Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Video visar Microsoft skrotade Andromeda OS - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Video visar Microsoft skrotade Andromeda OS

Feber.se - 21 Jan 22 kl. 19:30

Skulle köras på bland annat Surface Duo I videon ovan går Windows Central igenom Microsofts nedlagda Andromeda OS, som på sätt och vis skulle varit efterträdaren för Windows Phone. Som vi ser i videon så testade Microsoft operativsystemet med telefonen Lumia 950, både som en skärm och dubbelskärm. Mycket fokus i Andromeda verkar läggas på att kunna skriva med en penna lite var som helst, och att telefonen (eller Surface Duo) ska fungera som ett sorts digitalt anteckningsblock. Bonustweet: Läs vidare och kommentera: https://feber. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Microsoft lanserar Twitch-kanal med teckenspråk

Feber.se - Igår: 11:00

Dock endast ASL just nu Xbox har nu lanserat en ny Twitch-kanal med sändningar med teckenspråk. Kanalen ska bjuda på cirka 25 timmars sändningar i veckan som då kommer ha amerikanskt teckenspråk för förmedla vad som händer. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Microsoft sägs släppa streaming-dosa

Feber.se - 08 May 22 kl. 14:00

Inom tolv månader tydligen Som bekant har Microsoft redan nu en rätt vettig streaming-lösning för att spela Xbox-spel på distans. Men för att det ska fungera behöver man en dator, mobil eller Xbox. Men snart ska man inte ens behöva något av de det ryktas om Microsoft ska släppa en liten dosa som man koppla in i tv:n som då ska streama spelen via molnet.

Microsoft öppnar upp källkoden för 3D Movie Maker

Feber.se - 08 May 22 kl. 08:00

In och pilla En person som kallar sig för Foone på Twitter frågade nyligen om Microsoft kunde släppa källkoden för det 27-år gamla programmet 3D Movie Maker så han kunde leka lite med koden. Microsoft kände tydligen att det var en rätt kul idé och släppte källkoden. Foone ska nu pilla lite med koden så programmet kan köras på moderna datorer.

Microsoft har sett omfattande ryska sajberangrepp mot Ukraina

Feber.se - 07 May 22 kl. 13:00

Inte helt oväntat kanske Strax efter Putin valde att invadera Ukraina så meddelade Microsoft att de skulle hjälpa Ukrainas digitala säkerhet för att förhindra fler ryska cyberattacker. Nu har Microsoft meddelat att de har har hjälpt till att förhindra hundratals försökt från flertalet ryska hackergrupper mot Ukrainas infrastruktur och invånare. "Starting just before the invasion, we have seen at least six separate Russia-aligned nation-state actors launch more than 237 operations against Ukraine – including destructive attacks that are ongoing and threaten civilian welfare, The destructive attacks have also been accompanied by broad espionage and intelligence activities.

Microsoft testar ny kontroller-genväg för Windows

Feber.se - 06 May 22 kl. 18:00

Sätt igång spel utan tangentbord och mus Microsoft har nu börjat testa en smidig genväg för dem som spelar med en Xbox-kontroll på Windows 11, och det är en genväg för just sådana kontroller. Med den nya funktionen slipper användare hålla på och sträcka sig efter sitt tangentbord och mus för att aktivera nyligen spelade spel. För att komma åt genvägen trycker du bara på Xbox-knappen på din kontroller.

Microsoft Edge nu näst mest populära webbläsaren för desktop

Swedroid.se - Allt om Google Android - 03 May 22 kl. 17:33

Enligt data från Statcounter har Microsofts webbläsare Edge nyss gått om Safari och blivit den näst mest populära webbläsaren för datorer. Marginalen är dock minimal mellan Microsofts och Apples webbläsare: Edge har en marknadsandel på 10,07 procent enligt analysen, medan Safari har 9,61 procent. Google dominerar med Chrome vars andel ligger på 66,64 procent.

Microsoft Edge kommer få en inbyggd gratis VPN

Swedroid.se - Allt om Google Android - 02 May 22 kl. 09:11

Microsofts webbläsare Edge kommer få en kostnadsfri VPN genom Cloudfare. Funktionen kallas ”secure network” i webbläsaren och testas för närvarande. När finessen aktiveras krypteras trafiken och användare kan gömma sin plats och IP-adress.

Microsoft Edge får snart en egen VPN

Feber.se - 02 May 22 kl. 08:00

Dock endast för 1 GB i månaden I en supportsida för Edge råkar Microsoft avslöja att webbläsaren kommer att få en gratis inbyggd VPN-tjänst, det har The Verge upptäckt. Verktyget, Edge Secure Network, ska precis som andra VPN:er kunna kryptera all trafik eller maskera användarens plats. Enligt The Verge är det CloudFlare som Microsoft valt att samarbeta med för att driva tjänsten.

