Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Blogginlägg från Feber.se - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Feber.se

Blogginlägg från Feber.se

Radioprogramledare ljög om att de använt Pixel 4 i reklam

Feber.se - 2 timmar sedan

Google och iHeartMedia får betala 9 miljoner dollar i böter Google och iHeartMedia har i en överenskommelse med amerikanska FTC gått med på att betala 9,4 miljoner dollar, efter att Google bett radioprogramledare att prata om Pixel 4, som att de använt den – trots att de inte gjort det. Google ska ha betalat iHeartRadio 2,6 miljoner dollar och ytterligare två miljoner till mindre nätverk Google ska åtminstone till slut skickat ut fem telefoner, när reklamen gick 2019, men det verkar inte ha varit tillräckligt. Nästan 29 000 gånger gick reklamen under 2019 och 2020, hävdar FTC.

Är Apple på väg att sparka ut Twitter?

Feber.se - 2 timmar sedan

Elon påstår saker Inte nog med allt annat som händer på Twitter med Elon Musk, nu har han börjat bråka med Apple. Anledningen är de där 30 procenten som Apple tar när folk köper saker via deras plattform, något som Elon nu inte alls verkar gilla. Eller det har han kanske ogillat förut, men nu har han börjat vara högljudd i frågan.

Nu finns appen Oceanic+ till Apple Watch Ultra

Feber.se - 3 timmar sedan

Apple Watch Ultra är nu en dykdator En av de stora förbättringarna hos Apple Watch Ultra jämfört med tidigare klockor från Apple är dess vattentålighet, som gör att klockan kan användas som en dykdator med appen Oceanic+. Den har dock inte varit tillgänglig tills nu, men nu är den till sist tillgänglig i App Store. Oceanic+ designades av Huish Outdoors i samarbete med Apple och det ger användare tillgång till massor av relevant information för dykare.

BeReal är Apples iPhone App of the Year

Feber.se - 3 timmar sedan

För iPad är det GoodNotes 5 Apple har nu berättat vilka appar som vunnit App Store Awards för 2022, och det är appen BeReal som kammar hem det största priset med ”iPhone App of the Year”. BeReal är, för de som inte vet, en app där användare får en notis en gång per dag, där de ska fånga ögonblicket med både främre och bakre kameran – på samma gång. Tanken är att det ska ge en mer verklig bild över personers liv.

Sjukdomen apkoppor har för rasistiskt namn

Feber.se - 4 timmar sedan

Monkeypox blir nu mpox I maj fick Sverige sitt första fall av den ovanliga sjukdomen apkoppor där kroppen får massa tråkiga blåsor. Sjukdomen som heter monkeypox i andra länder fick sitt namn 1958 då den upptäcktes hos apor. På 70-talet fick människor den för första gången.

Tesla Model 3 ska få ännu mer minimalistisk interiör

Feber.se - 4 timmar sedan

Facelift på gång När man hoppar in i en Tesla Model 3 för första gången slås man av hur lite prylar det finns. En stor skärm i mitten bara och inte så mycket annat. Man inser dock ganska snabbt att man inte behöver så mycket och efter någon minuts körning saknar man inget direkt.

Världens största aktiva vulkan har fått ett utbrott

Feber.se - 5 timmar sedan

Första gången sedan 1984 Vulkanen Mauna Loa på Hawaii är världens största aktiva vulkan och nu har lavan börjat flöda ur den igen. Det är första gången på nästan 40 år, senast var 1984, och det sker efter en tid med jordbävningar så forskarna verkar inte förvånade. Just nu flödar lavan inte mot ett hål där det bor människor, så just nu fortsätter livet som vanligt på Hawaii.

Ny podcast om Amazon Prime Video

Feber.se - 5 timmar sedan

Med Alex och Sigge Imorgon den 30 november släpper Amazon Prime Video en podcast tillsammans med Alex och Sigge där de ska djupdyka i nya och etablerade serier på tjänsten, samt filmer och annan populärkultur. Hanna Widell på produktionsbolaget Perfect Day Media säger: – Tv-serier och film är samtalsämnen som engagerar och för samman människor. Därför är diskussionen runt om minst lika viktig som själva tittandet.

Vi har kollat in fodralet till JBL Tour Pro 2

Feber.se - 16 timmar sedan

Det som har en egen skärm I slutet av augusti släppte JBL lurarna Tour Pro 2. Själva lurarna var inte någon revolution kanske, men fodralet de ligger i är klart annorlunda. Det har nämligen en egen skärm.

