Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Tecken på att en förhandsversion av Android 11 inte är långt borta

Swedroid.se - Allt om Google Android - 14 Feb 20 kl. 11:47

Vi börjar närma oss tiden på året då Google släpper förhandsversioner av höstens nya upplaga av Android. Förra året publicerade Google den första offentliga betaversionen av Android 10 i mitten av mars. Nu tycks en förhandsversion av Android 11 vara på gång, då det tillfälligt dök upp hänvisningar till Android 11 på Androids utvecklarsida. Sidan innehöll rentav texten ”testa idag på din Pixel! Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Vilken tillverkare blir först med uppdatering till Android 11?

Swedroid.se - Allt om Google Android - 08 Sep 20 kl. 17:08

Skarpa Android 11 är inte långt borta och tillverkare arbetar på sina uppdateringar till det nya systemet. Flera har redan släppt betaversioner av Android 11, som exempelvis OnePlus. Hur lång tid uppdateringar till nya Androidversioner tar efter att Google presenterat det skarpa systemet kan variera kraftigt beroende på tillverkare och modell.

Dolda tecken

Bokbloggar - 14 Aug 20 kl. 08:59

Microsoft har portat Procmon till Linux

Feber.se - 21 Jul 20 kl. 11:00

För utvecklare som vill hålla koll på systemanrop Den här artikeln har något inbäddat i sig, troligen ett videoklipp. Se klippet. Microsoft fortsätter sin stora satsning på öppen källkod och nu har man portat Windows-verktyget Procmon till Linux.

Tecken på ”Airdrop”-liknande delning i Android 11

Swedroid.se - Allt om Google Android - 16 Jun 20 kl. 13:09

En handfull kinesiska smartphonetillverkare som OnePlus, Xiaomi, Oppo och Vivo har tagit fram ett eget protokoll för P2P-överföring av filer direkt mellan telefoner. Android har nämligen saknat en motsvarighet till Apple Aidrop, men nu tycks det vara på gång. Något som kallas ”Nearby” har nämligen upptäckts i skärmdumpar.

I Android 11 finns inte längre något tak på 4GB för videoinspelning

Swedroid.se - Allt om Google Android - 15 Jun 20 kl. 10:40

Nu när det blivit vanligare att spela in i 4K och kanske rentav i 4K @ 60fps, har Androids tak på 4GB utgjort ett större potentiellt problem än tidigare. Om filstorleken för en videofil går över 4GB delas inspelningen upp i flera olika filer. I Android 11 har detta till sist blivit åtgärdat och 4GB-begränsningen finns inte kvar.

Google ställer in presentationen av Android 11

Feber.se - 01 Jun 20 kl. 08:00

Tycker det är för stökigt i USA för tillfället Nu på onsdag 3 juni var det tänkt att Google skulle presentera Android 11 men i lördags meddelade företaget att den presentationen nu ställs in. Det är på grund av de upplopp som uppstått i USA efter det att en obeväpnad svart man dödades av polisen i Minneapolis som Google valt att ställa in presentationen av Android 11. Google skriver på Twitter om den nu inställda presentationen: "We are excited to tell you more about Android 11, but now is not the time to celebrate.

Underbara tider (Långt inlägg)

Foki - 28 May 20 kl. 15:09

Goaste kramar till er cybervänner! ♥ Hur mår ni? Hur är läget hos er trots omständigheterna?


Fler inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

USA förbjuder inrikes distribution av TikTok och WeChat

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 14:56

I ett pressmeddelande tillkännager amerikanska myndigheter att både TikTok såväl som WeChat från och med 20/9 ej längre får distribueras via appbutiker i USA. As of September 20, 2020, the following transactions are prohibited: Any provision of service to distribute or maintain the WeChat or TikTok mobile applications, constituent code, or application updates through an online mobile application store in the U.S.

Samsung Galaxy Z Fold 2 börjar säljas i Sverige för 22 690 kronor

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 11:58

Ett pressmeddelande från Samsung kungör att deras senaste vikbara telefon Galaxy Z Fold 2 blir tillgänglig i Sverige idag. Rekommenderade cirkapriset ligger på 22 690 kronor. Enligt Prisjakts index har dock inga återförsäljare telefonen i lager, bortsett från Samsungs egna webbutik.

Google Drive börjar ta bort filer i papperskorgen automatiskt

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 11:07

Från och med 13 oktober kommer Google Drive automatiskt radera filer som legat i papperskorgen i 30 dagar. Tidigare har filer i papperskorgen legat kvar där på obestämd tid, fram till att papperskorgen töms manuellt. Filer som ligger i papperskorgen tar fortfarande upp plats och räknas mot användares lagringskvoter.

Sony lanserar Xperia 5 II med 120Hz uppdateringsfrekvens

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 11:37

Sony har nu introducerat Xperia 5 II och det är en relativt fullspäckad telefon på pappret. Två av förbättringarna berör 6,1-tums OLED-skärmen, då den nu erbjuder 120Hz uppdateringsfrekvens och 240Hz samplingsfrekvens. Tillsammans med optimeringar i mjukvaran har latensen minskat med 35 procent enligt Sony.

