Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Nyhetspressen

Slipp jätteräkningen från veterinären – här är djurens julfällor

Nyhetspressen - 23 Dec 16 kl. 19:00

Vackra blommor. Chokladaskar. Dignande julbord med oemotståndliga rätter. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

McDonald's plastbeslut – två år efter bilden på ekorren

Nyhetspressen - 16 timmar sedan

När organisationen Djurens ö fick larm om att djur kunde skadas av glassprodukten McFlurrys plastlock hörde de genast av sig till McDonald's.Nu väljer snabbmatsjätten att helt ta bort plastlocken..

Veterinären Ingrids efterlysning för bönderna i torkan: ”Det finns hopp”

Nyhetspressen - 21 timmar sedan

I tolv år har Ingrid Hyttsten åkt runt och tagit hand om djur på svenska gårdar.I år är situationen speciell.– Man märker att de är stressade och det tar enormt på dem, säger hon.

Förundersökningen i Hovsjöfallet återupptas

Nyhetspressen - 27 Jun 18 kl. 09:28

DN har tidigare avslöjat stora brister i utredningen när 12-årige Jonas pekades ut som skyldig till mord i Hovsjö 2001. På onsdagen beslutade överåklagare Marianne Ny att förundersökningen återupptas. ”Vid genomgång av ärendet anser jag att beslutsunderlaget är otillräckligt”, står i det i beslutet från Åklagarmyndigheten.

FirstVet ger veterinärhjälp via datorn eller mobilen

Feber.se - 27 Jun 18 kl. 10:00

När husdjuret drabbats av enklare besvär Det svenska företaget FirstVet driver en digital veterinärstjänst där djurägare kan få hjälp och råd om sina husdjur direkt via datorn eller mobilen. Man kan väl enklast beskriva tjänsten som djurens motsvarighet till de digitala vårdcentralerna och nätdoktorerna som dykt upp på nätet de senaste åren. Man ansluter sig till FirstVet via BankID och därefter får man videosamtala med en en passande veterinär som har svensk veterinärutbildning.

Här är VM-matcherna på midsommarafton

Nyhetspressen - 22 Jun 18 kl. 08:29

Fotbolls-VM:s höjdpunkt på midsommarafton är då Island ska försöka följa upp sin premiärsuccé med en match mot Nigeria. Brasilien ska också studsa tillbaka efter missräkningen mot Schweiz i premiären..

Bedrägerier mot äldre ökat med upp till 1 500 procent de senaste åren - ökningen är betydligt större än bland befolkningen överlag

Nyhetspressen - 20 Jun 18 kl. 04:45

Under de senaste åren har det ekonomiska utnyttjandet av äldre ökat rejält, enligt Statsrådet rapport: över 1 500 procent vad gäller de lindriga betalningsmedelsbedrägerierna. Ensamhet och ökad användning av nätbank och internet är några av orsakerna bakom de stora bedrägeriökningarna..

Svenskarna är de största piraterna i Norden

Feber.se - 19 Jun 18 kl. 13:37

En av fem har laddat hem tv och film illegalt Mediavision har genomfört en undersökning på uppdrag av Film- och TV-branschens Samarbetskommitté (FTVS) där man har kollat över hur den illegala fildelningen ser ut i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Enligt undersökningen så är det vi svenskar som tankar hem mest tv och film illegalt från tjänster som till exempel The Pirate Bay. Undersökningen genomfördes i mars månad och då uppgav 21% av svenskarna i undersökningen att de tankat hem tv och/eller film illegalt.

Nu är vind- och solkraft billigare än fossilt

Nyhetspressen - 13 Jun 18 kl. 08:29

Investeringarna i förnybara el-energikällor är nu mer än dubbelt så stora som i traditionella källor av typen kol, olja, naturgas och kärnkraft. Bakom uppgången ligger fallande kostnader för vind- och solkraft. .

Paret hittade Citodon – gömt i korv

Nyhetspressen - 05 Jun 18 kl. 16:01

Veterinären: "Det är allvarligt, skulle exempelvis en hund eller katt få i sig den mängden kan det gå riktigt illa".

Veterinärens uppmaning – skydda hundens tassar

Nyhetspressen - 01 Jun 18 kl. 07:57

Den varma asfalten kan orsaka brännskador och vattenblåsor på hundens tassar.Nu berättar veterinären Monica Heggelund hur du enkelt går till väga för att skydda jycken under sommarpromenaderna..


