Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kryddburken

Vad ska man äta i värmen??!

Kryddburken - 18 Jul 18 kl. 20:14

Den tropiska värmeböljan är visst här för att stanna enligt SMHI så jag bidrar med ett vansinnigt enkelt, svalkande och gott tips på mat som man ORKAR äta i värmen. Det tycks vara eviga frågan hos väldigt många just nu. Vad ska vi äta? Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Marianne, 68, lämnade Sverige för solen och värmen i Portugal

Nyhetspressen - 21 Oct 18 kl. 06:36

Marianne och Göran Levin sålde huset i Mölndal och köpte ett litet pensionat i Portugal. Nu har de bott i värmen i sju år – och inte ångrat sig en sekund. – Det här var helt rätt beslut för oss, säger Marianne Levin, 68.

Sommarvärmen tillbaka – håller i sig i flera dagar

Nyhetspressen - 10 Oct 18 kl. 11:43

Efter en tid med regnigt och ruskigt höstväder kommer nu en välkommen gäst från kontinenten till Västsverige – sommarvärmen.Uttrycket ”efter regn kommer solsken” passar väl när de behagliga temperaturerna stannar i flera dagar.– Det är absolut en känsla av klassiskt brittsommarväder, säger Johan Groth, meteorolog på väderinstitutet Storm..

Värmen kommer tillbaka – chans till brittsommar

Nyhetspressen - 03 Oct 18 kl. 14:42

Håll ut. Till helgen kommer värmen tillbaka – åtminstone tillfälligt. SMHI räknar med brittsommar i södra Sverige på lördag..

Då kan värmen komma tillbaka

Nyhetspressen - 16 Aug 18 kl. 10:33

Extremvärmen har avtagit och under de kommande dagarna kan vi förvänta oss ett mer ”normalt” svenskt sommarväder, men än kan vi hålla hoppet uppe för att värmen kan komma tillbaka. – Högtrycket ser ut att kunna komma tillbaka om några veckor, säger SVT:s meterolog Nitzan Cohen..

Satellitbilder visar torkan i Skåne

Nyhetspressen - 09 Aug 18 kl. 15:52

Värmen har förvandlat många kvadratmil till ett ljusbrunt täcke..

Supervärmen återvänder - över 30 grader varmt

Nyhetspressen - 06 Aug 18 kl. 21:21

Efter några dagar av svalare väder var det kanske många som trodde att supervärmen hade lämnat Jönköping för en tid. Men då tror man fel - de närmaste dagarna väntar temperaturer över 30 grader. .

Värmen återvänder – men bara tillfälligt

Nyhetspressen - 06 Aug 18 kl. 07:46

Efter en helg med åska och regn väntas sommarvärmen nu göra återkomst. På onsdag väntas det bli uppåt 35 grader varmt..

Värmen återvänder – extremhetta väntas

Nyhetspressen - 06 Aug 18 kl. 07:59

Efter en helg med mildare temperaturer kommer sommarvärmen nu åter. På onsdag väntas det bli uppåt 35 grader varmt..

Portugalvärmen drar in – över Sydsverige

Nyhetspressen - 05 Aug 18 kl. 18:18

Afrikavärmen har lamslagit Iberiska halvön. Nu är värmen på väg mot Sverige – och väntas nå fram på onsdag i nästa vecka.– Nu blir det inte 40 grader som där, utan det svalnar av och blir över 30, säger Tora Tomasdottir..


Fler inlägg från Kryddburken

Krämig pasta med rostbiff och parmesan

Kryddburken - 05 Dec 18 kl. 10:34

Det här receptet är ett perfekt ”göra-om-till-sitt-eget-recept” som passar alla smaker, budget och kök. Jag har använt mig av rostbiff i pastasåsen som jag fick över sen jag gjorde de exotiska plankorna men det går precis lika bra med julskinka, kassler, bacon, korv, eller svamp om man vill ha den vegetarisk.

Lusserullar

Kryddburken - 04 Dec 18 kl. 13:10

Igår bakade Joline och jag något himla roligt och vansinnigt gott. Lusserullar! Hon och pojkvännen Gustav hade tidigare på dan köpt dessa på Pressbyrån i Kalmar och dom var omåttligt populära bland allt folk så vi gav oss på att göra likadana.

