Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Trailer för The Billion Dollar Code

Feber.se - 04 Oct 21 kl. 19:00

Miniserie om hackers som hävdar att de skapade Google Earth Här kommer trailern till den tyska miniserien The Billion Dollar Code, ett rättegångsdrama där två programmerare tvistar mot Google. I tv-serien säger sig två tyska programmerare ha skapat något som man kallar för "Terra Vision" 11 år innan Google släppte Google Earth. Tv-serien handlar om den juridiska tvisten som följer 25 år efter skapandet av Terra Vision såväl som den tyska hacker-scenen i samband med Tysklands återförenande under 90-talet. The Billion Dollar Code börjar sändas på Netflix nu på torsdag 7 oktober. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

En sista trailer för The Boogeyman

Feber.se - 30 May 23 kl. 08:00

Ny Stephen King-rulle har premiär på fredag Nu på fredag är det dags för premiär för skräckfilmen The Boogeyman och här kommer en kort trailer inför det. Filmen baseras på en novell av Stephen King och handlar om en familj i sorg som plötsligt får ett oväntat besök av någon som inte verkar vilja dem något gott. Läs vidare och kommentera: https://feber.

En sista (?) trailer för Fast X

Feber.se - 16 May 23 kl. 10:45

Lång sådan I morgon är det äntligen dags för Fast X på svenska biografer, och det firas med en väldigt lång trailer för filmen. Som man kanske kunde räkna ut av en trailer som är mer än fyra minuter lång, så visar den en hel del från filmen. Så vill man inte se alltför mycket, bör man nog låta bli att titta på den.

En trailer för Blood & Gold

Feber.se - 30 Apr 23 kl. 11:00

Grindhouse liknande trailer för nazistdödarfilm Här har vi en trailer för den kommande filmen Blood & Gold, som handlar om en tysk snubbe som inte ville vara nazist under andra världskriget. Det leder till att han hängs av några SS-trupper, men räddas i sista minuten av en snubba. De inser att de båda hatar nazister, vilket leder till lite våldsam action som sannolikt kan underhålla oss när filmen väl släpps på Netflix den 26 maj.

En trailer för den sjunde Transformers-filmen

Feber.se - 27 Apr 23 kl. 15:35

Transformers: Rise of the Beasts Den senaste Transformers-filmen närmar sig med stormsteg och nu får vi vår första riktiga trailer för filmen. "Transformers: Rise of the Beasts" ska ta med publiken på ett 90-talsäventyr med Autobots och även introducera en helt ny sorts Transformer, Maximals, till den pågående striden på jorden mellan Autobots och Decepticons. Filmen är regisserad av Steven Caple Jr.

Ny trailer för The Flash

Feber.se - 25 Apr 23 kl. 21:35

Blixten springer vidare DC bjuder här på en andra trailer för filmen The Flash, som har biopremiär den 16 juni. I filmen kommer Barry Allen att springa så snabbt att han hamnar i olika universum, vilket bland annat innebär att vi får träffa en gammal hederlig läderlapp. Du kan spana in trailern i klippet ovan.

7 är nu världens dyraste registreringsskylt

Feber.se - 12 Apr 23 kl. 16:00

Såldes för 14,9 miljoner dollar Den här artikeln har något inbäddat i sig, troligen ett videoklipp. Se klippet. Ett nytt världsrekord har satts och det som skrivs in i den berömda boken är "Världens dyraste registreringsskylt".

Raspberry Pi lanserar programmeringsmiljö

Feber.se - 12 Apr 23 kl. 14:30

Koda Python i Pi Code Editor Raspberry Pi Foundation, organisationen som är mest kända för sina små enkorts-datorer, har nu lanserat en enklare programmingsmiljö för dem som vill koda online, Med Pi Code Editor går det att koda i programmeringsspråket Python och testköra programmet direkt i en webbläsare. Programmerinsmiljön är väldigt enkel och ska primärt vara utvecklad för barn eller andra som tar sina första steg inom programmeringsvärlden. Framöver planerar Raspberry Pi Foundation att även implementera stöd för andra programmerings- och kodspråk i Pi Code Editior, bland annat stöd för HTML, JavaScript och CSS.

