Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Swedbank- och Comviq-appen tros ha fått virus - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Swedbank- och Comviq-appen tros ha fått virus

Feber.se - 22 Jan 22 kl. 13:30

I alla fall om man kör Huawei Under eftermiddagen i dag började det komma in rapporterar om Swedbanks bank-app och Comviq-appen har fått virus. Folk har nämligen börjat få meddelande från Android-systemets virusvarnare om att dessa appar kan vara smittad med något skit och att de bör avinstalleras omedelbart. Swedbank var snabba med att meddela att de tror det är bara är en bugg en rekommenderar ändå sina användare att göra sina bankärenden via hemsidan tillsvidare. Det är inte bara Swedbank och Comviq som drabbats av detta utan även andra appar från alla möjliga sorters länder började få denna virusvarning i dag. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

YouTube Music-appen för Wear OS låter användare strömma över Wi-Fi eller LTE

Swedroid.se - Allt om Google Android - 18 May 22 kl. 10:56

Rubriken säger egentligen allt: YouTube Music-appen för Wear OS låter nu användare strömma musik över Wi-Fi eller LTE, oberoende av smartphone. Även om funktionen borde ha funnits från början är det en välkommen nyhet. De som har en Wear OS-klocka med LTE kan alltså strömma musik via YouTube Music utan mobil och utan att behöva förlita sig på offline-spellistor.

Nordkorea bekräftar första fall av covid-19

Feber.se - 12 May 22 kl. 13:15

Kommer nu stänga ner landet ännu mer Nordkorea bekräftar nu att landet har fått sitt första fall av covid-19 rapporterar den statliga nyhetsbyrån KCNA. På grund av det så har landets ledning nu beordrat en nationell nedstängning av det redan extremt slutna landet. Huruvida det rör sig om ett eller flera bekräftade covid-19-fall i Nordkorea finns det inga uppgifter om.

Störningar på Swedbank har gett minus på kontot för en del

Feber.se - 29 Apr 22 kl. 11:05

Banken uppger att man jobbar på att lösa problemet Flera av Swedbanks kunder drabbades igår kväll av något fel hos banken som gör att summor i olika storlekar ser ut att ha försvunnit från deras konton. Det rapporteras om att människor haft minus på sina konton där de tidigare haft alltifrån tusentals till miljontals kronor. Swedbank uppger att man har haft en IT-störning sedan sent i går kväll och att den gör att vissa av deras kunders konton visar felaktiga saldon.

Snart ska Teams gå att ladda ner från Microsoft Store

Feber.se - 26 Apr 22 kl. 14:00

Appen har tydligen inte funnits där Snart ska det vara möjligt att ladda ner Microsoft Teams direkt från Microsoft Store, något som tidigare varit svårt då appen inte varit tillgänglig i butiken. Användare har tills nu fått ladda ner appen via sin webbläsare eller genom Office 365 (om de inte redan har den med sin Windows-installation). Enligt Microsoft planer kommer Teams finnas att ladda ner till både Windows 10 och 11 på Microsoft Store någon gång under nästa månad.

Dogdater är ett slags Tinder för hundar

Feber.se - 17 Apr 22 kl. 17:00

Hitta en kompis till din kompis Den svenskutvecklade appen Dogdater är en tjänst där hundägare kan hitta kompisar till sina hundar. Appen fungerar inte helt olikt Tinder där man får en ytlig bild på diverse hundar och som hundägare kan man då välja en passande kompis som befinner sig i närheten. Förutom dejtingaspekten innehåller appen även ett mindre socialt nätverk där man kan följa diverse hundar världen över.

Nu går det att göra GIF:s med Twitter-appen

Feber.se - 23 Mar 22 kl. 09:00

Äntligen? Twitter har nu introducerat en ny funktion i sin iOS-app där användare direkt i appen kan fånga klipp med mobilkameran och skapa GIF:s. Det är bara att öppna kameran i Twitter-appen och svepa över till GIF-läget för att sedan spela in en egen GIF.

Google-appen låter oss radera senaste kvartens sökningar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 21 Mar 22 kl. 10:42

Google-appen för Android låter användare radera alla sökningar som gjorts under den senaste kvarten. Finessen tillkännagavs för snart ett år sedan men har fram till nu endast funnits i Google-appen för IOS. Enligt Google kommer nyheten att vara tillgänglig för alla inom några veckor.

Bitcoin-bankomater inte tillåtna i Storbritannien

Feber.se - 15 Mar 22 kl. 14:15

Man är orolig att de används för att tvätta pengar Den brittiska myndigheten Financial Conduct Authority har nu gått ut med information om att bankomater där användare kan ta ut eller sätta in pengar från sina krypto-plånböcker är förbjudna i landet. Det har dykt upp några krypto-bankomater i Storbritannien de senaste åren men dessa har inte fått de tillstånd som krävs för att sättas upp. FCA skriver: "Crypto ATMs offering cryptoasset exchange services in the UK must be registered with us and comply with UK Money Laundering Regulations (MLR).

