Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Feber.se

Blogginlägg från Feber.se

Snart är det dags för sommartid

Feber.se - 9 timmar sedan

Klockan 02:00 blir klockan 03:00 I natt är det än en gång dags att ställa om klockan på våra VHS-spelare eftersom vi då börjar använda oss av sommartid. Tidsändringen kommer ske klockan 02:00 den 29 mars och då flyttar man fram klockan en timme. De flesta enheterna numera ställer om sina klockor automatiskt så det är väl oftast ugnen och mikron som behöver ändras.

Tested testar GoPro Hero8 Black vs. DJI Osmo Action

Feber.se - 10 timmar sedan

Vilken actionkamera är bäst? Joey från Tested har under en längre tid provat actionkamerorna GoPro Hero8 Black och DJI Osmo Action. Här jämförs bildkvalitén, funktioner, stabiliserare och mycket annat.

Castlevania kommer få en fjärde säsong

Feber.se - 11 timmar sedan

Gott Detta borde väl inte förvåna någon men den animerade Netflix-serien Castlevania kommer få sig en fjärde säsong. Netflix bekräftade detta under gårdagen och med tanke på hur bra tidigare säsonger var och hur förra säsongen slutade är detta ju klart trevligt att få bekräftat. Exakt när denna säsong kommer ha premiär är oklart men det lär nog dröja fram till 2021 skulle jag tro.

Länder använder mobildata för att spåra coronasmittade

Feber.se - 12 timmar sedan

Inte aktuellt i Sverige ännu Flertalet länder i Europa har börjat spåra coronasmittade människor med hjälp av data från teleoperatörerna. Detta för att lättare hålla koll på hur människor rör sig och därmed räkna ut hur coronaviruset sprider sig. EU vill att de europeiska telebolagen ska leverera anonymiserad mobildata, som inte kränker den personliga integriteten, för detta ändamål.

Se när Half-Life: Alyx spelas utan VR-headset

Feber.se - 13 timmar sedan

Inte jättekul att spela I veckan släpptes Half-Life: Alyx till diverse VR-headset. Spelet är som bekant exklusivt till virtuell verklighet och kan inte spelas med mus och tangentbord. Men någon har lyckats få tag på en tidig version av spelet som går att styra med mus och tangentbord.

Watchmen blir Washmen

Feber.se - 14 timmar sedan

Who washes the Washmen? Den fullkomligt lysande HBO-serien Watchmen kommer sannolikt inte få någon fortsättning tyvärr. Men här får du än en gång se seriens skådespelare på din skärm för att påminna alla om hur viktigt det är att tvätta händerna just nu.

MSB bygger coronasajt

Feber.se - 15 timmar sedan

För att se hur sjukdomen sprider sig i Sverige Folkhälsomyndigheten har gett Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) uppdraget att bygga en webbplats där folk ska mata in data för när och var de har insjuknat av coronaviruset. Enligt Anders Tegnell från Folkhälsomyndigheten vill man bygga sajten för att engagera privatpersoner i en datainsamling som kan ge en klarare bild av sjukdomens utbredning i Sverige. Tegnell menar att det skulle vara bra för Folkhälsomyndigheten att se hur många som drabbats av mild sjukdom och ge dem en känsla för hur många som stannat hemma.

Slack vill att deras användare ska prata med Teams-användare

Feber.se - 16 timmar sedan

Kul! CNBC rapporterar att Slack håller på att ta fram en lösning som gör att Slack-användare kan ringa upp folk som använder Microsoft Teams. Teams och Slack är som bekant stora konkurrenter så detta är helt klart intressant att följa för att se om det blir verklighet.

Prova Predator: Hunting Grounds

Feber.se - 17 timmar sedan

På PlayStation 4 och Windows Under gårdagen släppte IllFonic ett litet demo för Predator: Hunting Grounds så du kan prova spelets flerspelarläge. I detta asymmetriska multiplayerspel spelar du antingen som en soldat i en liten trupp som måste utföra diverse uppdrag, eller så spelar du Rovdjuret som jagar dessa soldater så som Rovdjuret gör. Hela helgen kommer man kunna prova spelet som cross-play-stöd mellan Windows och PlayStation 4.