Snart ska Teams gå att ladda ner från Microsoft Store

Feber.se - 26 Apr 22 kl. 14:00

Appen har tydligen inte funnits där Snart ska det vara möjligt att ladda ner Microsoft Teams direkt från Microsoft Store, något som tidigare varit svårt då appen inte varit tillgänglig i butiken. Användare har tills nu fått ladda ner appen via sin webbläsare eller genom Office 365 (om de inte redan har den med sin Windows-installation). Enligt Microsoft planer kommer Teams finnas att ladda ner till både Windows 10 och 11 på Microsoft Store någon gång under nästa månad.

Microsoft har skapat en ny Android-division

Feber.se - 03 Apr 22 kl. 13:00

Slår ihop Android-team till en division Windows Central rapporterar att Microsoft har öppnat upp en ny Android-division där man ska se till att det ska bli enklare och effektivare för Microsoft att utveckla mjukvara för Android-produkter. Divisionen slår ihop teamen för bland annat Surface Duo OS, SwiftKey, Phone Link, Microsoft Launcher och en handfull andra av Microsofts interna Android-team. Denna nya division kommer ledas av Ali Akgun som tidigare haft hand om Microsofts Surface-enheter.


Fler inlägg från Feber.se

Hur Finland och Sverige skulle förändra NATO

Feber.se - 4 timmar sedan

Wall Street Journal reder ut det Nu har både Sverige och Finland ansökt till NATO och förr eller senare blir vi antagligen medlemmar där. Förutom att förändra det svenska och finska försvaret skulle det även innebära förändringar för NATO. I inslaget ovan snackar Wall Street Journal vad det skulle innebära för NATO den dagen Sverige och Finland väl blir upptagna som medlemmar i organisationen.

Teaser för Moonage Daydream

Feber.se - 4 timmar sedan

En David Bowie-dokumentär Ovan har vi den första trailern för David Bowie-dokumentären Moonage Daydream som har premiär i Cannes på måndagskvällen. Dokumentären, regisserad av Brett Morgen, innehåller material som aldrig tidigare delats och kommer att synas tillsammans med Bowies eget berättande. Det är det första filmprojektet som officiellt sanktionerats av Bowies dödsbo efter hans död 2016.

Lamborghini V12 Vision Gran Turismo i trä

Feber.se - 5 timmar sedan

En lite mer avancerad "lådbil" Där en annan kanske bara hade smackat på ett Lambo-märke på lådbilen man byggt av virke som hittats i ett dike gick ND Woodworking Art all in när hans son skulle få ett nytt åk. Det blev en kopia av sonens favorit Lamborghini V12 Vision Gran Turismo och även om ramen är i stål är resten i trä. Imponerande bygge!

Första generationens Google Nest Hub får applåda

Feber.se - 5 timmar sedan

Google släpper uppdatering av Fuchsia Google uppdaterar nu den första generationens Nest Hub med en applåda och möjligheten att komma åt Bluetooth-inställningar direkt på enheten. Uppdateringen ska just nu rullas ut för de som får förhandsversioner av Fuchsia OS, operativsystemet som Nest Hub använder. Den nya applådan inkluderar dessa appar: Assistant, Broadcast, Kalender, Kontakter, Duo, Spel, Netflix, Nyheter, Pandora, Podcast, Påminnelser, Shopping, Spotify, Stories, Timer, Väder, YT Music, YT TV och YouTube.

Xiaomi och Leica annonserar samarbete

Feber.se - 6 timmar sedan

Första telefonen kommer i juli Idag har världens tredje största smartphonetillverkare Xiaomi berättar att de ingår ett strategiskt samarbete för att utveckla mobilkameror med Leica Camera. Den första flaggskeppstelefonen som utvecklats i samarbete mellan de två företagen kommer att lanseras officiellt under juli månad. Xiaomi grundades så sent som 2010, Leica har varit igång bra mycket längre än så och har tillverkat kameror i över 100 år.

Tyskland börjar bötfälla rattsurfare med nya kameror

Feber.se - 6 timmar sedan

Ett land till börjar använda tekniken I slutet av 2019 skrev vi att polisen i den australiensiska delstaten New South Wales börjat använda kameror med artificiell intelligens som kunde upptäcka om förare använde mobiltelefonen när de körde. Nu ska samma teknik börja användas av polisen i Tyskland. De nya kamerorna kan se in i bilen genom vindrutan och upptäcka om den som kör fipplar med telefonen istället för att ägna sig åt bilkörningen.

En titt på gamla iPods med röntgenkamera

Feber.se - 7 timmar sedan

Med Tony Fadell Lumafield har en lite rolig tradition där de kör "scan of the month" varje månad, där vi får se inuti olika prylar med hjälp av en röntgenkamera. Denna månad var det iPoden de kikade på och i videon ovan har de även med sig Tony Fadell för att prata lite om hur Apple gick tillväga när de gjorde olika val med hårdvarudesignen för den klassiska musikspelaren. Här går det att kika på andra "scan fo the month", som exempelvis legofigurer, AirPods, Game Boy, matförpackningar och Polaroid-kameror.