Google tvingar alternativa YouTube-appen Vanced att stänga ned

Swedroid.se - Allt om Google Android - 14 Mar 22 kl. 08:26

Vanced har i årtal varit en alternativ YouTube-app som erbjudit flera specialfunktioner Googles klient saknat. Men de flesta har sannolikt använt Vanced för att slippa reklamen på YouTube utan att behöva betala för Premium. Nu har Google till sist fått nog och har tvingat utvecklarna bakom Vanced att lägga ned och sluta distribuera appen.

Nytt avsnitt av Salad Fingers släppt

Feber.se - 08 Mar 22 kl. 07:00

God morgon! David Firths videoserie om Salad Fingers har äntligen fått en fortsättning! Det tolfte avsnittet visar en ny berättelse om Salad Fingers som nu verkar ha fått ett nytt jobb som postgubbe.


Fler inlägg från Feber.se

Hur Finland och Sverige skulle förändra NATO

Feber.se - 4 timmar sedan

Wall Street Journal reder ut det Nu har både Sverige och Finland ansökt till NATO och förr eller senare blir vi antagligen medlemmar där. Förutom att förändra det svenska och finska försvaret skulle det även innebära förändringar för NATO. I inslaget ovan snackar Wall Street Journal vad det skulle innebära för NATO den dagen Sverige och Finland väl blir upptagna som medlemmar i organisationen.

Teaser för Moonage Daydream

Feber.se - 5 timmar sedan

En David Bowie-dokumentär Ovan har vi den första trailern för David Bowie-dokumentären Moonage Daydream som har premiär i Cannes på måndagskvällen. Dokumentären, regisserad av Brett Morgen, innehåller material som aldrig tidigare delats och kommer att synas tillsammans med Bowies eget berättande. Det är det första filmprojektet som officiellt sanktionerats av Bowies dödsbo efter hans död 2016.

Lamborghini V12 Vision Gran Turismo i trä

Feber.se - 5 timmar sedan

En lite mer avancerad "lådbil" Där en annan kanske bara hade smackat på ett Lambo-märke på lådbilen man byggt av virke som hittats i ett dike gick ND Woodworking Art all in när hans son skulle få ett nytt åk. Det blev en kopia av sonens favorit Lamborghini V12 Vision Gran Turismo och även om ramen är i stål är resten i trä. Imponerande bygge!

Första generationens Google Nest Hub får applåda

Feber.se - 6 timmar sedan

Google släpper uppdatering av Fuchsia Google uppdaterar nu den första generationens Nest Hub med en applåda och möjligheten att komma åt Bluetooth-inställningar direkt på enheten. Uppdateringen ska just nu rullas ut för de som får förhandsversioner av Fuchsia OS, operativsystemet som Nest Hub använder. Den nya applådan inkluderar dessa appar: Assistant, Broadcast, Kalender, Kontakter, Duo, Spel, Netflix, Nyheter, Pandora, Podcast, Påminnelser, Shopping, Spotify, Stories, Timer, Väder, YT Music, YT TV och YouTube.

Xiaomi och Leica annonserar samarbete

Feber.se - 6 timmar sedan

Första telefonen kommer i juli Idag har världens tredje största smartphonetillverkare Xiaomi berättar att de ingår ett strategiskt samarbete för att utveckla mobilkameror med Leica Camera. Den första flaggskeppstelefonen som utvecklats i samarbete mellan de två företagen kommer att lanseras officiellt under juli månad. Xiaomi grundades så sent som 2010, Leica har varit igång bra mycket längre än så och har tillverkat kameror i över 100 år.

Tyskland börjar bötfälla rattsurfare med nya kameror

Feber.se - 7 timmar sedan

Ett land till börjar använda tekniken I slutet av 2019 skrev vi att polisen i den australiensiska delstaten New South Wales börjat använda kameror med artificiell intelligens som kunde upptäcka om förare använde mobiltelefonen när de körde. Nu ska samma teknik börja användas av polisen i Tyskland. De nya kamerorna kan se in i bilen genom vindrutan och upptäcka om den som kör fipplar med telefonen istället för att ägna sig åt bilkörningen.

En titt på gamla iPods med röntgenkamera

Feber.se - 7 timmar sedan

Med Tony Fadell Lumafield har en lite rolig tradition där de kör "scan of the month" varje månad, där vi får se inuti olika prylar med hjälp av en röntgenkamera. Denna månad var det iPoden de kikade på och i videon ovan har de även med sig Tony Fadell för att prata lite om hur Apple gick tillväga när de gjorde olika val med hårdvarudesignen för den klassiska musikspelaren. Här går det att kika på andra "scan fo the month", som exempelvis legofigurer, AirPods, Game Boy, matförpackningar och Polaroid-kameror.

