Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kryddburken

Vinnaren av årets finaste sommartårta 2018!

Kryddburken - 22 Aug 18 kl. 13:18

Det var väldigt många otroligt fina tårtor att välja bland, och efter att ha räknat rösterna har vi en vinnare! Stort GRATTIS till; Eva Forsberg 😊😊😊 Du kammade hem vinsten av årets finaste sommartårta med stor marginal, Grattis! Maila mig (kryddburken@telia.com) din postadress så kommer en present från mig i brevlådan. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

”Vi svarta måste få se oss själva, i alla våra nyanser”

Nyhetspressen - 18 Feb 19 kl. 20:38

Josette Bushell-Mingo är teaterledaren från östra London som startade National Black theatre of Sweden.Valerie Kyeyune Backström möter vinnaren av Expressens teaterpris En bit av Georgs hatt 2018..

Han kan bli årets företagare

Nyhetspressen - 18 Feb 19 kl. 06:00

Tre företag gör upp om Årets Företagare 2018. Vinnaren kommer att hyllas i samband med den stora företagsfesten som i år äger rum den 23 mars på Valjeviken..

Nedräkningen till GT-guldet 2018

Nyhetspressen - 15 Feb 19 kl. 08:00

På lördagens idrottsgala prisas årets gotländska idrottsprestation 2018 med GT-guldet..

Det allra finaste om kärlek

Nyhetspressen - 14 Feb 19 kl. 07:00

Alla hjärtans dag Vilken är den finaste kärlekshistorien ni läst, hört, sett på scen eller vita duken? Den frågan ställde vi till några av kultur- och nöjesredaktionens medarbetare. Här är deras svar.

Dillkött med haricots verts

Kostdoktorn - 10 Feb 19 kl. 14:56

Klassiskt dillkött är en delikatess som dessutom är superenkelt att laga! Servera med nykokta haricots verts istället för potatis.Receptet →Inlägget Dillkött med haricots verts dök först upp på Diet Doctor.

GRATTIS! Han är Årets gotlänning 2018!

Nyhetspressen - 09 Feb 19 kl. 06:00

Ishockeyspelaren Johan Larsson är utsedd till Årets gotlänning 2018..

Ädelostkyckling med valnötssallad

Kostdoktorn - 05 Feb 19 kl. 18:12

Delikat kycklinggratäng som känns lyxig trots prisvärda ingredienser. Ädelostsåsen bjuder på mycket smak såväl vardag som fest!Receptet →Inlägget Ädelostkyckling med valnötssallad dök först upp på Diet Doctor.

Region Skånes bokslut för 2018 är klart

Nyhetspressen - 29 Jan 19 kl. 14:00

Region Skåne hade räknat med ett plusresultat på 395 miljoner för 2018. Verkligheten blev nära en halv miljard sämre. -90 miljoner kronor landar resultatet på för 2018..

2018 blev det fjärde varmaste året någonsin

Nyhetspressen - 25 Jan 19 kl. 08:27

2018 blev det fjärde varmaste året på jorden någonsin.Endast åren 2015, 2016 och 2017 har varit varmare, visar mätningen från den fristående klimatforskningsgruppen Berkeley Earth.Den lilla nedgången 2018 tros bero på ”naturliga kortsiktiga variationer”..


Fler inlägg från Kryddburken

Kärleksmums-muffins

Kryddburken - 14 Feb 19 kl. 13:24

Härligt sega och lite kladdiga kärleksmums-muffins är bland det godaste jag vet och väldigt enkla. Jag gör smeten i matberedaren och använder kallt smör istället för smält. Dom blir riktigt goda, som små bakelser och extra ”chokladiga” av noblesse som får smälta på toppen när dom gräddas.

Röra-ihop-bananrutor

Kryddburken - 14 Feb 19 kl. 12:32

Glad alla hjärtans dag på er!❤️ Jag är ju tvungen att tipsa om denna superenkla banankakan som du bara rör ihop, allt i en skål utan något vispande.

Kladdkaka med tosca

Kryddburken - 09 Feb 19 kl. 14:51

Helgens gofika är här! Ja, när jag äntligen efter timmars letande, röjande och rensande i skåp och skafferier hittade bottnen till den runda springformen så var baklusten som bortblåst.

