Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Stor karusell som testar vägars hållbarhet - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Stor karusell som testar vägars hållbarhet

Feber.se - 30 May 22 kl. 17:00

Snurrigt Nej, det ni ser här är ingen ny åkattraktion till något nöjesfält utan istället en "maskin" man använder för att stresstesta olika vägunderlag. Motorn ger över 1000 hästar och sedan ser den till att snurra armarna som har hjul kopplade till sig. Det här är den största som finns i sitt slag och den kan komma upp i 100 km/h men vid vanlig drift snurrar den på i strax över 40 km/h. Sen undersöker man hur materialet har nötts av hjulen efter ett tag och ibland efter flera månaders snurrande. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Ford testar virtuell hastighetsbegränsning

Feber.se - 30 May 22 kl. 15:30

Sänker automatiskt farten utanför sjukhus och skolor Vi har tidigare skrivit om geofencing och om hur det används för att automatiskt kunna sänka hastigheten för bilar inom vissa zoner. Nu testar Ford detta i den tyska staden Köln där ett gäng med uppkopplade Ford Transit inte kommer att gå att köra över hastighetsgränsen på platser där det är 30 eller 50 km/h som max. När bilen kommer in i zonen spärras toppfarten och föraren får upp ett meddelande på instrumentpanelen.

Kan mänskligt avfall hjälpa oss att bli mer hållbara?

Feber.se - 12 Apr 22 kl. 19:30

Faktiskt en skitbra idé I sin senaste video pratar Matt Ferrell från kanalen Undecided om hur vi kan använda mänskligt avfall, eller bajs, för att ta vara på mer energi som just nu går till spillo. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Tom Scott och Mrwhosetheboss testar stalkning

Feber.se - 04 Apr 22 kl. 19:15

Med Apples AirTags I videon ovan testar Arun från Mrwhosetheboss och Tom Scott stalkning med en av Apples AirTags, för att avgöra hur enkelt det faktiskt är att spåra en person med företagets pryl. Svaret är att det är ganska svårt, åtminstone när målet rör på sig aktiviteter i hopp om att inte bli hittad. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Carwow testar Tesla och Volvos automatiska nödbroms

Feber.se - 10 Mar 22 kl. 20:00

Dödar bilarna katter? I denna lite tramsiga video från Mat Watson och Carwow testar de hur Tesla och Volvos automatiska nödbroms fungerar på olika objekt. Bilarna i videon, som är en Tesla Model 3 och en Volvo V90, får köra mot en annan bil, Elon Musk, en känguru, en hund, en katt och en Jeff Bezos.

Seth Rogen och Nick Offerman testar hantverksprylar

Feber.se - 05 Mar 22 kl. 10:30

För att se om de är vettiga eller ej Seth Rogen och Nick Offerman fick uppdrag att titta närmare på några hantverksprylar för att se om de är vettiga eller ej. De testar bland annat en drejmaskin, magnetiska armband och fuktmätare. Bonus-Seth Rogen nedan.

Doug DeMuro testar BMW iX

Feber.se - 02 Mar 22 kl. 17:30

Relativt positiv recension I denna video testar Doug DeMuro BMW:s senaste elbil iX. Som Doug-score får bilen 65, vilket kan låta lågt men det är snäppet högre än bilar som Audi e-tron och BMW:s egna X5. Doug menar att bilen är bra och stabil överlag, bortsett från två saker vilket är priset och den kontroversiella designen.

The Verge testar att fotografera vilda djur

Feber.se - 17 Feb 22 kl. 19:30

Genom att ställa en kamera för 45 000 kr ute över natten I det senaste avsnittet av Full Frame testar Becca Farsace från The Verge att fota djur i naturen (och en katt) genom att lämna kameror, blixtar och sensorer som känner av når något kommer nära. De lyckas både fånga ganska fina bilder av en katt i trädgården och en rödräv. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Microsoft testar lite nyheter för Windows 11

Feber.se - 07 Feb 22 kl. 14:45

Klistermärken på skrivbordet, hållbarhet och tablet-läge Förra veckan berättade Microsoft att man skulle börja testa nya funktioner mer i Windows 11, som inte nödvändigtvis kommer att nå hela vägen. Nu bara dagar efter verkar som att det börjar hända grejer, typ. Entusiasten Albacore har nämligen hittat ett par nya funktioner som Microsoft ännu inte annonserat själva.

