Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Trasig kabel stoppade cykelsuccén i Stockholm - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Trasig kabel stoppade cykelsuccén i Stockholm

Feber.se - 30 May 22 kl. 08:45

Det och andra problem ska åtgärdas På pappret och i vårt lilla första test var Stockholms cykelsatsning fantastisk. För 157 kronor får man cykla i princip hur mycket man vill under 400 dagar, så länge varje tur inte är längre än 90 minuter. Men snabbt visade sig succén utebli då cyklarna var urladdade, trasiga och så var det problem med att avsluta resor. Som bekant slutar saker vara intressanta om man inte kan lita på dem och förtroende försvann fort för cyklarna. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Chrome OS börjar varna när USB-C-kablar inte fungerar

Feber.se - 30 May 22 kl. 12:00

Alla prylar borde göra detta Google håller just nu på att rulla ut version 102 av Chrome OS och den mest intressanta nyheten är definitivt att enheter med operativsystemet nu säger till användaren om allt inte riktigt är som det ska med USB-kabeln de använder. Ett av de största problemen med USB-C har alltid varit hur svårt det är att veta vilken kabel som klarar av vad, vilket har gjort många användare frustrerade när de till exempel försökt koppla in sin dator till en skärm med USB-C. Olika varningar i Chrome OS inkluderar "kabeln kanske inte stöder skärmar, din USB-C-kabel kanske inte ansluts till bildskärmar korrekt, kabeln kan påverka prestandan, din USB-C-kabel stöder inte USB 4, din USB-C-kabel stöder inte Thunderbolt, din enhet stöder en högre datahastighet än din kabel".

Aleksandar Rakic släpper uttalande efter skräckskadan som stoppade matchen!

MMAnytt - 15 May 22 kl. 18:03

Lätt tungviktaren Aleksandar Rakic tog sig an den forne mästaren Jan Blachowicz på UFC Vegas 52 i Las Vegas, Nevada som hölls i arenan UFC Apex. Matchen mellan de två topprankade UFC-atleterna blev en jämn kamp de två första ronderna där båda hade framgångar på fötterna. Något som stod ut var Blachowicz sparkar mot Rakics ben som senare skulle visa sig vara en stor faktor till att matchen stoppades.

Fler tecken på att Iphones kommer få USB-C

Swedroid.se - Allt om Google Android - 14 May 22 kl. 09:50

Enligt en rapport från Mark Gurman på Bloomberg testar Apple för närvarande Iphones som ersätter nuvarande Lightning-porten med USB-C. Rapporten baseras på anonyma källor med insyn i saken. Apple påstås samtidigt skapa en adapter som gör att Lightning-baserade tillbehör kan användas med den nya USB-C-porten.

Analytiker hävdar att Iphones får USB-C nästa år

Swedroid.se - Allt om Google Android - 11 May 22 kl. 15:13

Idén är att vi ska kunna använda samma laddare och samma kabel för att ladda nästan varenda manick. Detta vore inte bara väldigt praktiskt utan skulle på sikt minska mängden kablar och laddare i omlopp och därmed även minska mängden e-avfall. Apple har hittills utgjort ett hinder för den visionen då företaget fortsatt använda den förlegade Lightning-porten i Iphones, trots att USB-C finns i Ipads.

Apple släpper 3 meter lång Thunderbolt-kabel

Feber.se - 05 May 22 kl. 12:45

Den enda Thunderbolt 4-kabeln med den längden på marknaden Apple har släppt en ny Thunderbolt 4-kabel för dem som kanske har lite längre avstånd mellan sin dator och dess tillbehör. Den nya Thunderbolt 4 Pro-kabeln från Apple är på 3 meter och stödjer att skicka 40 Gbit/s via Thunderbolt 3, Thunderbolt 4 och usb 4 eller 10 Gbit/s via usb 3.1 Gen 2.

Google Equiano-kabel har nu nått Afrika

Feber.se - 21 Mar 22 kl. 12:30

Kabel mellan Europa och Afrika ska tas i drift senare i år Google meddelade i fredags att deras havskabel Equiano nu har nått Togo, den första anknytningen på den afrikanska kontinenten för kabeln. Google började bygga Equiano-kabeln 2019 och den kommer att användas för att skyffla data mellan Europa och Afrika. Kabelns sträckning går från Portugal utmed Afrikas atlantkust och kommer att förbinda Togo, Nigeria, Namibia, Sydafrika och St.

