Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Feber.se

Blogginlägg från Feber.se

Tetris-filmen går att se idag

Feber.se - 30 minuter sedan

På Apple TV+ Idag har filmen "Tetris" premiär på streamingtjänsten Apple TV+. Filmen är regisserad av Jon S. Baird (Filth, Cass) och är 117 minuter lång.

Sonys WH-1000XM5 kanske ska släppas i blått

Feber.se - 1 timme sedan

Flott? Sonys WH-1000XM5 är ett av de bästa och mest populära paren av brusreducerande hörlurarna på marknaden, men om du mot förmodan har avvaktat med att köpa hörlurarna för att de inte finns i färgen du vill ha kanske denna läcka glädjer dig. Det verkar nämligen som att hörlurarna kommer att släppas i blått.

Är det så här ni ser ut när det är dags för helg?

Feber.se - 2 timmar sedan

Ut på stan eller hem och vila? Jag bad Midjourney att göra en bild utifrån "A group of male trendy geeks, 25-45 year old, going out to party in gothenburg, night time, street photo, shot on fujifilm" och fick bilden ovan. Är det något du kan identifiera dig med?

Nu går det att testa att ha en Samsung Galaxy-lur

Feber.se - 2 timmar sedan

I sin iPhone För att göra det lättare för potentiella iPhone-avhoppare att byta till Android lanserar Samsung nu en tjänst där iPhone-användare kan gå in på en sajt och låtsas som att ens iPhone kör Android med Samsungs One UI. Det är egentligen inget nytt koncept, men det är ändå en rolig upplevelse att se hur det skulle sett ut i ett alternativt universum där iPhone körde Android. Frågan är dock hur stor påverkan det kommer att ha på konsumenter, det känns lite som att man antingen verkligen inte vill byta eller redan har bytt operativsystem vid det här laget.

Misslyckades med att sno bil - på grund av manuell låda

Feber.se - 2 timmar sedan

Tre pedaler är för många för vissa Två tonåringar i Maryland hade glömt av att de inte ägde den blåa Subarun som stod och tankade, och försökte därför sno den från ägaren. Det gick dock inte så bra och anledningen var för att bilen hade manuell växellåda. Detta var något som de mindre begåvade herrarna inte var bekanta med och därför kom de aldrig iväg med bilen, och tog då beslutet att snabbt fly från platsen igen.

Nu kan du få ChatGPT på Apple Watch

Feber.se - 2 timmar sedan

Med hjälp av appen Petey Petey är en ny app till Apple Watch som släpptes tidigare den här månaden vilken ger användare möjlighet att få en liten AI-assistent på armen. Petey använder sig av OpenAI:s språkmodell GPT för att besvara användares frågor, något som innebär att man i praktiken kan ha ChatGPT på armen. I den senaste uppdateringen av Petey så finns det även möjlighet att köpa stöd för GPT-4, den version av OpenAI:s språkmodell som används i den uppdaterade versionen av ChatGPT.

Ny trailer för Citadel

Feber.se - 3 timmar sedan

Russo-producerad action-serie för Prime Video Amazon bjuder här på en ny trailer för tv-serien Citadel, som producerats av bland annat Avengers: Endgame-regissörerna Joe och Anthony Russo. Serien handlar om två spioner som drabbats av minnesförlust och som måste få tillbaka minnet för att rädda världen. I huvudrollerna ser vi Richard Madden och Priyanka Chopra Jonas.

ChatGPT blockeras i Italien

Feber.se - 3 timmar sedan

OpenAI riskerar miljonböter Italienska myndigheter blockerar tillgången till AI-tjänsten ChatGPT, samtidigt riskerar OpenAI miljonböter om man inte åtgärdar problemen kring hur man hanterar användares data enligt italienska datasäkerhetsmyndigheten. Två av anledningarna till att Italien nu ryter åt mot OpenAI är att företaget lagrar sina användardata utanför Europa (där lagarna ser annorlunda ut) och att minderåriga kan använda tjänsten utan problem, trots att det står i användarvillkoren att personer under 13 inte får använda tjänsten. OpenAI får 20 dagar på sig att åtgärda bristerna, annars riskerar man böter på upp till 20 miljoner euro.

