nov 22 kl. 06:00

Limassol marina är hamnen i Limassol på Cypern, och består både av en gammal hamn och en nyare del med stora segelyachter. Under vår första dag på Cypern åt vi en fantastiskt god lunch här, på restaurang Kipriakon. Limassol Marina Limassol Marina är betydligt större än delen med den gamla hamnen, där vi fotograferade.

Julklappsrim – 25 tips på julklappar med rim

Freedomtravel - 23 Nov 22 kl. 06:00

Denna artikel innehåller annonslänkar Julklappsrim, är det något du brukar pyssla med? Vi har samlat 25 förslag på julklappar tillsammans med lika många julklappsrim … Julklappstips med julklappsrim Ett julklappsrim, eller ett julrim, är en kort rimmad vers som man fäster på julklappen. Syftet är att antyda vad som finns i paketet, utan att helt […] Inlägget Julklappsrim – 25 tips på julklappar med rim dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Följ vår resa på Cypern – här och på sociala medier

Freedomtravel - 22 Nov 22 kl. 06:00

När du läser detta har vi redan gett oss av mot Cypern för en knapp veckas pressresa. Under några intensiva dagar kommer vi uppleva natur, stränder, kultur, historia och mat. Häng gärna med här och på sociala medier!

Lättpackad underhållning till din nästa resa

Freedomtravel - 22 Nov 22 kl. 05:00

Idag presenterar vi en gästartikel Om du är på jakt efter något att göra under resan, oavsett om du åker bil, buss eller flyg, finns det massor av alternativ. En klassiker är att ta med sig en bok på resan, men även böcker tar en del plats och tyngd i packningen. Här kommer tips till […] Inlägget Lättpackad underhållning till din nästa resa dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Soloresor, kryssningar och julevenemang

Freedomtravel - 21 Nov 22 kl. 06:00

Du missar väl inte att kika in på FREEDOMtravel på måndagar? Varje måndag presenterar vi korta resenyheter kring sånt som resmål, flyglinjer, camping, evenemang och allt möjligt annat som har med resor och turism att göra. Håll till godo!

Stationen Ystad – mysigt bed & breakfast i Skåne

Freedomtravel - 20 Nov 22 kl. 06:00

Stationen Ystad är ett riktigt mysigt Bed & Breakfast i Skåne. Peter och hans bror Micke bodde här en natt under förra veckans business-roadtrip. Här kan du läsa mer om övernattningen (och om deras resa).

Göra i Bamberg – 14 tips till en härlig tysk pärla

Freedomtravel - 19 Nov 22 kl. 06:00

Vad kan man se och göra i Bamberg i Tyskland? Denna fina och härliga tyska stad, vars centrala delar är upptagna på Unescos världsarvslista, är en riktig pärla. Här är våra bästa tips!

Business-roadtrip och snart en ny resa

Freedomtravel - 18 Nov 22 kl. 06:00

Den här veckan har Peter och hans bror Micke varit ute på en business-roadtrip i Sverige, medan jag (Helena) jobbat från Stockholm. Det har varit en intensiv vecka, men nu är det snart helg. Happy Friday!

10 frågor vi får som reseskribenter (och våra svar)

Freedomtravel - 17 Nov 22 kl. 06:00

När vi berättar att vi jobbar som reseskribenter, på vårt digitala magasin FREEDOMtravel, får vi ibland en del frågor. Här är de vanligaste frågorna vi får, och våra svar på dem. 1.

Armenien – en ny destination för vinintresserade

Freedomtravel - 16 Nov 22 kl. 06:00

Gästskribent: Jonathan Gharbi de Maré Vinlandet Armenien är en riktig doldis men turismen ökar och även från Sverige kommer en och annan besökare. Landet är vackert och människorna trevliga, det finns ingen anledning att inte besöka helt enkelt. Grannlandet Georgien har betydligt mer turism och det är enkelt att resa med buss mellan länderna.

3 tips på hur du maximerar din skidresa till fjällen

Freedomtravel - 16 Nov 22 kl. 05:00

Idag presenterar vi en gästartikel En skidresa till fjällen är vad de flesta kallar en härlig vintersemester. Du kan åka med familjen, din partner eller vänner och tillsammans njuta av vintern med full aktivitet. Men hur gör du för att få ut det mesta av din resa?

Reykjavik – en stad full av kontraster

Freedomtravel - 15 Nov 22 kl. 06:00

Idag presenterar vi en gästartikel Reykjavik är huvudstaden på Island och en mycket intressant stad. Den är full av kontraster, både när det gäller natur och kultur. Naturligtvis finns det mycket vatten i Reykjavik, eftersom staden ligger på en ö.