Dyrt med längre Thunderbolt 4 Pro-kabel

Feber.se - 13 Mar 22 kl. 11:00

Tre meter kostar nästan 2 000 kronor Om du köper en Apple Studio Display får du med en meterlång Thunderbolt-kabel på köpet. Men om du behöver en kabel som är längre än så kommer det kosta en slant extra. Apples egna Thunderbolt 4 Pro-kablar kostar nämligen 1 595 kronor för 1,8 meter och 1 995 kronor för 3 meter.

Bilder på Osom OV1 – ny telefon från före detta Essential-anställda

Swedroid.se - Allt om Google Android - 06 Mar 22 kl. 09:12

Tidigt hösten 2020 blev det känt att designers och ingenjörer från nedlagda Essential bildat nya företaget Osom (namnet är tänkt att uttalas som ”awesome”). Nu har Osom visat bilder på sin första telefon. Enheten kallas Osom OV1 och består av rostfritt stål, titan, keramik och Gorilla Glass Victus – material som alla anses premium.

Hotel Esplanade i Stockholm – trevligt på Strandvägen

Freedomtravel - 23 Feb 22 kl. 06:00

Hotel Esplanade i Stockholm är ett anrikt hotell som ligger både vackert och centralt på Strandvägen på Östermalm. Här kan man bo fint och hemtrevligt under ett besök i Stockholm. Hotel Esplanade i Stockholm Hotel Esplanade finns inrymt i ett vackert jugendhus från 1910, och har ett perfekt läge för den som vill upptäcka Stockholm.

Ge oss USB-C för allt [Opinion]

Swedroid.se - Allt om Google Android - 17 Jan 22 kl. 13:28

EU vill göra USB-C till en obligatorisk standard för hemelektronik. Förslaget har rört sig långsamt framåt under de senaste två åren och vi har fortfarande inte sett något praktiskt resultat av EU:s ansträngningar. Idén är att minska mängden e-avfall från kablar och laddare, men även att förenkla för konsumenter.


Fler inlägg från Feber.se

Apple verkar ha varumärkesskyddat realityOS

Feber.se - 31 May 22 kl. 12:00

Operativsystemet som sägs vara hjärtat i Apples VR/AR-satsning Flera källor rapporterar att Apple antagligen har registrerat varumärket "realityOS" på en lång rad marknader. Det har sedan i början av året spekulerats att Apples satsning på VR/AR kommer att drivas av ett operativsystem som går under namnet "realityOS". Varumärket realityOS har inte registrerats direkt av Apple.

5G-användandet ökar i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:30

Över 95 procent av datatrafiken körs dock via 4G fortfarande Runt en miljon mobilabonnenter i Sverige kopplade förra året upp sig mot något av landets 5G-nätverk. Detta framkommer i Post- och telestyrelsens (PTS) nya rapport "Svensk telekommarknad 2021". Majoriteten av datatrafiken i de svenska mobilnäten körs dock fortsatt via 4G.

Stephen King skriver på en uppföljare till Cujo

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:00

Verkar dock handla om ormar och inte om hundar Den gamle skräckmästaren Stephen King verkar efter över 60 romaner långt ifrån vara klar med sitt skrivande. Nu rapporteras det att King har en uppföljare till sin klassiska skräckroman Cujo på gång. Cujo släpptes 1981 och handlar om en rabiessmittad St.

Nu finns Chromecast med Google TV officiellt i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:50

Äntligen? Chromecast är ju en riktigt trevlig manick, men om man vill ha något mer än att bara strömma till så finns det nu ett trevligt alternativ i Chromecast med Google TV. Eller den har funnits sedan oktober 2020, men nu finns den officiellt i Sverige i Googles egna butik.

ESA ska testa att samla in rymdskrot 2024

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:30

Så att vi får lite ordning och reda i rymden i framtiden Den europeiska rymdorganisationen ESA fortsätter att försöka hitta lösningar för att rensa bort uttjänta satelliter från jordens omloppsbana. Nu har ESA inlett ett samarbete med rymdinternet-operatören OneWeb och rymdföretaget Astroscale som förhoppningsvis kan resultera i ett system för att ta hand om rymdskrot. Tanken bakom ESA:s senaste projekt är att Astroscales farkost ELSA-M ska skickas upp till rymden 2024 och där testa att fånga in uttjänta satelliter.

Pixel 7-prototyp dyker upp på eBay

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:00

Den redan annonserade telefonen släpps egentligen i höst Bara veckor efter att någon från Google lämnat kvar en Pixel Watch på en restaurang dyker nu ännu en av företagets ej släppta enheter upp i det vilda, denna gång Pixel 7 som egentligen inte ska släppas förrän i höst. Telefonen lades upp på eBay för försäljning och i den nu borttagna annonsen skrev säljaren att Pixel 7-prototypen körde Android 13, med 128 GB lagring och 8 GB RAM. Utropspriset låg på 450 dollar.

