Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: - N E V N A R I E N -

Blogginlägg från - N E V N A R I E N -

Lilac

- N E V N A R I E N - - 15 Mar 14 kl. 19:45

  Tröja från Lager 157 & byxor från Nelly.comCanon 5D mark II + Canon 50/1,4 + 1st Elinchrom D-lite 2 med softbox     Idag vet jag att jag lever! Vet inte varför min kropp satt i system att vakna tidigt (kanske för att tala om för mig att jag borde lägga mig tidigare?

Mina motiv till försäljning

- N E V N A R I E N - - 14 Mar 14 kl. 13:07

Jag funderar på att börja sälja prints och till det behöver jag DIN hjälp!Här nedanför ser du ett urval av bilder som jag spontant drog ihop och också ett formulär (allra längst ned i inlägget), där du kan rösta på den bild som DU helst skulle vilja ha på väggen. Om du har en favorit som inte finns med i kollaget, så länka gärna den nere bland kommentarerna, så kan jag även ha dem i åtanke när jag beställer utskrifterna!

Då har det börjat

- N E V N A R I E N - - 13 Mar 14 kl. 12:17

Igår var det dags. På darrande hand satte jag saxen i tyget. Funderade på om jag förstått mönstret rätt nu.

Arte Limited

- N E V N A R I E N - - 12 Mar 14 kl. 14:00

              Konsttryck från Artlimited.se.     Åh åh åh, äntligen!

Behind The Scenes med Rökpatroner

- N E V N A R I E N - - 11 Mar 14 kl. 19:25

Åh vad glad jag blir över att ni gillade bilden som jag la upp igår!! :D Jag har drömt om att göra en sån här plåtning jättelänge! Egentligen hade jag ju velat fotografera själv, men det får bli längre fram, detta var en bra testomgång och syrran är ju bara för grym på att fota.

Fire and smoke

- N E V N A R I E N - - 10 Mar 14 kl. 20:01

  Fotograf: Hanna Kero    Retusch & modell: Elin Kero Canon EOS 5d mark II + Canon EF 50/1,4 USM + Rökpatroner   Woop woop, bilderna blev grymma! Älskar när det blir sånhär sagokänsla! Vi var i samma skog som när jag och Hanna fotograferade Sofia och Mysan vid vattenfallet.

Lager 157 till Jönköping

- N E V N A R I E N - - 10 Mar 14 kl. 09:00

För oss som är från Jönköpingstrakten så är det just nu högaktuellt med Lager 157, som ska öppna en butik i Jönköping den 19 mars. Jag har varit ute på roadtrip till deras butik i Gällstad flera gånger under de åren jag bott i Jönköping och nu har jag fått äran att ha ett samarbete med dem! Superkul!

Macrokrälande

- N E V N A R I E N - - 09 Mar 14 kl. 12:37

              Canon EOS 5d mark II + Canon EF 100/2,8 Macro USM f/8   s1/100   ISO400     Första Macro-krälandet detta år inträffade idag!Och det innebär att det är vår! Halleluja!

Vilken underbar morgon

- N E V N A R I E N - - 08 Mar 14 kl. 10:42

  Canon EOS 5d mark II + Canon EF 35/2 IS USM     Känslan när man slår upp ögonen en lördagmorgon och solen bara väller in genom fönstret. Den slår väl allt?? Jag har suttit och ätit frukost och funderat på att det är underbart att bara vara här och nu.

Stockholm, USA och Splay

- N E V N A R I E N - - 07 Mar 14 kl. 21:35

    Idag har det varit en effektiv dag. Steg upp 04.20 (borde vara förbjudet!!!

Hur bestämmer man sig?

- N E V N A R I E N - - 04 Mar 14 kl. 18:21

    Vad ska jag göra för att få det här att funka? "Det är bara att bestämma sig" heter det. Men hur bestämmer man sig då?

Snabbt klet i Photoshop

- N E V N A R I E N - - 03 Mar 14 kl. 21:36

    Min vän Patrick skickade en bild till mig och sa att jag "fick redigera den om jag ville". Och eftersom jag inte hade någonting bättre för mig (stod och diskade och hade allmänt tråkigt), så drog jag fram ritplattan och började kladda. Det är absolut ingenting som jag har lagt ner någon tid på, om det är någon som inspekterar med kritikerblicken (haha), men det var kul.

Kalla fingrar

- N E V N A R I E N - - 02 Mar 14 kl. 11:35

Åh idag skulle jag ha en väldigt spännande fotografering... OCH SÅ HAR JAG GLÖMT MITT 50MM HEMMA HOS MAMMA OCH PAPPA!!! ÅÅÅÅÅH!!!

Tyget

- N E V N A R I E N - - 01 Mar 14 kl. 16:26

 Tyg köpt på Fritsla Tyglager.     Här är tyget! Det är så jäkla fint!

Köpt tyg till min sagoklänning!

