Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kostdoktorn

Vem ska klandras för fetmaepidemin?

Kostdoktorn - 17 Aug 18 kl. 09:54

Ska överviktiga och feta personer skuldbelägga enbart sig själva för sina problem med vikten? Handlar det verkligen bara om att ha självkontroll, äta mindre och springa mer? Om du tittar på ett foto från tidigt 70-tal kommer du att inse att det då nästan inte fanns några feta människor alls. Alla är så smala! Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Bara Lubitz kan klandras för flygkrasch

Nyhetspressen - 09 Jan 17 kl. 12:22

Piloten Andreas Lubitz ska ensam hållas ansvarig för flygkraschen i franska Alperna, där 150 personer dödades när han medvetet styrde planet in mot en bergvägg. Det meddelar tyska åklagare efter att ha undersökt om några andra, fortfarande levande personer, bär skuld till händelsen.(TT).

Tele2 får bakläxa av RO för vilseledande reklam

Nyhetspressen - 02 Dec 16 kl. 07:00

Tele2 vill undergräva ”myterna” om bredband – men klandras av RO för att vara vilseledande. Anledningen är att Tele2 i en reklam skriver att 100 GB räcker för alla i hushållet att surfa, lyssna på musik och streama film och TV-serier. Det kan inte styrkas, menar RO..

The Washington Post: USA behöver en sockerskatt

Kostdoktorn - 21 Nov 15 kl. 09:38

Eftersom den amerikanska fetmaepidemin fortsätter att förvärras är det dags att ta i lite, skriver The Washington Post:WP: America needs a national sugar taxInlägget The Washington Post: USA behöver en sockerskatt dök först upp på Kostdoktorn.

Gotharen deppigare än skataren

UNDERBARACLARA - 28 Aug 15 kl. 21:10

Depression och självskadebeteende är vanligare hos unga gothare än hos andra jämnåriga. Men det verkar inte vara de svarta kläderna, mörka sminkningarna och den dystra musiken som kan klandras för det.

Sverige innan fetmaepidemin

Kostdoktorn - 29 Dec 14 kl. 10:12

Hur såg Sverige ut innan fetmaepidemin? Så här.Bilden kommer från Facebook-gruppen ”Du vet du är från Västerås…” och föreställer en populär badplats på 70-talet.

Vägrar ge godis till feta barn på Halloween

Nyhetspressen - 31 Oct 13 kl. 03:44

En kvinna i North Dakota tänker inte ge alla barn godis under halloween i år. När de kommer överviktiga barn, så ska hon ge dem ett brev där hon skriver om den amerikanska fetmaepidemin i stället, skriver Fox News..

”Här ligger offren för fetmaepidemin”

Kostdoktorn - 04 Oct 13 kl. 10:08

En stark artikel om följderna av fetmaepidemin i USA:Aftonbladet: Här ligger offren för fetmaepideminEpidemin sägs vara fylld av paradoxer: Övervikt som en signal om fattigdom. Svår fetma hos fattiga som inte hinner laga egen mat eftersom de har två eller tre arbeten. Och en stat där 70 procent redan har övervikt och där snart var tredje person har diabetes!

Skillnaden mellan 1999 och 2008

Kostdoktorn - 19 Sep 13 kl. 08:14

Här är skillnaden mellan 1999 och 2008, mätt i T-shirtstorlek på en IT-konferens.Tror du att det bara är en slump eller bara en annan publik? Det är det inte.

Insulin, fetmaepidemin och en enorm tysk bebis

Kostdoktorn - 31 Jul 13 kl. 14:48

Fetmaepidemin påverkar även nyfödda. Tyskland har nu ett nytt bebisrekord: Jasleen som vägde 6,1 kilo. Hon förlöstes utan kejsarsnitt, en imponerande prestation.

Coca Cola skyller fetmaepidemin på stolar

Kostdoktorn - 29 Mar 13 kl. 10:02

Trodde du att man kan bli fet av att dricka sockervatten hela dagarna? Dumheter. Fetmaepidemin beror i verkligheten på stolar.


