Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Nyhetspressen

Swedbank chairman leaves post after ousting of CEO

Nyhetspressen - 05 Apr 19 kl. 07:49

Swedbank chairperson Lars Idermark will leave his role with immediate effect, the bank said on Friday morning as it continues to deal with the fallout of allegations of money laundering and insider trading.. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Swedbank får böta 850 miljoner

Feber.se - 15 Mar 23 kl. 07:33

Efter it-haveri Finansinspektionen berättade nu på morgonen att Swedbank kommer att få betala en sanktionsavgift på 850 miljoner kronor, detta efter en it-incident hos banken föra året. Det var 28-29 april som banken gjorde en ändring i ett systemkritiskt it-system som gjorde att närmare en miljon kunder fick felaktiga saldon på sina konton. Finansinspektionen har undersökt saken och man har kommit fram till att banken saknade "ändamålsenliga kontrollmekanismer" och att man därför har brutit mot centrala regler om intern kontroll.

UFC 281: Dominick Reyes TOKKNOCKAS i första ronden!

MMAnytt - 13 Nov 22 kl. 03:19

Artikeln uppdateras Det blev ytterligare en svår förlust för den forne titelutmanaren Dominick Reyes på UFC 281. Under kvällens storgala ställdes Reyes mot knockout-talangen Ryan Spann. Efter en hektisk start till matchen lyckades Spann landa en välplacerad krok som skickade ”The Devastator” Reyes till mattan direkt!

Morgan anställer före detta Lamborghini-chef

Feber.se - 02 May 22 kl. 10:30

Blir ny CEO Massimo Fumarola har tidigare varit Chief Project Management Officer hos Lamborghini. Nu har han fått nytt jobb som CEO för Morgan Motor Company och ersätter därmed Steve Morris som istället blir Executive Chairman. Så här säger Massimo i ett uttalande: "I believe as long as whatever we do is about Morgan, in terms of being handmade, focused on driving dynamics and lightweight design, I don’t see any issue why Morgan shouldn’t move into a new era.

Störningar på Swedbank har gett minus på kontot för en del

Feber.se - 29 Apr 22 kl. 11:05

Banken uppger att man jobbar på att lösa problemet Flera av Swedbanks kunder drabbades igår kväll av något fel hos banken som gör att summor i olika storlekar ser ut att ha försvunnit från deras konton. Det rapporteras om att människor haft minus på sina konton där de tidigare haft alltifrån tusentals till miljontals kronor. Swedbank uppger att man har haft en IT-störning sedan sent i går kväll och att den gör att vissa av deras kunders konton visar felaktiga saldon.

Mullen Automotive gör framsteg med solid-state-batterier

Feber.se - 03 Mar 22 kl. 15:00

Är några år bort dock I november förra året visade Mullen Automotive upp sin eldrivna crossover Five. Den ska lanseras 2024 och kommer då att ha ett traditionellt batteripack med litiumjonbatterier i sig. Men längre fram vill man använda sig av solid-state-batterier och nu säger man sig ha gjort stora framsteg inom tekniken.

Swedbank- och Comviq-appen tros ha fått virus

Feber.se - 22 Jan 22 kl. 13:30

I alla fall om man kör Huawei Under eftermiddagen i dag började det komma in rapporterar om Swedbanks bank-app och Comviq-appen har fått virus. Folk har nämligen börjat få meddelande från Android-systemets virusvarnare om att dessa appar kan vara smittad med något skit och att de bör avinstalleras omedelbart. Swedbank var snabba med att meddela att de tror det är bara är en bugg en rekommenderar ändå sina användare att göra sina bankärenden via hemsidan tillsvidare.

Håkan Samuelsson slutar som vd för Volvo Cars

Feber.se - 04 Jan 22 kl. 15:25

Ersätts av Jim Rowan Efter tio år vid ratten lämnar nu Håkan Samuelsson sin vd-post på Volvo Cars. Han kommer dock att sitta kvar i styrelsen för Polestar. Håkan ersätts av Jim Rowan som för tillfället är vd för Ember Technologies och som tidigare varit vd för Dyson och operativ chef för Blackberry.

Problem med att logga in på Swedbank

Feber.se - 01 Nov 21 kl. 08:15

Även kortbetalningar verkar strula Swedbank har drabbats av tekniska problem. För tillfället går det inte att logga in på deras internetbank vare sig via webben eller appen. Enligt DN så ska det även vara problem med att betala med betalkort som är kopplade till konton hos Swedbank.