Lågprisflyg, tomtestad och specialinredda hotellrum

Freedomtravel - 14 Nov 22 kl. 06:00

På måndagar bjuder vi som vanligt på resenyheter här på FREEDOMtravel. Vi går igenom veckans skörd av pressmeddelanden inom rese- och turismbranschen och väljer det mest intressanta. Håll till godo!

5 saker i Las Vegas du bara måste uppleva

Freedomtravel - 13 Nov 22 kl. 23:00

Idag presenterar vi en gästartikel Leo Vegas är känd som centrum för spel på casinon, men har också många andra turistattraktioner att bjuda på. Du kan hitta alla möjliga och konstiga sevärdheter. Visste du att du kan se Grand Canyon genom att boka en helikoptertur?

Travel News Market 2022 – resebranschens stora happening

Freedomtravel - 13 Nov 22 kl. 06:00

I torsdags var det dags för Travel News Market 2022 – resebranschens stora happening. Vi var på plats för att diskutera samarbeten med destinationer och reseföretag, men också för att mingla och träffa vänner. Ett resevent för branschfolk Travel News Market är en årlig B2B-mässa (business to business) för resebranschen.

Sthlm Food & Wine och Allt för hälsan – två mässor

Freedomtravel - 12 Nov 22 kl. 06:00

Just nu pågår mässorna ”Sthlm Food & Wine” samt ”Allt för hälsan” på Stockholmsmässan i Älvsjö utanför Stockholm. Vi spanade in mässorna under fredagen, och det finns fortfarande chans att besöka dem under hela helgen. Två mässor på Stockholmsmässan 11-13 november 2022 Det är alltså två mässor som arrangeras på Stockholmsmässan under helgen 11-13 november.

En intensiv vecka med utbildning, mässa och fest

Freedomtravel - 11 Nov 22 kl. 06:00

Vilken vecka! Vi har haft massor av jobb och möten, och dessutom gick branschmässan ”Travel News Market” av stapeln i torsdags. Kors och tvärs har vi åkt i länet under veckan, med bussar och tunnelbana.

Göra i Würzburg – 12 sevärdheter och upplevelser

Freedomtravel - 10 Nov 22 kl. 06:00

Vad kan man göra i Würzburg i Tyskland? Denna vackra och historiska stad är en riktig pärla, som bjuder på allt från palats till vackra vyer. Här är våra bästa tips!

7 aktiviteter för lata semesterdagar

Freedomtravel - 09 Nov 22 kl. 06:00

Semester är en tid då man är ledig från arbetet. En del vill resa och hitta spännande upplevelser. Andra vill utnyttja den lediga tiden till att hitta lugn och ro, oavsett om det är i hemmets trygga vrå eller på andra sidan jordklotet.

Göra i Istanbul – 14 tips på sevärdheter och upplevelser

Freedomtravel - 08 Nov 22 kl. 06:00

Vad kan man göra i Istanbul i Turkiet? Istanbul är en vibrerande och spännande storstad, fylld av historia, kultur och god mat. Här är våra bästa tips på saker att se och göra i Istanbul.

Populära resmål, ny cityresort och ny dryckesutställning

Freedomtravel - 07 Nov 22 kl. 06:00

Då var det måndag igen, vilket som vanligt betyder resenyheter här på FREEDOMtravel. Denna vecka är det lite gott och blandat: populära resmål, ny cityresort, ny dryckesutställning och lite annat. Håll till godo!

Julmarknader i Sverige – 12 juliga marknader

Freedomtravel - 06 Nov 22 kl. 06:00

Julmarknader i Sverige! Hösten blir mörkare och mörkare, men snart är det dags för julmarknaderna att öppna upp och bjuda på ljus och julstämning. Här hittar du tips på 12 mysiga julmarknader i Sverige 12 julmarknader i Sverige För några dagar sedan tipsade vi om julmarknader i Europa.

Vinterförvaring av husbil – våra 10 bästa tips

Freedomtravel - 05 Nov 22 kl. 06:00

Vinterförvaring av husbil – hur löser man det på bästa sätt? Vi har precis ställt in vår husbil FREEDOM för vintern. Vi berättar hur vi gjorde, och delar med oss av våra bästa tips.

En höstvecka med spännande möten

Freedomtravel - 04 Nov 22 kl. 06:00

Var det inte fredag nyss? Nu är det tydligen fredag igen, och ännu en vecka har sprungit förbi. Vi har mestadels varit hemma i husbåten och hunnit med en del spännande möten.