Apples coronaapp innehåller screeningverktyg

Feber.se - 18 timmar sedan

There's an app for that I går släppte Apple en ny app som heter Apple COVID-19. Denna app innehåller uppdaterad information om coronaviruset från pålitliga källor. Den innehåller också guider till hur man tvättar händerna på rätt sätt, hur det här med social distancing samt karantän fungerar och en hel del annat om hur du håller viruset borta.

På lördag kan du buda hem en Porsche 993 GT2

Feber.se - Igår: 19:00

Lätta på lädret nu! Nu i helgen, på lördag närmare bestämt, har RM Sotheby's auktion igen och en av pärlorna som ska klubbas iväg är den här fantastiskt vackra skapelsen - en Porsche 993 GT2 från 1996. 993 var den sista luftkylda Porschen som tillverkades och GT2-utförandet gör den extra speciell.

E-handlare får inte ha kreditbetalning som förvalt alternativ

Feber.se - Igår: 18:40

Staten vill förhindra att vi skuldsätter oss allt för mycket Riksdagen röstade idag igenom ett lagförslag som innebär att e-handlare inte ska få presentera kreditbetalning före direktbetalning som betalalternativ i kassan när kunden ska betala. Det här är något man idag klubbade igenom med förhoppning om att färre svenska ska skuldsätta sig genom shopping. Lagförslaget har inte helt oväntat fått kritik från både e-handlare och betaltjänster som till exempel Klarna, företaget som hanterar många svenska e-handlares kassaprocess genom sin tjänst Klarna Checkout.

Snart kommer Teslas Autopilot kunna upptäcka trafikljus

Feber.se - Igår: 18:20

Körassistenten tar över ännu mer av förarens uppgifter? Tesla verkar vara på gång med en uppdaterad version av sin körassistent Autopilot som kan upptäcka trafikljus. Bilarna ska även kunna stanna vid trafikljus när det är rött eller om de håller på att slå om till rött med den version av Autopilot som Tesla nu testar.

Tilt Brush ute nu till Playstation VR

Feber.se - Igår: 17:40

Skapa konst i Googles skulpteringsverktyg! Tilt Brush har låtit VR-ägare leka rund med diverse skulpterings- och måleriverktyg sedan ett par år tillbaka. Nu har Google äntligen bestämt sig för att släppa verktyget till Playstation VR och går att lägga vantarna på precis nu för 199 kronor.

Nu har U.S. Space Force nått rymden

Feber.se - Igår: 17:20

USA:s nya försvarsgren har genomfört sitt första uppdrag I slutet av förra året etablerade USA:s försvar den nya försvarsgrenen U.S. Space Force och igår genomfördes det första rymduppdraget i deras regi.

Vad händer egentligen när tekniktillverkning stänger ner?

Feber.se - Igår: 17:00

The Verge förklarar Det är rätt oroliga tider just nu på grund av coronavviruset. Sjukhus är överbelastade, företag ser minskad inkomst och folk förlorar sina jobb. Givetvis påverkas även teknikbranschen rejält då tillverkare stänger ner sina fabriker och The Verge har släppt en video där gänget går igenom vad detta kommer ha för effekt på hela tillverkningsprocessen.

Den stora älgvandringen återkommer i år igen

Feber.se - Igår: 16:40

Mera slow-tv på SVT Livesända maratonsändningar, ofta kallat för "slow-tv" har ökat i popularitet de senaste åren och detta är något som SVT har noterat. SVT kommer därför även i år köra sin slow-tv-satsning Den stora älgvandringen, en satsning som var väldigt uppskattad förra året. I den nya säsongen av Den stora älgvandringen kommer tittarna att få följa hundratals älgars förflyttning i hela 593 timmars livesändning.

