Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Tisdagstrion – hundar - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Bokbloggar

Tisdagstrion – hundar

Bokbloggar - 25 Aug 20 kl. 13:17

Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Apor anklagas för att ha dödat hundratals hundvalpar

Feber.se - 23 Dec 21 kl. 07:00

Ses som hämnd efter att hundar dödat ung apa I den indiska delstaten Maharastra uppges två apor fångats in efter att dessa misstänks ha dödat upp emot 250 stycken hundvalpar skriver The Guardian. Enligt invånarna i byn där det hela skedde så ska aporna ha börjat döda hundvalpar efter det att hundar dödade en ung apa i byn. Aporna ska efter det ha börjat rycka åt sig hundvalpar och sedan bland annat dödat dem genom att släppa dem från hustak eller andra höga platser.

Tisdagstrion – Black lives matter

Bokbloggar - 28 Sep 21 kl. 19:05

”Dagens tema i Tisdagstrion är Black lives matter, och ska säga att i det ämnet har jag massor av bra böcker att ta med i en trio, så jag kommer har svårt att begränsa mig, men här är min trio Earthseed , duologin av Octaivia E Butler, sen första gången jag läste en bok (Kindred) av Octaivia E Butler har jag ansett henne som en av mina favoritförfattare inom science fiction genren med en blick för just BLM aspekten i dem. The hate u give av Angie Thomas, baseras ju verkligen på Black lives matter rörelsen, en ung man blir oskyldigt nedskjuten av polisen, och demonstrationer … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar.

Tisdagstrion v 39 – Black Lives Matter

Bokbloggar - 28 Sep 21 kl. 06:47

”Tisdagstrion från Ugglan och Boken och veckans tema är: Black Lives Matter Kindred, Octavia E. Butler Har ni inte läst denna, gör det. Den är så bra!

Tisdagstrion: Black Lives Matter

Bokbloggar - 28 Sep 21 kl. 05:57

”Även denna vecka hänger jag på tisdagstrion inne hos Ugglan Boken . Denna veckas tema var: black lives matter . Jag tolkade det som böcker som är skrivna av svarta författare, som handlar om svarta människors liv och erfarenheter.

Tisdagstrion – Böcker jag ser framemot att läsa i höst

Bokbloggar - 21 Sep 21 kl. 17:58

”Tisdagstrion denna vecka blev en kvartett för jag kunde inte välja bort en, och temat var vad jag ser framemot att läsa i höst, och då jag har dålig koll på nyutgivningar så är det böcker jag haft planer på att läsa inom en snar framtid som fick vara med. Bröllopsfesten av Lucy Foley Flickan från ingenstans av Justin Cronin Gideon the ninth av Tamsyn Muir Mexican Gothic av Silvia Moreno,Garcia … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar.

Tisdagstrion vecka 38

Bokbloggar - 21 Sep 21 kl. 17:12

”Ugglan Boken presenterar veckans Tisdagstrion : ”Böcker jag ser fram emot att läsa i höst” Väljer för egen del nya kommande i en nära framtid (titlar nedan länkas till bokus och böckernas releasedatum finns inom parentes): Hotet , Dean Koontz (2021,10,12) Del 3 i serien om Jane Hawk. Har just lånat hem seriens andra del Makten , så får väl se till att läsa den först kanske. Men hinner nog med denna också innan hösten går över i vinter, någon gång i december kan vi väl säga?

Tisdagstrion v. 38 2021

Bokbloggar - 21 Sep 21 kl. 10:38

”Ugglan och Boken: Tisdagstrion v. 38 : Böcker jag ser fram emot att läsa i höst 1. Jag vill skriva sant : Tora Dahl och poeterna på Parkvägen av Jesper Högström .

Tisdagstrion v 38 – Böcker jag ser fram emot att läsa i höst

Bokbloggar - 21 Sep 21 kl. 07:09

”Tisdagstrion från Ugglan och Boken och veckans tema är: Böcker jag ser fram emot att läsa i höst Jag väntar faktiskt, för ovanlighetens skull, på några utgivningar som jag hoppas och ser fram emot att läsa under hösten. De utvalda , Det främmande landet av Kristin Cashore Kommer ni ihåg triologin De Utvalda? Med de relativt fristående delarna Tankeläsaren, Monstrets dotter och Hemligheternas rike.

Tisdagstrion: Böcker jag ser fram emot att läsa i höst

Bokbloggar - 21 Sep 21 kl. 06:06

”Tisdag igen. Då är det som vanligt dags för Tisdagstrion som sköts av Ugglan Boken . Veckans tema: Böcker jag ser fram emot att läsa i höst .

Tisdagstrion. Vecka 38: Böcker jag ser fram emot att läsa i höst

Bokbloggar - 21 Sep 21 kl. 06:00

”Veckans ämne känns väldigt inte så svårt, snarare så att det kanske inte räcker med tre. Ugglan Boken håller i Tisdagstrion. Dalskuggan är en fortsättning på Offermakaren som jag tyckte mycket om.


Fler inlägg från Bokbloggar

Hett i hyllan vecka 39 / 2021

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 14:17

”Så här skriver Monika om Hett i hyllan Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag.

Bokrecension: Till de döda

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 14:01

”Stort tack till Piratförlaget för recensionsexemplaret! TILL DE DÖDA EMMA ÅNGSTRÖM ?????, 4/5 Han ska vara borta i drygt en vecka.

