Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Jägareförbundets blogg

Små insatser som gör stor nytta

Jägareförbundets blogg - 01 Sep 16 kl. 15:13

Gräs, diken, buskar och träd skapar bättre förutsättningar för småvilt i odlingslandskapet. Foto Magnus Rydholm Har du hört rapphönans karaktäristiska läte? Det är ett ljud som är svårt att förklara med andra ord än att det låter lite skärande (klicka här för att lyssna på lätet på extern sajt). Allt färre människor ser  och hör denna inhemska art. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Smällare mot förskola i centrala Göteborg

Nyhetspressen - 15 Nov 17 kl. 14:50

Någon har kastat in smällare på en gård till en förskola i centrala Göteborg. – Personalen tvingades ta in alla barn som såklart blev väldigt rädda av smällen. När polisen kom till platsen kastades ytterligare en smällare eller ett knallskott in mot gården, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region Väst..

Uppsalapolisen planerar nytt tillslag

Nyhetspressen - 12 Nov 17 kl. 12:04

Uppsalapolisen har i flera större insatser under året slagit till mot narkotikahandeln på bland annat Resecentrum..

[PLUS] Länspoliser var redo att åka till Stockholm

UNDERBARACLARA - 10 Apr 17 kl. 14:42

Stockholmspolisen har hyllats för sina insatser efter attacken i Stockholm, men den omfattande...

[PLUS] Nordström gör nytta i gyttja

UNDERBARACLARA - 09 Apr 17 kl. 07:00

Vintern har varit lite strulig för David Nordström – så han är minst sagt taggad inför...

Norrmejerier slutar göra vanligt smör

UNDERBARACLARA - 06 Apr 17 kl. 15:23

Norrmejerier slutar producera vanligt smör. Anledningen är stor efterfrågan på andra feta produkter. Samtidigt ökar produktionen av ekologiskt smör.

Nytt hatmöte mellan SSL-giganterna – Kapten Enström tror på strid: "Det är fullt krig när vi går på"

Nyhetspressen - 04 Apr 17 kl. 11:30

På tisdag smäller det när innebandygiganterna IBF Falun och Storvreta möts i ett nytt supermöte. Förutsättningarna är snudd på identiska jämfört med förra året – då IBF:arna mycket smärtsamt blev utslagna av rivalen. – Rivaliteten är hur stor som helst, säger Rasmus Enström inför mötet..

Ågren (M) vill hissa flaggan för militärer

UNDERBARACLARA - 10 Feb 17 kl. 10:48

Kommunalrådet Anders Ågren (M) vill att Umeå kommun ska flagga på Veterandagen för att hedra de som deltar eller har deltagit i militära insatser. Den 29 maj högtidlighålls sedan 2008 som Veterandag inom Försvarsmakten. Veterandagen hedrar personal i militära insatser, samt minnet av stupade och omkomna.

Äldreomsorgen lider av fortsatt höga sjuktal

Nyhetspressen - 07 Feb 17 kl. 07:12

Äldreomsorgen sargas av den mycket höga sjukfrånvaron. Trots stora insatser ligger den i nivå med när det varit som värst. Socialnämndens ordförande ryter nu till och kräver krafttag..

”Gör veterandagen till flaggdag”

UNDERBARACLARA - 28 Jan 17 kl. 20:00

Varje år högtidlighålls veterandagen för att minnas svenskar i nationella och internationella militära insatser. Nu är det dags att göra veterandagen till flaggdag. Det skriver två moderata riksdagsledamöter.


Fler inlägg från Jägareförbundets blogg

Vi slutar aldrig jaga med våra hundar!

Jägareförbundets blogg - 05 Dec 17 kl. 13:09

Varje gång jag går ut, jagar eller jakttränar med mina hundar kollar jag Rovobs numera. Jag vet, det inger en falsk trygghet. Men det är det enda jag kan göra.

Dags att skrota grönkläderna – och bli gul?

Jägareförbundets blogg - 01 Dec 17 kl. 00:01

Var det någon som trodde att djur är färgblinda? Det stämmer inte. Frågan är vilken färg jaktkläderna egentligen bör ha för att vara mest funktionella.

Hur du överlever november!

Jägareförbundets blogg - 15 Nov 17 kl. 10:54

Stackars november – den är verkligen inte grå. Ändå är det den färgen som är november för de flesta. Eller vad associerar du mest med i november månad?

Jägarglädje och sorg men avhuggna huvuden irriterar

Jägareförbundets blogg - 08 Nov 17 kl. 16:11

Vi lever i en allt mer polariserad värld. Inte minst märks det för oss jägare. Bara idag har jag kastats mellan glädje, sorg och ilska.

”Du blir så otroligt levande när du jagar!”

Jägareförbundets blogg - 30 Oct 17 kl. 15:59

”Du blir så otroligt levande när du jagar!” Det sa Natasha Illum Berg, professionell jägare i Tanzania nyligen i P1s Söndagsintervju. Hon sa också ”att vid jakt är dina sinnen väldigt vakna, tvingade att vara vakna.

Ska jaktsabotörer kommentera?

Jägareförbundets blogg - 11 Oct 17 kl. 00:10

Igår sände Sveriges Radio ett inslag i P5 i samband med att en varg avlivats vid skyddsjakt i länet. I programmet fick en grupp jaktsabotörer kommentera skyddsjakten. Det handlar här om en gruppering som ofta påpekar att jägare borde dö.

Dags att införa viltfredag

Jägareförbundets blogg - 17 Sep 17 kl. 23:05

Jag har tröttnat på att det internationella nätverket Köttfri måndag trummar ut hur vår köttkonsumtion leder till miljö- hunger och hälsoproblem. Jag tycker istället att det är dags att hylla viltköttet och lyfta fram hur hälsosamt och hållbart det samtidigt som det är bra för den biologiska mångfalden med mera! Dags att införa viltfredag!

Jaga djurplågare, inte jägarna och deras hundar

Jägareförbundets blogg - 12 Apr 17 kl. 11:28

Många djur plågas svårt i vår omvärld, det är vidrigt och avskyvärt. Men istället för att koncentrera sig på djurplågeriet slösar människor som anser sig värna djur dyrbar energi på ett ändlöst hackande på svenska laglydiga jägare och våra hundar. Varför fortsätter djurrättsaktivister att lägga massor av energi på att hacka på jägare istället för att lägga mer energi på djurplågeri?

Ropa inte efter åsiktsregistrering

Jägareförbundets blogg - 27 Mar 17 kl. 13:24

Ska aktivister, jägare eller andra intressen kunna anställas i myndigheter? Foto Matias Larhag/Unsplasch Vi är inne i ett konstigt tidevarv. Människors personliga agendor tillåts styra våra val och hur samhället ska fungera allt mer.

Är våra viltköttbullar oätliga?

Jägareförbundets blogg - 21 Mar 17 kl. 13:24

Såg du TVs Historieätarna, när Lotta Lundgren och Erik Haag grimaserade över gamla maträtter och tillagningssätt? Tror du dina förfäder tyckte att det var lika äckligt? Och kommer våra barnbarnsbarn tycka att våra viltköttbullar är oätliga?

När politik blir viktigare än verkligheten

Jägareförbundets blogg - 13 Mar 17 kl. 19:21

Varför anses jaktkunskaper vara belastande i en Viltförvaltningsdelegation. Foto Magnus Rydholm Miljöminister Karolina Skog (MP) ändrade sammansättningen av Viltförvaltningsdelegationerna. Officiellt är det en uppgörelse mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet som har gjorts.