Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Vild söndagsstek med gräddsås

Birgitta Höglund's Mat - 07 Oct 18 kl. 07:00

Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Rostbiff med färskpotatis i gräddsås

Kryddburken - 12 Jul 18 kl. 19:01

Kött och potatis ”sommar-style”. Allt måste ju nödvändigtvis inte vara grillat på sommaren så här bjuder jag på en mycket enkel, vällagad rätt där du får användning av överbliven kokt potatis. Trolla fram en god sås av lite kylskåpsrester.

Akut till sjukhus – efter målfirandet

Nyhetspressen - 19 Jun 18 kl. 19:52

MOSKVA. Hur vild stämning blir det på läktaren när Sverige gör mål i VM?Tinette Sivertsson-Waldén vet.

Vild svensexa fick planet att nödlanda

Nyhetspressen - 28 Mar 18 kl. 08:30

Åter har det bevisats att britter och svensexor sällan går bra ihop.I helgen fick fem vildsinta unga engelsmän föras av planet i handbojor sedan deras festande tvingat fram en nödlandning..

Bilförare flydde – vild polisjakt längs E6

Nyhetspressen - 12 Nov 16 kl. 23:20

Polisen skulle stoppa en personbil i Gamlestan Göteborg – men i stället för att stanna så tryckte föraren på gasen.Det ledde till en vild polisjakt söderut längs E6:an..

Söndagsstek med äppelgräddsås

Birgitta Höglund's Mat - 28 Aug 16 kl. 07:00

Söndagsstek med äppelgräddsås 1 kg stek med ben, jag hade rådjur 2 msk torkad rosmarin 2 msk salt 1 tsk peppar 5 dl grädde/kokosgrädde 1 gul lök 1 äpple 3 msk smör 1 dl calvados 1 dl vatten 3 msk viltfond 1 msk ekologiskt buljongpulver Gnid in steken med finhackad rosmarin, salt och peppar. Lägg i plastpåse på ett fat i kylen i ett dygn, vänd efter halva tiden. Skär lök och äpple i tärningar.

Vild anpassning av navigationsfältet har upptäckts i Android 7.0

Swedroid.se - Allt om Google Android - 24 Aug 16 kl. 15:43

Sedan Marshmallow finns en dold inställningskategori kallad ”System UI Tuner” eller ”Inställningar för systemgränssnitt” på svenska. Där har det gått att hitta diverse experimentella anpassningar av gränssnittet vilka kommit och gått. Nu har någon lyckats aktivera en rätt vild anpassning av navigationsfältet längst ned i skarpa versionen av Android 7.

Vild jakt efter Rökka-tjuv

Nyhetspressen - 15 Aug 16 kl. 10:20

Natten mot lördag drabbades Rökerikiosken i rondellen av inte mindre än två inbrott med några timmars mellanrum och tjuven jagades av väktare till fots. Det här är sjunde inbrottet på 15 år i den populära korvkiosken. Ägaren Göran Nyman hade just stängt Rökerikiosken för natten och åkt hem för att sova när telefonen ringde tjugo i tre.

Somrig lax i gräddsås

Birgitta Höglund's Mat - 09 Jul 16 kl. 07:00

Lax i gräddig paprikasås 2 port 2 bitar lax à 150 g, helst viltfångad 2 msk smör 1 paprika ½ äpple ½ gul lök 2 dl grädde/kokosgrädde 1 msk pressad citron Salt och peppar Skär grönsaker och äpple i små tärningar. Stek dem lätt i smöret några minuter, krydda och pressa över citron. Häll på grädde och låt puttra några minuter.


Fler inlägg från Birgitta Höglund's Mat

7 sorters fisk till julbordet

Birgitta Höglund's Mat - 9 timmar sedan

Sillsmörgås på hembakt vörtbröd, klicka på bilden så kommer du till receptet. Havets läckerheter Idag har turen kommit till det goda från havet här i bloggens julmatstips. De senaste veckorna har jag bjudit på mina favoriter bland glutenfria kakor, lättsötat julgodis och hemlagade kötträtter.

Dagens julklappstips 14 december

Birgitta Höglund's Mat - i förrgår: 15:50

Kokbokstips Tiden fram till jul kommer jag att tipsa om, i mitt tycke bra julklappar, ifall du har idétorka. Du kanske har någon i din närhet som skulle bli glad åt att få den här kokboken i julklapp? Jag och Lars-Erik Litsfeldt blir förstås väldigt glada om du hjälper oss att dela inlägget vidare.