Faraday Future drar igång tillverkningen av FF 91 Futurist

Feber.se - 3 timmar sedan

Äntligen? Tro det eller ej men nu har Faraday Future dragit igång tillverkningen av den eldrivna modellen FF 91 Futurist. Den blir till på fabriken i Hanford, Kalifornien.

ICA-butiker stänger ner sina självutcheckning-kassor

Feber.se - 3 timmar sedan

På grund av stölder DN skriver att flera ICA-butiker i Stockholm och Västsverige har stängt ner sina självutcheckning-kassor på grund av stölder. En av ICA-butikerna som stängt ner sin självutcheckning av varor är Ica Aptiten i stadsdelen Södermalm som öppnade sina snabbkassor för ett år sedan. Där säger ägare Ulf Svensson att det dolda svinnet har ökat från 4,5 miljoner kronor till 9 miljoner kronor det senast året.

Zoom får högre IQ

Feber.se - 4 timmar sedan

Med nya AI-funktioner Zoom blir den senaste tjänsten som får nya funktioner baserade på artificiell intelligens. Zoom IQ, som man kallar det, ska kunna sammanfatta chattrådar, organisera idéer och ta fram innehåll för chattar, mejl och mötesagendor. Här är de nya funktionerna som kommer till Zoom: – Zoom IQ-chattskrivning är en ny skrivfunktion som ska kunna hjälpa till att formulera meddelanden baserat på korrespondensen, utan att ändra språktonen.

Virgin Orbit lägger ner verksamheten

Feber.se - 4 timmar sedan

Säger upp nästan alla sina anställda Virgin Groups satellituppskjutnings-företag Virgin Orbit lägger nu ner sin verksamhet och avskedar i stort sett alla sina anställda. Detta är något som sker efter att man inte har lyckats hitta några nya finansiärer av företaget. Beskedet från Virgin Orbit kommer efter det att företaget tidigare den här månaden uppgav att man skulle pausa sin verksamhet och i samband med det permitterade större delen av sin personalstyrka.

Vad hände med Simone Giertz Truckla?

Feber.se - 5 timmar sedan

Model 3:an som hon byggde om till pickis 2019 skrev vi om Truckla som Simone Giertz med vänner byggt. De tog en tesla Model 3, kapade av bakänden och byggde om den till en pickup. Men vad hände sen?

Leica släpper specialversion av Q2 med Musse Pigg

Feber.se - 5 timmar sedan

Tillsammans med Disney Kameratillverkaren Leica har tillsammans med Disney tagit fram en specialversion av kameran Q2 för att fira Disneys 100-års jubileum. Walt Disney ska nämligen ha använt Leica-kameror från första början när Disney animerade de första tecknade filmerna. Förutom kameran ingår även en specialdesignad rem, en påse i matchande design och ett äkthetsintyg.

Apple Watch och AirPods kan bli VR-trackers

Feber.se - 6 timmar sedan

Så att Apples VR-system kan hålla koll på användarens hela kropp Apple har fått patent på teknik som skulle göra det möjligt att följa en användares rörelser i VR-upplevelser med prylar som Apple-användare kanske redan äger. I de nya patenten som Apple fått beskrivs ett system där ett VR-system använder klockor, hörlurar och ett VR-headset för att kunna följa en användares rörelser i VR-upplevelser. Patenten har med stor sannolikhet något att göra med det kommande VR/AR-headset som Apple snart tros presentera.

Uppdaterade Porsche Cayenne läcker ut

Feber.se - 6 timmar sedan

Läcker? Porsche har visat oss interiören i uppdaterade Cayenne som ska presenteras den 18 april på Shanghai Auto Show. Men det verkar som att de kanske har visat lite för mycket.

Regeringen stödjer drakonisk övervakningslag

Feber.se - 7 timmar sedan

Alla digitala meddelanden ska övervakas EU-kommissionen har lagt fram förslag på en ny lag som kommer innebära att leverantörer av digitala tjänster ska tvingas att gå igenom innehållet i epost och andra digitala meddelanden som skickas mellan användare. Lagen är primärt framtagen för att hitta personer som begår barnsexbrott men många kritiker menar att massövervakningen som den föreslagna lagen innebär gör ett för stort ingrepp i den personliga integriteten. I dagsläget stöds det nya lagförslaget av regeringen och Socialdemokraterna medan Centerpartiet och Sverigedemokraterna är emot förslaget enligt Sveriges Radios Ekot.

