Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Bokbloggar

Svenska däggdjur: jämför och lär känna 46 arter av Martin Emtenäs & Jonas Källberg

Bokbloggar - 08 Apr 21 kl. 07:31

Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Spaniensvensken Jonas Falk dömd till fängelse i Spanien

Svensson - 15 Apr 21 kl. 16:19

Jonas Falk är en person som dömts för rån i Sverige när han var yngre. Han har också rymt flera gånger från svenska fängelser. Han greps för tio år sen i Colombia och åtalades sen i Sverige för narkotikabrott.

Parallels släppt med stöd för Apples M1-chip

Feber.se - 15 Apr 21 kl. 13:20

Om du vill köra Windows eller Linux på Apples senaste datorer Parallels har släppt en ny version av sin programvara vilken har stöd för att köra Windows 10 ARM Insider Preview såväl som olika Linux-versioner på Apple-datorer försedda med Apple Silicon-chippet M1. Enligt Parallels så ska prestandan med Parallels på Apples M1-datorer överträffa den som erbjuds med Parallels på Apples Intel-baserade datorer. Även energiförbrukningen ska ha sänkts betydligt i Parallels egna jämförelser där man jämfört denna med energiförbrukningen på en Intel-baserad MacBook Air från 2019.

Blue Origin och Lockheed Martin ska designa DRACO

Feber.se - 14 Apr 21 kl. 21:20

En kärnkraftsdriven rymdfarkost Det amerikanska militära forskningsmyndigheten DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) har gett de båda företagen Blue Origin och Lockheed Martin i uppdrag att designa en framtida rymdfarkost med en kärnkraftsdriven motor. Projektet går under namnet DRACO (Demonstration Rocket for Agile Cislunar Operations) och är tänkt att undersöka om det skulle vara möjligt att använda så kallad Nuclear Thermal Propulsion (NTP) för att kunna göra snabba manövrar med farkoster i rymden. DARPA skriver om DRACO: "Rapid maneuver is a core tenet of modern Department of Defense (DoD) operations on land, at sea, and in the air.

Stöd för Apples M1-chip finns nu i Linux 5.13

Feber.se - 12 Apr 21 kl. 15:40

Men det lär dröja innan Linux blir helt stabilt på Apple Silicon I slutet av förra året så uppgav Linux-utvecklaren Hector Martin att han skulle försöka se till att fixa stöd för Apples egna M1-chip i framtida versioner av Linux, något som bland annat Linux-skaparen Linus Torvalds tidigare sagt var något han önskade. Nu uppger Martin att han har lyckats implementera ett initialt stöd för Apples M1 i Linux SoC-kod. Hur väl han lyckats med det återstår att se.

Autogefühl jämför Volvo V60 med V90

Feber.se - 02 Apr 21 kl. 09:00

Vad tycker tysken om svensken? Volvo är ju ett svenskt märke och som ett sådant är vi svenskar kanske inte helt objektiva. Inte bara positivt, samtidigt som Volvo är svenskt och därför kanske lite närmare hjärtat är det svenskt och något vi kanske är lite hårdare emot.

Rekordkvartal för köp i appar

Feber.se - 01 Apr 21 kl. 18:40

Köp och köp Köp i appar är något som de flesta apparna använder sig av nuförtiden. Det kombinerat att folk spenderar mer tid med sina telefoner har lett till att årets första kvartal gav ett rekord för köp i appar. Enligt analysfirman App Annie så spenderade världens invånare runt 280 miljarder kronor på appar i App Store och Google Play.

George R.R. Martin skriver femårigt kontrakt med HBO

Feber.se - 27 Mar 21 kl. 12:00

Men The Winds of Winter då? The Hollywood Reporter rapporterar att George R.R.

Därför kan du inte jämföra covid-19-vaccin

Feber.se - 22 Mar 21 kl. 08:40

Många stirrar in sig på procenten Pzifer och BioNTechs covid-19-vaccin har en effektivitet på 95 procent, men det som Johnson & Johnson erbjuder har bara 66 procents effektivitet. Är deras vaccin sämre bara för det? Svaret är nej och i det här klippet från Vox förklarar man varför.


Fler inlägg från Bokbloggar