My Friend Pedro på ingång till Playstation 4

Feber.se - Igår: 16:20

Släpps 2 april Det actionspäckade och smått galna My Friend Pedro släpptes förra sommaren till PC och Nintendo Switch och Xbox One-spelare fick tillgång till spelet i början av december. Nu har det blivit känt att spelet är på ingång till Playstation 4 och release kommer ske nästa vecka. Mer specifikt 2 april.

Bugg i iOS gör att en del trafik inte döljs när man använder VPN

Feber.se - Igår: 16:00

Vissa grejer kan övervakas fast man använder VPN Företaget och communityn bakom VPN-tjänsten ProtonVPN har hittat en bugg i Apples operativsystem iOS som gör att viss internettrafik kan övervakas även när användaren tror att denna är inte längre är spårbar tack vare VPN-uppkopplingen. Buggen har funnits i iOS sedan iOS 13.1 och beror på att iOS inte låter redan aktiva kopplingar till nätet automatiskt övergå till att routas via VPN-tjänsten när användaren kopplar upp sig mot denna.

Transportstyrelsen förlänger giltighetstiden för förarprov

Feber.se - Igår: 16:00

Nu gäller sex månader Transportstyrelsen slänger nu in en tillfällig regel gällande förarprov behörighet B. Under en period kommer man att minska antalet körkortsprov för att begränsa risken för smitta av coronaviruset, och därför förlänger man giltighetstiden för godkända förarprov till sex månader från och med den 30 mars. Detta för att de som ska ta körkort ska få större möjlighet att hinna göra provet innan giltighetstiden går ut.

Sony lägger sina teknikgrejer i nytt företag

Feber.se - Igår: 15:50

Mobiler, kameror och annat blir Sony Electronic Corporation Sony Corporation meddelade idag att man 1 april kommer att dra igång ett nytt företag som kommer att heta "Sony Electronics Corporation". I företaget kommer Sony Corporations enheter för kameror, mobiler, tv-apparater, stereos och annan hemelektronik att ingå. Det handlar rent konkret att om att Sonys produktsegment "Imaging Products & Solutions", "Home Entertainment & Sound" samt "Mobile Communications" kommer att bilda ett nytt företag.

Martin Molin kör ett kulrace med Marble Machine X

Feber.se - Igår: 15:40

Lite eftermiddagsnörderi I onsdags var det onsdag och det betydde att Martin Molin skulle släppt ett nytt avsnitt av Wintergatan Wednesday, men det hände aldrig och helvetet frös till is. Okej, så illa var det inte och Martin har nu levererat veckans avsnitt och den här gången får vi se ett kulrace. I vanlig ordning hittar ni fler avsnitt av Wintergatan Wednesday på Wintergatans Youtube-kanal samt bland de inlänkade artiklarna.

Fitbit Charge 4 läcker

Feber.se - Igår: 15:20

Dags för integrerad GPS? Något Fitbits aktivitetsband har fått kritik för är avsaknaden av integrerad GPS, vilket gjort att du måste bära med dig telefonen för att registrera träningsrutter av olika slag. Nu verkar det bli ändring på den fronten då Fitbits kommande lite introduktionsvideo med information om Charge 4 läckt.

Nu kan ni kika på tredje säsongen av Ozark

Feber.se - Igår: 15:00

Bara att börja bingea Äntligen har Netflix släppt fortsättningen sin spännande krimdrama Ozark med Jason Bateman i spetsen. Den tredje säsongen har släppts och finns tillgänglig att kika på precis nu via länken nedan. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Volkswagen: bilmarknaden har återhämtat sig till sommaren

Feber.se - Igår: 14:40

En del andra biltillverkare förlänger dock sin nedstängning Alla marknader är skakiga just nu och en där det märks väldigt tydligt att det just nu pågår en pandemi är bilmarknaden. Bilhallarna gapar tomma och fabriker stänger ner. Volkswagen stängde ner sin biltillverkning den 19 mars och planen är att hålla stängt till och med den 3 april.