Snubbar sätter larvfötter på en Tesla

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:45

Vill Elon åka med? Tesla Model 3 är ju inte direkt någon terrängbil, men det går ju att ändra på. Grabbarna på den tyska kanalen The Real Life Guys byggde helt enkelt på larvfötter på en Model 3 och det gör den nog redo för skogen.

Nu kan du få andnöd i den virtuella verkligheten

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:30

Forskare tar fram VR-tillbehör som kan kväva dig Forskare på Salzburg University of Applied Sciences har utvecklat ett tillbehör till kommersiella VR-headset som kan både kan övervaka en VR-användares andning och styra lufttillförseln till användaren. Forskarna kallar sin lilla kvävnings-manick för "AirRes Mask" och tänker sig primärt två syften där denna kan användas. Dels säger man att AirRes Mask kan användas för att kontrollera en persons andning.

Långa Land Rover Defender är här

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:00

Har plats för åtta Den som vill trycka in lite fler passagerare i sin Defender kan nu glädjas åt att 90 och 110 får sällskap av versionen 130. Den är 34 centimeter längre, har en tredje sätesrad och plats för upp till åtta personer. När alla stolar är uppfällda är bagagerummet minimalt men fäller man andra och tredje raden sväljer utrymmet rejält med prylar.

Trailer för Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:30

Dokumentärserie om näthat som lett till våldsamma konsekvenser Här är trailern för en kommande dokumentärserie på Netflix där man dokumenterat vad som kan hända när digitalt hat och hot leder till våld och annat även utanför den virtuella världen. Serien heter Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet och handlar om tre specifika fall där trakasserier på nätet lett till så kallad swatting och andra otrevligheter för några drabbade. Bakom den nya serien står Brian Knappenberger som tidigare bland annat gjort We Are Legion, som handlar om hacktivistgruppen Anonymous, och The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz, en dokumentär som handlar om programmeraren och hacktivisten Aaron Swartz som begick självmord efter det att han anklagats för datorintrång mot det digitala biblioteket JSTOR.

EU inför sanktioner mot rysk olja

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:00

Med en del undantag Sent igår kväll kom EU-länderna överens om att införa sanktioner mot köp av olja från Ryssland. Stoppet av rysk olja blir en del i det sjätte sanktionspaket som införs från EU mot Ryssland. Det kommer dock att bli en del undantag i oljestoppet från Ryssland.

Humble Bee Bio vill fixa bioplast från djurriket

Feber.se - 30 May 22 kl. 21:00

Bin duger till mer än att bara pollinera blommor Det Nya Zeeländska företaget Humble Bee Bio har utvecklat teknik för att skapa en slags bioplast som efterliknar den som en speciell bi-arten producerar. Det handlar om en sorts citronbin som inte kan producera honung men för att kompensera det kan de spinna en slags bioplast där de kan lägga sina larver. Humble Bee Bios CTO Ryan Graves säger till TechCrunch: "It’s resistant to acids and bases.

Ransomwaret GoodWill kräver att drabbade gör goda gärningar

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:30

Låser filerna på datorn tills användaren donerat till fattiga och sjuka Säkerhetsföretaget CloudSEK har analyserat ett nytt ransomware som, till skillnad från de flesta andra ransomware, inte verkar vara framtaget för att berika kriminella. Ransomwaret kallas för "GoodWill" och låser filerna på en användares dator tills den drabbade donerat tillräckligt med pengar eller annat till fattiga och sjuka. Mer specifikt föreslås det att den drabbade ska donera kläder till fattiga, ta med fattiga barn till Pizza Hut samt donera pengar till fattiga som behöver läkarvård.

Candela presenterar ännu en ny elbåt

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:00

Det här är P-8 Voyager Den svenska elbåtstillverkaren Candela har nu visat upp sin nya modell P-8 Voyager i Venedig. Det är en bärplansbåt med plats för upp till sex passagerare och två kaptener. Den svävar fram över vattnet och lämnar bara en väldigt liten svallvåg efter sig.

Snubbe lurar turister som anländer till Gatwick i London

Feber.se - 30 May 22 kl. 19:30

"Welcome to Luton" Det finns flygplatser som kan vara ganska härliga, sen finns det också flygplatser som man verkligen inte vill vistas på. I videon ovan från Max Fosh sätter han upp en skylt vid flygplatsen Gatwick i London som säger "Welcome to Luton". Luton är inte bara den lägst betygsatta flygplatsen nära London, den ligger också en bra bit bort.