Sambal kotletter i ugn med råstekt potatis

Kryddburken - 24 Jan 19 kl. 18:49

Nu tycker jag det är dags att damma av en gammal klassiker. Sambalkotletter! En väldigt smakrik och tacksam rätt att laga då kött och sås sköter sig själv i ugnen och du kan lägga tid på tillbehör såsom ris, potatismos, gratäng, kokt potatis eller som jag gjort idag; skivad och råstekt potatis.

Pepparstekt lax, broccoli, smörfrästa champinjoner och pepparrotsost

Kryddburken - 08 Jan 19 kl. 19:36

När man vill laga lite enkel, fräsch och inte så mastig mat brukar jag köpa hem en påse färdig salladsmix och till det antingen fisk, kött, korv eller kyckling. Sen tänker jag jag utifrån det någon smaksättning och eller en sås till. Idag fick det bli smaken av pepparstekt lax smaksatt med citron.

Skagenbakelse och nytt år på Kryddburken!

Kryddburken - 01 Jan 19 kl. 19:55

God fortsättning på det nya året! 2019 är här med storm och regn för många av oss. En liten vit jul fick vi iallafall njuta av.

Ryggbiff, råstekt potatis och världens godaste pepparsås

Kryddburken - 26 Dec 18 kl. 20:17

Vi börjar så sakta piggna till här hemma efter en evighetslång influensa/förkylning och hosta som aldrig verkar ta slut. Julhelgen har ändå varit otroligt lugn och skön och vi har njutit av god mat hemma hos min mamma med lite ”knytis-julbord”. Julaftons-kväll hemma i TV-soffan med tända ljus, julfilmer och godis.

Krämig pasta med rostbiff och parmesan

Kryddburken - 05 Dec 18 kl. 10:34

Det här receptet är ett perfekt ”göra-om-till-sitt-eget-recept” som passar alla smaker, budget och kök. Jag har använt mig av rostbiff i pastasåsen som jag fick över sen jag gjorde de exotiska plankorna men det går precis lika bra med julskinka, kassler, bacon, korv, eller svamp om man vill ha den vegetarisk.

Lusserullar

Kryddburken - 04 Dec 18 kl. 13:10

Igår bakade Joline och jag något himla roligt och vansinnigt gott. Lusserullar! Hon och pojkvännen Gustav hade tidigare på dan köpt dessa på Pressbyrån i Kalmar och dom var omåttligt populära bland allt folk så vi gav oss på att göra likadana.

Vit chokladfudge med mandel

Kryddburken - 04 Dec 18 kl. 12:30

Nu kokas det julgodis så det står härliga gill runtom oss och mediaflödet svämmar nästan över att lussekatter, pepparkakshus och ännu mer godis!😉 Inspiration råder det ingen brist på i alla fall. Joline kokade ihop en himla god fudge förra veckan då hon ändå bakade lussekatter och degen jäste.

Fläskfilégryta i en riktigt god husmansbuljong

Kryddburken - 29 Nov 18 kl. 14:12

Idag vid lunch kokade jag ihop en väldigt enkel med så otroligt god liten gryta på fläskfilé. Jag håller på med en beställning av exotisk planka och fick en halv fläskfilé över så den åkte ner i en gryta idag med lök, morot, lagerblad och lite av stekskyn från det övriga köttet.

Renskav och makaroner, rejäl skogshuggarmat, allt-i-ett!

Kryddburken - 26 Nov 18 kl. 19:20

Tänk att vintern är här, minusgrader och kallt fast med strålande solsken. Det är ljuvligt vackert ute och nästa helg redan första advent!? Väldigt skönt att gråa, regniga november börjar ta slut i alla fall.

Macaroni and cheese

Kryddburken - 14 Nov 18 kl. 17:46

Gillar ni Mac n’ cheese? En sån där maträtt man kan vakna mitt i natten och bara bli sååå sugen på!Har ni kanske nån gång fastnat i videoflödet på Instagram med mat och sett dessa krämiga, ostdrypande skapelserna så vet ni vad jag menar.

Sticky teriyaki lax

Kryddburken - 31 Oct 18 kl. 17:48

Tidigare ikväll lagade jag till denna supergoda lite klibbiga lax med både hetta, syra och sötma av teriyaki-blandningen. Riktigt gott och inte en smula svårt nånstans. Prova, ät och njut.

Club sandwich smörgåstårta

Kryddburken - 23 Oct 18 kl. 10:58

Förra veckan då jag fyllde 40 gjorde jag två olika smörgåstårtor. En klassisk rostbiff och en ny variant – Club sandwich! Den gjorde riktig succé, så galet god så den bara måste ni prova nån dag.