Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Tyskland börjar bötfälla rattsurfare med nya kameror - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Tyskland börjar bötfälla rattsurfare med nya kameror

Feber.se - 23 May 22 kl. 18:30

Ett land till börjar använda tekniken I slutet av 2019 skrev vi att polisen i den australiensiska delstaten New South Wales börjat använda kameror med artificiell intelligens som kunde upptäcka om förare använde mobiltelefonen när de körde. Nu ska samma teknik börja användas av polisen i Tyskland. De nya kamerorna kan se in i bilen genom vindrutan och upptäcka om den som kör fipplar med telefonen istället för att ägna sig åt bilkörningen. Känner kameran av att det kan vara något fuffens på gång tas en bild som sedan skickas till personal som utvärderar om det ska skickas en bot på 100 euro till ägaren av fordonet eller inte. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Göra i Magdeburg – 12 tips till Ottostaden i Tyskland

Freedomtravel - 22 May 22 kl. 06:00

Vad kan man göra i Magdeburg i Tyskland? Denna stad, som ibland kallas ”Ottostaden” har en dramatisk historia och en rad spännande sevärdheter från vitt skilda epoker. Här är våra bästa tips på saker att se och göra!

Göra i Celle, Tyskland – 12 tips till korsvirkesidyllen

Freedomtravel - 19 May 22 kl. 06:00

Vad kan man göra i Celle i Tyskland? Denna historiska lilla stad bjuder på en fantastisk korsvirkesidyll, med mysiga gränder och caféer, men det finns också mer att se och göra. Här är våra bästa tips!

Möten på resan och massor av jobb

Freedomtravel - 13 May 22 kl. 06:00

Möten på resan – är det inte en av de bästa sakerna när man reser? Vi är ute på en fantastisk resa i Tyskland, samtidigt som vi just nu har massor av jobb, jobb, jobb. Happy Friday!

Husbilsresa i Tyskland – några reflektioner från vägen

Freedomtravel - 11 May 22 kl. 06:00

Vi är på husbilsresa i Tyskland, och det är dags för lite reflektioner! Hur är det med krav på munskydd? Märks oroligheterna i världen på något sätt?

Mercedes har släppt lös Drive Pilot i Tyskland

Feber.se - 06 May 22 kl. 14:00

Självkörning i nivå 3 Mercedes kallar sin självkörande teknik för Mercedes Drive Pilot. Från och med den 17 maj kan du för 5000 euro extra i S-Klass och 7430 euro extra i EQS få tekniken om du bor i Tyskland. Du får då självkörning i nivå 3 och kan i hastigheter upp till 60 km/h låta bilen ta hand om körningen helt och hållet.

Varför filmas så många filmer med Arri-kameror?

Feber.se - 12 Apr 22 kl. 16:00

God användarvänlighet och många valmöjligheter har bidragit I denna video från In Depth Cine får vi höra lite om varför Arri-kameror är så populära för filmskapare när de spelar in filmer med digitala kameror. Bland annat erbjuder Arri många valmöjligheter som till exempel olika kamerastorlekar med samma "look", vilket har gjort tillverkaren till ett attraktiv alternativ för många filmskapare. Läs vidare och kommentera: https://feber.

4 tyska temavägar vi drömmer om

Freedomtravel - 16 Mar 22 kl. 06:00

Tyska temavägar bjuder på färdiga rutter längs bildsköna landskap, där sevärdheterna ofta ligger på rad. Vinväg, sparrisväg eller slottsväg … Faktum är att det finns inte mindre än 150 temavägar i Tyskland att välja på. Vi presenterar fyra som vi är nyfikna på just nu.

Ny Northvolt-fabrik i Tyskland på gång

Feber.se - 15 Mar 22 kl. 10:30

Ska börja tillverka batterier 2025 Northvolt fortsätter att bygga nya batterifabriker. Den senaste kommer att ligga i Heide-regionen nordväst om Hamburg i Tyskland. Här ska 3000 anställda jobba och fabriken ska ha kapacitet för en miljon fordon (60 gigawattimmar (GWh) per år.