Julmarknader i Europa – 12 mysiga marknader i juletid

Freedomtravel - 03 Nov 22 kl. 06:00

Julmarknader i Europa ska det handla om idag. Vi är redan inne i november och det dröjer inte länge förrän julmarknaderna välkomnar gäster till härlig julstämning. Här hittar du tips på 12 mysiga julmarknader i Europa.

Semester på Malta – spela casino med fantastiska utsikter

Freedomtravel - 03 Nov 22 kl. 04:00

Visserligen finns det tre landbaserade casinon på den lilla ön Malta i södra Medelhavet. Men att besöka landbaserade casinon är inte något som är aktuellt för den som reser på liten budget. Det är inte ovanligt att halva spelkassan går åt till dyra måltider och drycker i casinots restauranger, i stället för att läggas på […] Inlägget Semester på Malta – spela casino med fantastiska utsikter dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

7 resetrender 2023 – så kommer vi att resa

Freedomtravel - 02 Nov 22 kl. 06:00

Den digitala reseplattformen Booking.com har genomfört en omfattande undersökning om människors resande, och förutser sju resentrender 2023. Vi sammanfattar trenderna och bidrar med våra reflektioner.

Fiske i Mälaren – en långweekend på Ringsö

Freedomtravel - 01 Nov 22 kl. 06:00

Fiske i Mälaren har vi ägnat oss åt denna helg. Våra vänner har sommarhus på ön Ringsö, och vi har spenderat några dagar hos dem. Det har blivit promenader, häng i stugan och, framför allt, fiske.

Cityresor, vinnarhotell och nyheter med Halloweentema

Freedomtravel - 31 Oct 22 kl. 06:00

Idag är det inte bara måndag utan också den 31 oktober, vilket innebär att det är Halloween. Denna högtid har sitt ursprung på Irland och blev senare populär i USA. Idag har högtiden blivit stor även i Sverige, och dagens resenyheter har därför kryddats med Halloweentema.

Göra i Goslar – 11 tips till en historisk stad i Tyskland

Freedomtravel - 30 Oct 22 kl. 06:00

Vad kan man göra i Goslar? Denna tyska stad är en charmig och historisk liten pärla, med en gammal stadsel som är upptagen på Unescos världsarvslista. Här är våra bästa tips på saker att se och göra!

Siggesta Gård i Värmdö – nu med ställplatser

Freedomtravel - 29 Oct 22 kl. 06:00

Siggesta gård i Värmdö utanför Stockholm är ett lantligt hotell med konferensverksamhet, utomhusaktiviteter, djur, aktiviteter för barn och restaurang med lokalproducerade råvaror. Nu öppnar gården dessutom upp ställplatser – och välkomnar husbilar. Siggesta Gård Siggesta Gård bjuder på naturupplevelser och en härligt lantlig atmosfär, som uppskattas av allt från barnfamiljer till konfererande företag.

Årets sista husbilstur och en öutflykt i Mälaren

Freedomtravel - 28 Oct 22 kl. 06:00

Då var det fredag igen och dags att berätta lite om vår vecka. Vi har varit ute på årets sista husbilstur och nu har vi kommit iväg på en öutflykt i Mälaren. Happy Friday!

Gruvan i Rammelsberg – ett Unesco världsarv i Goslar

Freedomtravel - 27 Oct 22 kl. 06:00

Gruvan i Rammelsberg är ett Unesco världsarv i den tyska staden Goslar, som ligger i bergsområdet Harz. Vi besökte gruvan i somras, och det visade sig vara mycket intressant. Gruvan i Rammelsberg Gruvan i Rammelsberg är en plats där man under tusen år arbetade med utvinning av metaller.

Fyra hållbara husbilsdilemman – vad väljer du?

Freedomtravel - 26 Oct 22 kl. 06:00

Gästskribent: Linda Vismer Campingliv är fullt av hållbara dilemman att fundera på. Chanser att göra medvetna val utifrån situationer som inte ens kräver eftertanke eller som faktiskt förtjänar att pratas om. Hållbara husbilsdilemman När vi reser ställs vi ofta inför olika situationer där det bara finns mer eller mindre dåliga alternativ eller då det finns […] Inlägget Fyra hållbara husbilsdilemman – vad väljer du?

Kvarngården i Knivsta – hembygdsgård med fin ställplats

Freedomtravel - 25 Oct 22 kl. 06:00

Kvarngården i Knivsta är en hembygdsgård och en ställplats, som drivs av Knivsta Hembygdsgille. Här brukar man bland annat arrangera ett mycket populärt midsommarfirande. Dessutom välkomnas husbilar och husvagnar till gårdens fina och mysiga ställplats.