Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Sinj i Kroatien – bland riddare och Unesco kulturarv - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Freedomtravel

Sinj i Kroatien – bland riddare och Unesco kulturarv

Freedomtravel - 31 May 22 kl. 06:00

Sinj är en liten ort i Dalmatien, i Kroatiens inland. Genom att bara göra en kort avstickare från den populära kuststaden Split får du se en annan sida av Kroatien – inlandet med vacker natur, vällagad husmanskost, dramatisk historia och flera Unesco kulturarv. Sinj i Kroatien Vi besökte Sinj som en utflykt från Split, i […] Inlägget Sinj i Kroatien – bland riddare och Unesco kulturarv dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Golden Pen Media Awards 2022 i Kroatien

Freedomtravel - 29 May 22 kl. 06:00

Golden Pen Media Awards 2022 gick av stapeln i kroatiska Split i fredags. Vi var på plats eftersom vi (freedomtravel.se) var nominerade i kategorin blogg/sociala medier.

Hälsningar från härliga Kroatien

Freedomtravel - 27 May 22 kl. 06:00

Hälsningar från härliga Kroatien! Vi befinner oss ”egentligen” på en husbilsresa i Tyskland, men har gjort en ”avstickare” med flyg till Kroatien för att vara med på ”Golden Pen Award”. Happy Friday!

Kroatien, dinosaurier och påsklovsaktiviteter

Freedomtravel - 11 Apr 22 kl. 06:00

Vi önskar alla en fin vecka och inleder som vanligt veckan med resenyheter. Denna vecka blir det fokus på påsken: flygplatsköer i samband med påskresor, snötillgång i fjällen och påsklovsaktiviteter på museer och i parker. Håll till godo!

Kroatien, livekonserter och Sverige klättrar på lista

Freedomtravel - 25 Oct 21 kl. 06:00

Direktflyg till Kroatien för värmlänningar, dags för livekonserter igen och Sverige klättrar på en internationell lista över turistdestinationer. Det är några av veckans resenyheter. Kroatien direkt från Karlstad sommaren 2022 Under semestermånaden juli 2022 kommer värmlänningarna kunna resa direkt till Split, Kroatien med researrangören Kroatienspecialisten.

Handgjorda juldekorationer i Tjeckien – ett unescoarv

Freedomtravel - 02 Oct 21 kl. 06:00

Handgjorda juldekorationer i Tjeckien, tillverkade av blåsta glaspärlor, har en lång tradition. Nu har tillverkningsprocessen tagits upp på Unescos lista över immaterialla kulturarv. Vi har besökt företaget Rautis, där juldekorationerna tillverkas så som de alltid har gjort.

Sibenik och avtal

Blondinbella - 07 Aug 21 kl. 23:07

Vi har börjat bila neråt i Kroatien eftersom vi flyger hem på måndag. Vi landade i Split och tog oss norr ut direkt i onsdags, Buje gränsar till Slovenien. Men nu har vi åkt ner fem timmar igen och kommit till Sebenik som ligger längs kusten.

Opatija

Blondinbella - 05 Aug 21 kl. 08:19

Nu är vi här! Vi landade i Split och bilade direkt till staden Opatija som ligger högt upp i Kroatien. Vi bestämde oss för att vi ville se norra Kroatien denna resa, och härifrån kommer vi att ta oss runt varje dag.

Kroatien imorgon

Blondinbella - 03 Aug 21 kl. 20:48

Hallå på er! Idag har vi haft en hemmadag med barnen, de ville bada i poolen och äta glass så det är det vi har gjort i princip. Samt tagit express PCR-test för Paul och jag åker till Kroatien imorgon.

Onda väsen, nya Unesco världsarv och Polarvagnen 2022

Freedomtravel - 02 Aug 21 kl. 06:00

Nu är flera svenska nöjesparker på jakt efter onda väsen, och i Tyskland har man fått nya Unesco världsarv. På campingfronten handlar veckans nyheter om Polarvagnens nya årsmodell, en ny delningstjänst och om översvämningarna som drabbade vissa campingar. Det är dags för veckans resenyheter!