Dagens julklappstips 14 december och recept på äggsmör

Birgitta Höglund's Mat - i förrgår: 15:50

Kokbokstips Tiden fram till jul kommer jag att tipsa om, i mitt tycke bra julklappar, ifall du har idétorka. Du kanske har någon i din närhet som skulle bli glad åt att få den här kokboken i julklapp? Jag och Lars-Erik Litsfeldt blir förstås väldigt glada om du hjälper oss att dela inlägget vidare.

Saffransäpplen, Luciafika DeLuxe

Birgitta Höglund's Mat - 13 Dec 18 kl. 08:00

Lyxigt julfika I söndags var jag och Lennart bjudna på middag hemma hos hans dotter med familj. Vi fick som vanligt fantastiskt god mat, Therese är mycket duktig i köket och har planer på att så småningom öppna restaurang. Till dessert fick vi smörstekta äppelskivor med saffran, lite muscovadosocker och rostade nötter, himmelskt gott till olika ostar från Wijnjas.

Kryddig kycklingschnitzel och aioli med mynta

Birgitta Höglund's Mat - 30 Nov 18 kl. 07:00

Bästa kycklingen Under våra 16 vintrar här i Turkiet så har den här kycklingschnitzeln blivit en av våra absoluta favoriter. Vår närmsta slaktare, Güven Et Kasap på 25-metersgatan har fantastiskt bra råvaror. Där köper vi ekologisk kyckling till benbuljongkoken, finaste lammfärs, kalvlever och ofta de här urbenade kycklingklubborna och grillar i ugnen.

#GivingTuesday med yoghurt och granola

Birgitta Höglund's Mat - 27 Nov 18 kl. 15:03

Delad glädje är dubbel glädje Läser på Facebook idag att det är #GivingTuesday, så bra efter all överkonsumtion under svarta fredagen som visst sträckte sig över hela veckan i år… Visste du att när du köper en långkokningsbag från Wonderbag Sweden av storleken Small och Medium, de som rymmer grytor från 3 upp till 8 liter, så skänks samtidigt en till en behövande familj i Sydafrika. Sarah Collins har genom sin klimatsmarta uppfinning och Stiftelsen Wonderbag Foundation förbättrat livet för väldigt många fattiga familjer som inte har så stor tillgång till ved och el. Det här är verkligen en gåva med omtanke, den borde utses till Årets Julklapp På bilderna efter yoghurten och granolan ser du några av de andra recept jag tagit fram till Wonderbag, klicka på bilderna så kommer du till recepten.

7 sorters glutenfria kakor till jul

Birgitta Höglund's Mat - 24 Nov 18 kl. 07:00

En månad till julafton Då inleds den för många mest intensiva månaden på hela året, till stor glädje för de flesta men också en källa till en hel del stress för en del. Jag och Lennart kommer att fira julen i lugn och ro nere i Alanya, en tradition vi njuter av sen flera år. Lite god julmat kommer det att bli förstås, både här hemma och ute på restaurang.

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken till final i Gourmand Awards

Birgitta Höglund's Mat - 21 Nov 18 kl. 17:42

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken och Öländska bönchipsFoto Amelie von Essen Härliga nyheter Som du läst härinne tidigare så deltar jag med flera kokböcker i den prestigefyllda kokbokstävlingen Gourmand Awards för första gången. Jag fick just veta att Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, vunnit i sin kategori i Sverige och gått vidare till finalen i Macau i Kina den 3 juli 2019. Otroligt stort för mig, känner mig glad, stolt och mycket tacksam.

Champinjonsås med dragon

Birgitta Höglund's Mat - 21 Nov 18 kl. 04:58

Användbar sås Den här goda svampsåsen gör jag ofta, både när vi är här nere i Turkiet och hemma i Sverige. Jag använder olika sorters svamp, en favorit jag ofta köper här är ostronskivling. På bilderna serverade jag champinjonsåsen till stekt kycklinglever, men den passar fint till alla slags kött, fisk och grönsaksrätter.

Sista anmälningsdag till kokbokstävlingen Gourmand Awards

Birgitta Höglund's Mat - 15 Nov 18 kl. 07:20

Tävlingsdags igen Idag onsdag den 15 november är det sista anmälningsdag för att skicka in sitt bidrag till den internationella kokbokstävlingen Gourmand Awards. Jag träffade Pelle Agorelius på Stockholm Food & Wine i fredags, han är Sverigerepresentant för tävlingen, då blev jag påmind att nu brinner det i knutarna om man vill ta chansen att bli nominerad till tävlingen. Jag jobbar ju för att sprida hälsosam mat, inte bara här hemma utan även ute i världen, så alla mina 3 kokböcker som publicerats under året är nu anmälda Har även du en nyutkommen kokbok att delta med, missa inte den här chansen.