Ares och HPS presenterar diskret elcykel

Feber.se - 7 timmar sedan

Vattenflaskan är batteriet Vi har tidigare skrivit om företaget Ares Modena och deras fräsiga bilar. Nu har de återigen slagit ihop sina påsar med cykeltillverkaren HPS och tagit fram en elcykel som de kallar för Aero. Men det ser inte ut som en elcykel utan som en vanlig snabb racer bara.

Trailer för Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One

Feber.se - 8 timmar sedan

Ny Mission Impossible-film kommer nästa år Här kommer en första trailer för nästa Mission Impossible-film, Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One, vilket kommer att bli den sjunde filmen i serien. Den sjunde Mission Impossible-filmen är även den första delen av två men exakt vad Ethan Hunt (Tom Cruise), Ilsa Faust (Rebecca Ferguson) och deras kollegor ska pyssla med den här gången är oklart. Av trailern att döma så verkar det handla om något storslaget och som vanligt lär det bli en hel del action.

Klarna säger upp 700 personer

Feber.se - 8 timmar sedan

10 procent av personalen uppges få gå Under ett stormöte på det svenska fintech-företaget Klarna meddelade företagets vd och grundare Sebastian Siemiatkowski att man skulle tvingas säga upp personal. DI skriver att det rör sig om cirka 10 procent av Klarnas personalstyrka som kommer att sägas upp, något som innebär att runt 700 personer på Klarna kommer att få lämna sina jobb. Under sitt förinspelade tal till Klarnas anställda sa Siemiatkowski bland annat: "Det gör mig ledsen att meddela att baserat på det här så kommer ett antal av våra kollegor, av våra vänner, över alla domäner att påverkas.

Arbetet med Stalker 2 ska ha återupptagits

Feber.se - 8 timmar sedan

Utvecklingen fick pausas när Ukraina invaderades Det verkar som om utvecklingen av Stalker 2 har dragit igång igen rapporterar flera källor. De ukraina-baserade utvecklarna GSC Game World meddelade i mars att man var tvungen att pausa utvecklingen av spelet efter det att Ryssland invaderat Ukraina. Sedan dess uppges en del av GSC Game Worlds utvecklare ha omlokaliserat till Prag i Tjeckien och där återupptagit utvecklingen.

Snart kanske vi kan skriva ut satellitantenner i rymden

Feber.se - 8 timmar sedan

Mitsubishi har utvecklat ny 3D-skrivarteknik Mitsubishi Electric Corporation har utvecklat teknik som man säger ska göra det möjligt att skriva ut grejer med 3D-skrivare i rymden, något som man föreslår skulle kunna användas för att skriva ut parabolantenner till satelliter. Processen Mitsubishi har utvecklat innefattar 3D-skrivarmaterial som stelnar med hjälp av ultraviolett strålning från solen. Mitsubishi skriver i ett pressmeddelande om metoden: "The novel technology makes use of a newly developed liquid resin that was custom formulated for stability in vacuum.

I oktober lanseras Polestar 3

Feber.se - 9 timmar sedan

Kommer tillverkas i USA och Kina Nu bekräftar Polestar att nästa modell som heter 3 kommer att lanseras i oktober i år. Det handlar om en SUV och enligt vdn Thomas Ingenlath kommer den att sticka ut från mängden. Den helt eldrivna bilen delar plattform med nästa Volvo XC90 och kommer erbjudas både med framhjulsdrift och fyrhjulsdrift.

AMD visar Ryzen Mendocino

Feber.se - 9 timmar sedan

Ska möjliggöra billigare laptops med bättre batteritid AMD vill göra billigare laptops lite bättre med sin nya "Mendocino", som ska innebära bättre prestanda och "10 timmars batteritid". De nya chippen ska kombinera fyra senaste generationens Zen 2 CPU-kärnor med den senaste RDNA 2-grafiken tillverkad med TSMC:s 6nm-process. Priserna för laptops med chippet säger AMD ska hamna på mellan 399 och 699 dollar.

Kina bygger obemannat drönarskepp

Feber.se - 9 timmar sedan

För forskning och försvar Kina har visat upp ett nytt fartyg som man säger ska vara världens första obemannade fartyg som ska fungera som en bas för andra obemannde farkoster. Det nya fartyget heter Zhu Hai Yun och är tänkt att fungera som ett slags hangarfartyg för drönare och andra obemannade farkoster. South China Morning Post skriver att det obemannade drönarskeppet och farkosterna ombord på fartyget fjärrstyrs från en kommandocentral.