Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kostdoktorn

Vem ska klandras för fetmaepidemin?

Kostdoktorn - 17 Aug 18 kl. 09:54

Ska överviktiga och feta personer skuldbelägga enbart sig själva för sina problem med vikten? Handlar det verkligen bara om att ha självkontroll, äta mindre och springa mer? Om du tittar på ett foto från tidigt 70-tal kommer du att inse att det då nästan inte fanns några feta människor alls. Alla är så smala! Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Bara Lubitz kan klandras för flygkrasch

Nyhetspressen - 09 Jan 17 kl. 12:22

Piloten Andreas Lubitz ska ensam hållas ansvarig för flygkraschen i franska Alperna, där 150 personer dödades när han medvetet styrde planet in mot en bergvägg. Det meddelar tyska åklagare efter att ha undersökt om några andra, fortfarande levande personer, bär skuld till händelsen.(TT).

Tele2 får bakläxa av RO för vilseledande reklam

Nyhetspressen - 02 Dec 16 kl. 07:00

Tele2 vill undergräva ”myterna” om bredband – men klandras av RO för att vara vilseledande. Anledningen är att Tele2 i en reklam skriver att 100 GB räcker för alla i hushållet att surfa, lyssna på musik och streama film och TV-serier. Det kan inte styrkas, menar RO..

The Washington Post: USA behöver en sockerskatt

Kostdoktorn - 21 Nov 15 kl. 09:38

Eftersom den amerikanska fetmaepidemin fortsätter att förvärras är det dags att ta i lite, skriver The Washington Post:WP: America needs a national sugar taxInlägget The Washington Post: USA behöver en sockerskatt dök först upp på Kostdoktorn.

Gotharen deppigare än skataren

UNDERBARACLARA - 28 Aug 15 kl. 21:10

Depression och självskadebeteende är vanligare hos unga gothare än hos andra jämnåriga. Men det verkar inte vara de svarta kläderna, mörka sminkningarna och den dystra musiken som kan klandras för det.

Sverige innan fetmaepidemin

Kostdoktorn - 29 Dec 14 kl. 10:12

Hur såg Sverige ut innan fetmaepidemin? Så här.Bilden kommer från Facebook-gruppen ”Du vet du är från Västerås…” och föreställer en populär badplats på 70-talet.

Blir svenskarna fetare av LCHF?

Kostdoktorn - 26 Feb 14 kl. 07:56

LCHFBlir svenskarna fetare av de senaste årens allt fetare mat? Är LCHF orsaken till fetmaepidemin i Sverige?Igår släppte Folkhälsomyndigheten nya siffror på svenskarnas vikt, från 2013 års folkhälsoenkät.

Vägrar ge godis till feta barn på Halloween

Nyhetspressen - 31 Oct 13 kl. 03:44

En kvinna i North Dakota tänker inte ge alla barn godis under halloween i år. När de kommer överviktiga barn, så ska hon ge dem ett brev där hon skriver om den amerikanska fetmaepidemin i stället, skriver Fox News..

”Här ligger offren för fetmaepidemin”

Kostdoktorn - 04 Oct 13 kl. 10:08

En stark artikel om följderna av fetmaepidemin i USA:Aftonbladet: Här ligger offren för fetmaepideminEpidemin sägs vara fylld av paradoxer: Övervikt som en signal om fattigdom. Svår fetma hos fattiga som inte hinner laga egen mat eftersom de har två eller tre arbeten. Och en stat där 70 procent redan har övervikt och där snart var tredje person har diabetes!

Skillnaden mellan 1999 och 2008

Kostdoktorn - 19 Sep 13 kl. 08:14

Här är skillnaden mellan 1999 och 2008, mätt i T-shirtstorlek på en IT-konferens.Tror du att det bara är en slump eller bara en annan publik? Det är det inte.

Insulin, fetmaepidemin och en enorm tysk bebis

Kostdoktorn - 31 Jul 13 kl. 14:48

Fetmaepidemin påverkar även nyfödda. Tyskland har nu ett nytt bebisrekord: Jasleen som vägde 6,1 kilo. Hon förlöstes utan kejsarsnitt, en imponerande prestation.


Fler inlägg från Kostdoktorn

Är du nästa medarbetare på spanska Diet Doctor?

Kostdoktorn - 24 Aug 18 kl. 12:46

Det är spännande tider för spanska Diet Doctor. Vi lanserade sidan för lite mindre än ett år sedan och har redan runt 21 000 besökare per dag (rekordet är nästan 28 000 dagliga besökare). Sidan växer i snabb takt.

