Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Tut i luren! SVT Play fyller 15 år! - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Tut i luren! SVT Play fyller 15 år!

Feber.se - 14 Dec 21 kl. 13:30

Sveriges första streamingtjänst Sveriges första streamingtjänst SVT Play fyller nu 15 år. Tjänsten ska erbjuda berättelserna om Sverige igår och idag genom dokumentärer, nyskrivet drama och underhållning som samlar familjen. Via Öppet arkiv kan man ta del av gamla godingar - allt från svenska serier, filmer till gamla fantastiska julkalendrar. SVT:s vd Hanna Stjärne säger följande: "När SVT Play fyllde 10 var målet att den skulle gå från att vara en catch up-tjänst, där man såg det man hade missat när det sändes, till att bli en tv-vana. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Googles foldable kan dröja till nästa år

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 May 22 kl. 13:25

Att Google arbetar på en foldable kan nästan anses bekräftat efter alla olika rykten senaste året, men frågan är när enheten kommer släppas. Telefonen har kallats Pixel Notepad i rykten och uppfattningen har hittills varit att enheten kommer lanseras i höst. Nu är det nya bud då Googles foldable påstås ha försenats och inte släppas förrän våren 2023.

Rapport: 869 000 appar i Play Store har inte uppdaterats på minst två år

Swedroid.se - Allt om Google Android - 16 May 22 kl. 17:17

Enligt en rapport från analysfirman Pixalate har runt 869 000 appar i Play Store inte uppdaterats på minst två år, medan motsvarande siffra för App Store är 650 000 appar. Appar som inte längre uppdateras kommer inte längre synas i sökresultaten i Play Store, från och med november. Syftet är att stärka säkerheten för användare, eftersom appar som inte längre uppdateras anses vara mer sårbara.

Tut i luren! Idag är det Star Wars-dagen!

Feber.se - 04 May 22 kl. 09:30

May the 4th be with you Idag är det ingen vanlig dag för idag är det nämligen 4 maj. Och eftersom det i staterna är May the 4th vilket nästan låter som "may the force" från Star Wars är det här alltså den officiella Star Wars-dagen. Men detta visste ni ju redan.

Tut i luren! Dacia har tillverkat tio miljoner bilar

Feber.se - 29 Apr 22 kl. 18:00

Felicitari! En Duster Extreme LE lackerad i färgen Urban Grey blev nyligen Dacias bil nummer tio miljoner sedan man drog igång 1968. Det tog 17 år att nå den första miljonen och ytterligare 13 år att nå två miljoner tillverkade exemplar.

Tut i luren - ZX Spectrum har fyllt 40 år

Feber.se - 25 Apr 22 kl. 11:30

Sinclairs klassiska hemdator jubilerar I helgen som gick var det 40 år sedan den klassiska hemdatorn ZX Spectrum släpptes på den brittiska marknaden. ZX Spectrums utvecklades av Sir Clive Sinclair och hans företag Sinclair Research. Datorn baserades på Zilog Z80, en CPU som rullade i hastigheten 3.

I morgon drar Den stora älgvandringen igång igen

Feber.se - 24 Apr 22 kl. 16:00

Kan än en gång ses på Twitch Gillar du att följa SVT:s slowtv-satsning Den stora älgvandringen så kan du se fram emot morgondagen eftersom de då kommer börja sända det igen. Precis som förra året så kommer man kunna titta på jippot tillsammans med andra eftersom SVT sänder det hela på Twitch. Sändning är identisk med den som sänds via SVT Play men där man även kan chatta med andra tittare samtidigt.

Tut i luren - Hubbleteleskopet fyller 32 år

Feber.se - 24 Apr 22 kl. 08:00

Firar det med bild på ett galaxkluster Idag är det 32 år sedan NASA:s rymdteleskop Hubble Space Telescope sköts upp till rymden och det uppmärksammas som vanligt med en bild från teleskopet. På bilden ovan syns ett galaxklustret som kallas Hickson Compact Group 40 vilket ligger cirka 300 ljusår från oss i riktning mot stjärnbilden Vattenormen (Hydra). Hickson Compact Group 40 består av en tre spiralformade galaxer, en elliptisk galax samt en linsformad galax.