Fler inlägg från Kostdoktorn

Kostfonden: Konsumtionen av socker bör halveras

Kostdoktorn - 13 Nov 18 kl. 09:09

Kostfonden bjuder in till kalas! För att uppmärksamma vår historiskt höga sötsakskonsumtion är alla riksdagsledamöter, media och allmänhet inbjudna när Kostfonden dukar upp den mängd sötsaker som en svensk tvåbarnsfamilj får i sig på ett år. Välkommen till Mynttorget vid riksdagen, på Världsdiabetesdagen, onsdag 14 november.

”Vi gjorde det tillsammans, som en utmaning”

Kostdoktorn - 12 Nov 18 kl. 15:36

343 visningarHur är det att driva världens största och populäraste YouTube-kanal om keto? Varför börjar man? Och vilka är det vanligaste frågorna om kosten?

Livsmedelsindustrins grepp om nutritionsforskningen

Kostdoktorn - 12 Nov 18 kl. 11:15

Marion Nestle, professor vid New York University och framstående kommentator på den amerikanska ”matscenen”, har mycket att säga om mat. Vi håller inte med om allt, men i den här intervjun i Vox säger hon mycket vettigt. Det handlar om den påverkan livsmedelsindustrin har på den vetenskapliga forskningen om mat, nutrition och hälsa.

Personanpassad keto och cancerbehandling

Kostdoktorn - 11 Nov 18 kl. 16:19

Hur kan du anpassa din ketogena kost och din livsstil för att vara till hjälp vid cancerbehandling? Alison Gannett har överlevt cancer och ägnar sig nu åt att hjälpa andra som lider av sjukdomen. I den här föreläsningen från Low Carb USA 2017, berättar hon om olika kost- och livsstilsfaktorer som kan övervägas vid behandling av cancer, som tillägg till konventionell behandling.

Grundkurs i biohacking med Martina Johansson

Kostdoktorn - 10 Nov 18 kl. 08:30

På UR Play finns nu en nyinspelad föreläsning med Martina Johansson på temat biohacking. Ett tips om du har 20 minuter över! Vad är egentligen biohacking?

Högt BMI kopplat till kortare liv

Kostdoktorn - 09 Nov 18 kl. 10:35

I slutet av oktober skapade två nya stora studier många rubriker. Båda studierna tittade på förhållandet mellan body mass index (BMI) och dödlighet. Eurek Alert: Study of 500,000 people clarifies the risks of obesity CNN: Obesity, low BMI linked to increased risk of death, study reveals Den första studien, publicerad i Obesity, använde metoden mendelsk randomisering, där man använder genetiska markörer för att efterlikna kliniska försök.

Barn exponeras för skräpmatsreklam hundra gånger i veckan

Kostdoktorn - 08 Nov 18 kl. 10:43

En ny studie från University of Ottawa visar att tre av fyra kanadensiska barn dagligen exponeras för riktad reklam för mat. Studien fann att barn tog del av 111 annonser varje vecka, men inte på TV — på social media som Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter och YouTube. CTV News: Canadian kids see thousands of ads for unhealthy foods on social media: study Studiens författare, Monique Potvin Kent, uttalar sig i ett pressmeddelande: Den här nivån av exponering kan påverka barns uppfattning om vad som är normal kost, liksom deras preferenser när det gäller mat samt den mat de faktiskt äter.

”Människor är inte trasiga från början”

Kostdoktorn - 07 Nov 18 kl. 15:33

1 visningarHur är det att vara LCHF-läkare i Tyskland? Är den tyska sjukvården medveten om kraften av en kostomläggning? När gick det fel – och när kommer kosten att bli del av konventionell behandling?

Kostfonden: Vi badar i socker – dags att vända utvecklingen

Kostdoktorn - 07 Nov 18 kl. 14:18

Under två veckor kommer Kostfonden att syna sockret i vår kost: Sedan mitten av 1800-talet har vår förbrukning av socker tiofaldigats, från 4 kilo per person till cirka 43 kilo. Nästa onsdag är det Världsdiabetesdagen och under två veckor kommer Kostfonden att syna sockret. Näringsfattiga sötsaker är en orsak till varför typ 2-diabetes ökar explosionsartat över hela världen och vi behöver gemensamt vända utvecklingen.

Aspartam?

Kostdoktorn - 07 Nov 18 kl. 09:25

Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Här är tre av veckans heta diskussioner på Diet Doctors/Kostdoktorns forum. Gratis och öppet för alla, välkommen!