Introverting.club tipsar om hemmasysslor

Feber.se - Igår: 14:20

Perfekt i karantäntider Många håller sig på hemmafronten för tillfället för att minska risken att sprida coronavirus och gör diverse saker för att underhålla sig. Ibland kickar dock tristessen in och man känner sig oinspirerad att dra igång nya projekt. För att hjälpa dessa individer har den grafiska designern Anna Lundblad tagit fram en hemsida vid namn Introverting.

Artificiell intelligens letar efter bomber i Kambodja

Feber.se - Igår: 14:00

Har tränats upp inför detta genom att studera månen Bomber som fälldes under Vietnam-kriget sedan ställer fortfarande till problem och nu hoppas forskare att en artificiell intelligens bättre ska kunna beräkna hur många bomber som inte detonerades när de fälldes för runt 50 år sedan. Det är forskare på Ohio State University som har utvecklat en AI som man tror har räknat ut ungefär hur bomber som inte exploderat på ett 100 kvadratkilometer stort område i närheten av Kampong Trabaek i Kambodja. Området i fråga ska utsatts för kraftiga bombanfall av USA mellan 1970 - 1973 och det ska fortfarande finnas mängder av odetonerade bomber i området.

Lungorna hos en coronasjuk man

Feber.se - Igår: 13:40

3D-video visar de skadade områdena En 59-årig man med högt blodtryck men som i övrigt är frisk har insjuknat i covid-19. Den här 3D-videon visar hur hans lungor har tagit skada av viruset och gjort så att de inte fungerar som de ska längre. Det gula man ser i klippet är de infekterade och inflammerade områdena.

Sammankomster med över 50 personer stoppas

Feber.se - Igår: 13:27

"Du som inte behöver resa, stanna hemma – det är allvar nu" För några veckor sedan meddelade Regeringen att sammankomster med över 500 personer. Nu har gränsen ändrats rejält och Regeringen har bestämt att sänka gränsen till 50 personer. Under en pressträff som nyligen hölls berättade Stefan Löfven om ändringen och att det kommer börja gälla från och med på söndag.

Bli skarpare programmerare i karantän

Feber.se - Igår: 13:20

Koda Python när du mår pyton? Progammeringstjänsten Real Python släpper nu några av sina videokurser för att programmera i Python gratis även för de som inte är medlemmar på tjänsten. Man hoppas med detta bidra till lite lärande till alla som sitter i karantän och tänker utnyttja den tiden till att lära sig något nytt eller bli bättre på något de redan kan.

Huawei släpper egna smarta assistenten Celia

Feber.se - Igår: 13:00

Som ett alternativ till Google Assistant Igår presenterade Huawei sin senaste flaggskepps-serie P40 vilken inkluderar modellerna P40, P40 Pro samt P40 Pro+ Dessa mobiler kommer inte att göra Google Assistant utan har istället försetts med Huaweis egentutvecklade smarta assistent Celia. Celia kommer att uppfatta röstkommandon på engelska, franska samt spanska och kunna hanterar enklare funktioner. De som har testat Celia uppger att den fungerar litegrann som Siri gjorde i sin barndom, det vill säga den kan hantera basfunktioner som att berätta hur vädret ska bli, läsa upp meddelanden, ringa samtal och liknande.

Kortfilm skapad i Unreal Engine

Feber.se - Igår: 12:40

Spana in The Gateway Det svenska produktionsbolaget Ritualen ligger bakom den här kortfilmen som är skapad i Unreal Engine. I den får vi se ett gäng landa på en planet som bjuder på lite överraskningar. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Videochat i Google Duo får stöd för 12 deltagare

Feber.se - Igår: 12:20

Tjöta med fler nära och kära samtidigt Förra året fick Google Duo-användare möjlighet att videochatta med fler än en person och Google satte då gränsen på åtta deltagare i en gruppvideochat. Nu när folk världen över har börjat tillbringa mer tid i sina hem för att minska spridning av coronaviruset har Duo-utvecklarna bestämt sig för att utöka antalet deltagare i videochatten till 12 deltagare. Stödet har aktiverats på serversidan av Duo, så användare behöver inte uppdatera sina appar för att få tillgång till den utökade videochatten.