Dags för nystart?

Kostdoktorn - 24 Aug 18 kl. 10:36

Förlorar man muskelmassa när man fastar?

Kostdoktorn - 23 Aug 18 kl. 15:54

Hur hjälper du patienter som vill börja med periodisk fasta? Hur skräddarsyr man fastan för varje enskild individ? Vad måste du ta i beaktande – och när är det användbart?

Dr Malhotra: ”Att påstå att LCHF förkortar livet är fullkomligt fel”

Kostdoktorn - 23 Aug 18 kl. 14:42

Den nya studien som menar att lågkolhydratkost möjligen kan förkorta livet var mycket omskriven i media förra veckan. Kardiolog dr Aseem Malhotra bjöds in till BBC World News för att kommentera och han pekade på överdrifter från medias sida, liksom brister i studien. För den som i detalj och under många år analyserat forskning om vad som utgör den hälsosammaste kosten, är de här rubrikerna/påståendena som menar att low carb förkortar livet fullkomligt felaktiga.

Smörgås med lax- och pepparrotsröra

Kostdoktorn - 23 Aug 18 kl. 11:27

En maffig smörgås med en pikant laxröra och smak av pepparrot. Serveras på ett superenkelt LCHF-bröd som görs på 2 minuter i mikron!Receptet →Inlägget Smörgås med lax- och pepparrotsröra dök först upp på Diet Doctor.

Diabetes.nu: Typ 2-diabetes behöver inte vara så farligt

Kostdoktorn - 22 Aug 18 kl. 11:42

Forskare från Göteborgs Universitet och Nationella Diabetesregistret har just publicerat en studie som berör dig med typ 2-diabetes. Studien, som publicerades i den medicinska tidskriften the New England Journal of Medicine, bringar mycket positivt till alla som har sjukdomen. Grundarna bakom Diabetes.

Två teskedar salt funkar för de flesta

Kostdoktorn - 22 Aug 18 kl. 08:53

Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Här är tre av veckans heta diskussioner på Diet Doctors/Kostdoktorns forum: Om salt Angelico lyfter en ny studie om saltinnehåll i maten. Enligt studien kan de allra flesta kan äta dubbelt så mycket salt som Livsmedelsverket rekommenderar.

Professor Noakes: Att äta och träna för hälsa

Kostdoktorn - 21 Aug 18 kl. 15:37

Vilken form av träning är den bästa för din hälsa? Varför kan man ha problem att gå ner i vikt på LCHF? Och kan man verkligen bota insulinresistens?

Hälsotrenden ger sockerberg – priset rasar

Kostdoktorn - 21 Aug 18 kl. 14:51

Konsumenterna vill ha mindre socker i kosten, ändå fortsätter produktionen av socker att öka. Det har fått priset att falla med 30 procent hittills i år och det ligger nu på den lägsta nivån på tre år. Det enligt en rapport från Wall Street Journal.

Asiatiska crab cakes med gurksallad

Kostdoktorn - 21 Aug 18 kl. 12:52

Läckra asiatiska krabbkakor med fisk som kräver lite pyssel men det är det värt. Serveras med en riktigt fräsch gurksallad. Ack så gott!

Kan ketogen kost öka risken för diabetes (om du är en mus)?

Kostdoktorn - 21 Aug 18 kl. 08:59

Är det farligt att äta ketogen kost (strikt LCHF)? En ny studie resulterade nyligen i skrämmande rubriker och fick mycket uppmärksamhet på nätet – LCHF kan möjligen öka risken att få diabetes. Sky News: ‘Keto diets’ could increase diabetes risk Ny forskning är alltid välkommen, men vad som ofta krävs är en nogrann kontroll och en jämförelse med verkligheten.

”Det man inte mäter blir inte åtgärdat”

Kostdoktorn - 20 Aug 18 kl. 14:54

277 visningarAtt applicera problemlösningsstrategier från ingenjörskonsten, kan det vara nyckeln till reversering den epidemi av hjärtsjukdom som den medicinska professionen inte lyckats med? Det är en intressant tanke som adresserar grundorsaken (istället för att bara behandla symtom). Lyssna på den här föreläsningen av Ivor Cummins, ingenjör, där han lägger fram alternativa sätt att behandla hjärtsjukdom.

Ode till zucchinin

Kostdoktorn - 20 Aug 18 kl. 11:07