Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Vild söndagsstek med gräddsås

Birgitta Höglund's Mat - 07 Oct 18 kl. 07:00

Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Vild eld av Ann Cleeves

Bokbloggar - 07 Mar 19 kl. 07:30

Kotletter, bräserade i oxbuljong och lök, serverade med gräddsås och tillbehör

Kryddburken - 05 Mar 19 kl. 20:39

Nu kör vi lite vanlig vardagsmat med husmanskost tycker jag. Kött och potatis och klassiska tillbehör. Det viktigaste är såsen, utan den ingen fulländad middag.

Kotletter, bräserade i buljong och lök med gräddsås

Kryddburken - 05 Mar 19 kl. 20:39

Nu kör vi lite vanlig vardagsmat med husmanskost tycker jag. Kött och potatis och klassiska tillbehör. Det viktigaste är såsen, utan den ingen fulländad middag.

JUST NU: Tågproblem i Skåne efter vild strejk

Nyhetspressen - 14 Feb 19 kl. 07:56

Flera Öresundståg är inställda under morgonen.Orsaken är en vild strejk i Danmark. – Ett ej överenskommet avbrott av arbetet av våra tågklarerare under den tidiga morgonen innebär att vi inte kan köra våra tåg som planerat, skriver DSB i ett pressmeddelande..

Vild biljakt efter Lamborghini i centrala Malmö

Nyhetspressen - 16 Jan 19 kl. 16:19

Polisens fordonskontroll urartade i en vild biljakt i centrala Malmö på onsdagseftermiddagen.Den jagade bilen av märket Lamborghini körde i över 200 kilometer i timmen på en hårt trafikerad gata.Föraren har gripits misstänkt för trafikbrott, rapporterar Sydsvenskan..

Kåldolmar med savoykål och gräddsås

Kostdoktorn - 16 Jan 19 kl. 09:35

Svensk husmanskost när den är som bäst. Smakrika kåldolmar med blomkål istället för ris i färsen. Serveras med en god gräddsås.

Rostbiff med färskpotatis i gräddsås

Kryddburken - 12 Jul 18 kl. 19:01

Kött och potatis ”sommar-style”. Allt måste ju nödvändigtvis inte vara grillat på sommaren så här bjuder jag på en mycket enkel, vällagad rätt där du får användning av överbliven kokt potatis. Trolla fram en god sås av lite kylskåpsrester.

Akut till sjukhus – efter målfirandet

Nyhetspressen - 19 Jun 18 kl. 19:52

MOSKVA. Hur vild stämning blir det på läktaren när Sverige gör mål i VM?Tinette Sivertsson-Waldén vet.

Vild svensexa fick planet att nödlanda

Nyhetspressen - 28 Mar 18 kl. 08:30

Åter har det bevisats att britter och svensexor sällan går bra ihop.I helgen fick fem vildsinta unga engelsmän föras av planet i handbojor sedan deras festande tvingat fram en nödlandning..


Fler inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Morsdagstips och rabarberpannacotta

Birgitta Höglund's Mat - 3 timmar sedan

Presenttips Nu på söndag är det Mors dag, en dag att uppmärksamma kvinnan som är orsaken till att vi är här, för det är åtminstone en sak vi alla har gemensamt Jag tänkte tipsa om några presenter med bestående värde idag, som Mor kan ha glädje av i många år. Det första och största presenttipset passar mammor med många barn, då den är av det lyxigare slaget. Tillsammans med hormonexperten Therese Renåker arrangerar jag njutningsfyllda hälsoresor till Makrigialos på Kreta, tillsammans med resebyrån CE Travel.

Fiskpudding med skirat smör och gräslök

Birgitta Höglund's Mat - 17 May 19 kl. 07:00

Resträtt Dagens mattips blir en smakrik fiskpudding, perfekt att ta till om du har fiskrester i kylen. När jag gör mejerifria gratänger så brukar jag använda majonnäs istället för riven ost, det blir väldigt bra. Använder du rökt fisk så hoppa över kaviaren, den är med för att sätta lite sting om man använder kokt eller stekt fisk.

Lyxig korvmiddag

Birgitta Höglund's Mat - 14 May 19 kl. 07:00

Läcker snabbmat Ibland är det riktigt gott med en korv, helst en lokalproducerad med hög kötthalt. Eftersom jag bor i Turkiet stor del av vintern så är det väldigt gott med svensk korv när jag kommer hem, eftersom den de har därnere har en helt annan kryddning än vår. Idag får du tips på några riktigt lyxiga tillbehör till korven, som höjer den kulinariska nivån till skyarna.

