Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Nyhetspressen

Sparsamma Karlshamnsbor räddade vattnet

Nyhetspressen - 05 Jun 18 kl. 06:00

Stabiliserade nivåer i vattentornen. Det blev effekten när bevattningsförbud infördes. Fortsatt förbud gäller, men vissa fotbollsplaner får bevattnas.. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

JUST NU: Ronaldo räddade Portugal

Nyhetspressen - i förrgår: 21:53

Portugal låg illa till mot Spanien i VM-premiären.Då klev Cristiano Ronaldo fram – och räddade poäng efter ett hattrick..

Försvarets helikopter räddade dödssjukt barn

Nyhetspressen - 15 Jun 18 kl. 08:01

Försvarets helikopter fick rycka ut för att rädda ett spädbarn när inga civila ambulansflyg fanns tillgängliga..

Mjällby vaknade till slut och räddade en poäng

Nyhetspressen - 10 Jun 18 kl. 18:03

Underläge med 2–0 i halvtid och på väg mot sin andra raka förlust. Då ryckte Mjällby upp sig, svarade för en stark upphämtning och räddade en poäng i derbyt mot Karlskrona..

Nära var fjärde kommun uppmanar till sparsamhet med vatten

Nyhetspressen - 09 Jun 18 kl. 11:30

Omkring 70 kommuner uppmanar hela eller delar av sin befolkning till att vara sparsamma med vatten. Ytterligare 35 kommuner har infört förbud mot bevattning, uppger branschorganisationen Svenskt vatten till SVT Nyheter..

Kritik mot hur LKF sköter bevattningen

Nyhetspressen - 09 Jun 18 kl. 08:00

Dalby Bevattning mitt på dagen och med utrustning som gör att vattnet delvis hamnar utanför rabatten – detta samtidigt som alla uppmanas att vara sparsamma med vattnet.En Skånskanläsare reagerade på situationen vid det kommunala bostadsbolaget LKF:s fastigheter på Bondevägen i Dalby på torsdagen. – Jag körde förbi strax före lunch och såg hur vattenspridarna var i gång men vattnet hamnade till stor del fel, och säkert avdunstade mycket direkt i solen och värmen, säger hon.

Så räddar du liv i vattnet

Nyhetspressen - 07 Jun 18 kl. 08:18

När det är sommar är det mycket sol och bad, men också en del drunkningsolyckor. Se hur du kan agera för att rädda liv i klippet ovan..

Petter, 28, räddade flicka från att drunkna

Nyhetspressen - 04 Jun 18 kl. 20:54

På söndagen inträffade en otäck badolycka på Skara Sommarland då en liten flicka hamnade under vattnet.Flera personer agerade snabbt och flickans liv kunde räddas – däribland Petter Fahlström, 28, som gjorde HLR. – Jag sa det rent instinktivt, jag tar henne.

Pojke försvann i vattnet – förd till sjukhus

Nyhetspressen - 02 Jun 18 kl. 18:32

På lördagseftermiddagen försvann en pojke i vattnet i Degerfors kommun.Han hittades och fördes till sjukhus.Skadeläget är oklart.

Vattenkris i stora delar av Sydsverige – förbud införs

Nyhetspressen - 31 May 18 kl. 07:36

Efter den värmeböljan som kom tidigt i år är det vattenkris på många håll i Södra Sverige.Flera kommuner har redan infört bevattningsförbud och andra uppmanas vara sparsamma.– Delar av södra Sverige börjar vi dock få grundvattennivåer som ligger under det normala säger Emil Vikberg, grundvattengeolog, till SVT .


Fler inlägg från Nyhetspressen

JUST NU: Trafikolycka i Malmö

Nyhetspressen - Just nu

En bil har kört av vägen i Malmö..

Nytt uppdrag från regeringen: Så ska livshotande våld i hemmet förhindras

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Regeringen ger fyra myndigheter i uppdrag att se över hur man kan förhindra våld i nära relationer, som skapar livshotande situationer. Under 2016 och 2017 utredde Socialstyrelsen 21 dödsfall som skett på grund av våld i nära relationer – i samtliga fall hade brottsoffret varit i kontakt med en myndighet innan sin död..

Blågul fansinvasion – tar över gatorna i stan

Nyhetspressen - 1 timme sedan

NIZJNIJ NOVGOROD. Det ser ut att bli en klassisk mästerskapsfest när Sverige premiärspelar mot Sydkorea i VM på måndagen. Staden badar i blågula färger och enligt uppgifter till SportExpressen väntas upp emot 8000 svenska supportrar på premiärmatchen..

SMHI: Risk för regn och rusk på midsommar

Nyhetspressen - 1 timme sedan

VECKANS VÄDER Midsommarhelgen bjuder på ostadigt väder och risker för regn enligt SMHI..

Planet mot VM inställt – värmlänningar missar premiären

Nyhetspressen - 1 timme sedan

150 svenska fotbollsfans, däribland ett gäng värmlänningar, fick i morse beskedet att deras plan till Nizhny Novgorod och Sveriges VM-premiär är inställt.– Folk stod bara tysta och tittade på varandra, säger Fredric Stridsberg från Säffle..

LARM: Brand i lastbil i centrala Visby

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Under måndagen började det brinna i en lastbil i centrala Visby..

Svenska Akademilandslaget fullt av tillförsikt inför dagens rysare

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

SATIR. Två av årets stora händelser möts i kväll när Svenska Akademilandslaget spelar sin första match i Världsmästerskapen. DN Kulturs expertkommentator Jesper Högström har tagit tempen på nationens stora hopp.

Larm om vilset lamm på väg

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Under måndagsmorgonen fick polisen in ett samtal av det lite mer udda slaget..

Flakchockens tid

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Flakens tid är nu. Glada ungdomar tar studenten och stora motordrivna odjur rullar runt och brölar. För några år sedan upprördes man över decibeltalen på högtalarna, och i större städer över att de blockerade trafiken i innerstaden.

Partiledarna: Så går det i fotbolls-VM

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Många tittar djupt in i spåkulan inför Sveriges VM-premiär mot Sydkorea. Och partiledarna är inget undantag.– Det finns absolut ett vinstintresse, säger Jonas Sjöstedt (V)..

Kollektivtrafiken på Gotland görs om

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Kollektivtrafiken på Gotland ses över och från och med nästa år ska den nya planen träda i kraft..

18-åringar ges gratis tågluffarkort i sommar – så gör du för att söka

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

I början av året fick EU-förslaget att ge 18-åringar gratis Interrailkort grönt ljus. Nu är även detaljerna för hur det kommer gå till klara..

Lufthansa i samtal om köp av Norwegian

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Det tyska flygbolaget Lufthansa sitter i samtal om att köpa Norwegian. Det bekräftar Lufthansas chef Carsten Spohr för Süddeustche Zeitung.

Erkänner bisarr kupp: ”Ville förvirra Sverige”

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

NIZJNIJ NOVGOROD. Fyra nyckelspelare i Sydkorea har haft 15 olika tröjnummer under de olika matcherna inför VM.Nu berättar Sydkoreas förbundskapten Shin Tae-Yong att det har varit en medveten strategi inför mötet mot Sverige.

Inställt flyg strandar svenska fans

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Ett plan med över hundra svenska fotbollssupportrar skulle lyfta mot Sveriges premiärmatch mot Sydkorea i Nizjnij Novgorod. Men i sista sekund har planet ställts in och fansen kommer missa matchen. – Vi har obekräftade uppgifter om att det är någon form av besättningsproblematik, säger Anders Ekman, presskommunikatör på Swedavia..