Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Bokbloggar

Tidvatten, solskörd

Bokbloggar - 21 Nov 20 kl. 16:19

Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Mardrömssamtalet under Johan och Fridas semester

Nyhetspressen - 07 Jan 19 kl. 06:40

Johan Ljunggren och Frida Mårtensson åkte med barnen till Thailand över jullovet.Men den solsköna semestern tog en mörk vändning – när Johans vän ringde på nyårsdagen.– Min vän ringde och sa att vi hade haft inbrott, och att alla tre bilar var stulna, berättar Johan Ljunggren.

Dödstalet stiger efter tsunamin – 168 döda

Nyhetspressen - 23 Dec 18 kl. 08:03

Minst 168 människor har omkommit och 745 skadats i samband med tsunamin i Indonesien, meddelar landets katastrofmyndighet. Dödstalet befaras fortsätta stiga. Katastrofen överrumplade befolkningen och inledningsvis trodde myndigheterna att tsunamin bara var vanligt tidvatten..

Tidvatten kan användas för att utvinna energi

Feber.se - 05 Apr 17 kl. 12:00

Verkar vara mer effektivt än vågor Allt fler olika tekniska möjligheter för att utvinna energi testas. Bland annat har forskare försökt utvinna energi ur havsvågor. Tekniken har dock inte visat sig vara så effektiv som man hoppats då det blev mycket slitage på grund av vågorna och stormar.

Fullmåne kan leda till kraftigare jordbävningar

Feber.se - 13 Sep 16 kl. 19:30

Statistiska bevis talar för det Forskare från University of Tokyo har studerat sambandet mellan månens gravitation och jordbävningar här på jorden och kommit fram till att risken för kraftigare jordbävningar är större vid fullmåne och vid nymåne. Vid full- och nymåne befinner sig jorden, månen samt solen i en rät linje och då uppstår kraftiga tidvatten. Forskarna kom bland annat fram till att de kraftiga jordbävningarna i Chile 2010 och Japan 2011 båda skedde när tidvattnet var som kraftigast.

Bil dyker upp i skum

Bilfeber - 29 Jan 13 kl. 12:32

Hoppsan I Queensland, Australien, täcktes vägarna och staden av skum efter stormar, kraftiga vindar och tidvatten. Överallt var det skum och det var nästan lönlöst att försöka ta sig fram. Dock trotsar en förare ovädret och gör igenom skummet med sin bil.

Hur fungerar det här med tidvatten?

Feber.se - 11 Jan 12 kl. 11:53

"Tide Goes In, Tide Goes Out ..." Förstora klippet Kort animation som försöker förklara hur det här med tidvatten fungerar. www.

Tidvatten

Hemfeber - 11 May 11 kl. 17:39

Aqua Clock av Branislav Sipka Aqua Clock av Branislav Sipka visar tiden på ett lite nyss sätt då det är någon liten mekanism som får vattnet att höjas och sjunka vartefter tiden lider. Jag förstår inte riktigt hur man ska avläsa tiden på den och vet heller inte hur en exakt tidsangivelse ser ut - kanske visar den bara hur mycket tid det är kvar av dagen. www.

Nattvakt på Bro Anton.

cmj's sjömansblogg - 13 Oct 10 kl. 04:38

Vi ligger i Hamburg på reparationskaj just nu och jag har fått uppgiften att vara nattvakt. Min primära uppgift under natten är att hålla koll på trossarna för det är 4 meters tidvatten här. På bilden ovan är tidvattenstabellen som visar vilka tider det ...

The becoming of a dude.

cmj's sjömansblogg - 10 Jan 11 kl. 20:10

Jag har köpt Nils bräda och börjat surfa. Redan efter tre dagar är Tedde trött på mitt ständiga tjat om vågor, tidvatten, hur man dyker genom vågor, hur man paddlar ut mot vågor och tillslut hur man försöker paddla framför en våg och fantisera om hur det ...


Fler inlägg från Bokbloggar

Hittebarnet

Bokbloggar - 9 timmar sedan

Idag…

Bokbloggar - 12 timmar sedan

Lucifer, säsong 3

Bokbloggar - 15 timmar sedan