Kameror hör höga avgasljud och skickar automatiskt böter

Feber.se - 21 Feb 22 kl. 13:30

Nytt grepp mot störande bilar i New York Vi har tidigare skrivit om att staden New York vill få bukt med allt oväsen en del bilar och bilägare för. Man har tidigare höjt bötesbeloppet för detta från 150 till 1000 dollar. Nästa grepp är kameror med inbyggda decibelmätare som Department of Environmental Protection har monterat upp.

Smarta trafikljus kan öka flödet med 15 procent

Feber.se - 07 Feb 22 kl. 14:00

Ska nu testas i Tyskland Den tyska staden Lemgo ska nu bli det första stället att testa trafikljus med artificiell intelligens i sig. I simulationer har dessa visat sig förbättra flödet med mellan 10-15 procent. Nu är det alltså dags att testa om det hela fungerar i verkligheten.


Fler inlägg från Feber.se

Apple verkar ha varumärkesskyddat realityOS

Feber.se - 31 May 22 kl. 12:00

Operativsystemet som sägs vara hjärtat i Apples VR/AR-satsning Flera källor rapporterar att Apple antagligen har registrerat varumärket "realityOS" på en lång rad marknader. Det har sedan i början av året spekulerats att Apples satsning på VR/AR kommer att drivas av ett operativsystem som går under namnet "realityOS". Varumärket realityOS har inte registrerats direkt av Apple.

5G-användandet ökar i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:30

Över 95 procent av datatrafiken körs dock via 4G fortfarande Runt en miljon mobilabonnenter i Sverige kopplade förra året upp sig mot något av landets 5G-nätverk. Detta framkommer i Post- och telestyrelsens (PTS) nya rapport "Svensk telekommarknad 2021". Majoriteten av datatrafiken i de svenska mobilnäten körs dock fortsatt via 4G.

Stephen King skriver på en uppföljare till Cujo

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:00

Verkar dock handla om ormar och inte om hundar Den gamle skräckmästaren Stephen King verkar efter över 60 romaner långt ifrån vara klar med sitt skrivande. Nu rapporteras det att King har en uppföljare till sin klassiska skräckroman Cujo på gång. Cujo släpptes 1981 och handlar om en rabiessmittad St.

Nu finns Chromecast med Google TV officiellt i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:50

Äntligen? Chromecast är ju en riktigt trevlig manick, men om man vill ha något mer än att bara strömma till så finns det nu ett trevligt alternativ i Chromecast med Google TV. Eller den har funnits sedan oktober 2020, men nu finns den officiellt i Sverige i Googles egna butik.

ESA ska testa att samla in rymdskrot 2024

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:30

Så att vi får lite ordning och reda i rymden i framtiden Den europeiska rymdorganisationen ESA fortsätter att försöka hitta lösningar för att rensa bort uttjänta satelliter från jordens omloppsbana. Nu har ESA inlett ett samarbete med rymdinternet-operatören OneWeb och rymdföretaget Astroscale som förhoppningsvis kan resultera i ett system för att ta hand om rymdskrot. Tanken bakom ESA:s senaste projekt är att Astroscales farkost ELSA-M ska skickas upp till rymden 2024 och där testa att fånga in uttjänta satelliter.

Pixel 7-prototyp dyker upp på eBay

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:00

Den redan annonserade telefonen släpps egentligen i höst Bara veckor efter att någon från Google lämnat kvar en Pixel Watch på en restaurang dyker nu ännu en av företagets ej släppta enheter upp i det vilda, denna gång Pixel 7 som egentligen inte ska släppas förrän i höst. Telefonen lades upp på eBay för försäljning och i den nu borttagna annonsen skrev säljaren att Pixel 7-prototypen körde Android 13, med 128 GB lagring och 8 GB RAM. Utropspriset låg på 450 dollar.

Snubbar sätter larvfötter på en Tesla

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:45

Vill Elon åka med? Tesla Model 3 är ju inte direkt någon terrängbil, men det går ju att ändra på. Grabbarna på den tyska kanalen The Real Life Guys byggde helt enkelt på larvfötter på en Model 3 och det gör den nog redo för skogen.

