Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kostdoktorn

Vem ska klandras för fetmaepidemin?

Kostdoktorn - 17 Aug 18 kl. 09:54

Ska överviktiga och feta personer skuldbelägga enbart sig själva för sina problem med vikten? Handlar det verkligen bara om att ha självkontroll, äta mindre och springa mer? Om du tittar på ett foto från tidigt 70-tal kommer du att inse att det då nästan inte fanns några feta människor alls. Alla är så smala! Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Bara Lubitz kan klandras för flygkrasch

Nyhetspressen - 09 Jan 17 kl. 12:22

Piloten Andreas Lubitz ska ensam hållas ansvarig för flygkraschen i franska Alperna, där 150 personer dödades när han medvetet styrde planet in mot en bergvägg. Det meddelar tyska åklagare efter att ha undersökt om några andra, fortfarande levande personer, bär skuld till händelsen.(TT).

Tele2 får bakläxa av RO för vilseledande reklam

Nyhetspressen - 02 Dec 16 kl. 07:00

Tele2 vill undergräva ”myterna” om bredband – men klandras av RO för att vara vilseledande. Anledningen är att Tele2 i en reklam skriver att 100 GB räcker för alla i hushållet att surfa, lyssna på musik och streama film och TV-serier. Det kan inte styrkas, menar RO..

The Washington Post: USA behöver en sockerskatt

Kostdoktorn - 21 Nov 15 kl. 09:38

Eftersom den amerikanska fetmaepidemin fortsätter att förvärras är det dags att ta i lite, skriver The Washington Post:WP: America needs a national sugar taxInlägget The Washington Post: USA behöver en sockerskatt dök först upp på Kostdoktorn.

Gotharen deppigare än skataren

UNDERBARACLARA - 28 Aug 15 kl. 21:10

Depression och självskadebeteende är vanligare hos unga gothare än hos andra jämnåriga. Men det verkar inte vara de svarta kläderna, mörka sminkningarna och den dystra musiken som kan klandras för det.

Sverige innan fetmaepidemin

Kostdoktorn - 29 Dec 14 kl. 10:12

Hur såg Sverige ut innan fetmaepidemin? Så här.Bilden kommer från Facebook-gruppen ”Du vet du är från Västerås…” och föreställer en populär badplats på 70-talet.

Vägrar ge godis till feta barn på Halloween

Nyhetspressen - 31 Oct 13 kl. 03:44

En kvinna i North Dakota tänker inte ge alla barn godis under halloween i år. När de kommer överviktiga barn, så ska hon ge dem ett brev där hon skriver om den amerikanska fetmaepidemin i stället, skriver Fox News..

”Här ligger offren för fetmaepidemin”

Kostdoktorn - 04 Oct 13 kl. 10:08

En stark artikel om följderna av fetmaepidemin i USA:Aftonbladet: Här ligger offren för fetmaepideminEpidemin sägs vara fylld av paradoxer: Övervikt som en signal om fattigdom. Svår fetma hos fattiga som inte hinner laga egen mat eftersom de har två eller tre arbeten. Och en stat där 70 procent redan har övervikt och där snart var tredje person har diabetes!

Skillnaden mellan 1999 och 2008

Kostdoktorn - 19 Sep 13 kl. 08:14

Här är skillnaden mellan 1999 och 2008, mätt i T-shirtstorlek på en IT-konferens.Tror du att det bara är en slump eller bara en annan publik? Det är det inte.

Insulin, fetmaepidemin och en enorm tysk bebis

Kostdoktorn - 31 Jul 13 kl. 14:48

Fetmaepidemin påverkar även nyfödda. Tyskland har nu ett nytt bebisrekord: Jasleen som vägde 6,1 kilo. Hon förlöstes utan kejsarsnitt, en imponerande prestation.

Coca Cola skyller fetmaepidemin på stolar

Kostdoktorn - 29 Mar 13 kl. 10:02

Trodde du att man kan bli fet av att dricka sockervatten hela dagarna? Dumheter. Fetmaepidemin beror i verkligheten på stolar.


Fler inlägg från Kostdoktorn

Yoghurtpinnglass

Kostdoktorn - Igår: 10:12

Mixa bär och yoghurt och vips har du sommarens godaste pinnglass! En riktigt favorit för alla som älskar fräsch glass.Receptet →Inlägget Yoghurtpinnglass dök först upp på Diet Doctor.

Caroles framgångar med LCHF

Kostdoktorn - i förrgår: 16:18

Caroles lista över hälsoproblem hade vuxit sig allt längre genom åren. Till slut var det bara för mycket. Som nutritionist mindes hon att hon hade läst om ketogen kost som behandling för epilepsi och hon tyckte att det kunde vara värt att ge kosten en chans.

Fläskkotlett med balsamicomarinerade jordgubbar

Kostdoktorn - 16 Jul 19 kl. 13:06

Jordgubbar och kött? Har vi blivit galna? Vänta tills du testar det.

Sydamerikansk biffgryta med rotfrukter

Kostdoktorn - 15 Jul 19 kl. 15:00

Endast för medlemmarInlägget Sydamerikansk biffgryta med rotfrukter dök först upp på Diet Doctor.

Nu sätter vi tänderna i karnivordieten

Kostdoktorn - 15 Jul 19 kl. 07:54

T-benstek till frukost, köttfärs till lunch, entrecote till middag – låter det som din drömmeny? Eller som din värsta mardröm?Inlägget Nu sätter vi tänderna i karnivordieten dök först upp på Diet Doctor.

Vad gör man när viktnedgången stannar av?

Kostdoktorn - 14 Jul 19 kl. 17:32

Hur kommer det sig att många går upp i vikt igen? Hur kan det förebyggas och hur går man ner i vikt på lång sikt? I den här föreläsningen från konferensen Low Carb Denver 2019 pratar dr Jeffry Gerber om viktnedgång, insulinspektrum och om att åldras med värdighet.

Taco-omelett

Kostdoktorn - 12 Jul 19 kl. 16:10

Letar du efter en snabblagad och väldigt god LCHF-rätt som håller dig mätt länge? Denna krämiga taco-omlett är fylld med goda smaker. Passar perfekt till frukost, brunch eller varför inte lunch!

Grilla med KetoConnect: LCHF-pizza på grillen

Kostdoktorn - 10 Jul 19 kl. 14:57

61 visningar Letar du efter den bästa LCHF-pizzan? Då kan du sluta leta nu. Denna magiska skapelse kommer inte göra dig besviken.

LCHF-wrap med vaniljkräm, grädde och jordgubbar

Kostdoktorn - 10 Jul 19 kl. 10:21

Bjud på någonting barnsligt gott till fikat! Saftiga wraps med smak av kardemumma fyllda med len vaniljkräm och fluffig grädde. Somrigare än det här blir det knappast inte.