Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Freedomtravel

Blogginlägg från Freedomtravel

Bättre återbetalningsgaranti, elfärjor och en av sommarens vinnare

Freedomtravel - 21 timmar sedan

Ett av de stora resebolagen har förbättrat sin återbetalningsgaranti, Stockholms skärgård ska få nya elfärjor och en av Sveriges största sevärdheter var en vinnare i somras. Det är några av veckans resenyheter. Har du kanske hört några fler intressanta resenyheter under veckan?

En liten höstresa att se fram emot

Freedomtravel - Igår: 06:00

Nog vill man ha något att se fram emot nu när hösten blir mörkare? Om man inte kan göra några större resor så gäller det att hitta mindre resor, utflykter eller andra små höjdpunkter att se fram emot. Vi planerar en liten mini-resa.

Moravia och Silesia – guide för roadtrip i östra Tjeckien

Freedomtravel - i förrgår: 06:00

Moravia (Mähren) och Silesia (Schlesien) är två landskap i östra Tjeckien. Vi har rest här vid flera tillfällen och nu har vi samlat alla intressanta destinationer vi besökt i området, i form av en guide för roadtrip i östra Tjeckien. Moravia och Silesia i Tjeckien Moravia (Mähren) är ett stort landskap i östra Tjeckien och […] Inlägget Moravia och Silesia – guide för roadtrip i östra Tjeckien dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

Spännande möten, inspirerande TV-serie och tråkig diet

Freedomtravel - 23 Oct 20 kl. 06:00

Den här veckan har varit fylld av spännande möten kring olika intressanta samarbeten. På kvällarna har vi ätit en tråkig diet och tittat på en inspirerande TV-serie som ger reslust. Happy Friday!

Ett annorlunda reseår – om att anpassa sig

Freedomtravel - 22 Oct 20 kl. 06:00

Nog blev det ett annorlunda reseår i år! Om vi tänker tillbaka så har förutsättningarna ändrats gång på gång, och vi människor anpassar oss. Nu är hösten här och nu gäller det att anpassa sig igen.

Varför har vi reklam på bloggen? (och lite inside information)

Freedomtravel - 21 Oct 20 kl. 06:00

Varför har vi reklam på bloggen? Vi får ibland frågan om varför vi har sponsrade artiklar på bloggen. Ibland får vi också frågor om varför vi väljer den reklam vi väljer, varför vi utformar den som vi gör och så vidare.

25 fakta om dalahästar – en symbol för Sverige

Freedomtravel - 20 Oct 20 kl. 06:00

Har du koll på dessa fakta om dalahästar? Dalahästen är en symbol för Sverige som vi alla känner till. Men har du koll på hur de kom till, varför de en gång i tiden ansåg som “djävulens leksak” eller var man kan hitta världens största dalahäst?

Höstlovsaktiviteter, höstlovsresor och vinterkryss till Visby

Freedomtravel - 19 Oct 20 kl. 06:00

Då var det måndag igen och dags för resenyheter. Denna vecka blir det fokus på Sverige och höst – allt från höstlovsaktiviteter till inrikes vinterkryssningar. Dessutom en kort rapport från Bocuse d’Or i Tallinn, där Sverige gjorde riktigt bra ifrån sig!

Kroměříž trädgårdar och slott – Unesco världsarv i Tjeckien

Freedomtravel - 18 Oct 20 kl. 06:00

Kroměříž trädgårdar och slott ligger i staden Kroměříž i östra Tjeckien. Trädgårdarna är tillsammans med slottet upptagna på Unescos världsarvslista, och bjuder på fantastiskt vackra och historiska miljöer i barockstil. Kroměříž trädgårdar och slott Kroměříž trädgårdar i Tjeckien är för dig som vill strosa bland vackra blomsterrabatter, fontäner, dammar, labyrinter och pelargångar.

Husbilens kylskåp går inte på gasol? – så här löste vi problemet

Freedomtravel - 17 Oct 20 kl. 06:00

Husbilens kylskåp går inte på gasol? Det problemet drabbades vi av nyligen. Som tur är har vi en massa fantastiska läsare som tipsade oss om hur vi skulle kunna lösa problemet.