- N E V N A R I E N - - 28 Feb 14 kl. 18:56

Nu har jag äntligen fått tummen ur arslet och köpt tyg till mitt syprojekt! Jag och Therese åkte till Kinna och Fritsla för att kolla runt lite och jag hittade det perfekta gröna tyget! Det blir bara finare ju mer jag tittar på det..

Dagarna går..

- N E V N A R I E N - - 27 Feb 14 kl. 17:27

 @nevnarien på Instagram!   Ja, dagarna de går... Har inte hänt något speciellt..

Omvandla en pissdag till hissdag

- N E V N A R I E N - - 23 Feb 14 kl. 19:16

Haha det är nästan komiskt hur dåligt humör jag var på för några timmar sedan. Allt kändes så himla piss och värst av allt var väl det faktum att det är världens tråkigaste fotoårstid och jag ville verkligen fota. Efter många om och med fick jag i mig käk och vi (jag, mamma och syster) körde ut till dessa klippor.

Före & Efter

- N E V N A R I E N - - 23 Feb 14 kl. 09:47

 Före & Efter  Här är lite ytterligare bilder på mitt fabulösa hår och hela förvandlingen. Själva insättningen gjordes med tejp och tog typ 30min (inte helt säker, men det gick galet fort i alla fall!), sen ingick det sex produkter och en borste när jag gjorde förlängningen.

Skriv under och rädda tigrarna

- N E V N A R I E N - - 22 Feb 14 kl. 17:59

Detta är ett sponsrat inlägg från Greenpeace.     Sumatratigerns sista livsmiljöer förstörs för att skapa produkter med palmolja i våra butikshyllor. Gå med oss för att skydda Sumatras regnskog och den utrotningshotade tigern.

NEW HAIR!

- N E V N A R I E N - - 21 Feb 14 kl. 17:16

Åååååh kolla, kolla, kolla, vad fint mitt hår blivit! Genom åren har jag testat på både Clip-on's i varierande hårkvalitet och hårförlängning som limmandes fast - och efter det sistnämnda har jag inte ens vågat tänka på ytterligare en permanent hårförlängning, för så förstört blev håret.. Men i alla fall.

I Stockholm

- N E V N A R I E N - - 19 Feb 14 kl. 22:21

Här är lite bilder från min dag! Kom precis hem från en jättemysig middag med Johanna och Camilla! Mycket skratt och mycket snack..

Muffinsbak och ännu mera snö

- N E V N A R I E N - - 18 Feb 14 kl. 20:41

    Åh det var verkligen värsta möjliga vädret när jag skulle köra hem till mina föräldrar ikväll: Kolsvart, moddigt, dimmigt och så tjocka snöflingor som störtar mot en. Och ändå kör folk som dårar - jag fattar inte. Blir så arg!

International Readers + Translations?

- N E V N A R I E N - - 17 Feb 14 kl. 16:25

    Jag tänker testa att börja översätta mina inlägg till engelska från och med nu, ifall någon av er svenskar skulle fundera på vad jag håller på med.. haha.. Och jag ber er att ha lite överseende med min grammatik osv, språk var nämligen mitt sämsta i skolan (dels pga min scenskräck, men också för att man uppenbarligen måste ha något ämne som det går sämre i..

Söndagmorgon med henne

- N E V N A R I E N - - 16 Feb 14 kl. 11:26

Godmorgon glädjespridare! Jag har legat och dragit mig i sängen i två timmar, med en liten kisse under armen. Uppdaterat med några länkar i bloggdesignen, kollat vad som hänt på alla sociala medier, spelat Candy Crush.

Pink Ladies

- N E V N A R I E N - - 15 Feb 14 kl. 10:10

  Självporträtt med Canon EOS 5d mark II + Canon EF 50/1,4 USM. Ljussättning: Canon Speedlite 430EX II + fönsterljus.     Ett till självporträtt från förra helgen och resultatet av att ha blixten på kameran på det här sättet.

Avslappnande kvällsbad

- N E V N A R I E N - - 14 Feb 14 kl. 19:18

    ...kan jag behöva en kväll som denna. Jag är så #"%@#"%&" förbannad!

Blogga från iPad?

- N E V N A R I E N - - 14 Feb 14 kl. 18:59

  Bilderna är från idag när jag spelade in svaren på min frågestund som jag haft på Youtube! :)     Nu testar jag något nytt: Att importera bilderna från lillkameran till min iPad, redigera bilderna i VSCO/Afterlight och sedan ladda upp bilderna och blogga via blogg.se-appen!

Blogga via iPad

- N E V N A R I E N - - 14 Feb 14 kl. 17:09

  Fotograferade med Panasonic GM1 + 17/1,8.     Nu testar jag något nytt: Att importera bilderna från lillkameran till min iPad, redigera bilderna i VSCO/Afterlight och sedan ladda upp bilderna och blogga via blogg.se-appen!

