Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Svensson

Varför tycks Sverige klara coronasmittan bättre än många andra länder?

Svensson - 26 Mar 20 kl. 07:16

Den frågan har jag inget som helst svar på men det är tydligt att Sverige så här långt klarat coronasmittan bättre än de flesta europeiska länder där smittspridningen började ungefär samtidigt som den i Sverige som de andra nordiska länderna, Tyskland, Benelux, Spanien. Detta oavsett hur vi mäter. Inget land provtar speciellt mer än nåt annat land så siffrorna är sannolikt jämförbara. Andelen smittade är i samtliga länder högre än antalet konstaterade fall. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Hur spred sig coronasmittan från de rika skidåkarna till de fattiga på Järvafältet?

Svensson - 11 timmar sedan

Den första personen som dog av covid-19 (nya coronaviruset) i Sverige var en äldre somalisk man från Järvafältet (Rinkeby, Tensta, Kista, Husby, Akalla, Rissne, Barkarby). Boende i området ansåg att myndigheterna hade fel när de uppgav att mannen dog av covid-19 och myndigheterna förstod inte att en omfattande smittspridning redan skett i området.  Inet förrän fler människor från Järvafältet dött började myndigheterna få upp ögonen för smittan.

Braekhus: ”Klara Svensson är en bortskämd snorunge”

Nyhetspressen - 06 Mar 19 kl. 08:58

Boxaren Klara Svensson vill ha revansch mot obesegrade världsstjärnan Cecilia Braekhus. Men norskan verkar inte intresserad av ett returmöte. – Klara måste komma ner på jorden för just nu beter hon sig som en bortskämd snorunge, säger hon till SVT Sport..

Klara, 12, dog av sällsynt cancer: ”Det började med huvudvärk”

Nyhetspressen - 20 Feb 19 kl. 16:29

Våren 2015 fick Lena Öhlund veta att dottern Klara var obotligt sjuk.Sju månader senare var hon död – i en cancerform inget barn överlevt.– Läkarna förklarade att det enda de kunde göra var att ge Klara strålning och smärtstillande.

Nåntunaskolan klara för TV-final

Nyhetspressen - 06 Feb 19 kl. 11:41

Nåntunaskolans femteklassare är en av tre klasser som under tisdagskvällen blev klara för den TV-sända riksfinalen i "Vi i femman"..

New Order klara för Dalhalla

Nyhetspressen - 01 Feb 19 kl. 14:16

New Order kommer till Sverige i sommar. Den 24 juli spelar bandet på Dalhalla utanför Rättvik, skriver arrangören FKP Scorpio i ett pressmeddelande..

Varslen på Arbetsförmedlingen slår hårt mot kontor i Sydsverige

Nyhetspressen - 30 Jan 19 kl. 11:17

Inget är klart men förhandlingarna är inledda. Arbetsförmedlingen varslar 4 500 anställda över hela landet för att klara 2019 års budget. Hur det slår i södra Sverige är oklart.

GP/Sifo: Så tycker väljarna efter uppgörelsen

Nyhetspressen - 18 Jan 19 kl. 16:59

Efter uppgörelsen mellan S, MP, C och L har Sverige äntligen en statsminister. Men trots att den bygger på tunga liberala reformer är det just de liberala väljarna som tycks vara mest missnöjda, enligt GP/Sifos senaste mätning..

Finland klart för semifinal – historisk förlust för Kanada

Nyhetspressen - 03 Jan 19 kl. 03:45

VICTORIA. Sverige besegrade Finland i öppningsmatchen av JVM.Nu är Finland klara för semifinal och Sverige utslagna.

Äldreboendet utan varmvatten – allt svårare klara hygienen

Nyhetspressen - 02 Jan 19 kl. 13:33

Reservdelen fastande i Danmark. Besvärligt klara hygienen..

Myten om den osvenska julen

Nyhetspressen - 25 Dec 18 kl. 05:00

Vid varje högtid tycks de återkomma, utsagorna om att svenska traditioner inget med Sverige har att göra. Att traditioner har tagit intryck av en rad kulturer gör dem däremot inte osvenska, skriver Thomas Gür, skribent och företagare, i ledarsidans serie med julkolumner..


Fler inlägg från Svensson

Mindre våld mot kvinnor och liten ökning av skjutvapenvåldet

Svensson - 9 timmar sedan

År 2019 konstaterades 111 fall av dödligt våld i Sverige, vilket var en ökning med 3 fall jämfört med året innan. De senaste fem åren (2015–2019) har antalet fall av dödligt våld varierat mellan 106 och 113 fall per år. Det är en högre och jämnare nivå jämfört med tidigare år (2002–2014) då nivåerna varierade mellan 68 och 111 fall per år.

Avblås Aurora 2020!