Finansiera nästa års resa med dessa 3 tips

Freedomtravel - 16 Oct 20 kl. 23:00

Idag presenterar vi ett gästinlägg av Fredrik Stougaard Under 2020 har det inte blivit mycket av svenskarnas resande. Är du en av de få lyckliga som lyckats komma iväg under året ska du vara glad. Resten av oss har varit tvungna att sitta hemma.

Morgonjogg, höstmiddagar och LP-skivor

Freedomtravel - 16 Oct 20 kl. 06:00

Nu har vi joggat varje vardagsmorgon i två veckor. Det finns en liten chans att vi ska kunna hålla i denna goda vana, eller vad tror du? Vi har också lagat goda höstmiddagar och försökt sälja gamla LP-skivor.

Höstweekend i Sverige – tips om 11 trevliga städer

Freedomtravel - 15 Oct 20 kl. 06:00

Sugen på en höstweekend i Sverige? Det blir mörkare och mörkare, men vi har fortfarande fina dagar, och vad kan passa bättre än en helgutflykt? Idag tipsar vi om 11 trevliga städer som passar att besöka i höst, oavsett om du reser med husbil, bil eller kanske tåg.

Ostrava i Tjeckien – 13 tips på saker att se och göra

Freedomtravel - 14 Oct 20 kl. 06:00

Ostrava, som ligger i östra Tjeckien, är en stad som berättar om gruv- och industrihistoria, om kol och stål och masugnar. Men här hittar du också härlig natur, intressanta museer och en färgstark musikfestival. Vi har besökt Ostrava två gånger, och i dag delar vi med oss av våra bästa tips på saker att se […] Inlägget Ostrava i Tjeckien – 13 tips på saker att se och göra dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

Fotoutmaning i oktober – tema man-made

Freedomtravel - 13 Oct 20 kl. 06:00

Fotoutmaning i oktober! Den här gången är vi inte lika sent ute som sist. Tidigare teman har varit fordon, vatten, mönster, moln, människor, religiöst samt soluppgångar och solnedgångar.

Kryssningsnytt, lågpriskalender och resor i covid-19 värld

Freedomtravel - 12 Oct 20 kl. 06:00

Denna måndag bjuder vi på kryssningsnyheter från både Tallink Silja och Viking Line. Vi kan också berätta att campingkedjan First Camp utvecklat en lågpriskalender. Och så blir det resultat från en undersökning om att resa i en “covid-19 värld”.

Gamla skivor, böcker och serier – en nostalgiresa

Freedomtravel - 11 Oct 20 kl. 06:00

Gamla skivor, böcker och serier ska det handla om idag! Detta är ju en reseblogg, men idag blir det en annorlunda sorts resa … nämligen en nostalgiresa! Några saker som räddades från containern – åtminstone tillfälligt För någon vecka sedan hjälpte vi Peters mamma att flytta från hus till lägenhet.

Skidor i Österrike 2020/2021? – inspo från Salzburgerland

Freedomtravel - 10 Oct 20 kl. 06:00

Kan man åka skidor i Österrike vintern 2020/2021? Vi var på ett event i torsdags med information och inspiration från regionen Salzburgerland i Österrike. Vi berättar vad vi fick veta – och visar bilder på en massa smaskiga österrikiska godsaker!

Äntligen event – och tack för alla tips!

Freedomtravel - 09 Oct 20 kl. 06:00

Tänk vad roligt det kan vara att gå på ett event när det mesta varit inställt under mer än ett halvår. Vi vill också passa på att tacka för alla bra tips vi fick igår på inlägget om alla nya husbilsfel. Happy Friday!