Hur klokheten kommer med tiden

Bokbloggar - 18 Aug 21 kl. 06:55

”The Coming of Wisdom with Time Though leaves are many, the root is one; Through all the lying days of my youth I swayed my leaves and flowers in the sun; Now I may wither into the truth. W.B.

Polestars CEO gästar Decoder

Feber.se - 13 Jul 21 kl. 15:00

Pratar bland annat om förhållandet med Volvo Decoder är en podcast med Nilay Patel. Chefsredaktör på The Verge. I podcasten intervjuar han olika ledare och politiska beslutsfattare.


Fler inlägg från Nyhetspressen

JUST NU: Trafikolycka i Malmö

Nyhetspressen - 29 Jan 20 kl. 12:30

En bil har kört av vägen i Malmö..

Glädjen: Hunden Ozzy är infångad

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 18:30

I två veckor har man försökt fånga in hunden Ozzy - nu är han fast..

ARKIV: Jörgen Brinks tre raka segrar i Vasaloppet

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 18:17

Jörgen Brink lyckades med bedriften att vinna Vasaloppet tre år i rad, 2010, 2011 och 2012. Efter vinsten 2012 var Brink väldigt känslosam i segerintervjun med André Pops..

Så länge stannar värmen

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 18:00

Vårvädret har anlänt till Gotland med besked..

Finländska trösten: De får guldbonus

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 17:21

Finlands ishockeydamer fick nöja sig med silver i VM – efter det uppmärksammade bortdömda målet i finalen mot USA. Men trots det får de sin guldbonus av det finländska ishockeyförbundet..

Visby IBK uppvaktar konkurrentens stjärnor

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 17:10

Visby IBK vill värva Craftstadens två poängspelare: Simon Zetterling och Tor Bornedal-Samils..

Jörgen Brink slutar: ”Dags för ett nytt skede i livet”

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 16:36

Jörgen Brink gjorde den gångna helgen sitt sista skidlopp i karrirären. Nu slutar 45-åringen. ”Lite vemodigt men det är ändå dags för ett nytt skede i livet”, skriver han på Instagram..

Misstänkt jaktbrott – tre döda djur

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 16:35

Tre döda djur har hittats vid Måvikens badplats, norr om Knutby..

Tidigare frikända fick fängelsestraff och utvisning från Sverige

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 16:30

Friande domar revs upp av hovrätten..

Reals sjuka köpebudget – fem miljarder att tillgå

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 16:29

Efter fiaskosäsongen är Real Madrid på rejäl jakt i sommar.Så väl Paul Pogba, Mohamed Salah, Eden Hazard och Kylian Mbappé har kopplats ihop med klubben.Och pengar finns, avslöjar nu en av klubbens tidigare demontränare..

Goda råd är dyra för Jukka Jalonen efter otaliga återbud – här är spelarna som ännu kan bli VM-aktuella

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 16:28

Rekordmånga finländare (49) fick dra på sig en NHL-tröja säsongen 2018–19 men hittills har bara två blåvita NHL-doldisar tackat ja till spel i ishockey-VM. Laget lär förbli anonymt men truppen lever fortfarande i allra största grad. I NHL håller den första slutspelsomgången på att ta slut, medan AHL-slutspelet precis har dragit igång.

”Var den blodigaste och tuffaste finalen någonsin”

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 16:05

Frölunda spelar i år sin nionde SM-final i klubbens historia.Då passar GT på att blicka tillbaka på de åtta tidigare mästerskapsfinalerna – som renderat i tre SM-guld..

Gravfynd kan visa att Malmö är äldre än vad man trott

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 15:46

Ett fynd i S:t Petri kyrka dateras till 1220..

Leos Lekland öppnar på C4 Shopping-området

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 15:30

Leos Lekland ska öppna en drygt 4 000 kvadratmeter stor anläggning på C4 Shopping-området. Runt 13 miljoner satsas på utrustning till det nya aktivitetscentret..

Forskarnas varning– för många ägg gör dig sjuk

Nyhetspressen - 18 Apr 19 kl. 15:26

Påskhelgen är en högtid för alla äggälskare. Enligt organisationen Svenska ägg äter vi sex miljoner ägg i timmen under påskafton. Men nu kommer forskare med allvarliga varningar om äggens påverkan på hälsan.