Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Bokbloggar

Tre sydafrikanska berättelser i en polisroman

Bokbloggar - 22 Jul 18 kl. 18:23

Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Noveller och berättelser

Bokbloggar - 12 Mar 19 kl. 12:10

Inte styckmördad – bara litet våldtagen

Nyhetspressen - 08 Mar 19 kl. 06:30

Metoo-kampanjen var en uppgörelse med tystnadskulturen kring sexuella övergrepp, och släppte fram ett flöde av berättelser och bekännelser.Martina Montelius skriver på den 8 mars om det nödvändiga i att se varje våldtagen kvinna som individ – och möta hennes historia med öppna ögon..

Det är viktigt att ha säkerhetsbälte på sig

Feber.se - 10 Mar 19 kl. 12:00

Det kan nog de här snubbarna skriva under på Här är några bilder från den Nya Zeeländska säkerhetskampanjen "Belted Survivors" vilket är en kampanj vars syfte är att öka användandet av säkerhetsbälten när man kör bil i landet. Kampanjen är framtagen av NZ Transport Agency (NZTA) och består av bilder, berättelser och videoklipp på tio personer som överlevt svåra bilolyckor, med stor sannolikhet för att de har haft säkerhetsbälte på sig vid olyckstillfället. Enligt NZTA så omkommer runt 90 personer om året i bilolyckor på grund av att de inte använt säkerhetsbälte.

Vittnenas berättelser om Michael Jackson – blev övertalade till sexakter

Nyhetspressen - 06 Mar 19 kl. 07:00

Han var världens absolut största popstjärna – men bakom grindarna på ranchen Neverland ägnade sig Michael Jackson åt något helt annat än musik.I dokumentären ”Leaving Neverland”, som hade premiär i USA natten till måndag, kliver flera offer fram och berättar hur de som barn utnyttjades sexuellt av Michael Jackson.– Han sa till mig, att om någon får reda på vad vi gör så skulle vi åka in i fängelse resten av våra liv, både han och jag, berättar Wade Robson i dokumentären..

”Sverige tolererar hederskultur”

Nyhetspressen - 27 Feb 19 kl. 19:43

Hedersförtryck, sexuell tortyr och en 13-årig flicka som halshöggs av sin egen pappa – för att hon ansågs vara lösaktig.Dessa berättelser återfinns i en ny bok av journalisten Galaxia Wallin, som själv utsattes för hedersförtryck under uppväxten i Syrien.– Sverige tolererar hederskultur i mångkulturens namn, säger hon..


Fler inlägg från Bokbloggar

Krysantemum

Bokbloggar - 2 timmar sedan

Äntligen Babel!

Bokbloggar - 4 timmar sedan