Häng med en lokförare under en söndag på jobbet

Feber.se - 16 timmar sedan

Avslappnande! När man kör tåg så måste man ju inte bara köra tåget från A till B utan också ta sig till punkt A och från punkt B. Här får vi följa med Thomas under en arbetsdag när han tar sig hela vägen och "bara" kör 171 meter tåg som väger 376 ton.

Helikoptern som skulle bärga raketer i luften

Feber.se - 17 timmar sedan

Spana in en animerad version av Hiller Air Tug 1962 lyfte den udda skapelsen Sikorsky S-64 Skycrane för första gången. En helikopter som fungerade som en slags kran. Ungefär samma period pågick rymdrejset där amerikanerna kämpade för att slå ryssarna som först till månen.

Var ska man lägga en straff?

Feber.se - 17 timmar sedan

Det finns statistik över vilket hörn som är bäst Just nu pågår, som de flesta säkert märkt, fotbolls-VM. Det är därför inte helt osannolikt att vi kommer att få se ett gäng straffar, eller kanske till och med att någon match avgörs med straffar. Vissa tycker kanske detta är som att dra lotter, men om vi kikar på lite statiskt visar det sig att det inte riktigt är så.

En trailer för White Noise

Feber.se - 18 timmar sedan

Dramakomedin med Adam Driver Här kommer den första trailern för filmen White Noise med Adam Driver i huvudrollen. Filmen är baserad på Don DeLillo roman med samma namn vilken släpptes 1985. I filmen får vi följa hur en familj hanterar det faktum att det har börjat spridas något slags giftig moln över världen och situationer som detta leder till.

Chris Harris kör Ferrari 296 GTB

Feber.se - 18 timmar sedan

Är hybrid-superbilar framtiden? Nu har Chris Harris fått ratta Ferraris nya hybrid-modell 296 GTB och så här såg det ut. Läs vidare och kommentera: https://feber.

En skivspelare med annorlunda design finns nu i vitt

Feber.se - 19 timmar sedan

I extremt begränsad upplaga För ungefär fem år sedan visade Miniot sin runda skivspelare som spelar vinylskivor upp och ner, och nu lagom till jul och snö släpper man en specialversion i vitt. Eftersom vi inte har någon tonarm på ovansidan kontrollerar vi istället uppspelningen med en pinne i mitten av skivspelaren, hur det funkar går att se i videon nedan. Endast 10 numrerade White Wheels är tillgängliga och de kostar 2999 euro.

SVT sänder dokumentärserie om esport

Feber.se - 19 timmar sedan

Esport inifrån SVT har nu släppt en dokumentärserie som man kallar för Esport inifrån. Den är i tre delar och i serien går man igenom hur branschen kan omsätta så mycket pengar som den gör och om det går att fuska sig till toppen. Tre delar är serien i och finns nu på SVT Play.

5G kan bli godkänt på flygplan inom EU

Feber.se - 20 timmar sedan

Och nya frekvenser ska kunna användas av bilar och bussar EU har nu bestämt sig för att ändra lite på bestämmelser som rör hur vi använder mobilerna på flyget. Tanken är att användandet av 5G inte ska störa den teknologi som flygplanen använder eftersom de är på olika frekvenser och därför kan användarna fortsätta ha mobilerna på. På låg höjd kan de koppla upp sig mot masterna på backen och på högre höjd är tanken att 5G-uppkopplingen ska fångas upp av en pico-cell på flygplanet som sedan skickar vidare 5G-trafiken via satellit-internet.

Lancia presenterar ny logga och nytt designspråk

Feber.se - 20 timmar sedan

Men inga konceptbilar Idag höll Lancia precis som utlovat eventet Lancia Design Day och där skulle vi få se tre nya konceptbilar, trodde vi. Så blev det inte utan istället visades en ny logga upp. Man presenterade även skulpturen Pu+Ra Zero och berättade lite om det nya designspråket Pu+Ra Design som man kommer köra efter i framtiden.

Google släpper nöduppdatering till Chrome

Feber.se - 21 timmar sedan

För åttonde gången i år Google ska precis ha skickat ut en nöduppdatering till Chrome för macOS, Windows och Linux som Google säger åtgärdar en "mycket allvarlig" säkerhetssårbarhet. Sårbarheten ska göra det möjligt för obehöriga att skriva data till minnesplatser som bör skyddas. Chrome-användare med Windows ska uppdatera till version 107.

En till trailer för Babylon med Brad Pitt och Margot Robbie

Feber.se - 21 timmar sedan

Tidigt Holywood-drama Ovan ser vi trailern för den kommande stjärnspäckade filmen "Babylon", regisserad av Damien Chazelle (Whiplash, La La Land, First Man). I filmen får vi se Brad Pitt, Margot Robbie, Diego Calva, Jovan Adepo, Li Jun Li och Jean Smart. Så här beskriver Filmstaden filmen: "I skarven mellan stumfilm och ljudfilm är Hollywood fortfarande ett dekadent gäng som tar plats och inte låter sig tystas, omedvetna om att moralens väktare lurar om hörnet och snart ska tvinga den sedelösa mobben att lägga band på sig.