Tomatplantor skriker när de skadas

Feber.se - 7 timmar sedan

Men vi kan inte höra det Forskare på Tel Aviv University uppger att växter av olika slag kan ge ifrån sig olika slags ljud. Om växterna mår bra verkar de vara förhållandevis tysta enligt forskarna men om de känner sig stressade, uttorkade eller skadas så stiger ljudet från växterna. Ljuden från växterna ligger på höga frekvenser som inte människan kan höra men forskarna tror att ljuden kan uppfattas av insekter, djur och kanske även andra växter.

Idag startar de första leveranserna av Nio ET5

Feber.se - 8 timmar sedan

Den eldrivna sedanen kostar från 556.000 kronor Efter ET7 börjar nu Nios mindre modell ET5 att levereras här i Sverige. Tillverkaren beskriver den som en sportig premiumsedan i mellanklassen och den har fyrhjulsdrift och 489 hästar.

Kolla när Will Smith käkar spaghetti

Feber.se - 8 timmar sedan

Tack för mardrömmarna Det är nu lättare att förstå varför flera forskare vill pausa AI-utvecklingen efter att ha sett videon ovan av en AI-genererad Will Smith som mosar i sig spaghetti. Videon blev först populär på r/StableDiffusions subreddit och är skapad med ModelScope som släpptes för några veckor sedan av DAMO Vision Intelligence Lab, en forskningsavdelning inom Alibaba. ModelScope är en "text2video"-diffusionsmodell som tränats för att skapa nya videor från prompts genom att analysera miljontals bilder och tusentals videor som samlats in av LAION5B, ImageNet och Webvid.

Renault berättar lite om eldrivna 5:an

Feber.se - 9 timmar sedan

Lanseras nästa år Nästa år kommer Renualt att släppa en retrotuff eldriven hyllning till klassikern 5 och nu berättar de lite mer om den lilla godbiten. Den kommer att bygga på den modulära plattformen CMF-B och bilen kommer att kosta 30 procent mindre att tillverka än en Zoe. Till skillnad från Zoe som har tolv batterimoduler har den här bara fyra.

Midjourney lägger ner sin gratis-version

Feber.se - 9 timmar sedan

På grund av att text-till-bild-AI:n missbrukats Den populära bild-till-text-AI:n Midjourney kommer inte längre erbjuda användare möjligheten att generera bilder med AI:n gratis uppger företagets grundare och vd David Holz. Anledningen till att Midjourney nu avslutar sin gratisversion uppges bero på att företaget anser att deras AI missbrukats. Holz skriver på Discord: "Due to a combination of extraordinary demand and trial abuse we are temporarily disabling free trials until we have our next improvements to the system deployed.

Sonos får Apple Music med rumsligt ljud

Feber.se - 10 timmar sedan

Här är högtalarna som kan spela upp Dolby Atmos Tidigare i veckan släppte Sonos sina nya högtalare Era 100 och Era 300, samtidigt släpptes även en uppdatering som gör det möjligt för vissa av tillverkarens högtalare (inklusive nya Era 300) att spela upp rumsligt ljud i Dolby Atmos från Apple Music direkt i Sonos-appen. När du hittar en låt som mixats i Dolby Atmos kommer du se en ikon på uppspelningsskärmen att det är igång. Dessa Sonos-högtalare kan nu spela upp låtar med rumsligt ljud från Apple Music: – Arc – Arc SL – Beam (Gen 2) – Era 300 Det går inte att spela upp låtar i rumsligt ljud via AirPlay 2 direkt i Apple Music, utan det måste ske via Sonos-appen.

Big Beasts är en ny naturserie på Apple TV+

Feber.se - 10 timmar sedan

Kolla in trailern här Apple har en ny naturserie på ingång där man kommer att titta lite närmare på några av de större djuren som finns i vår natur. Varje avsnitt i Big Beasts kommer att fokusera på ett specifikt djur och i det första avsnittet får tittarna stifta närmare bekantskap med gråvalen. Därefter följer avsnitt om bland andra isbjörnen, tigern, orangutangen, flodhästen och gorillan.