Tut i luren! Lamborghini har sålt 20.000 exemplar av Huracán

Feber.se - 22 Apr 22 kl. 11:30

Ännu en milstolpe 2014 introducerade Lamborghini modellen Huracán som då ersatte Gallardo. Den har sedan dess släppts i ett otal antal olika versioner och nu har man nått nästa milstolpe - 20.000 sålda exemplar.

Tut i luren - Technics SL-1200 fyller 50 år

Feber.se - 06 Apr 22 kl. 19:30

Ikonisk vinylspelare firas med lite nya färger I år är det 50 år sedan Technics släppte sin legendariska skivspelare SL-1200, en skivspelare som föredrogs av de flesta plattvändare när jag själv växte upp och som fortsatt verkar vara rätt så populär. För att uppmärksamma 50-årsjubileumet släpper nu Technics en jubileumsmodell som man kallar för SL-1200M7L. Det handlar om en specialdesignad version som bygger på den senaste MK7-modellen av skivspelaren.

Tut i luren! Arlanda fyller 60 år idag!

Feber.se - 01 Apr 22 kl. 11:00

Upp i luften hela dan Idag fyller Stockholm Arlanda Airport hela 60 år. I klippet här nedan får vi hänga med på en tillbakablick med höjdpunkter och ögonblick från åren. Bilden visar när Beatles var på besök på flygplatsen, den 28 juli 1964.


Fler inlägg från Feber.se

Apple verkar ha varumärkesskyddat realityOS

Feber.se - 31 May 22 kl. 12:00

Operativsystemet som sägs vara hjärtat i Apples VR/AR-satsning Flera källor rapporterar att Apple antagligen har registrerat varumärket "realityOS" på en lång rad marknader. Det har sedan i början av året spekulerats att Apples satsning på VR/AR kommer att drivas av ett operativsystem som går under namnet "realityOS". Varumärket realityOS har inte registrerats direkt av Apple.

5G-användandet ökar i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:30

Över 95 procent av datatrafiken körs dock via 4G fortfarande Runt en miljon mobilabonnenter i Sverige kopplade förra året upp sig mot något av landets 5G-nätverk. Detta framkommer i Post- och telestyrelsens (PTS) nya rapport "Svensk telekommarknad 2021". Majoriteten av datatrafiken i de svenska mobilnäten körs dock fortsatt via 4G.

Stephen King skriver på en uppföljare till Cujo

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:00

Verkar dock handla om ormar och inte om hundar Den gamle skräckmästaren Stephen King verkar efter över 60 romaner långt ifrån vara klar med sitt skrivande. Nu rapporteras det att King har en uppföljare till sin klassiska skräckroman Cujo på gång. Cujo släpptes 1981 och handlar om en rabiessmittad St.

Nu finns Chromecast med Google TV officiellt i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:50

Äntligen? Chromecast är ju en riktigt trevlig manick, men om man vill ha något mer än att bara strömma till så finns det nu ett trevligt alternativ i Chromecast med Google TV. Eller den har funnits sedan oktober 2020, men nu finns den officiellt i Sverige i Googles egna butik.

ESA ska testa att samla in rymdskrot 2024

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:30

Så att vi får lite ordning och reda i rymden i framtiden Den europeiska rymdorganisationen ESA fortsätter att försöka hitta lösningar för att rensa bort uttjänta satelliter från jordens omloppsbana. Nu har ESA inlett ett samarbete med rymdinternet-operatören OneWeb och rymdföretaget Astroscale som förhoppningsvis kan resultera i ett system för att ta hand om rymdskrot. Tanken bakom ESA:s senaste projekt är att Astroscales farkost ELSA-M ska skickas upp till rymden 2024 och där testa att fånga in uttjänta satelliter.

Pixel 7-prototyp dyker upp på eBay

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:00

Den redan annonserade telefonen släpps egentligen i höst Bara veckor efter att någon från Google lämnat kvar en Pixel Watch på en restaurang dyker nu ännu en av företagets ej släppta enheter upp i det vilda, denna gång Pixel 7 som egentligen inte ska släppas förrän i höst. Telefonen lades upp på eBay för försäljning och i den nu borttagna annonsen skrev säljaren att Pixel 7-prototypen körde Android 13, med 128 GB lagring och 8 GB RAM. Utropspriset låg på 450 dollar.