Dave2D testar Intels Alder Lake i9 12900HK

Feber.se - 27 Jan 22 kl. 17:30

Verkar riktigt vass I denna video testar Dave Lee MSI:s laptop GE76, som fått senaste Intel-processorn Alder Lake i9 12900HK. Han är imponerad av prestandan i nya chippet och säger att det troligtvis är kraftfullare än det som ”sitter i din stationära dator hemma”. Han jämför sedan processorn med bland annat Apples M1 Max och AMD:s motsvarande chip i flera benchmarks.

Världens bästa hotellkoncept och ökat intresse för Sverige

Freedomtravel - 24 Jan 22 kl. 06:00

Vi önskar alla läsare en fin måndag och vecka! Resenyheterna denna vecka handlar bland annat om tågresor, hållbarhet och världens bästa hotellkoncept. Dessutom får vi veta vad utländska potentiella Sverigeturister googlar när det gäller turism i Sverige.


Fler inlägg från Feber.se

Apple verkar ha varumärkesskyddat realityOS

Feber.se - 31 May 22 kl. 12:00

Operativsystemet som sägs vara hjärtat i Apples VR/AR-satsning Flera källor rapporterar att Apple antagligen har registrerat varumärket "realityOS" på en lång rad marknader. Det har sedan i början av året spekulerats att Apples satsning på VR/AR kommer att drivas av ett operativsystem som går under namnet "realityOS". Varumärket realityOS har inte registrerats direkt av Apple.

5G-användandet ökar i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:30

Över 95 procent av datatrafiken körs dock via 4G fortfarande Runt en miljon mobilabonnenter i Sverige kopplade förra året upp sig mot något av landets 5G-nätverk. Detta framkommer i Post- och telestyrelsens (PTS) nya rapport "Svensk telekommarknad 2021". Majoriteten av datatrafiken i de svenska mobilnäten körs dock fortsatt via 4G.

Stephen King skriver på en uppföljare till Cujo

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:00

Verkar dock handla om ormar och inte om hundar Den gamle skräckmästaren Stephen King verkar efter över 60 romaner långt ifrån vara klar med sitt skrivande. Nu rapporteras det att King har en uppföljare till sin klassiska skräckroman Cujo på gång. Cujo släpptes 1981 och handlar om en rabiessmittad St.

Nu finns Chromecast med Google TV officiellt i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:50

Äntligen? Chromecast är ju en riktigt trevlig manick, men om man vill ha något mer än att bara strömma till så finns det nu ett trevligt alternativ i Chromecast med Google TV. Eller den har funnits sedan oktober 2020, men nu finns den officiellt i Sverige i Googles egna butik.

ESA ska testa att samla in rymdskrot 2024

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:30

Så att vi får lite ordning och reda i rymden i framtiden Den europeiska rymdorganisationen ESA fortsätter att försöka hitta lösningar för att rensa bort uttjänta satelliter från jordens omloppsbana. Nu har ESA inlett ett samarbete med rymdinternet-operatören OneWeb och rymdföretaget Astroscale som förhoppningsvis kan resultera i ett system för att ta hand om rymdskrot. Tanken bakom ESA:s senaste projekt är att Astroscales farkost ELSA-M ska skickas upp till rymden 2024 och där testa att fånga in uttjänta satelliter.

Pixel 7-prototyp dyker upp på eBay

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:00

Den redan annonserade telefonen släpps egentligen i höst Bara veckor efter att någon från Google lämnat kvar en Pixel Watch på en restaurang dyker nu ännu en av företagets ej släppta enheter upp i det vilda, denna gång Pixel 7 som egentligen inte ska släppas förrän i höst. Telefonen lades upp på eBay för försäljning och i den nu borttagna annonsen skrev säljaren att Pixel 7-prototypen körde Android 13, med 128 GB lagring och 8 GB RAM. Utropspriset låg på 450 dollar.

Snubbar sätter larvfötter på en Tesla

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:45

Vill Elon åka med? Tesla Model 3 är ju inte direkt någon terrängbil, men det går ju att ändra på. Grabbarna på den tyska kanalen The Real Life Guys byggde helt enkelt på larvfötter på en Model 3 och det gör den nog redo för skogen.