5 nya fel på husbilen – från avgasrör till kylskåp

Freedomtravel - 08 Oct 20 kl. 06:00

Vi kan räkna till fem nya fel på husbilen, efter sommarens resor. Vi har ju lagat och bytt ut det mesta den senaste tiden kan man tycka, men det finns alltid nya saker som kan gå sönder. Nya fel på husbilen Ja, trots att vi fixat med husbilen hela året (och förra hösten) så fanns […] Inlägget 5 nya fel på husbilen – från avgasrör till kylskåp dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

Wroclaw i Polen – 14 tips på saker att se och göra

Freedomtravel - 07 Oct 20 kl. 06:00

Wroclaw i Polen är en stad fylld av vackra och färggranna hus. Här kan man strosa i historiska miljöer, njuta av vällagad polsk mat, paddla i floden Oder och kanske ge sig av på jakt efter stadens alla små statyer av dvärgar. Här är våra bästa tips till Wroclaw i Polen.

Höstlista 2020 – reflektioner och planer

Freedomtravel - 06 Oct 20 kl. 06:00

Hösten är här, så det är väl lika bra att köra en liten höstlista! Hur känner vi för hösten, hur ser våra planer ut och vad ser vi fram emot? Om du har en egen blogg, så häng gärna på och gör din egen variant av listan!

Elflyg, nya husbilsmodeller och resedrömmar

Freedomtravel - 05 Oct 20 kl. 06:00

Elflyg, nya husbilsmodeller och en kampanj som ska få oss att börja drömma om resor igen. Det är några av veckans resenyheter. Önskar alla en ny fin höstvecka!

En helg med byggarbete i Stockholms skärgård

Freedomtravel - 04 Oct 20 kl. 06:00

Har FREEDOMtravel blivit en flytt-, bygg- och vardagsblogg? Ja, man kan ju verkligen undra! Saken är den att vi den senaste veckan endast ägnat oss åt den här typen av jobb, och det är ingen idé att försöka hinna blogga om något annat.

Reflektioner från flyttkaoset – från stort hus till liten lägenhet

Freedomtravel - 03 Oct 20 kl. 06:00

De senaste dagarna har vi hjälpt Peters mamma att flytta från ett stort hus (som rymde ett helt liv) till en liten lägenhet. Det har varit hektiska dagar med mycket fysiskt arbete och många tillfällen att testa vår problemlösningsförmåga. Vi bjuder på några reflektioner från flyttkaoset.

Flyttkaos, kattjakt och galet långa arbetsdagar

Freedomtravel - 02 Oct 20 kl. 06:00

Det kommer säkert en dag när vi kan skratta åt dessa galna dagar. Just nu är vi mest slut, men det är ju bara att bita ihop och se till att bli klar på något sätt. Till slut blir allt bra.

På rull med husbilen – för att hjälpa till med flytt

Freedomtravel - 01 Oct 20 kl. 06:00

Vi är på rull med husbilen, men den här gången är det inte för nöjes skull. Peters mamma ska flytta, från hus till lägenhet, och vi är på plats för att hjälpa till med flytten. Husbil är praktiskt i många sammanhang!

Romarriket i Tyskland – 6 platser från Romartiden

Freedomtravel - 30 Sep 20 kl. 06:00

Romarriket i Tyskland? Ja, faktiskt! Antikens Rom var ett mäktigt imperium som utgick från Rom, men som med tiden kom att omfatta hela medelhavsområdet och stora delar av Europa.

Fotoutmaning i september – solnedgångar & soluppgångar

Freedomtravel - 29 Sep 20 kl. 06:00

Fotoutmaning i september! Den här gången är vi lite sena på bollen, eftersom vi varit ute och rest och haft annat att blogga om, men vi hinner precis. Tidigare teman har varit fordon, vatten, mönster, moln, människor och religiöst.

Flyg till Kina, gorillabebis och campingsommaren

Freedomtravel - 28 Sep 20 kl. 06:00

Måndag betyder resenyheter här på FREEDOMtravel, i varje fall när vi inte är ute och reser själva. Denna vecka handlar det om flyg till Kina, en gorillabebis och om hur det gick för campingbranschen denna annorlunda sommar, bland annat. SAS flyger till Kina igen Från den 29 september blir det åter igen möjligt att flyga […] Inlägget Flyg till Kina, gorillabebis och campingsommaren dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

Tvätta husbil i Stockholm – var och hur?