Tesla sänker priserna, igen

Feber.se - 08 Apr 23 kl. 15:03

Femte gången i år Tesla gillar att justera sina priser och nu har man sänkt priserna, igen. Det är faktiskt femte gången man gör det i USA. Här i Sverige har man varit lite lugnare och de små prissänkningarna har inte kommit hit.

Ny trailer för Secret Invasion

Feber.se - 03 Apr 23 kl. 08:00

Marvel-serie med Samuel L. Jackson Här kommer en ny trailer för Marvels nästa tv-satsning Secret Invasion där vi får se Samuel L. Jackson i huvudrollen.

Roblox lanserar AI-verktyg

Feber.se - 22 Mar 23 kl. 09:30

Ska göra det enklare att skapa grejer på plattformen Spelutvecklingsplattformen Roblox presenterade förra månaden en satsning på generativ AI och nu har man släppt två verktyg i betaversion vilka företaget säger ska göra det enklare att skapa material som kan användas på plattformen. Det första verktyget kallas för "Code Assist" och med det kan Roblox-användare få hjälp med olika kodsnuttar som kan läggas in i deras spel. Det andra verktyget kallas för "Material Generator" och det hjälper användare att skapa material till sina spel med hjälp av en AI-funktion.


Fler inlägg från Feber.se

Faraday Future ska tydligen ha börjat leverera bilar

Feber.se - Igår: 11:30

Dyraste versionen kostar 309.000 dollar Efter hur många turer som helst ska Faraday Future nu har börjat leverera de första exemplaren av den eldrivna modellen FF 91. Det finns tre olika versioner att välja mellan - 2.

Polestar 2 får uppgraderat Apple CarPlay

Feber.se - Igår: 11:00

Och YouTube Polestar uppdaterar nu mjukvaran i sin bil Polestar 2 med stöd för YouTube, en ny räckviddsassistent och uppgraderat Apple CarPlay. Den första nyheten är alltså att den inbyggda mjukvaran, som baseras på Android Automotive, nu får stöd för YouTube, vilket är perfekt när du exempelvis väntar på att bilen ska laddas. Den andra nyheten är en ny app som ska hjälpa till med räckvidden.

Robotar kommer inte att få gifta sig i kyrkan

Feber.se - Igår: 10:30

"Vi håller oss till människor som medlemmar i Svenska kyrkan" SVT har intervjuat Susanne Rappmann, biskop i Göteborg stift, för att se vad Svenska kyrkan har för syn på artificiell intelligens. Hon säger bland annat att det finns många fördelar med AI och nämner bland annat att AI kan användas för att "energioptimera saker och den kan hantera fantastiska mängder data". Rappman tror inte heller att utvecklingen av AI är något som går att förhindra men efterlyser någon typ av reglering av artificiella intelligenser på politisk nivå.

Urbanears presenterar Juno

Feber.se - Igår: 10:15

Inear-lurar med ANC Idag presenterade svenska Urbanears ett par true wireless-hörlurar som man kallar för Juno. Hörlurarna är försedda med aktiv brusreducering (ANC) och via Urbanears nya app går det även att ställa in hörlurarna efter eget tycke och smak. Det finns även möjlighet att koppla lurarna till två enheter samtidigt, till exempel en dator och en mobiltelefon.

Tibber och Polarium lanserar hembatteri

Feber.se - Igår: 10:00

Kostar från 89.995 kronor När elpriserna skenade iväg var det nog många som började fundera över att ha en backup hemma. Solceller på taket och sen ett hembatteri som kunde lagra överskottet och bli användbart när det passade bäst.

Tibber och Polarium lanserar hembatterit Homevolt

Feber.se - Igår: 10:00

Kostar från 89.995 kronor När elpriserna skenade iväg var det nog många som började fundera över att ha en backup hemma. Solceller på taket och sen ett hembatteri som kunde lagra överskottet och bli användbart när det passade bäst.