Ett glas lördagsgodis

Birgitta Höglund's Mat - 11 May 19 kl. 07:00

Gammaldags efterrätt Stekta äpplen är en riktig gammal dessertklassiker från barndomen Min variant är lite mindre söt än den dåtida, som ofta  bestod av ett ugnsstekt äpple, fyllt med nötter och sirap, med vaniljsås till. Den här desserten innehåller betydligt färre kolhydrater, men är minst lika god. Stekta äpplen med vaniljgrädde 2 små glas 1 fast äpple 2 msk smör 1 tsk pressad citron eller lime 1 krm kanel Några korn flingsalt 1 dl grädde/kokosgrädde 1 knivsudd vaniljpulver 6 valnötter Skär äpplet i små tärningar, bryn smöret, håll i äpplet och fräs några minuter.

Mejerifri tacogratäng

Birgitta Höglund's Mat - 10 May 19 kl. 07:13

Dags för fredagsmys Idag serveras det helt säkert tacos hos väldigt många, det har blivit fredagsmysets favoriträtt. Här har jag gjort en variant där alla goda tacosmaker samlats i en gratäng, som i det här fallet även är mejerifri. Att göra ett gratängtäcke utan ost och mjölkprodukter är inte så krångligt som man kanske tror.

Snabb fiskgratäng

Birgitta Höglund's Mat - 08 May 19 kl. 06:31

Lättlagad vardagslyx Även en liten burk makrill kan bli en hel middag, serverad på det här viset blir det dessutom en riktig delikatess. Vill du inte köpa burkmat, så finns här mitt eget recept på makrill i tomatsås, gjord på färsk makrill. Vi behöver få i oss fet fisk lite oftare, speciellt för våra hjärncellers skull.

Biff Greta med maskrossallad

Birgitta Höglund's Mat - 06 May 19 kl. 07:19

Favoritpytt Idag får du receptet på en av mina personliga favoriter bland vår svenska, traditionella restaurangmat. När jag jobbade som kock fick den här rätten ofta avsluta ett tufft arbetspass. Jag serverade en sallad på späda maskrosblad till, nu finns det gott om dem att plocka ute i naturen.

Ugnsstekt kyckling med gräddsås

Birgitta Höglund's Mat - 04 May 19 kl. 07:00

Populär vårmat Ugnsstekt kyckling är ett av mina mest populära inlägg här på bloggen, ser i sökstatistiken att den ligger högt året runt. Inte så konstigt, det är ju ett både enkelt och gott sätt att laga till kyckling, ett riktigt bra exempel på gammaldags husmanskost. Köp färsk ekologisk kyckling, så gör du en fin insats för djuren, miljön och dina smaklökar på samma gång.

Grillad lammkotlett och halloumi med ädeloströra

Birgitta Höglund's Mat - 30 Apr 19 kl. 07:00

Grilltider När jag grillar är det alltid tillbehören som är det viktigaste, de lyfter smakerna även på den enklaste fisk- eller köttbit. Så det var förstås väldigt roligt att få göra en hel kokbok med alla mina favoriter till sommarens grillfester. Grillmat LCHF som den hette såldes slut för några år sen på svenska, men nu finns den i nytryck med nya titeln Birgitta Höglunds bästa grilltips.

Krämig fisk- och skaldjursgryta

Birgitta Höglund's Mat - 27 Apr 19 kl. 07:00

Favoritgryta Nu i övergången mellan vinter och vår är det riktigt gott med en värmande fiskgryta, här får du tips på en av mina favoriter. Det här är en rätt jag ofta väljer när jag äter ute på restaurang, den brukar nästan alltid vara riktigt bra och mättar gott. Anis och fänkål förknippas oftast med smaksättning av bröd, men de passar också mycket fint i en fiskgryta.

Kolbulle à la glutenfri och mejerifri LCHF och Paleo

Birgitta Höglund's Mat - 20 Apr 19 kl. 07:00

Påskfirande med bästa utflyktsmaten Kolbulle är bland det godaste jag vet att laga till ute över öppen eld, så passa på att testa det här receptet om du är på skidutflykt nu i påskhelgen. Riktigt gammaldags husmanskost, sånt som min pappa gjorde när han jobbade i skogen som kolare och vid Fuluälven i norra Dalarna som flottare på 30-40-talet. De var båda riktigt tunga jobb som krävde mycket energi, då var kolbullen väldigt bra att ta till.

Guldgul kyckling med kokosmajonnäs

Birgitta Höglund's Mat - 19 Apr 19 kl. 07:00

Kryddig kyckling Glad Påsk till alla mina läsare, så roligt att du kommer på besök. Ett av mina favoritkök är det indiska, med alla dess mustiga smaker, dofter och färger. Maten är inte bara god, den är dessutom hälsosam, kryddor som gurkmeja, kanel, vitlök och ingefära har antiinflammatoriska egenskaper.

Torsk med pepparrot och skirat smör

Birgitta Höglund's Mat - 09 Apr 19 kl. 07:00

Njutmat Tänk att något så enkelt som kokt/pocherad torsk med skirat smör och pepparrot kan bli så fascinerande smakmässigt. När jag jobbade på Seglarrestaurangen i Sandhamn, hade vi alltid den här rätten på menyn. Det blev ofta min middag i en silverskål, på stående fot i Kallskänken, då med potatis, nu med lite kokta morötter.