Det här kan vara första kundexemplaret av Koenigsegg Jesko

Feber.se - 21 timmar sedan

En Attack-version I mars 2019 presenterade Koenigsegg den nya modellen Jesko. Efter ett otal antal tester och liknande verkar det nu som att det första exemplaret snart ska levereras till kund. På bilden ser vi en Jesko lackad i färgen Battle Grey som sedan tejpats ordentligt för att inte få några märken på sig.

Facebook får nya böter på 256 miljoner euro

Feber.se - 22 timmar sedan

Bröt mot GDPR EU fortsätter att hålla ögonen på nätjättarna och nu har Facebook fått en ny, saftig bot på 256 miljoner euro. Det gör att Meta totalt har fått böter på en miljard euro. Den här gången rör det telefonnummer som låg ute på Facebook på ett sånt sätt att de gick att fånga upp utan tillåtelse, vilket också gjordes och sedan lades dessa tillgängliga på nätet.

Så här blir megatunneln mellan Danmark och Tyskland

Feber.se - 22 timmar sedan

Fehmarn Bält-förbindelsen är ett komplicerat bygge I sin senaste video har YouTube-kanalen B1M kikat på tunnelbygget vid Fehmarn Bält mellan Danmark och Tyskland. Sänktunneln, som innehåller både motor- och järnväg kommer med sina 17,6 km bli världens längsta kombinerade väg- och järnvägstunnel. Den väntas bli färdig i mitten av 2029.

Calle Bergman första bekräftade föraren till STCC 2023

Feber.se - 22 timmar sedan

Kommer köra en BMW i4 Som vi har skrivit tidigare kommer STCC från och med nästa år att bli helt eldrivet. Nu får vi reda på att 17-årige Calle Bergman från Exion Racing är den första bekräftade föraren till säsongen, och han kommer att ratta en 550 hästar stark BMW i4. Calle som är från Värnamo har tidigare tävlat i gokart, Formel Nordic och Radical.

Svenskt snus berörs inte av nya EU-regler

Feber.se - 23 timmar sedan

Skatten kommer inte att höjas I helgen rapporterade Aftonbladet om ett nytt EU-förslag som skulle kunna tvingat Sverige att tokhöja skatten på snus. Nu meddelar dock EU-kommissionens talesperson Daniel Ferrie att svenskt snus inte kommer att påverkas av det nya förslaget. Vi får alltså behålla vår skatteregim och punktskatter för snus.

Det här är Ferraris Gran Turismo-koncept

Feber.se - 23 timmar sedan

Deras första Ferrari presenterar nu sin första konceptbil för TV-spelet Gran Turismo och det är en påhittad skapelse med plats för en person och en dubbelturbomatad V6:a med hybrid-teknik hämtad från 296 GTB. Här ger förbränningsmotorn hela 1030 hästar och 900 newtonmeter i vrid. Till det adderas inte mindre än tre elmotorer som tillsammans ger ytterligare 326 hästar.

Skatten på ISK för 2023 fastställd

Feber.se - Igår: 12:30

Blir rekordhög Nu är skatten för 2023 för alla med ISK (investeringssparkonto) fastställd och med sina 0,882 procent blir den nästan 140 procent högre nästa år. Sedan ISK infördes 2012 har skatten som högst varit 0,627 procent. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Volvo uppdaterar XC40 och C40 Recharge

Feber.se - Igår: 12:00

Får bakhjulsdrift och längre räckvidd För ett tag sedan stoppade Volvo försäljningen av de eldrivna modellerna XC40 Recharge och C40 Recharge. Nu får vi reda på varför, och det är för att de båda uppdateras med ett större batteripack och att man byter ut framhjulsdrift mot bakhjulsdrift. Vill man ha fyrhjulsdrift går det fortfarande att få i form av Twin Engine-versionen.

Tesla Semi klarar 80 mil fullastad

Feber.se - Igår: 11:30

Som utlovat Fyra dagar innan leveranseventet för Teslas elektriska lastbil Semi meddelar nu vdn Elon Musk att Tesla lyckats köra en fullastad Semi 500 miles, eller 80 mil. Totalt ska lastbilen ha vägt 36,7 ton. Det är egentligen inga stora nyheter, då biltillverkaren redan marknadsför denna siffra på sin sajt, men det är glädjande att höra att Semi faktiskt verkar klara det i verkligheten.

