Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Turkisk pytt i panna med vitlöksyoghurt och mina tankar om Medelhavskosten

Birgitta Höglund's Mat - 25 Nov 17 kl. 07:00

Sac Kavurma Nyttigt och njutbart Idag ska jag berätta lite mer om min syn på Medelhavskosten, så som jag sett den på plats under de senaste 15 åren. Jag har funderat lite om det kan vara så att många förespråkare för maten från Medelhavet missat en viktig sak. Den  saken är att det konsumeras stora mängder ost, ägg och yoghurt varje dag i de allra flesta hem i Sydeuropa. Slakteributiker finns i mängd och på landsbygden har många fortfarande egna djur på gårdarna. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Pytt, serie, och kanalmöte

Magdalena Graaf Blogg - 23 Jan 19 kl. 09:54

Hur bra?? TACK!! För serie tips!

Nytt: Turkisk restaurang öppnar i Karlskrona

Nyhetspressen - 12 Dec 18 kl. 09:28

Karlskrona får ett nytt tillskott inom restaurangbranschen. .

PS – podden: Tänk nya tankar

Nyhetspressen - 21 Aug 18 kl. 12:21

Missa inte chansen att få hjälp med att börja tänka nya tankar. PS-podden hjälper er med det. Hösten är här.

En gripen av turkisk gränspolis efter bilbränder

Nyhetspressen - 15 Aug 18 kl. 09:29

En man misstänkt för bilbränderna i Göteborg har gripits av turkisk gränspolis, uppger Göteborgs-Posten. .

Tankar och funderingar

Bokbloggar - 25 Mar 18 kl. 20:01

Turkisk militär närvaro kvar i Syrien

Nyhetspressen - 31 Mar 17 kl. 21:51

Den turkiska armén kommer att behålla en militär närvaro i Syrien trots att den officiellt har avslutat sin offensiv mot terrorrörelsen IS i landets norra del.(TT).


Fler inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Morotsdip, sportlovssnacks och föreläsning

Birgitta Höglund's Mat - 09 Feb 19 kl. 07:00

Dukat med nyttiga och goda snacks på Skogens Sköna Gröna Energifyllda snacks I tisdags kväll var jag i Ånge i Medelpad på saluhallen Skogens Sköna Gröna och hade en föreläsning som jag kallar ”Ät dig friskare”. Det är helt enkelt berättelsen om hur jag själv under de senaste 10 åren ätit mig till en otroligt mycket bättre hälsa med hjälp av naturligt god mat. Jag har under de här åren fått bukt på många krämpor, minskat i vikt, fått ork att träna, att skriva mina kokböcker och nu också fått både modet och lusten att åka runt och berätta om min hälsoresa, för att på det viset kunna hjälpa många andra.

Mina kokböcker på Adlibris Bokrea

Birgitta Höglund's Mat - 04 Feb 19 kl. 11:21

Årets Bokrea Jag upptäckte att 3 av mina kokböcker finns med på Adlibris Bokrea. Ett gyllene tillfälle för alla er som vill ha mina recept även i bokform och inte bara här på nätet. Varför inte passa på att köpa några extra, så har du en fin gåbortspresent med omtanke istället för blombuketten, chokladasken eller vinflaskan, nu när de inte kostar mer.

Halloumibröd

Birgitta Höglund's Mat - 01 Feb 19 kl. 18:00

Lättbakad helgnjutning Idag får du ett av mina godaste tips på frukostbröd till helgens bruncher. Många glutenfria lågkolhydratbröd smakar mest bara ägg, men här ger halloumin både god smak och tuggmotstånd. Just nu är jag uppe i Östersund och tänker njuta av långa promenader i det vintervita landskapet nu i helgen.

Fiskgratäng med spenat och brynt smör

Birgitta Höglund's Mat - 29 Jan 19 kl. 15:05

Lättlagad gratäng Idag får du tips på en riktigt enkel fiskgratäng jag brukar ta till när jag har fiskrester. Den är inspirerad av Halva Lindhas mycket goda laxpaj, här hittar du den. Jag äter inte så ofta ost och grädde numer, men smör ingår i min dagliga mat, det mättar otroligt bra och lockar fram fantastiska smaker.

Varm smörgås med pizzasallad

Birgitta Höglund's Mat - 26 Jan 19 kl. 07:00

Lördagsnjutning Förr så var varma mackor på skivad formfranska en vanligt förekommande middag hemma hos mig på lördagarna. Istället för att köpa dyr pizza så brukade jag göra en plåt med varma smörgåsar, det slank ner både 4 och 5 såna på kvällarna. Inte bra för varken det inre av min mage, eftersom jag senare förstod att jag varit känslig mot gluten i hela mitt liv, och inte heller det yttre, midjemåttet.

Coleslaw

Birgitta Höglund's Mat - 22 Jan 19 kl. 07:00

Snabb vitkålsfavorit Idag får du tips på ett av mina bästa kålrecept, coleslaw har alltid funnits med som ett enkelt vardagstillbehör både här hemma och när jag jobbade på restaurang. Den här kålsalladen passar till många rätter, så gör gärna en dubbel sats så har du en god sallad till veckans middagar. Ett tips för att få matlagningen att fungera i vardagen är just att göra det enkelt, man behöver inte variera maten så otroligt mycket.

Snabblagad vitkålsgratäng

Birgitta Höglund's Mat - 09 Jan 19 kl. 07:00

Riktigt god snabbmat Idag får du ett av mina favoritrecept på snabbmat, vitkålsgratäng med rökt fläsk. Den här rätten kan varieras väldigt mycket med att blanda ner vad du har hemma med den billiga och nyttiga vitkålen. Just nu blir det mycket lättlagad och snabbfixad mat hemma hos oss i Alanya, där vi haft en väldigt kylig och blöt inledning på året.

Näringsrik och god vintermat för en tunn plånbok

Birgitta Höglund's Mat - 06 Jan 19 kl. 07:00

Köksekonomi Ja, så blev det då ett liv efter jul, för många med en betydligt tunnare plånbok än innan. Då passar det fint med lite budgetmat här på bloggen, men ändå gjord på fina råvaror. Lök, rotfrukter och vitkål odlade i Sverige är prisvärda så här års, jag tänkte bjuda på några olika varianter på det temat den kommande månaden.

Föredrag med mig i Ånge den 5 februari

Birgitta Höglund's Mat - 04 Jan 19 kl. 07:00

Foto Amelie von Essen på Öländska bönchips Föredragskväll Välkommen på föredrag med mig tisdag den 5 februari på saluhallen Skogens Sköna Gröna i Ånge, Medelpad. Anmäl dig genom att kontakta butiken här, här finns deras Facebookevent kring kvällen. Har du inte Facebook så kan du här nedan läsa deras beskrivning av kvällen.

Topp 10 på bloggen 2018 och tankar om nystart

Birgitta Höglund's Mat - 02 Jan 19 kl. 14:31

Solnedgång över Kleopatrastranden i Alanya Nytt år, nya möjligheter Gott Nytt År till alla mina trogna följare och alla som hittat hit nu på nyåret. Idag får du länkar till de 10 inlägg som lockat flest läsare under det gångna året. Det känns verkligen roligt att min mat är så populär, bloggen når väldigt många världen över ser jag i statistiken.