Ares och HPS presenterar diskret elcykel

Feber.se - 8 timmar sedan

Vattenflaskan är batteriet Vi har tidigare skrivit om företaget Ares Modena och deras fräsiga bilar. Nu har de återigen slagit ihop sina påsar med cykeltillverkaren HPS och tagit fram en elcykel som de kallar för Aero. Men det ser inte ut som en elcykel utan som en vanlig snabb racer bara.

Trailer för Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One

Feber.se - 8 timmar sedan

Ny Mission Impossible-film kommer nästa år Här kommer en första trailer för nästa Mission Impossible-film, Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One, vilket kommer att bli den sjunde filmen i serien. Den sjunde Mission Impossible-filmen är även den första delen av två men exakt vad Ethan Hunt (Tom Cruise), Ilsa Faust (Rebecca Ferguson) och deras kollegor ska pyssla med den här gången är oklart. Av trailern att döma så verkar det handla om något storslaget och som vanligt lär det bli en hel del action.

Klarna säger upp 700 personer

Feber.se - 8 timmar sedan

10 procent av personalen uppges få gå Under ett stormöte på det svenska fintech-företaget Klarna meddelade företagets vd och grundare Sebastian Siemiatkowski att man skulle tvingas säga upp personal. DI skriver att det rör sig om cirka 10 procent av Klarnas personalstyrka som kommer att sägas upp, något som innebär att runt 700 personer på Klarna kommer att få lämna sina jobb. Under sitt förinspelade tal till Klarnas anställda sa Siemiatkowski bland annat: "Det gör mig ledsen att meddela att baserat på det här så kommer ett antal av våra kollegor, av våra vänner, över alla domäner att påverkas.

Arbetet med Stalker 2 ska ha återupptagits

Feber.se - 8 timmar sedan

Utvecklingen fick pausas när Ukraina invaderades Det verkar som om utvecklingen av Stalker 2 har dragit igång igen rapporterar flera källor. De ukraina-baserade utvecklarna GSC Game World meddelade i mars att man var tvungen att pausa utvecklingen av spelet efter det att Ryssland invaderat Ukraina. Sedan dess uppges en del av GSC Game Worlds utvecklare ha omlokaliserat till Prag i Tjeckien och där återupptagit utvecklingen.

Snart kanske vi kan skriva ut satellitantenner i rymden

Feber.se - 9 timmar sedan

Mitsubishi har utvecklat ny 3D-skrivarteknik Mitsubishi Electric Corporation har utvecklat teknik som man säger ska göra det möjligt att skriva ut grejer med 3D-skrivare i rymden, något som man föreslår skulle kunna användas för att skriva ut parabolantenner till satelliter. Processen Mitsubishi har utvecklat innefattar 3D-skrivarmaterial som stelnar med hjälp av ultraviolett strålning från solen. Mitsubishi skriver i ett pressmeddelande om metoden: "The novel technology makes use of a newly developed liquid resin that was custom formulated for stability in vacuum.

I oktober lanseras Polestar 3

Feber.se - 9 timmar sedan

Kommer tillverkas i USA och Kina Nu bekräftar Polestar att nästa modell som heter 3 kommer att lanseras i oktober i år. Det handlar om en SUV och enligt vdn Thomas Ingenlath kommer den att sticka ut från mängden. Den helt eldrivna bilen delar plattform med nästa Volvo XC90 och kommer erbjudas både med framhjulsdrift och fyrhjulsdrift.

AMD visar Ryzen Mendocino

Feber.se - 9 timmar sedan

Ska möjliggöra billigare laptops med bättre batteritid AMD vill göra billigare laptops lite bättre med sin nya "Mendocino", som ska innebära bättre prestanda och "10 timmars batteritid". De nya chippen ska kombinera fyra senaste generationens Zen 2 CPU-kärnor med den senaste RDNA 2-grafiken tillverkad med TSMC:s 6nm-process. Priserna för laptops med chippet säger AMD ska hamna på mellan 399 och 699 dollar.

Kina bygger obemannat drönarskepp

Feber.se - 10 timmar sedan

För forskning och försvar Kina har visat upp ett nytt fartyg som man säger ska vara världens första obemannade fartyg som ska fungera som en bas för andra obemannde farkoster. Det nya fartyget heter Zhu Hai Yun och är tänkt att fungera som ett slags hangarfartyg för drönare och andra obemannade farkoster. South China Morning Post skriver att det obemannade drönarskeppet och farkosterna ombord på fartyget fjärrstyrs från en kommandocentral.