Det blir inget E3 i år

Feber.se - 19 timmar sedan

Inte helt oväntat kanske Efter att i princip alla större spelutgivare har valt att skippa spelmässan E3 i år, har anordnarna nu valt att lägga ner mässan i år. Man lämnade inga försäkringar om att mässan ska återvända nästa år, så detta kan helt enkelt innebära slutet för vad som en gång var en flera dagar lång julafton för spelfansen. Folket bakom mässan, ESA, säger att detta var ett svårt beslut att ta, men att de var tvungna att göra det som är rätt för branschen och vad som är rätt för E3.

Trailer för Dead Ringers

Feber.se - 21 timmar sedan

Amazon har gjort tv-serie av klassisk Cronenberg-rulle Snart har Amazons tv-serie Dead Ringers premiär vilken är en adaption av skräckfilmen med samma namn som David Cronenberg gjorde för 25 år sedan. I tv-serien Dead Ringers spelar Rachel Weisz huvudrollerna som de båda tvillingarna Beverly och Elliot Mantle vilka både delar samma intressen. Amazon skriver om serien: "A modern take on David Cronenberg’s 1988 thriller starring Jeremy Irons, Dead Ringers stars Rachel Weisz playing the double-lead roles of Elliot and Beverly Mantle, twins who share everything: drugs, lovers, and an unapologetic desire to do whatever it takes—including pushing the boundaries of medical ethics—in an effort to challenge antiquated practices and bring women’s health care to the forefront.

Netflix spel verkar vara på ingång till tv:n

Feber.se - 22 timmar sedan

Kan komma att styras av mobilen Det verkar som om Netflix spel framöver kan bli möjliga att spela på tv:n rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg. I dagsläget går de spel som Netflix släppt bara att spela på mobiltelefoner och tablets men skulle det bli möjligt att spela dem även på tv:n kanske det skulle kunna vara ytterligare ett sätt för Netflix att få nya kunder. Ryktena om att Netflix fokuserar på tv-spel drogs igång efter att det hittades kod i Netflix iOS-app som tyder på att Netflix planerar låta användare styra eventuella spel på tv:n med hjälp av sin mobil.

Mitsubishi presenterar Moonstone Concept

Feber.se - 22 timmar sedan

En SUV för år 2035 Studenter från IED:s Master Course in Transportation Design har tillsammans med Mitsubishi tagit fram konceptbilen Moonstone. Det är en eldriven coupé-SUV som föreställer sig hur våra bilar ser ut 2035. Om det verkligen blir så här kan vi alltså konstatera att vi fortfarande då inte har kommit över trenden med denna typ av bilar.

Levis börjar med AI-genererade modeller

Feber.se - 23 timmar sedan

Som ett komplement till riktiga modeller Artificiell intelligens har börjat leta sig in på de flesta områden i vårt samhälle den senaste tiden. Nu meddelar moderföretaget Levis att man kommer att börja använda AI-genererade modeller som ett komplement till de människor man använder för att visa upp sina kläder. Levis har använt teknik från det nederländska företaget Lalaland.

Bakom kulisserna på nya filmen Beau is Afraid

Feber.se - 23 timmar sedan

Tagga! Om mindre än månad har filmen "Beau is Afraid" med Joaquin Phoenix i huvudrollen premiär i Sverige. I klippet ovan får vi se och höra lite från filmens produktion och vad regissören Ari Aster (Midsommar, Hereditary) har att säga om sin kommande film, som han ska ha tänkt på i ungefär tio år.

Google och Replit satsar på generativ AI för programmering

Feber.se - Igår: 18:30

Ghostwriter är en konkurrent till GitHubs Copilot X Google har inlett ett samarbete med den programmeringsplattformen Replit vilket innebär att Replits användare får tillgång till Googles molninfrastruktur och AI-teknik när de programmerar. Replit har sedan tidigare börjat utveckla tjänsten Ghostwriter där man använder artificiell intelligens för att ge utvecklare förslag på kod som kan användas i deras mjukvara. Med Googles kunnande inom generativ AI kan denna antagligen bli ännu bättre och konkurrera med Copilot X, den generativa AI-tjänst som Microsofts programmeringstjänst GitHub presenterade nyligen.

Det här är Hyundai Mufasa

Feber.se - Igår: 18:00

Mufasa, Mufasa, Mufasa! Nu får vi se ett gäng första bilder på ett nytt koncept från Hyundai som fått namnet Mufasa. Bilen kommer att visas upp på Shanghai Auto Show nästa månad och börja säljas i Kina nu i juni.