So tiny!

- N E V N A R I E N - - 13 Feb 14 kl. 17:48

        Fotograferat med Canon EOS 5d mark II + 50/1,4 + Speedlite 430EX II   Näst på min "måste testa"-lista är Panasonics pyttelilla GM1! Många bloggare har den här kameran, bland annat Kenza och Angelica Blick. Tror att det är första gången som jag testar en Panasonic-kamera...

Tove Kjaerran II

- N E V N A R I E N - - 12 Feb 14 kl. 10:00

  Modell: Tove Kjaerran    Foto: Elin Kero    Retusch: Annika Svenmarck   Utrustning:  Canon EOS 5d mark III  +  Canon EF 85/1,2 L II USM+ Bowens/Elinchrom studioblixtar (2x softbox snett framifrån + 1x relektor mot bakgrunden)     Kolla på detta hörrni! Det är första gången som någon annan än jag tuschar en av mina bilder! :DPorträttet tog jag för lite drygt ett år sedan och nu härom veckan så skrev Annika som sagt och frågade om jag möjligtvis hade några bilder som hon kunde få tuscha till sin portfolio - och det hade jag minsann!

Cool

- N E V N A R I E N - - 11 Feb 14 kl. 17:47

  Jacka "Midnight Run" från Modekungen.     Kan väl börja med att jag hade extremt svårt att bestämma mig för vilken jacka jag tyckte var snyggast. De har väldigt många coola jackor, men i slutändan stod det mellan denna och den här gröna.

Så kan det se ut när man fotar självporträtt

- N E V N A R I E N - - 10 Feb 14 kl. 11:49

  Canon EOS 5d mark II + Canon EF 50/1,4 USM + Canon Speedlite 430EX IIFjärrstyrning av kamera via EOS Utility och vanlig USB-kabel inkopplad i kameran. Vad har alla självporträttssessioner gemensamt?Jo: Mjukisbrallor och raggsockar (eftersom det ändå inte syns i bild) och ett bombnedslag till rum!

Jag flyttar till Stockholm?

- N E V N A R I E N - - 09 Feb 14 kl. 17:12

Ja, det var det jag ville berätta. Ingenting är skrivet i sten, men jag ville blogga om det i alla fall - för det är en sak som muntrar upp mig alla de där tristaste dagarna och det är heller ingenting som jag kommer tycka blir jobbigt om jag skulle behöva berätta att det inte blev någonting. Vi får se helt enkelt!

Självporträtt med blandat ljus

- N E V N A R I E N - - 08 Feb 14 kl. 15:15

  Självporträtt fotograferat med Canon EOS 5d mark II + Canon EF 50/1,4 USM.Ljussättning: Canon Speedlite 430EX II + fönsterljus + tänd taklampa i rummet bredvid.     Appropå att fotografera med olika temperatur på ljuset..

Tips: Färgfilter till blixten

- N E V N A R I E N - - 07 Feb 14 kl. 18:41

      Satt vid mitt skrivbord en kväll och tyckte att det var så himla mysigt, att jag ville ta bilder på det. Med bara skrivbordslampan och ljusen blev det för mörkt.. med taklampan blev det för ljust...

Körsbär och små, små korn

- N E V N A R I E N - - 06 Feb 14 kl. 22:18

                Jag ligger och lyssnar på den här magiska sången. Det är en sån där som växer i ens öron, mjuk som.. jag vet inte vad...

He's mr Snow

- N E V N A R I E N - - 31 Jan 14 kl. 17:47

Ikväll kommer min mr Nevvan (får nog byta namn på honom, eftersom flera tror att jag menar min pappa?? haha.. nej, det menar jag inte...

Före och efter redigering

- N E V N A R I E N - - 31 Jan 14 kl. 14:10

Modell: Amelie Marmenlind . MUA: Isabelle Blomqvist/Nyx Cosmetics . HÅR: Denise & Sarah/Salongen Utrustning: Canon EOS 5d mark II + Canon EF 35/2,0 IS USM     En bild som jag tog i somras - före och efter redigering!

Låna bilder och texter av mig

- N E V N A R I E N - - 29 Jan 14 kl. 18:04

     Jag vill bara kika in med ett inlägg här och säga att jag inte är farlig på något sätt. Jag vet att det är många som vill låna bilder och texter av mig (tack till alla er som mejlat/kommenterat och frågat om lov!) till sina bloggar (som inspiration, för att dela med sig till sina läsare, etc) och det är helt okej!

Vardagslyx

- N E V N A R I E N - - 28 Jan 14 kl. 19:08

    Ikväll kör jag hundra procent mys och vardagslyx med plockmat och tv-serier. När jag var yngre och bodde hemma så hette det "Tisdagsspecial" - för att det var den kvällen i veckan när pappa (familjens kock) jobbade på travet och vi tjejer var ensamma hemma (och ingen orkade laga mat..).