Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Svensson

Vildfångad fisk och odlade musslor är mycket miljövänlig mat

Svensson - 12 Jun 18 kl. 07:47

Enligt en undersökning som precis publicerats och vars resultat återges på sajten Sustainable Fisheries så är viss vildfångad fisk och odlade musslor det klart mest miljövänliga sättet att producera mat vid sidan av produktion av vegetabilier. När det gäller miljövänlig fisk handlar det främst om mindre pelagisk fisk som sill, skarpsill, makrill, sardin och ansjovis. Undersökning har tittat på 4 olika miljö- och klimatrelaterade områden, energiåtgång, utsläpp av växthusgaser, utsläpp av gödningsämnen och luftföroreningar. De har standardiserat resultaten och jämfört utsläpp, energiåtgång med mera per produktion av 40 gram protein. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Svårt hitta miljöpartister i MP-fäste

Nyhetspressen - 22 timmar sedan

Miljöpartiets starkaste fäste förra valet var i ett studentområde i Uppsala..

Miljöpartiet stärker sin position i miljöfrågan

Nyhetspressen - Igår: 16:27

Intresset för miljö har lyft på den senaste tiden – och Miljöpartiet är återigen det parti som har störst förtroende i frågan.Men migrationsfrågorna dominerar fortfarande, även om fokuset här tycks ha förflyttats.Det visar en ny mätning från Expressen/Demoskop.

Här är maten som ska ordna blågul VM-succé

Nyhetspressen - i förrgår: 07:05

Vad bensin är för bilar är Mats Broström för de svenska landslagsspelarna. På måndag är det svensk VM-premiär mot Sydkorea och då gör Sveriges landslagskock samma mat som han brukar. – Då har jag en pocherad fisk.

Regionen odlade cannabis på Öster

Nyhetspressen - 12 Jun 18 kl. 06:30

Regionen har odlat cannabis i sina blomlådor i Visby..

De har sålt fisk sedan 1917

Nyhetspressen - 10 Jun 18 kl. 10:00

Det är torgdag på Salutorget i Valdemarsvik och ”Skogsholmar’n”, Erik Gunnarsson, står här och säljer fisk..

MP & V i topp när miljölöften rankas – L bäst i alliansen

Nyhetspressen - 06 Jun 18 kl. 18:53

Enligt Naturskyddsföreningens valgranskning har partiernas miljöpolitiska ambitioner höjts sedan förra valet. Allra bäst är Miljöpartiet och Vänsterpartiet.  I Naturskyddsföreningens valgranskning får partierna ta ställning till 18 olika förslag för en bättre miljö.

Miljöpartiet: Träd ska skydda mot värmeböljor

Nyhetspressen - 06 Jun 18 kl. 13:21

I förra veckan tvingades en skola skicka hem eleverna på grund av värmen. Nu vill Miljöpartiet se konkreta åtgärder: Plantera träd för att skydda mot framtida värmeböljor. – Vi måste göra detta nu, inte om tio år när det kommer tätare värmeböljor, säger Ulf Kamne (MP), miljökommunalråd..

Årets miljöpris till naturförskolan

Nyhetspressen - 04 Jun 18 kl. 14:16

Den knappt ett år gamla naturförskolan på Oknö fick på måndagen ta emot årets miljöpris som delades ut av Centerpartiet..

Undersökning: Centerpartiet inte bäst på miljöpolitik i Alliansen

Nyhetspressen - 03 Jun 18 kl. 10:06

Centerpartiet och Miljöpartiet har investerat tungt i att vara de partier som på varsin sida av den politiska blockgränsen står upp för miljö och klimat. Men nu utmanas de av andra partier som vanligtvis inte förknippas lika starkt med dessa frågor – det visar Naturskyddsföreningens rankning av riksdagspartierna..

3 saker du ska göra för att maxminska miljöpåverkan

Nyhetspressen - 01 Jun 18 kl. 08:13

Undvik kött och mejeriprodukter – och bli vegan. Åtminstone om du vill minska din miljöpåverkan på klimatet så mycket som bara är möjligt, enligt en ny studie som den brittiska tidningen The Guardian rapporterar om.  Analysen är den hittills största som belyser jordbrukets påverkan på vår hotade miljö..


Fler inlägg från Svensson

Dubbelmord i Upplands-Väsby med koppling till strippklubb

Svensson - 14 timmar sedan

Idag började rättegången mot en man i 40-årsålder, Adriano Rodriguez, som misstänks för två mord i Upplands-Väsby inom loppet av ett och samma dygn, natten till den 14 november 2017. Det första mordet ägde rum på Hasselgatan där en man som var skjuten med flera skott hittades i ett källarförråd som var inrett med möbler. Källarförrådet användes som umgängesplats för en grupp män som ville vara i fred enligt innehavaren av förrådet: I förhör uppger innehavaren av förrådet att han använde förrådet som sin ”mancave” – en plats där han och hans vänner kunde ”vara i fred från sina kvinnor”.

