Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kostdoktorn

Sockersuget – värt en diagnos?

Kostdoktorn - 26 Mar 20 kl. 06:37

Vi har fått tips om ett avsnitt av Kropp & Själ, på Sveriges radios P1, som handlar om sockerberoende. Medverkar gör Kerstin Brismar, professor i diabetesforskning på Karolinska institutet, Erik Hemmingsson, överviktsforksare och docent på GIH och Sara Ask som är barndietist. På senare år har sockret pekats ut som den stora boven och orsaken till fetmaepidemin. Socker är orsaken bakom en rad sjukdomar och det finns de som jämför sockret med gift. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Ellens svåra diagnos – äter bara chips och pommes

Nyhetspressen - 16 Apr 19 kl. 19:30

Sexåriga Ellen Andersson Lind kan inte äta mat. Länge överlevde hon på endast kexchoklad och pommes frites från McDonald's.  Det tog fem år innan Ellen fick en diagnos – och räddades från svälten.

Sylars ovanliga sjukdom: Två i Sverige har diagnosen

Nyhetspressen - 07 Apr 19 kl. 17:55

Tvåårige Sylar är stor som en treåring, är ofta sjuk och har svårt med balansen. Efter flera utredningar har familjen till slut fått en diagnos – ett syndrom som bara en annan i Sverige har.  – Vi vill uppmärksamma syndromet som att man inte vet så mycket om det, säger mamman Emma Jaakola, 33.

"Jag tycker lite synd om folk utan diagnos"

Nyhetspressen - 19 Mar 19 kl. 12:02

Erik Skog Karlsson från Visby budade hem en föreläsning om dyslexi under Radiohjälpens "Musikhjälpen"..

Ida trodde att hon var lat och dum - ADHD svårare att upptäcka hos flickor

Nyhetspressen - 17 Mar 19 kl. 06:00

Ida Ekholm fick sin ADHD-diagnos som 18-åring. För henne var diagnosen en lättnad. Den förklarade delvis varför hon hade så svårt i skolan..

Adhd-diagnos innebär nej till fallskärmshopp

Nyhetspressen - 13 Mar 19 kl. 09:26

En adhd-diagnos innebär nej till fallskärmshopp, rapporterar P4 Värmland. I Fallskärmsförbundets regler pekas neuropsykiatriska diagnoser ut som diskvalificerande för att få hoppa fallskärm. – Det är så jävla orättvist.

Stjärnans kamp sista tiden i livet – led av felaktig diagnos

Nyhetspressen - 12 Mar 19 kl. 05:00

Panikångest, tårar, en falsk diagnos och kroppsdemens – i boken ”Robin” avslöjas nu skådespelaren Robin Williams sista tid i livet.Robin Williams hustru Susan Schneider berättar om makens kamp innan han dog.”Jag tror att han bara sa nej och jag klandrar honom inte alls”, säger frun Susan Schneider i boken, enligt Daily Mail..

Linda Lampenius, 48, berättar – drabbad av obotlig sjukdom

Nyhetspressen - 19 Feb 19 kl. 06:00

50 000 svenskar har en ärftlig sjukdom som ger mycket hög risk för hjärtinfarkt, stroke och för tidig död. De flesta vet inte om det. Bara drygt var tionde har fått diagnos.

Emil är helt ensam med sin diagnos

Nyhetspressen - 26 Jan 19 kl. 08:00

5-årige Emil har en missbildad hjärna..

Flickorna i Bjärred hade båda fått omstridd ME-diagnos

Nyhetspressen - 13 Dec 18 kl. 06:30

Barn med diagnosen har stor chans att tillfriskna..

Polisen: Dantes diagnos försvårar sökarbetet

Nyhetspressen - 09 Nov 18 kl. 12:36

FALKENBERG. Snart tre dygn efter försvinnandet finns fortfarande inga spår efter 12-årige Dante. Under fredagen forstätter polisen, militären och frivilliga sökinsatsen med oförminskad styrka.