Nu kan du få andnöd i den virtuella verkligheten

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:30

Forskare tar fram VR-tillbehör som kan kväva dig Forskare på Salzburg University of Applied Sciences har utvecklat ett tillbehör till kommersiella VR-headset som kan både kan övervaka en VR-användares andning och styra lufttillförseln till användaren. Forskarna kallar sin lilla kvävnings-manick för "AirRes Mask" och tänker sig primärt två syften där denna kan användas. Dels säger man att AirRes Mask kan användas för att kontrollera en persons andning.

Långa Land Rover Defender är här

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:00

Har plats för åtta Den som vill trycka in lite fler passagerare i sin Defender kan nu glädjas åt att 90 och 110 får sällskap av versionen 130. Den är 34 centimeter längre, har en tredje sätesrad och plats för upp till åtta personer. När alla stolar är uppfällda är bagagerummet minimalt men fäller man andra och tredje raden sväljer utrymmet rejält med prylar.

Trailer för Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:30

Dokumentärserie om näthat som lett till våldsamma konsekvenser Här är trailern för en kommande dokumentärserie på Netflix där man dokumenterat vad som kan hända när digitalt hat och hot leder till våld och annat även utanför den virtuella världen. Serien heter Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet och handlar om tre specifika fall där trakasserier på nätet lett till så kallad swatting och andra otrevligheter för några drabbade. Bakom den nya serien står Brian Knappenberger som tidigare bland annat gjort We Are Legion, som handlar om hacktivistgruppen Anonymous, och The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz, en dokumentär som handlar om programmeraren och hacktivisten Aaron Swartz som begick självmord efter det att han anklagats för datorintrång mot det digitala biblioteket JSTOR.

EU inför sanktioner mot rysk olja

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:00

Med en del undantag Sent igår kväll kom EU-länderna överens om att införa sanktioner mot köp av olja från Ryssland. Stoppet av rysk olja blir en del i det sjätte sanktionspaket som införs från EU mot Ryssland. Det kommer dock att bli en del undantag i oljestoppet från Ryssland.

Humble Bee Bio vill fixa bioplast från djurriket

Feber.se - 30 May 22 kl. 21:00

Bin duger till mer än att bara pollinera blommor Det Nya Zeeländska företaget Humble Bee Bio har utvecklat teknik för att skapa en slags bioplast som efterliknar den som en speciell bi-arten producerar. Det handlar om en sorts citronbin som inte kan producera honung men för att kompensera det kan de spinna en slags bioplast där de kan lägga sina larver. Humble Bee Bios CTO Ryan Graves säger till TechCrunch: "It’s resistant to acids and bases.

Ransomwaret GoodWill kräver att drabbade gör goda gärningar

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:30

Låser filerna på datorn tills användaren donerat till fattiga och sjuka Säkerhetsföretaget CloudSEK har analyserat ett nytt ransomware som, till skillnad från de flesta andra ransomware, inte verkar vara framtaget för att berika kriminella. Ransomwaret kallas för "GoodWill" och låser filerna på en användares dator tills den drabbade donerat tillräckligt med pengar eller annat till fattiga och sjuka. Mer specifikt föreslås det att den drabbade ska donera kläder till fattiga, ta med fattiga barn till Pizza Hut samt donera pengar till fattiga som behöver läkarvård.

Candela presenterar ännu en ny elbåt

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:00

Det här är P-8 Voyager Den svenska elbåtstillverkaren Candela har nu visat upp sin nya modell P-8 Voyager i Venedig. Det är en bärplansbåt med plats för upp till sex passagerare och två kaptener. Den svävar fram över vattnet och lämnar bara en väldigt liten svallvåg efter sig.

Snubbe lurar turister som anländer till Gatwick i London

Feber.se - 30 May 22 kl. 19:30

"Welcome to Luton" Det finns flygplatser som kan vara ganska härliga, sen finns det också flygplatser som man verkligen inte vill vistas på. I videon ovan från Max Fosh sätter han upp en skylt vid flygplatsen Gatwick i London som säger "Welcome to Luton". Luton är inte bara den lägst betygsatta flygplatsen nära London, den ligger också en bra bit bort.