Svensson - 10 timmar sedan

Från 11 maj till 4 juni planeras en stor militärövning – Aurora 2020. Alla försvarsgrenar är inblandade och övningen är tänkt att genomföras över hela Sverige, men med tyngdpunkt på Blekinge samt östra och centrala Skåne. Det är den största övningen av sitt slag i Sverige på över 20 år och enligt Försvarsmakten beräknas hela kalaset kosta 660 miljoner kronor.

Nyliberalismens krasch och slutet för en era

Svensson - 10 timmar sedan

Den nyliberala världsordningen kraschar mitt för våra ögon. Som om inte klimatkrisen vore nog punkterar Coronapandemin inte bara aktiebubblor utan hela den marknadsextremism – en gång i världen kallad laissez fair-kapitalism – som präglat de senaste fyrtio årens utveckling. När till och med Frankrikes Emmanuel Macron, nyss prototypen för marknadsliberala politiker, manar till ifrågasättande av ”den utvecklings­modell som vår värld följt i decennier”, kan slutet på en politisk era anas.

Hur spred sig coronasmittan från de rika skidåkarna till de fattiga på Järvafältet?

Svensson - 11 timmar sedan

Den första personen som dog av covid-19 (nya coronaviruset) i Sverige var en äldre somalisk man från Järvafältet (Rinkeby, Tensta, Kista, Husby, Akalla, Rissne, Barkarby). Boende i området ansåg att myndigheterna hade fel när de uppgav att mannen dog av covid-19 och myndigheterna förstod inte att en omfattande smittspridning redan skett i området.  Inet förrän fler människor från Järvafältet dött började myndigheterna få upp ögonen för smittan.

Nej till militarismens klor och kasernernas dödsläger

Svensson - Igår: 16:13

Socialistungdomen drabbades hårt av spanska sjukan 1918-20 ”Som de flesta klubbisterna ligga sjuka, kunde vi tyvärr ej följa vår kamrat till graven.” Notisen från Älvkarleös socialdemokratiska ungdomsklubb senhösten 1918 antydde något om vidden. Spanska sjukan, eller bara spanskan, hade återkommit med förödande följder.

Pratar verkligen regionpolitikerna i Stockholm sanning om covid-19?

Svensson - Igår: 12:36

– Tyvärr väntar ännu mörkare tider kommande veckor. Vi ser en snabb smittspridning, sa Irene Svenonius (M), finansregionråd, på en pressträff. Men tittar vi på statistiken så är hennes svar inte riktigt korrekt då smittspridningen sen den 25 mars i stort sett varit oförändrad i Stockholmsregionen.

Spektakulär men kanske meningslös bankkupp i Sisjön

Svensson - Igår: 08:20

Danske Banks kontor i Sisjöns industriområde i sydvästra Göteborg (postadressen må vara Askim, men bankkontoret ligger inte i Askim vilket uppges i GP) har utsatts för en spektakulär kupp under helgen. Någon eller några personer har tagit sig in genom taket och sedan gått runt i banken genom att göra hål i väggarna. Det hela upptäcktes av väktare vid halvtolvtiden på natten mellan söndag och måndag.

Tal till en kluven nation

Svensson - 28 Mar 20 kl. 07:50

Statsministern håller tal till nationen. Ett tal med dubbelt skärpedjup nu när vi befinner oss i början av en global pandemi och en långvarig ekonomisk nedgång. Då passar ord om att stå starka tillsammans, göra sin plikt, visa solidaritet.

Dödsskjutning på Östermalm

Svensson - 27 Mar 20 kl. 19:36

Bomb i Halmstad

Svensson - 27 Mar 20 kl. 08:07

Strax före klockan fyra på natten till idag, fredag, skedde en explosion vid entrédörren till ett lägenhetshus i Furet, centrala Halmstad. Två svartklädda maskerade personer ska ha setts lämna platsen springande. Explosionen har orsakat stora skador på dörren och två personer har skadats lindrigt.

Trippelmord i Uppsalatrakten – som i en gangsterfilm

Svensson - 27 Mar 20 kl. 07:41

På torsdagskvällen strax innan klockan 7 kom ett larm om en brinnande bil invid Skogsvallens IP i Storvreta som är ett mindre samhälle norr om Uppsala. Brandkår och polis åkte till platsen och när branden släcktes hittades tre döda personer i bilen. Polisen misstänker att de tre personerna mördats.

Dom om grovt penningtvättbrott i Rågsved

Svensson - 26 Mar 20 kl. 08:12

I november förra året larmades polisen till Rågsved efter att vittnen reagerat på att flera personer befann sig vid en personbil. Vid en genomsökning av bilen hittades 2,4 miljoner kronor. Pengar som efter en tingsrättsdom i mars nu tillfaller staten.