Fler inlägg från Nyhetspressen

JUST NU: Trafikolycka i Malmö

Nyhetspressen - Just nu

En bil har kört av vägen i Malmö..

Stjärnan buades ut – efter finalen: ”Bisarrt”

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Under VM-finalens prisceremoni tillkännagav Fifa turneringens bästa spelare, bästa målvakt och så vidare. När man kom till bästa målskytt möttes namnet av rejäla busvisslingar. .

Bordellmamman drog in miljontals kronor

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Genom ett kontaktnät i Rumänien fick den 34-åriga kvinnan totalt 16 kvinnor till prostitution i Sverige.Verksamheten bedrevs i stor skala – i fem lägenheter belägna i Göteborg och Malmö – och omsatte minst två miljoner kronor under några månader.– Män stod princip i kö för att bli insläppta, säger en person som bodde i närheten av en bordell.

Fram för fler utlänningar i SVT, för språkens skull

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Man vet att sommaren kommit när SVT:s tablå fylls av nordiska program. Det vore vettigare att satsa på franska, spanska och tyska - för att hjälpa elever och deras anhöriga..

Trumps Finlandsbesök väcker stor kritik i USA – stor enighet om att Ryssland påverkade presidentvalet

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

I USA riktas häftig kritik mot att landets president väljer att träffa sin ryske kollega mitt under pågående utredning om Rysslands inblandning i presidentvalet. Också Trumps sätt att mötas i enrum ogillas..

Boende i närheten av skogsbranden har evakuerats – räddningsledaren: "Läget är allvarligt vid Pålgård"

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Fyra fastigheter i närheten av skogsbranden i Pålgård har evakuerats. Branden är ännu inte under kontroll. – Branden vid Näste är i stora drag stabil, men vi har en intensiv brand som pågår vid Pålgård och där är läget mer allvarligt, säger Leif Jackström, räddningsledare..

Michael Winiarski: Toppmötet där omvärlden bävar för att de två ska komma överens

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

HELSINGFORS. Det var länge sedan som toppmöten mellan världens två kärnvapensupermakter emotsågs med spänning. Men måndagens rysk-amerikanska möte blir åter en nagelbitare.

Norska helikoptrar ska släcka skogsbränderna

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Under måndagen ska norska helikoptrar sättas in i släckningen av de skogsbränder som rasar på flera platser i landet. – Jag hoppas att vi kan få ytterligare resurser under dagen till Ängra, säger Torbjörn Wannqvist, befäl i beredskap..

Hedersförtrycket drabbar inte bara unga kvinnor

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Hederskulturen påverkar inte bara unga flickor.Äldre kvinnorna som lever enligt hederskulturens normer är de mest osynliggjorda människorna i det svenska samhället..

Alla län utom tre drabbat av skogsbränder: ”Ansträngt”

Nyhetspressen - 5 timmar sedan

Skogsbränderna har härjat i alla län utom tre i hela Sverige under helgen – något som tär på räddningstjänstens resurser, rapporterar Dagens Nyheter.– Det är ansträngt men samtidigt har också räddningstjänsterna löst det på ett väldigt bra sätt, säger Mikael Westerlund på MSB:s presstjänst, till tidningen..

Skyltfönster sprängdes sönder

Nyhetspressen - 6 timmar sedan

Ett fönster till ett mindre företag sprängdes under natten..

Protester i Irak sprider sig

Nyhetspressen - 6 timmar sedan

Fyra skadades när hundratals demonstranter försökte storma en regeringsbyggnad i Basra, i södra Irak. Protesterna som nu har pågått i en vecka, sprider sig i Irak och landets säkerhetsstyrkor har satts i högsta beredskap..

BILDER Alla på plats för Almedalen - till och med tomten

Nyhetspressen - 7 timmar sedan

Nu är den 50:e Almedalsveckan igång och alla är på plats - till och med tomten..

Bittra utspelet mot fransmännen i natt

Nyhetspressen - 9 timmar sedan

Frankrike vann VM-finalen med 4-2.  Efteråt var Kroatiens mittback Dejan Lovren upprörd.  – Frankrike spelade inte fotboll.

Dystra drunkningssiffror i sommarvärmen

Nyhetspressen - 9 timmar sedan

Den fina sommaren har en baksida – antalet drunkningar ökar. Under maj och juni omkom 39 personer, fem var barn. Det är lika många omkomna barn som under hela förra året..