Magic: The Gathering visar upp lite nya spelkort

Feber.se - Igår: 17:30

March of the Machine släpps nästa månad Nästa månad släpper Wizards of the Coast nya kort till Magic: The Gathering. Inför det har man släppt en trailer för att få MtG-spelare att komma i rätt stämning. Man skriver om den kommande kollektionen: "It’s all or nothing.

Här är rösterna som är med i Scott Pilgrim The Anime

Feber.se - Igår: 17:15

Originalskådespelarna är tillbaka! Anime-versionen av "Scott Pilgrim" närmar sig, och vi får nu veta att ett gäng skådespelare från filmen regisserad av Edgar Wright kommer att återvända till sina roller i serien. Michael Cera kommer igen att spela Scott Pilgrim, Mary Elizabeth Winstead kommer att vara Ramona Flowers, Kieran Culkin är Wallace och Chris Evans återvänder som Lucas Lee, ni fattar grejen.

En första titt på Cupra Tavascan i produktionskläder

Feber.se - Igår: 17:00

Har premiär nästa månad Snart är Cupra Tavascan här - den helt eldrivna coupé-suven byggd på Volkswagens MEB-plattform. Den spanska sångerskan Rosalía har rekryterats för att fronta kampanjen och nu får vi en första glimt av bilen i produktionskläder i följande video. Det är snabba klipp och flera Cupra-modeller med i videon och vi får se Tavascan både från sidan och bakifrån.

Nu går det att lyssna på poddar i YouTube Music

Feber.se - Igår: 16:30

Men än så länge bara poddar som finns på YouTube I februari fick vi höra att YouTube Music skulle få stöd för poddar, vilket nu ser ut att rulla ut till användare av tjänsten. Gränssnittet i appen ser inte ut att ha förändrats särskilt mycket jämfört med musiklyssning, bortsett från att användare nu får spola fram eller tillbaka mellan 10 och 30 sekunder, vilket kan vara användbart när du lyssnar på podcaster. Det går också att lägga till både musik och podcaster i din uppspelningskö, precis som i exempelvis Spotify.

Skoda Enyaq som campingbil

Feber.se - Igår: 16:00

Framtagen av designlärlingar Designlärlingar hos Skoda visar nu upp sitt senaste projekt och det är en Skoda Enyaq som förvandlats till en campingbil. Särskilt anpassad för digitala nomader tydligen, som inte vill vara fast på en och samma plats när de jobbar. På insidan finns en säng, förvaring och en skärm att strömma saker till monterad bak på förarsätet.

NASA flyttar fram uppskjutningdatum för bemannad Starliner

Feber.se - Igår: 15:30

Nu är planen att Boeings rymdfarkost ska åka till ISS i juli NASA och Boeing meddelade igår att man kommer att flytta fram den första bemannade rymdfärden med Boeings rymdfarkost Starliner till som tidigast 21 juli i sommar. NASA och Boeing varnar dock för att tester av farkostens fallskärmar kan göra att det dröjer längre än så innan de båda astronauterna Sunita Williams och Barry “Butch” Wilmore kan bege sig till ISS med Starliner. Tidigare var det sagt att farkostens första bemannade flygning till ISS skulle ske nästa månad.

Frank Stephenson ska designa eVTOL-flygplan

Feber.se - Igår: 15:00

Slutgiltiga designen visas i höst Frank Stephenson är designern som ligger bakom bilar som Ferrari F430, Maserati MC12 och McLaren P1. Nu har han fått ett nytt uppdrag och det är som Director of Design hos AutoFlight - ett företag som har som mål att ta fram det eldrivna eVTOL-flygplanet Prosperity I. Den slutgiltiga designen ska visas upp under årets tredje kvartal.

Sverige har fått sin första eldrivna ambulans

Feber.se - Igår: 14:45

Kom kanske inte som en chock Det är klart att även räddningstjänsten ska köra på el. Här har vi Sveriges första el-ambulans som nu är i drift. Det är Samariten i Stockholm som sedan några veckor tillbaka kör en Mercedes-Benz eVito som transportambulans med utgångspunkt från Järfälla.