Reddit vill ha 20 miljoner dollar om året för sitt api

Feber.se - Igår: 09:30

Appen Apollos dagar kan vara räknade Det verkar som att Reddit är sugna på att ta efter Twitter då man nu vill börja ta betalt för att tredjepartsappar ska använda ens API. Priset? 20 miljoner dollar per år enligt utvecklaren av appen Apollo, som är en Reddit-klient.

Reddit-appen Apollos dagar kan vara räknade

Feber.se - Igår: 09:30

Reddit vill ha 20 miljoner dollar om året för sitt api Det verkar som att Reddit är sugna på att ta efter Twitter då man nu vill börja ta betalt för att tredjepartsappar ska använda ens API. Priset? 20 miljoner dollar per år enligt utvecklaren av appen Apollo, som är en Reddit-klient.

Fyra av fem vet inte varför Sveriges nationaldag firas

Feber.se - Igår: 09:00

Vet du? På tisdag nästa vecka är det den 6 juni och Sveriges nationaldag. Det är en röd dag och då är det många som är lediga - vilket de flesta har koll på.

En trailer för sista säsongen av Jack Ryan

Feber.se - Igår: 08:45

Jack is back! Nu är det mindre än en månad kvar till den fjärde och sista säsongen av Jack Ryan som har premiär på Amazon Prime. Streamingtjänsten kommer att sända två avsnitt i veckan så man har lite att titta på innan det sista avsnittet släpps den 14 juli.

Socialdemokraterna starkt framåt

Feber.se - Igår: 08:30

L och KD under riksdagsspärren Nu har SCBs senaste mätning för partisympatier kommit och det finns en otroligt tydlig vinnare i den. Jämfört med den senaste mätningen i november 2022 så går nämligen Socialdemokraterna starkt framåt och ökar med 4,0 procentenheter till 38,6 procent. Partiet är nu mer än dubbelt så stort som tvåan Moderaterna som får 19,1 procent.

RARBG tackar för sig

Feber.se - Igår: 08:00

Populär torrentsida stänger ner Personerna som driver den populära torrenttjänsten RARBG skriver i ett meddelade att de nu kommer att lägga ner tjänsten rapporterar TorrentFreak. Anledningen till nedstängningen av RARBG uppges vara flera. I sitt meddelande skriver en av administratörerna av sidan att det handlar om såväl pandemin som krig och ekonomi.

Trailer för I'm a Virgo

Feber.se - Igår: 21:00

Cootie har jätteproblem i Oakland I'm a Virgo är en ny tv-serie från Boots Riley, musikern och regissören som tidigare gjort filmen Sorry to Bother You. Det handlar om en fantasyserie där vi får följa den fyra meter långa tonårs-jätten Cooties (Jharrel Jerome) vardag i ett nutida Oakland. Initialt lever han gömd hemma hos sin faster tills han en dag upptäcks av ett gäng unga politiska aktivister som tar med honom ut på äventyr i världen utanför hans hem.

Razer Hammerhead Pro Hyperspeed är inear-lurar för gamers

Feber.se - Igår: 20:30

Inkluderar dongel som förkortar fördröjning av ljudet Razer har släppt en ny version av sina Hammerhead Pro-hörlurar vilka specifikt riktar sig till dem som vill använda inear-lurarna för att lira spel på datorn. Den nya versionen kallas för Hammerhead Pro Hyperspeed och levereras med en USB-C-dongel som skickar ljudet trådlöst på 2,4GHz-bandet mellan datorn och hörlurarna. Detta ska göra att latensen sjunker från 60ms till 40ms jämfört med om man hade kopplat hörlurarna via Bluetooth till datorn.

Bugatti Chiron-ägare fick testa på 400 km/h

Feber.se - Igår: 20:00

Med sina egna bilar 18 Chiron-ägare bjöds in av Bugatti för att få testa det här med att åka fort. Alla vet att dessa bilar är sjukt snabba, men det är väldigt sällan man kan utnyttja effekten och att köra 400 km/h på allmänna vägar är inte att rekommendera. Men på en flygraka går det utmärkt.