Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Typ 2-diabetes och kolesterol - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kostdoktorn

Typ 2-diabetes och kolesterol

Kostdoktorn - 31 May 22 kl. 07:00

Idag frågar en läsare Professorn svarar om hur hon ska tänka med sina kolesterolvärden när hon dessutom har typ 2-diabetes. Diet Doctors Fredrik Nyström, professor i internmedicin och endokrinologi, svarar på era frågor flera gånger i veckan. Vi hoppas att du också gillar vårt koncept och får med dig en massa ny kunskap på vägen. Fråga: Hej! Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Blodfetter och kolesterol

Kostdoktorn - 19 May 22 kl. 07:01

Är du en av alla de som har frågor och funderingar kring blodfetter och kolesterol? Vill du också veta om det verkligen är farligt med förhöjt LDL-kolesterol eller om du bör äta statiner? Lugn, du är i gott sällskap.

Ny guide: Vad är kolesterol?

Kostdoktorn - 11 May 22 kl. 06:29

Kolesterol är en livsviktig komponent i våra kroppar. I denna guide förklarar vi grunderna i kolesterol och de olika varianterna som finns. Inlägget Ny guide: Vad är kolesterol?

Samlingssida för diabetes

Kostdoktorn - 01 May 22 kl. 06:49

Att få en diabetesdiagnos kan kännas både förvirrande och skrämmande samt väcka många frågor. Vi har därför samlat våra bästa guider, veckomenyer och andra verktyg för att hjälpa dig att lättare förstå, hantera och till och med reversera din typ 2-diabetes Inlägget Samlingssida för diabetes dök först upp på Diet Doctor.

Är förhöjt LDL-kolesterol farligt?

Kostdoktorn - 21 Apr 22 kl. 07:10

Du har säkert hört talas om LDL (low-density lipoprotein) och hur höga nivåer är kopplade till högre risk att drabbas av hjärtkärlsjukdom.Inlägget Är förhöjt LDL-kolesterol farligt? dök först upp på Diet Doctor.

Typ 2-diabetes – Varför det uppstår och hur vi kan åtgärda det

Kostdoktorn - 05 Apr 22 kl. 06:43

Även om diabetes inte är en helt ny sjukdom, är den världsomfattande epidemin av sjukdomen relativt ny. Hur hamnade vi här? Kan förståelsen av hur vi hamnade här hjälpa oss att komma till rätta med problemet?

Ny guide: Så sänker du ditt LDL-kolesterol på lågkolhydratkost

Kostdoktorn - 24 Mar 22 kl. 07:00

Har du märkt att ditt totalkolesterol eller ditt LDL-kolesterol har stigit sedan du började med lågkolhydratkost? Är du intresserad av hur du kan sänka dina kolesterolnivåer?Inlägget Ny guide: Så sänker du ditt LDL-kolesterol på lågkolhydratkost dök först upp på Diet Doctor.

”Även om det varit en jobbig process, har det varit värt allt och lite till”

Kostdoktorn - 27 Sep 21 kl. 07:01

Sussi Johansson har tidigare delat med sig av sin fantastiska framgångshistoria om hur hon med hjälp av LCHF både har reverserat sin typ-2 diabetes och gått ner i vikt.Inlägget ”Även om det varit en jobbig process, har det varit värt allt och lite till” dök först upp på Diet Doctor.

Typ 1-diabetes – så kontrollerar du ditt blodsocker med lågkolhydratkost

Kostdoktorn - 15 Sep 21 kl. 07:01

Även om typ 1-diabetes kräver livslång injicering av insulin, innebär det inte att livsstilen saknar betydelse. Läs mer här.Inlägget Typ 1-diabetes – så kontrollerar du ditt blodsocker med lågkolhydratkost dök först upp på Diet Doctor.

Uppdaterad guide: Blodsocker och diabetes

Kostdoktorn - 05 Sep 21 kl. 07:01

Många frågor rör vad som är normalt blodsocker. Denna sida skall försöka reda ut svaret på frågan vad som är ett normalvärde, och vad som inte är det.Inlägget Uppdaterad guide: Blodsocker och diabetes dök först upp på Diet Doctor.

Koll på diabetes typ 2

Bokbloggar - 22 Apr 21 kl. 06:33


Fler inlägg från Kostdoktorn

Typ 2-diabetes och kolesterol

Kostdoktorn - 31 May 22 kl. 07:00

Idag frågar en läsare Professorn svarar om hur hon ska tänka med sina kolesterolvärden när hon dessutom har typ 2-diabetes. Diet Doctors Fredrik Nyström, professor i internmedicin och endokrinologi, svarar på era frågor flera gånger i veckan. Vi hoppas att du också gillar vårt koncept och får med dig en massa ny kunskap på vägen.