Snubbar sätter larvfötter på en Tesla

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:45

Vill Elon åka med? Tesla Model 3 är ju inte direkt någon terrängbil, men det går ju att ändra på. Grabbarna på den tyska kanalen The Real Life Guys byggde helt enkelt på larvfötter på en Model 3 och det gör den nog redo för skogen.

Nu kan du få andnöd i den virtuella verkligheten

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:30

Forskare tar fram VR-tillbehör som kan kväva dig Forskare på Salzburg University of Applied Sciences har utvecklat ett tillbehör till kommersiella VR-headset som kan både kan övervaka en VR-användares andning och styra lufttillförseln till användaren. Forskarna kallar sin lilla kvävnings-manick för "AirRes Mask" och tänker sig primärt två syften där denna kan användas. Dels säger man att AirRes Mask kan användas för att kontrollera en persons andning.

Långa Land Rover Defender är här

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:00

Har plats för åtta Den som vill trycka in lite fler passagerare i sin Defender kan nu glädjas åt att 90 och 110 får sällskap av versionen 130. Den är 34 centimeter längre, har en tredje sätesrad och plats för upp till åtta personer. När alla stolar är uppfällda är bagagerummet minimalt men fäller man andra och tredje raden sväljer utrymmet rejält med prylar.

Trailer för Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:30

Dokumentärserie om näthat som lett till våldsamma konsekvenser Här är trailern för en kommande dokumentärserie på Netflix där man dokumenterat vad som kan hända när digitalt hat och hot leder till våld och annat även utanför den virtuella världen. Serien heter Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet och handlar om tre specifika fall där trakasserier på nätet lett till så kallad swatting och andra otrevligheter för några drabbade. Bakom den nya serien står Brian Knappenberger som tidigare bland annat gjort We Are Legion, som handlar om hacktivistgruppen Anonymous, och The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz, en dokumentär som handlar om programmeraren och hacktivisten Aaron Swartz som begick självmord efter det att han anklagats för datorintrång mot det digitala biblioteket JSTOR.

EU inför sanktioner mot rysk olja

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:00

Med en del undantag Sent igår kväll kom EU-länderna överens om att införa sanktioner mot köp av olja från Ryssland. Stoppet av rysk olja blir en del i det sjätte sanktionspaket som införs från EU mot Ryssland. Det kommer dock att bli en del undantag i oljestoppet från Ryssland.

Humble Bee Bio vill fixa bioplast från djurriket

Feber.se - 30 May 22 kl. 21:00

Bin duger till mer än att bara pollinera blommor Det Nya Zeeländska företaget Humble Bee Bio har utvecklat teknik för att skapa en slags bioplast som efterliknar den som en speciell bi-arten producerar. Det handlar om en sorts citronbin som inte kan producera honung men för att kompensera det kan de spinna en slags bioplast där de kan lägga sina larver. Humble Bee Bios CTO Ryan Graves säger till TechCrunch: "It’s resistant to acids and bases.

Ransomwaret GoodWill kräver att drabbade gör goda gärningar

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:30

Låser filerna på datorn tills användaren donerat till fattiga och sjuka Säkerhetsföretaget CloudSEK har analyserat ett nytt ransomware som, till skillnad från de flesta andra ransomware, inte verkar vara framtaget för att berika kriminella. Ransomwaret kallas för "GoodWill" och låser filerna på en användares dator tills den drabbade donerat tillräckligt med pengar eller annat till fattiga och sjuka. Mer specifikt föreslås det att den drabbade ska donera kläder till fattiga, ta med fattiga barn till Pizza Hut samt donera pengar till fattiga som behöver läkarvård.

Candela presenterar ännu en ny elbåt

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:00

Det här är P-8 Voyager Den svenska elbåtstillverkaren Candela har nu visat upp sin nya modell P-8 Voyager i Venedig. Det är en bärplansbåt med plats för upp till sex passagerare och två kaptener. Den svävar fram över vattnet och lämnar bara en väldigt liten svallvåg efter sig.

Snubbe lurar turister som anländer till Gatwick i London

Feber.se - 30 May 22 kl. 19:30

"Welcome to Luton" Det finns flygplatser som kan vara ganska härliga, sen finns det också flygplatser som man verkligen inte vill vistas på. I videon ovan från Max Fosh sätter han upp en skylt vid flygplatsen Gatwick i London som säger "Welcome to Luton". Luton är inte bara den lägst betygsatta flygplatsen nära London, den ligger också en bra bit bort.