Feministiskt Initiativ vill inte minska utsläppen av växthusgaser

Svensson - 21 timmar sedan

Att byta ut smutsiga dieselmotorer i fartyg mot motorer som går på naturgas (LNG) är en som minskar utsläppen av växthusgaser, minskar utsläppen av ämnen som smutsar ner, minskar utsläppen av ämnen som bidrar till försurning och övergödning. Att bygga en LNG-terminal i Göteborg är en del av omställningen från smutsig fartygsdiesel till renare LNG. Men det vill inte Feministiskt Initiativ vara med på.

Miljöpartiet vilseleder om plast

Svensson - Igår: 14:53

På Bohuskusten samlas mycket skräp. En stor del av det är plast. Det har väldigt lite med Sverige att göra.

Linnea Brunos fantasier och fördomar om värnplikten

Svensson - Igår: 07:28

Linnea Bruno har skrivit en ledare i ETC om värnplikt. Det är så vitt jag kan bedöma en ren fantasiprodukt. Hon tror hon vet hur det var.

Mord på 63-årig man i Hässelby

Svensson - 14 Jun 18 kl. 07:31

En 63 år gammal man sköts ihjäl i Hässelby på onsdagsmorgonen. Larm om skottlossning kom in  till polisen klockan 05.53.

Lätt ändrade domar för morden i Hallonbergen

Svensson - 13 Jun 18 kl. 13:47

Hovrätten dömde precis som tingsrätten tre av de sex åtalade för medverkan i mordet på Mario Ivan Semedo som sköts på Karolinska vägen i Solna i januari 2017, men ändrade brottsrubriceringen för en av de dömda från mord till medhjälp till mord. En person som frikändes från delaktighet i morden på José och Ruth Axelsson i Hallonbergen i mars 2017 har nu dömts av hovrätten för mordet på mannen. I övrigt fastställde hovrätten tingsrättens dom för morden i Hallonbergen, med den skillnaden att hovrätten frikände en av de som i tingsrätten dömdes för medhjälp till mordet på kvinnan.

Åtal mot den så kallade Kulturprofilen

Svensson - 13 Jun 18 kl. 09:38

Åklagaren väckte igår åtal mot den av media så kallade kulturprofilen, Jean Claude Arnault, för två fall av våldtäkt begångna mot en kvinna i Stockholm under 2011. Arnault förnekar brott. Under förundersökningen har förhör hållits med målsäganden, den misstänkta personen och ett flertal vittnen.

Asylflyktingar och kvotflyktingar är två sidor av samma sak

Svensson - 12 Jun 18 kl. 08:46

I en bra debattartikel i DN påpekar forskaren Clara Sandelid att möjligheten att hantera och ta emot kvotflyktingar förutsätter rätten att söka asyl var som helst. Utan asylrätt inga kvotflyktingar, utan kvotflyktingar ingen asylrätt. De två förutsätter varandra: Ett kvotsystem förutsätter en asylrätt.

Vildfångad fisk och odlade musslor är mycket miljövänlig mat

Svensson - 12 Jun 18 kl. 07:47

Enligt en undersökning som precis publicerats och vars resultat återges på sajten Sustainable Fisheries så är viss vildfångad fisk och odlade musslor det klart mest miljövänliga sättet att producera mat vid sidan av produktion av vegetabilier. När det gäller miljövänlig fisk handlar det främst om mindre pelagisk fisk som sill, skarpsill, makrill, sardin och ansjovis. Undersökning har tittat på 4 olika miljö- och klimatrelaterade områden, energiåtgång, utsläpp av växthusgaser, utsläpp av gödningsämnen och luftföroreningar.

Marknadshyror skulle ge mycket kraftiga hyreshöjningar

Svensson - 11 Jun 18 kl. 09:40

Ramböll har på Hyresgästföreningens uppdrag räknat på vad hyresnivåerna skulle bli i ett scenario med fri hyressättning på marknaden. Resultatet är tydligt. Hyrorna skulle öka i storstadsregioner och tillväxtstäder.

Lindholmen och Lundbyvass och GP:s små märkligheter

Svensson - 11 Jun 18 kl. 07:32

När GP skriver om centrala Hisingen kallar de i stort sett alltid Lundbyvassen (Lundbyvass) för Lindholmen. Radio- och TV-huset ligger i Lundbyvass som är den stadsdel där Götaverkens varv tidigare låg. Lundbyvassen är det officiella namnet.

Kraftig ökning av övervakning och avlyssning

Svensson - 10 Jun 18 kl. 08:49

Varje år sedan 1997 lämnas en redovisning till regeringen av användningen av hemliga tvångsmedel. Rapporten tas fram av Åklagarmyndigheten i samverkan med Ekobrottsmyndigheten, Polisen, Tullverket och Säkerhetspolisen. Rapporten omfattar dock bar en mindre del av den övervakning och kontroll som existerar.