Oväntat fin läsning

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 12:16

”Tre månader har gått sedan Mammas lilla prins kom ut och jag får väl erkänna att jag hoppat på lite mer mediabevakning. Men, på Instagram skriver Annika Lindeberg: ”Mammas lilla prins av Mårten Melin var en oväntat fin läsning. Denna kapitelbok för mellanåldern handlar ovanligt nog om Elvis Presleys barndom, där han är en ensam, fattig, lite udda kille som drömmer om att få sjunga.

Läst i september

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:50

”The Essential Dykes to Watch Out For av Alison Bechdel Samling med Alison Bechdels klassiska tecknade serie. Efter solen av Jonas Eika Märklig dansk novellsamling. Raskrigaren: Seriemördaren Peter Mangs av Mattias Gardell Bokcirkelbok.

Kort-kort: Dick Fight Island

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:24

”Alltså, ibland förstår jag inte varför jag satt upp en serie på min lista över serier jag borde kolla in. Jag läser någonting om en serie och tycker av någon anledning den låter intressant, lägger till den i listan, och sen glömmer jag prompt bort varför den finns där. När jag sedan till slut läser serien förundras jag över hur den hamnade där en gång i tiden.

Bokmässan 2021: Yttrandefrihetstorget och demokratiseminarium

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:01

”Demokrati var ett av bokmässans stora teman 2021 och jag bevakade det ganska så flitigt eftersom jag var där för Tidningen Nu , som är en politisk tidning och vars läsare inte sällan är otroligt intresserade av demokrati, och yttrandefrihetsfrågor. Jag träffade Simona Mohamsson och besökte seminariet med henne om situationen i Hongkong och det kommer en större artikel om det senare. Först måste jag bara säga att Yttrandefrihetstorget, där många av demokratiseminarierna ägde rum, var ett digitalt torg.

gör snart som Jane Austen

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:08

”hittade en liten fin Encyclopedia of Needlework (fully illustrated 1930) by Therese de Dillmont. This handsome hardback contains the full text and all 890 illustrations. The chapters are Sewing, Mending, Single and Cut Open Work, Net and Damask Stitches, White Embroidery, Flat and Gold Stitch Embroidery, Tapestry and Line Embroidery, Knitting, Crochet, Tatting, Netting, Irish Lace, Laces of Different Kinds, Miscellaneous Fancy Work, and Practical Directions.

Bokrecension – Vilda barn

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:00

”Författare : Maria Borda Förlag : Domeratzky Utgivningsår : 2020 Antal sidor : 209 Handling Vilda barn är berättelsen om föräldracoachen Maria Bordas egen resa som förälder. Det är en inspirerande samling texter om livet med barn, amning och närhet utifrån såväl vetenskapliga som personliga perspektiv. Texterna är till största del hämtade från Bordas blogg Vilda barn som drevs mellan 2009,2014, men boken innehåller också nyare material och ett bonuskapitel med recept och pyssel.

Monday´s Not Coming av Tiffany D. Jackson

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:00

”Originaltitel: Monday´s Not Coming Sidor: 435 (Häftad) Ålder: Unga vuxna ”Monday Charles is missing, and only Claudia seems to notice. Claudia and Monday have always been inseparable , more sisters than friends. So when Monday doesn’t turn up for the first day of school, Claudia’s worried.

Den mänskliga apans uppgång och fall av Jared Diamond

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:55

”Hur har vi utvecklats genom evolutionen och varför? Hur lika är vi egentligen våra närmaste släktingar och vad är det som har gjort att vi utvecklats åt olika håll? Sexualitet, redskap, språket och domesticeringen av djur.

Mer om bibliotek som slopar avgifter för försenade böcker

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:45

”BookRiot Times Are Changing: Covid,19 and Library Late Fees And yet, as Sabrina Unrein states in the opening of her report, “ Overdue Fines: Advantages, Disadvantages, and How Eliminating Them Can Benefit Public Libraries ,” libraries have traditionally also had an aspect of public shame associated with them. After all, what happens when you speak too loudly in the library? Or when you return your books late?

Klas Östergren — Två pistoler

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:00

”Klas Östergren , inläst av författaren själv 8 h 34 min. Bokförlaget Polaris 2021 (2021) Efter tungviktaren Renegater (2020) och vad som nog får anses vara avslutningen på berättelsen om bröderna Morgan (men man vet aldrig!) begav sig Klas Östergren (f.

Pestön — en riktigt bra tvåa

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:42

”Marie Hermanson låter oss återse polisen Nils Gunnarsson i boken Pestön som inleds med att en död man hittas i en kåkstad byggd på pålar vid Säveån. Han verkar inte tillhöra några av de så kallade vrakarna som bor i området och när Gunnarsson söker efter mannens identitet tar sökandet oväntade och ibland farliga vägar. Det har hunnit bli 1925 och sedan Den stora utställningen har Ellen träffat en fästman och gått hushållsskola.

Hett i hyllan #125 – I sanningens tjänst

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:06

”I sanningens tjänst handlar om Ned, en erfaren brittisk agent, som undervisar underrättelsetjänstens unga rekryter. På avslutningskvällen bjuder han in sin före detta chef, George Smiley, att föreläsa. Smiley ställer allt på sin spets och får Ned att återuppleva det förflutna.

Rouge Protocol, Martha Wells

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:04

”Titel : Rogue Protocol Serie: The Murderbot Diaries #3 Författare: Martha Wells U tgivningsår: 2018 Förlag: Recorded books, Inc Sidor/tid: 3 timmar 46 minuter Genre: SciFi Språk: Engelska Ljudbok Inläsare: Kevin R. Free Handling: SciFi’s favourite antisocial A.I.