Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kostdoktorn

Vem ska klandras för fetmaepidemin?

Kostdoktorn - 17 Aug 18 kl. 09:54

Ska överviktiga och feta personer skuldbelägga enbart sig själva för sina problem med vikten? Handlar det verkligen bara om att ha självkontroll, äta mindre och springa mer? Om du tittar på ett foto från tidigt 70-tal kommer du att inse att det då nästan inte fanns några feta människor alls. Alla är så smala! Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Bara Lubitz kan klandras för flygkrasch

Nyhetspressen - 09 Jan 17 kl. 12:22

Piloten Andreas Lubitz ska ensam hållas ansvarig för flygkraschen i franska Alperna, där 150 personer dödades när han medvetet styrde planet in mot en bergvägg. Det meddelar tyska åklagare efter att ha undersökt om några andra, fortfarande levande personer, bär skuld till händelsen.(TT).

Tele2 får bakläxa av RO för vilseledande reklam

Nyhetspressen - 02 Dec 16 kl. 07:00

Tele2 vill undergräva ”myterna” om bredband – men klandras av RO för att vara vilseledande. Anledningen är att Tele2 i en reklam skriver att 100 GB räcker för alla i hushållet att surfa, lyssna på musik och streama film och TV-serier. Det kan inte styrkas, menar RO..

The Washington Post: USA behöver en sockerskatt

Kostdoktorn - 21 Nov 15 kl. 09:38

Eftersom den amerikanska fetmaepidemin fortsätter att förvärras är det dags att ta i lite, skriver The Washington Post:WP: America needs a national sugar taxInlägget The Washington Post: USA behöver en sockerskatt dök först upp på Kostdoktorn.

Gotharen deppigare än skataren

UNDERBARACLARA - 28 Aug 15 kl. 21:10

Depression och självskadebeteende är vanligare hos unga gothare än hos andra jämnåriga. Men det verkar inte vara de svarta kläderna, mörka sminkningarna och den dystra musiken som kan klandras för det.

Sverige innan fetmaepidemin

Kostdoktorn - 29 Dec 14 kl. 10:12

Hur såg Sverige ut innan fetmaepidemin? Så här.Bilden kommer från Facebook-gruppen ”Du vet du är från Västerås…” och föreställer en populär badplats på 70-talet.

Vägrar ge godis till feta barn på Halloween

Nyhetspressen - 31 Oct 13 kl. 03:44

En kvinna i North Dakota tänker inte ge alla barn godis under halloween i år. När de kommer överviktiga barn, så ska hon ge dem ett brev där hon skriver om den amerikanska fetmaepidemin i stället, skriver Fox News..

”Här ligger offren för fetmaepidemin”

Kostdoktorn - 04 Oct 13 kl. 10:08

En stark artikel om följderna av fetmaepidemin i USA:Aftonbladet: Här ligger offren för fetmaepideminEpidemin sägs vara fylld av paradoxer: Övervikt som en signal om fattigdom. Svår fetma hos fattiga som inte hinner laga egen mat eftersom de har två eller tre arbeten. Och en stat där 70 procent redan har övervikt och där snart var tredje person har diabetes!

Skillnaden mellan 1999 och 2008

Kostdoktorn - 19 Sep 13 kl. 08:14

Här är skillnaden mellan 1999 och 2008, mätt i T-shirtstorlek på en IT-konferens.Tror du att det bara är en slump eller bara en annan publik? Det är det inte.

Insulin, fetmaepidemin och en enorm tysk bebis

Kostdoktorn - 31 Jul 13 kl. 14:48

Fetmaepidemin påverkar även nyfödda. Tyskland har nu ett nytt bebisrekord: Jasleen som vägde 6,1 kilo. Hon förlöstes utan kejsarsnitt, en imponerande prestation.

Coca Cola skyller fetmaepidemin på stolar

Kostdoktorn - 29 Mar 13 kl. 10:02

Trodde du att man kan bli fet av att dricka sockervatten hela dagarna? Dumheter. Fetmaepidemin beror i verkligheten på stolar.


Fler inlägg från Kostdoktorn

”Tvåveckorsutmaningen fick mig att vilja fortsätta”

Kostdoktorn - 5 timmar sedan

Över 700 000 personer har hittills anmält sig till Diet Doctors LCHF-utmaning (på engelska, svenska och spanska). Starten går varje söndag och utmaningen är gratis, reklamfri och du förbinder dig inte till någonting. Du får goda råd, veckomenyer, recept, inköpslistor och tips för problemsökning – allt du behöver för att lyckas med LCHF.

Att låta empati visa vägen till hälsa

Kostdoktorn - 7 timmar sedan

Jag har gjort några kostförändringar i mitt liv, och alla har haft sin grund i någon annans beslut. Inlägget Att låta empati visa vägen till hälsa dök först upp på Diet Doctor.

Ny sida med alla veckomenyer

Kostdoktorn - 12 timmar sedan

Här hittar du alla våra smakfulla veckomenyer samlade på ett och samma ställe. Inlägget Ny sida med alla veckomenyer dök först upp på Diet Doctor.

Att ta makten över matberoende

Kostdoktorn - Igår: 17:33

Efter att ha hamnat på akuten med svår panikångest vid 36 års ålder förändrade Stephanie Dodier sitt liv i grunden. När hon ser tillbaka på sitt liv inser hon att hon har använt mat som känslomässig tröst sedan hon var barn. Hennes resa inom naturlig hälsa, inklusive nutrition, började strax därefter.

Kost och träning på Kanarieöarna

Kostdoktorn - i förrgår: 15:34

Vi får ofta höra att lågkolhydratkost får ett allt starkare fäste i träningskretsar. Paleo Institute, som utbildar inom evolutionsmedicin, anordnar nu en utbildningsresa med fokus på kost och träning. Resan går till Playitas på Fuerteventura där du får grundkursen Ät & Lev Paleo inklusive praktisk instruktion i funktionell gymträning och löpteknik.

Trött efter träning

Kostdoktorn - i förrgår: 08:01

Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Här är tre av veckans heta diskussioner på Diet Doctors forum. Gratis och öppet för alla, välkommen!

Diet Doctors matfilosofi

Kostdoktorn - 19 Feb 19 kl. 15:33

Det finns många tankar och åsikter om vilken mat som är och inte är del av en hälsosam LCHF-kost. Med vår matfilosofi vill vi tydliggöra var vi står och vilken typ av råvaror du kan förvänta dig i våra recept.Inlägget Diet Doctors matfilosofi dök först upp på Diet Doctor.

Så går du upp i vikt med LCHF

Kostdoktorn - 18 Feb 19 kl. 09:58

Vill du gå upp i vikt? Med tanke på hur många artiklar om kost som fokuserar på viktnedgång kanske du känner dig som en minoritet här.Inlägget Så går du upp i vikt med LCHF dök först upp på Diet Doctor.

En LCHF-berättelse med dr Peter Foley

Kostdoktorn - 17 Feb 19 kl. 15:36

Kan man skriva ut lågkolhydratkost till sina patienter? Dr Peter Foley, läkare från Storbritannien, erbjuder de som är intresserade. När Peter blev intresserad av metabolt syndrom, speciellt typ 2-diabetes och fetma, började han fråga sina patienter om de var redo för en livsstilsförändring – och många var verkligen mottagliga för förslaget att lägga om kosten.

Livets goda

Kostdoktorn - 16 Feb 19 kl. 08:51