Ford tar patent på krockkudde i taket

Feber.se - Igår: 11:00

Kors i taket Nya bilar har krockkuddar överallt, men inte i taket, än. Detta kanske det kan bli ändring på då Ford lämnat in en patentansökan gällande just krockkuddar inbyggda i bilens tak. Som vi kan se på bilderna handlar det om fyra kuddar som efter att de har utlösts omsluter passagerarna i bilen.

Forskare lyckas få fram el från trä

Feber.se - Igår: 10:30

Äntligen? Forskare på KTH har lyckats utvinna elektricitet genom att låta vatten passera genom förädlat trä. När trä lägs i vatten och vattnet avdunstar sker någonting som kallas transpiration, som är en process där vätska färdas genom växtlighet.

Lyxig robotparkering i New York

Feber.se - Igår: 10:00

Kostar från 300.000 dollar per plats Att hitta en parkering för sin bil i en storstad kan vara problematiskt ibland. I New York är det tydligen "omöjligt".

Fuells eldrivna motorcykel gör nytt försök

Feber.se - Igår: 09:30

Reservationerna öppnar igen 2019 presenterade motorcykelbyggaren Erik Buells det nya företaget Fuell som skulle satsa på eldrivna motorcyklar. Man visade i samband med detta även upp modellen Fllow men sedan dess har det varit ganska så tyst då pandemin kom. Nu väcker man liv i grejerna och öppnar reservationerna för den eldrivna motorcykeln igen.

Europol har sprängt en superkartell

Feber.se - Igår: 09:10

Kontrollerade en tredjedel av kokainet i Europa Europol gick på förmiddagen ut med att man har sprängt en, vad man kallar för, superkartell. Kartellen har enligt Europpol kontrollerat en tredjedel av Europas kokainhandel och man har arresterat 49 personer och tagit 30 ton droger i beslag. Som ni ser i videon ovan har man även tagit pengar och lyxvaror som bilar och klockor i beslag.

Gran Turismo kanske kommer till PC

Feber.se - Igår: 09:00

Det säger Polyphony Digital-chefen Gran Turismo-skaparen Kazunori Yamauchi säger i en intervju med GTPlanet att det inte är helt omöjligt att Playstation-spelet skulle kunna komma till PC i framtiden. Han säger så här: – Gran Turismo is a very finely tuned title... It’s not a very easy subject, but of course, we are looking into it and considering it.

Volkswagen vet att deras infotainmentsystem är kass

Feber.se - Igår: 08:30

Lovar att göra det bättre snabbt Volkswagen har fått rätt mycket skit för sitt infotainmentsystem MIB3 och det handlar om dumma pekkänsliga knappar, knappar som inte syns när det är mörkt, sega funktioner på skärmarna och annat mjukvarumässigt. Den nya vdn Thomas Schäfer vet om problemen och lovar att rätta till dem, snabbt. "We know what we need to do.

DreamWorks får en ny animerad titelsekvens

Feber.se - Igår: 07:30

Det närmaste vi kommer en Shrek 5? Dreamworks Animation, som är studion bakom filmer som Shrek, Trolls, Kung Fu Panda, Babybossen, Draktränaren och Megamind, har nu fått sig en ny animerad logga. Vi ser fortfarande den unga pojken sittandes på månen, men introt har blivit bra mycket längre, med cameos av olika karaktärer från studions filmer.

Ryan och Will dansar lite

Feber.se - Igår: 07:16

De är ju för mysiga Det är måndag morgon och en ny arbetsvecka har börjat. Då kan man behöva bli lite glad och det blir man när Ryan Reynolds och Will Ferrell övar lite på att dansa till filmen Spirited. Filmen finns att se på Appletv+.

Hur Bruce Willis fick rollen i Pulp Fiction

Feber.se - Igår: 16:50

Intressant historia Klipp från podcasten 2 Bears, 1 Cave där regissören Quentin Tarantino berättar en intressant historia om hur Bruce Willis fick rollen som Butch Coolidge i Pulp Fiction. Det visade sig att Bruce var ett stort fan av Quentins första film, De Hänsynslösa, och när han fick nys om att han hade en ny film på gång gjorde han det kunde för att vara med i den. Avsnittet i sin helhet kan ses nedan.

God of War i Unity

Feber.se - Igår: 15:59

Inofficiell remake på gång Några hängivna God of War-fans håller på att utveckla en remake av det första God of War-spelet fast då i spelmotorn Unity. Projektet är självklart totalt inofficiellt och det återstår väl att se hur långt Sony tillåter detta att går. Men det ger säkert folket som håller på med det bra erfarenhet med spelmotorn vilket ju alltid är bra.