Polaroid presenterar Polaroid Now

Feber.se - Igår: 12:00

Första nya polaroidkameran på ett tag Polaroid har visat upp en ny polaridkamera som man kallar för Polaroid Now vilken kommer att levereras i sex olika färgglada versioner. Precis som klassiska polaroidkameror kommer Polaroid Now att skriva ut foton på papper direkt i samband med att bilden fotograferas. One Step+-modellen som Polaroid släppte 2018 hade två olika fokuslägen som användaren själv kunde välja med men i Polaroid Now så är detta ersatt med en autofokus-funktion som på egen hand ska välja ut det bästa fokuset för den aktuella bilden.

Messiah läggs ner efter en säsong

Feber.se - Igår: 11:40

Jesus 2.0 kunde inte frälsa tittarna Netflix släppte den första säsongen av Messiah 1 januari och tydligen lyckades serien inte locka till sig allt för mycket tittare och kommer inte få en andra säsong. Wil Traval, en av seriens skådespelare, bekräftade detta via Instagram under gårdagen och skrev bland annat detta om situationen: “It’s a very sad day today.

Så här fungerar flerspelarläget i Microsoft Flight Simulator

Feber.se - Igår: 11:20

Flyg tillsammans med andra spelare och riktiga flygplan Här kommer ett nytt avsnitt från serien där Asobo Studios snackar om sin kommande flygsimulator Microsoft Flight Simulator. I det senaste avsnittet så snackar Asobos vd Sebastian Wloch lite mer om hur multiplayer-läget i Microsoft Flight Simulator kommer att se ut och fungera. Det handlar om en öppen värld där spelarna kommer att kunna se varandras simulerade flygplan men även faktiska flygplan som trafikerar olika rutter på riktigt.

Hur står sig kameran i Huawei P40 Pro mot konkurenterna?

Feber.se - Igår: 11:00

Jämförs med iPhone 11 Pro Max och S20 Ultra Igår presenterade Huawei nya serien P40 och värstingen P40 Pro har redan börjat levererats till diverse techmedier och youtubers för test. Mrwhosetheboss har fått ett exemplar av det nya flaggskeppet och i en ny video jämförs telefonens kamera med andra värstingar på marknaden som Samsung S20 Ultra och iPhone 11 Pro Max. Läs vidare och kommentera: https://feber.

3D-utskriven mat lurar hjärnan att äta mindre

Feber.se - Igår: 10:40

Mat som ser större ut gör oss mättare Forskare på amerikanska MIT har börjat experimentera med att skriva ut olika typer av mat med 3D-skrivare. Man hoppas att detta kanske kan få dem som lider av ätstörningar att äta mindre mat och ändå känna sig mätta. Tanken bakom experimentet var att om man skrev ut maten i komplexa former fyllda av hålrum med luft så skulle hjärnan eventuellt luras av att tro att man satte i sig mer kalorier än vad man faktiskt gjorde.

Har Teslas lackjobb förbättrats i och med Model Y?

Feber.se - Igår: 10:20

Svaret är nej Vi har tidigare skrivit om Teslas problem med lack, rispor och annat i färgen. Så, har de blivit bättre när det kommer till den senaste modellen Model Y? Chicago Auto Pros fick nyligen in ett exemplar och här gås bilen igenom för att fixas till.

Tidigare okänd dinosaurieart upptäckt i USA

Feber.se - Igår: 10:00

Säg hej till Dineobellator notohesperus Igår presenterade forskare i USA fossil från en nyupptäckt dinosaurieart som sprang omkring i USA för en sisådär 67 miljoner år sedan. Fossilen hittades i delstaten New Mexico och man har döpt arten till "Dineobellator notohesperus". Det betyder "Navajo-krigare" och dinosaurien har fått namnet som en slags hyllning till ursprungs-amerikanerna som bodde i samma område som fossilen upptäcktes.