Proteinrika tortillabröd

Kostdoktorn - 29 May 22 kl. 07:01

Dessa tortillabröd är fattiga på kolhydrater men rika på protein. Fyll dem med ingredienser du har hemma – kanske kyckling och grönsaker? Inlägget Proteinrika tortillabröd dök först upp på Diet Doctor.

Kristies sockerfria morotscheesecake

Kostdoktorn - 28 May 22 kl. 07:01

Ett lager morotskaka, ett lager cheesecake och ett lager färskostkräm är lika med en fantastiskt god ketotårta!Inlägget Kristies sockerfria morotscheesecake dök först upp på Diet Doctor.

“Att börja med keto är det bästa beslut jag någonsin tagit för min hälsa”

Kostdoktorn - 27 May 22 kl. 07:55

Det här är Annette, 47 år. Hon har reverserat sin prediabetes och sitt höga blodtryck på bara två år på keto. Dessutom har Annette gått ner 44 kilo.

Den ultimata grilltallriken

Kostdoktorn - 26 May 22 kl. 11:44

Dags att tända grillen! På den här grilltallriken finns något för alla – njut av kött av olika slag, grillade tomater och svamp med vitlökssmör.Inlägget Den ultimata grilltallriken dök först upp på Diet Doctor.

DD+ måttlig LCHF: Mejerifritt #6

Kostdoktorn - 25 May 22 kl. 11:01

Denna veckomeny är endast för medlemmar. Testa Diet Doctor Plus gratis för att få full tillgång till alla våra veckomenyer, dina personligt anpassade menyer och mycket mer. Bli medlem Så fungerar våra veckomenyer Bli medlem i Diet Doctor Plus Testa gratis en månad.

Nyhet: Årsmedlemskap genom din friskvårdsportal!

Kostdoktorn - 25 May 22 kl. 06:37

Är din arbetsgivare kopplad till någon av friskvårdportalerna Epassi eller Wellnet? Då har vi riktigt goda nyheter! ????

Falsk potatissallad med zucchini

Kostdoktorn - 24 May 22 kl. 12:45

Istället för potatis används zucchini i denna omåttligt populära sallad som både är fräsch och matig.Inlägget Falsk potatissallad med zucchini dök först upp på Diet Doctor.

Allt du behöver veta för att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt

Kostdoktorn - 24 May 22 kl. 07:16

Vi hoppas att innehållet på denna sida ger dig en tydlig förståelse för de allra viktigaste framgångsfaktorerna för hälsosam viktnedgång och hjälper dig på din viktminskningsresa.Inlägget Allt du behöver veta för att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt dök först upp på Diet Doctor.

Vågar jag ta min nya diabetesmedicin?

Kostdoktorn - 23 May 22 kl. 07:07

En orolig läsare frågar Professorn svarar om en diabetesmedicin hon rekommenderats, vars biverkningar skrämmer henne. Diet Doctors Fredrik Nyström, professor i internmedicin och endokrinologi, svarar på era frågor flera gånger i veckan. Vi hoppas att du också gillar vårt koncept och får med dig en massa ny kunskap på vägen.

Glutenfri frukostpizza

Kostdoktorn - 22 May 22 kl. 12:10

Pizza till frukost? Varför inte! Välj din favorittopping – kanske bacon, ost, grönsaker eller något annat?

Lammstek med skysås och rostade grönsaker

Kostdoktorn - 21 May 22 kl. 12:03

Letar du efter ett riktigt gott recept till nästa söndagsmiddag? Då har du hittat rätt.Inlägget Lammstek med skysås och rostade grönsaker dök först upp på Diet Doctor.

Tack för maten!

Kostdoktorn - 21 May 22 kl. 07:30

Vad tänker ni på när jag säger mat? Vilka bilder och känslor dyker upp? Min kvalificerade gissning är att det skiljer sig rejält mellan oss människor.

Vad är värst: högt kolesterol eller att äta statiner?

Kostdoktorn - 20 May 22 kl. 06:58

Idag har vi fått in ännu en fråga till Professorn svarar om högt kolesterol och att äta statiner. Detta är ett väldigt vanligt ämne bland er läsare vilket är förståeligt, då det är både komplicerat och ofta individuellt hur man ska tänka – det finns inte en och samma lösning för alla. Sammanfattningsvis blir därför svaret på frågan ”Vad är värst: högt kolesterol eller att äta statiner?

LCHF-upma (indisk frukosträtt)

Kostdoktorn - 19 May 22 kl. 11:47

Är en av dem som tröttnat på att äta ägg till frukost? Då tror vi att denna populära vegetariska frukost från Indien kan falla dig i smaken. Inlägget LCHF-upma (indisk frukosträtt) dök först upp på Diet Doctor.