Apple A14 Bionic är första mobilchippet med 5nm

Swedroid.se - Allt om Google Android - 16 Sep 20 kl. 16:45

En av få punkter Android har legat efter IOS hårdvarumässigt är beräkningskraften, då Apples egna chipp i regel presterat påtagligt bättre än Qualcomms, Samsungs och Huaweis motsvarigheter. I samband med gårdagens presentation introducerade Apple nya chippet A14 Bionic med 5nm tillverkningsteknik, som de blir först med i mobilbranschen. De senaste chippen för Androidtelefoner använder 7nm tillverkningsteknik.

Hur stor är din månatliga surf i mobilen?

Swedroid.se - Allt om Google Android - 16 Sep 20 kl. 11:26

För tre och ett halvt år sedan svarade en av tio att de hade obegränsad mobildata, i en undersökning på Swedroid. Den surfmängd som fick flest röster var 6GB (24 %), följt av 15GB och 3GB. Nästan lika många som hade obegränsad mobildata hade inte mer än 1GB trafik i månaden (9 %).

Apple introducerar Watch Series 6 och den mindre kostsamma Watch SE [Konkurrensen]

Swedroid.se - Allt om Google Android - 15 Sep 20 kl. 20:58

Apple har under kvällen presenterat två nya smartklockor: Watch Series 6 och den mindre kostsamma Watch SE. Största nyheten i Series 6 är möjligheten att mäta syremättnaden i blodet. Designen är samma som för föregångaren, men det finns nya färger och materialval för konstruktionen och nya armband.

Samsungs nya bildsensorer tar mindre plats

Swedroid.se - Allt om Google Android - 15 Sep 20 kl. 16:31

Samsung har introducerat fyra nya bildsensorer med 0,7μm ISOCELL-teknik. De nya kamerorna har upplösningar på 108MP, 64MP, 48MP och 32MP. Tillverkaren säger att de kommer göra superhögupplösta bildsensorer mainstream.

Comviq introducerar stöd för e-SIM

Swedroid.se - Allt om Google Android - 15 Sep 20 kl. 13:53

Comviq stödjer nu e-SIM för både abonnemang och kontantkort. Till skillnad mot traditionella SIM-kort är e-SIM en permanent del av telefonen så att nummer kan aktiveras och bytas helt digitalt. Många nya telefoner har idag stöd för e-SIM och alla dessa kan användas hos Comviq, enligt operatören.

Spotify lanserar funktionen ”mina eviga favoriter”

Swedroid.se - Allt om Google Android - 15 Sep 20 kl. 13:31

Spotify har presenterat en ny finess som omväxlande kallas ”mina eviga favoriter” och ”mina älsklingslåtar” på svenska. Det rör sig om en kort spellista med bara fem låtar eller poddar, vilken enkelt kan delas på sociala medier. Funktionen nås från hemskärmen av Spotify-appen, där ”dela dina eviga favoriter” nu visas.

Fler tecken på mobil med rullbar skärm från LG

Swedroid.se - Allt om Google Android - 15 Sep 20 kl. 13:11

LG och Samsung började experimentera med flexibla skärmar redan i slutet av 2013, med G Flex respektive Galaxy Round. År 2014 visade en roadmap från LG att de siktade på smartphones och TV-apparater med rullbara skärmar från 2017 och framåt. Tidigare i sommar hävdade sydkoreanska The Lec att LG kommer släppa en smartphone med rullbar skärm första halvan 2021.

Google har eliminerat sin koldioxidskuld, vill använda 100 procent ren energi 2030

Swedroid.se - Allt om Google Android - 15 Sep 20 kl. 12:54

Redan 2007 blev Google det första stora koldioxidneutrala företaget. Tio år senare matchades Googles egna energiförbrukning med 100 % förnybar energi, något de enligt Sundar Pichai också blev först ut med. Pichai skriver att Google har branschens renaste moln och att de köper mer förnybar energi än något annat företag.

Så här ser OnePlus 8T ut enligt rykte

Swedroid.se - Allt om Google Android - 15 Sep 20 kl. 12:17

Renderade bilder från @OnLeaks kan avslöja designen för OnePlus 8T, som sannolikt presenteras inom några veckor. Telefonen har en kamera-ö uppe i vänstra hörnet av skärmen, och en stor kameramodul à la Samsung uppe i vänstra hörnet av bakstycket. Det fysiska reglaget för att tysta systemets ljud finns kvar enligt bilderna.

Amerikanska tullen beslagtar OnePlus Buds, hävdar att de är AirPods-plagiat

Swedroid.se - Allt om Google Android - 15 Sep 20 kl. 11:37

Amerikanska tullen konfiskerade nyligen 2000 exemplar av OnePlus trådlösa hörlurar Buds, vilka de hävdade var plagiat av Apple AirPods. Nog för att det två hörlurarna påminner om varandra, men i början framstod det som ett misstag från någon som inte känner till OnePlus. Buds hade dessutom redan börjat säljas i USA och säljs fortfarande, utan problem.