Nu kan du få andnöd i den virtuella verkligheten

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:30

Forskare tar fram VR-tillbehör som kan kväva dig Forskare på Salzburg University of Applied Sciences har utvecklat ett tillbehör till kommersiella VR-headset som kan både kan övervaka en VR-användares andning och styra lufttillförseln till användaren. Forskarna kallar sin lilla kvävnings-manick för "AirRes Mask" och tänker sig primärt två syften där denna kan användas. Dels säger man att AirRes Mask kan användas för att kontrollera en persons andning.

Långa Land Rover Defender är här

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:00

Har plats för åtta Den som vill trycka in lite fler passagerare i sin Defender kan nu glädjas åt att 90 och 110 får sällskap av versionen 130. Den är 34 centimeter längre, har en tredje sätesrad och plats för upp till åtta personer. När alla stolar är uppfällda är bagagerummet minimalt men fäller man andra och tredje raden sväljer utrymmet rejält med prylar.

Trailer för Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:30

Dokumentärserie om näthat som lett till våldsamma konsekvenser Här är trailern för en kommande dokumentärserie på Netflix där man dokumenterat vad som kan hända när digitalt hat och hot leder till våld och annat även utanför den virtuella världen. Serien heter Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet och handlar om tre specifika fall där trakasserier på nätet lett till så kallad swatting och andra otrevligheter för några drabbade. Bakom den nya serien står Brian Knappenberger som tidigare bland annat gjort We Are Legion, som handlar om hacktivistgruppen Anonymous, och The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz, en dokumentär som handlar om programmeraren och hacktivisten Aaron Swartz som begick självmord efter det att han anklagats för datorintrång mot det digitala biblioteket JSTOR.

EU inför sanktioner mot rysk olja

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:00

Med en del undantag Sent igår kväll kom EU-länderna överens om att införa sanktioner mot köp av olja från Ryssland. Stoppet av rysk olja blir en del i det sjätte sanktionspaket som införs från EU mot Ryssland. Det kommer dock att bli en del undantag i oljestoppet från Ryssland.

Humble Bee Bio vill fixa bioplast från djurriket

Feber.se - 30 May 22 kl. 21:00

Bin duger till mer än att bara pollinera blommor Det Nya Zeeländska företaget Humble Bee Bio har utvecklat teknik för att skapa en slags bioplast som efterliknar den som en speciell bi-arten producerar. Det handlar om en sorts citronbin som inte kan producera honung men för att kompensera det kan de spinna en slags bioplast där de kan lägga sina larver. Humble Bee Bios CTO Ryan Graves säger till TechCrunch: "It’s resistant to acids and bases.

Ransomwaret GoodWill kräver att drabbade gör goda gärningar

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:30

Låser filerna på datorn tills användaren donerat till fattiga och sjuka Säkerhetsföretaget CloudSEK har analyserat ett nytt ransomware som, till skillnad från de flesta andra ransomware, inte verkar vara framtaget för att berika kriminella. Ransomwaret kallas för "GoodWill" och låser filerna på en användares dator tills den drabbade donerat tillräckligt med pengar eller annat till fattiga och sjuka. Mer specifikt föreslås det att den drabbade ska donera kläder till fattiga, ta med fattiga barn till Pizza Hut samt donera pengar till fattiga som behöver läkarvård.

Candela presenterar ännu en ny elbåt

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:00

Det här är P-8 Voyager Den svenska elbåtstillverkaren Candela har nu visat upp sin nya modell P-8 Voyager i Venedig. Det är en bärplansbåt med plats för upp till sex passagerare och två kaptener. Den svävar fram över vattnet och lämnar bara en väldigt liten svallvåg efter sig.

Snubbe lurar turister som anländer till Gatwick i London

Feber.se - 30 May 22 kl. 19:30

"Welcome to Luton" Det finns flygplatser som kan vara ganska härliga, sen finns det också flygplatser som man verkligen inte vill vistas på. I videon ovan från Max Fosh sätter han upp en skylt vid flygplatsen Gatwick i London som säger "Welcome to Luton". Luton är inte bara den lägst betygsatta flygplatsen nära London, den ligger också en bra bit bort.