Freedomtravel - 27 Sep 20 kl. 06:00

Hur gör man för att tvätta husbil i Stockholm, om man nu inte råkar ha en tomt att stå på eller en egen garageuppfart? Vi har använt husbilen mycket i sommar och ibland behöver den ju tvättas. Som tur är har vi hittat ett ställe där vi får plats att tvätta den.

Poznan i Polen – 11 tips på saker att se och göra

Freedomtravel - 26 Sep 20 kl. 06:00

Poznan i Polen är en stad med ett fantastiskt vackert torg. Vi tappade nästan hakan när vi kom dit och sa i mun på varandra att detta måste vara det vackraste torg vi någonsin sett. Förutom torget finns förstås en hel del annat att se och göra, och idag delar vi med oss av våra […] Inlägget Poznan i Polen – 11 tips på saker att se och göra dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

Nu går det runt på golvet – när allting händer samtidigt

Freedomtravel - 25 Sep 20 kl. 06:00

Nu går det runt på golvet, får man säga så? När vi kom hem från Polen och Tjeckien hände precis allting samtidigt, och vi gör vårt bästa för att stå stadigt i stormen. Men, vi är båda friska och mår bra, så, Happy Friday!

Torun i Polen – 12 tips på saker att se och göra

Freedomtravel - 24 Sep 20 kl. 06:00

Torun i Polen är en vacker och historiskt intressant stad som är upptagen på Unescos världsarvslista. Den här fina lilla staden, som ligger vid floden Wisla, var vårt första stopp på höstens resa genom Polen och Tjeckien. Vi hann inte berätta allt under resan, så här kommer alla våra tips.

Landek Park i Tjeckien – camping och gruvmuseum

Freedomtravel - 23 Sep 20 kl. 06:00

Landek Park är ett gruvmuseum i Ostrava i östra Tjeckien, och här finns också en trevlig camping. Vi besökte museet för några år sedan, och på årets resa stod vi på campingen, eftersom den har ett bra läge när man ska besöka Ostrava. Campingen är ett bra stopp om du reser med husbil, och gruvmuseet […] Inlägget Landek Park i Tjeckien – camping och gruvmuseum dök först upp på FREEDOMtravel - Reseblogg med massor av resmål och inspiration.

Att göra på semester i Sverige under pandemin

Freedomtravel - 22 Sep 20 kl. 21:53

Idag presenterar vi ett gästinlägg av Patrick Mortensen Under 2020 har det funnits problem för den som vill ta en semester. Det mest uppenbara här är pandemin som har lett till att många fått hinder och inte kan ta sin sedvanliga semester. Det är framförallt osäkert och ofta svårt att resa.

Några reflektioner från första utlandsresan sedan februari

Freedomtravel - 22 Sep 20 kl. 06:00

Nu är vi hemma igen, efter vår husbilsresa i Polen och Tjeckien. Så fantastiskt roligt att äntligen kunna resa utomlands! Med husbil kändes det tryggt och vi fick se många otroligt fina destinationer.

Tågstationen Radegast i Łódź – minne från förintelsen

Freedomtravel - 21 Sep 20 kl. 06:00

Tågstationen Radegast i Łódź är en historisk järnvägsstation, känd för att ha använts under Andra världskriget för att deportera judar till gettot i Łódź eller vidare till olika förintelseläger. Idag finns en minnesplats här, som vi har besökt. Ett intressant och mycket starkt besök, som vi inte vill ha ogjort.

Berget Praděd i Tjeckien – nerför berget på scooter

Freedomtravel - 20 Sep 20 kl. 06:00

Berget Praděd ligger i nordöstra Tjeckien och är 1492 meter högt. Vi tog oss upp till toppen och åkte därefter ner på … scooter! Det här var ett riktigt äventyr vill vi lova.

Golf i Tjeckien – och camping vid sjön Olesna

Freedomtravel - 19 Sep 20 kl. 06:00

Nu har vi spelat golf i Tjeckien, och det var faktiskt första gången vi spelade golf någonsin. Väldigt roligt att prova! Efteråt blev det en avslappnad eftermiddag och kväll på Camp Olesna vid sjön Olesna.