Vit chokladfudge med mandel

Kryddburken - 04 Dec 18 kl. 12:30

Nu kokas det julgodis så det står härliga gill runtom oss och mediaflödet svämmar nästan över att lussekatter, pepparkakshus och ännu mer godis!😉 Inspiration råder det ingen brist på i alla fall. Joline kokade ihop en himla god fudge förra veckan då hon ändå bakade lussekatter och degen jäste.

Fläskfilégryta i en riktigt god husmansbuljong

Kryddburken - 29 Nov 18 kl. 14:12

Idag vid lunch kokade jag ihop en väldigt enkel med så otroligt god liten gryta på fläskfilé. Jag håller på med en beställning av exotisk planka och fick en halv fläskfilé över så den åkte ner i en gryta idag med lök, morot, lagerblad och lite av stekskyn från det övriga köttet.

Renskav och makaroner, rejäl skogshuggarmat, allt-i-ett!

Kryddburken - 26 Nov 18 kl. 19:20

Tänk att vintern är här, minusgrader och kallt fast med strålande solsken. Det är ljuvligt vackert ute och nästa helg redan första advent!? Väldigt skönt att gråa, regniga november börjar ta slut i alla fall.

Macaroni and cheese

Kryddburken - 14 Nov 18 kl. 17:46

Gillar ni Mac n’ cheese? En sån där maträtt man kan vakna mitt i natten och bara bli sååå sugen på!Har ni kanske nån gång fastnat i videoflödet på Instagram med mat och sett dessa krämiga, ostdrypande skapelserna så vet ni vad jag menar.

Sticky teriyaki lax

Kryddburken - 31 Oct 18 kl. 17:48

Tidigare ikväll lagade jag till denna supergoda lite klibbiga lax med både hetta, syra och sötma av teriyaki-blandningen. Riktigt gott och inte en smula svårt nånstans. Prova, ät och njut.

Club sandwich smörgåstårta

Kryddburken - 23 Oct 18 kl. 10:58

Förra veckan då jag fyllde 40 gjorde jag två olika smörgåstårtor. En klassisk rostbiff och en ny variant – Club sandwich! Den gjorde riktig succé, så galet god så den bara måste ni prova nån dag.

Baconlindade raggmunkar i smörgåsgrillen

Kryddburken - 09 Oct 18 kl. 13:50

Något som dom flesta älskar är raggmunkar och fläsk. Något som jag _inte_ älskar är stekos. Bland de värsta jag vet faktiskt så, så långt det går undviker jag allt stekt som fräser, sprätter och ryker.

Brödpudding med äpple och kanel

Kryddburken - 08 Oct 18 kl. 12:00

Hallå! Ny vecka och nya recept. Just det här tycker jag behöver lyftas fram lite extra då det är så himla smidigt och inte ofta man tänker på hur lätt man kan trolla fram något så gott av gammalt bröd.

Strimlad biffgryta med bambuskott, purjolök och champinjoner

Kryddburken - 02 Oct 18 kl. 13:13

En helt vansinnigt god asiatiskt biffgryta är vad det här är. Bland det bästa som finns och min favorit på chinarestaurang, men den är väldigt enkel att göra själv och blir faktiskt snäppet godare. Köttet får ligga i en marinad av maizenamjöl och bikarbonat för att bli riktigt härligt mört.

Pasta och bacongratäng

Kryddburken - 25 Sep 18 kl. 12:30

Billiga middagar som sparar både tid och pengar är alltid tacksamt till vardags. Det här är inget avancerat på något sätt och samtidigt som man blir av med lite kylskåpsrester såsom här en halv röd paprika, en halv gul. En bit zucchini, några salladslök och bacon så blir det middag som räcker till många.

Budapesttårta och Joline 16år

Kryddburken - 20 Sep 18 kl. 16:40

Igår fyllde Joline 16år. Hipp, hipp, hurra!!😃 Jag minns när jag började blogga, då hade hon inte fyllt 2år ens.

Vad gör man av 1kg mamma Scans köttbullar?

Kryddburken - 13 Sep 18 kl. 20:35

Jag skulle kunna förvrida sanningen lite här och skriva att jag stått halva förmiddagen och rullat och stekt hemmagjorda köttbullar och stolt, fotograferat hela anrättningen som hemlagad och rustik. Men det har jag inte! Jag köper hem mamma Scans ibland även jag.

Potatis och purjolökssoppa, 3 ingredienser, billigt och gott!

Kryddburken - 06 Sep 18 kl. 18:50

Enkel budgetsmart men också fantastiskt god och mättande soppa på bara tre ingredienser. Potatis, purjolök och buljong. Det är allt.