Fler inlägg från Kostdoktorn

Sparrissallad med valnötter och parmesan

Kostdoktorn - 8 timmar sedan

Sparris innehåller få kolhydrater och är fullpackad med näring. Här serveras sparrisen i en fräsch sallad som garanterat kommer bli en ny favorit hos många.Inlägget Sparrissallad med valnötter och parmesan dök först upp på Diet Doctor.

Varför är LCHF viktigt för dig?

Kostdoktorn - Igår: 16:26

Varför är LCHF viktigt för några av världens ledande LCHF-läkare? Ta del av snabba och spontana svar på den frågan.Inlägget Varför är LCHF viktigt för dig?

Söndagsfilmen: The Big Fat Fix

Kostdoktorn - i förrgår: 14:03

Här kan du se filmen The Big Fat Fix, den utmärkta dokumentären med dr Aseem Malhotra och Donal O’Neill, med svensk text.Inlägget Söndagsfilmen: The Big Fat Fix dök först upp på Diet Doctor.

Laga LCHF i karantän

Kostdoktorn - i förrgår: 08:47

Social distans och LCHF, hur fungerar det? Den här guiden kommer att hjälpa dig att fixa matlagningen galant, trots speciella omständigheter.Inlägget Laga LCHF i karantän dök först upp på Diet Doctor.

Sockerfri tres leches-tårta

Kostdoktorn - 27 Mar 20 kl. 12:58

Tres leches tårta är en av Sydamerikas mest populära efterrätter. Denna LCHF-variant har en underbart saftig tårtbotten med smak av vanilj och är täckt av vispad grädde.Inlägget Sockerfri tres leches-tårta dök först upp på Diet Doctor.

Kostfonden och Skandia storsatsar: Studie av kost vid typ 2-diabetes får 8,5 miljoner kronor

Kostdoktorn - 27 Mar 20 kl. 07:28

Kostfonden kommer med en strålande nyhet: studien där personer med typ 2-diabetes ska bli friska kan nu dra igång. Skandia satsar 4,5 miljoner kronor på den svenska delen av projektet och Kostfonden går in med nästan 4 miljoner under tre år. Det är Europas hittills största studie av kost vid typ 2-diabetes och den kommer att bidra med mycket viktig kunskap.

Nybörjarmatlagning: Laga LCHF i coronatider

Kostdoktorn - 26 Mar 20 kl. 15:30

Karantän och corona gör att många ovana kockar plötsligt står framför spisen. Lyckligtvis kan LCHF vara enkel matlagning. Det är lätt att lära sig grunderna.

Corn fritters à la LCHF

Kostdoktorn - 26 Mar 20 kl. 11:52

"Corn fritters" eller majsbiffar är en väldigt populär maträtt i Latinamerika. Här är vår LCHF-version utan majs och med ett mer näringsrikt innehåll. Inlägget Corn fritters à la LCHF dök först upp på Diet Doctor.

Sockersuget – värt en diagnos?

Kostdoktorn - 26 Mar 20 kl. 06:37

Vi har fått tips om ett avsnitt av Kropp & Själ, på Sveriges radios P1, som handlar om sockerberoende. Medverkar gör Kerstin Brismar, professor i diabetesforskning på Karolinska institutet, Erik Hemmingsson, överviktsforksare och docent på GIH och Sara Ask som är barndietist. På senare år har sockret pekats ut som den stora boven och orsaken till fetmaepidemin.

Spelar Sverige ”rysk roulette” med coronaviruset?

Kostdoktorn - 25 Mar 20 kl. 16:24

Detta lär bli ett kritiserat inlägg och jag önskar verkligen att jag inte behövde skriva det. Runt om i världen frågar sig experter om Sverige spelar “rysk roulette” med vår hemsnickrade corona-strategi. Riskerar vi en massdöd långt värre än i Italien?

LCHF och tandhälsa

Kostdoktorn - 25 Mar 20 kl. 07:35

Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Här är tre av veckans heta diskussioner på Diet Doctors forum. Gratis och öppet för alla, välkommen!