Kolla in några av UNESCO:s världsarv på Google Arts & Culture

Feber.se - 21 Apr 21 kl. 20:40

Perfekt för oss som börjar bli lite ressugna Google Arts & Cultures fortsätter att digitalisera vår värld och erbjuda virtuella turer från olika sevärda platser runt om i världen och annat sevärt inom kulturvärlden. Nu har man lagt ut några av UNESCO:s närmare 1200 så kallade världsarv på sin webbplats där besökare kan kolla in vad dessa har att erbjuda. Bland världsarven som nu lagts till hittas bland annat Taj Mahal, Kilimanjaro, Yosemite National Park, Jeju Island (bilden ovan), Colosseum, kanaler i Frankrike, Rio de Janeiro och Simien National Park i Etiopien (bilden nedan).


Fler inlägg från Freedomtravel

Sinj i Kroatien – bland riddare och Unesco kulturarv

Freedomtravel - 31 May 22 kl. 06:00

Sinj är en liten ort i Dalmatien, i Kroatiens inland. Genom att bara göra en kort avstickare från den populära kuststaden Split får du se en annan sida av Kroatien – inlandet med vacker natur, vällagad husmanskost, dramatisk historia och flera Unesco kulturarv. Sinj i Kroatien Vi besökte Sinj som en utflykt från Split, i […] Inlägget Sinj i Kroatien – bland riddare och Unesco kulturarv dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Husvagnsbrister, Michelinguiden och Sveriges nya underverk

Freedomtravel - 30 May 22 kl. 06:00

Då var det måndag igen, vilket här på FREEDOMtravel betyder … resenyheter! Varje söndag går vi igenom veckans skörd av pressmeddelanden för att välja ut ett antal att presentera. Håll till godo!

Golden Pen Media Awards 2022 i Kroatien

Freedomtravel - 29 May 22 kl. 06:00

Golden Pen Media Awards 2022 gick av stapeln i kroatiska Split i fredags. Vi var på plats eftersom vi (freedomtravel.se) var nominerade i kategorin blogg/sociala medier.

weekend i Göteborg – norska Hannahs bästa tips

Freedomtravel - 28 May 22 kl. 06:00

Gästskribent: Hannah Lates Vi hade en fantastisk weekend i Göteborg i samarbete med Göteborg & Co! I detta blogginlägg kommer jag berätta om vad vi gjorde och ge några bra tips för vad du kan göra på din nästa Göteborgsresa. Tågresan Resan började med en tågresa från Oslo S klockan 10, och vi anlände till […] Inlägget weekend i Göteborg – norska Hannahs bästa tips dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Hälsningar från härliga Kroatien

Freedomtravel - 27 May 22 kl. 06:00

Hälsningar från härliga Kroatien! Vi befinner oss ”egentligen” på en husbilsresa i Tyskland, men har gjort en ”avstickare” med flyg till Kroatien för att vara med på ”Golden Pen Award”. Happy Friday!

Fakta om Sverige – 30 saker du (kanske) inte visste

Freedomtravel - 26 May 22 kl. 06:00

Fakta om Sverige! Vi har nosat upp och samlat intressant information om vårt eget land som du kanske, eller kanske inte, hade koll på. Håll till godo!

Thale i Harz – bland häxor och djävulsväggar

Freedomtravel - 25 May 22 kl. 06:00

Thale i tyska Harz – hit kommer man för att uppleva dramatisk natur, blandat med inslag av häxor och andra skrämmande väsen. Välkommen till en plats fylld av skönhet och mystik! Thale i Harz Thale är en liten tysk ort som kanske inte är så spännande i sig självt, men som är en perfekt utgångspunkt […] Inlägget Thale i Harz – bland häxor och djävulsväggar dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Tysklands längsta hängbro – Titan Rt i Harz

Freedomtravel - 24 May 22 kl. 06:00

Tysklands längsta hängbro heter Titan RT och går över dalen och dammen Rappbode i Harz. Från bron, men också från bilbron vid sidan av och från utsiktsplatsen vid brons startpunkt, kan man njuta av fantastiska vyer. Den som vill kan också testa zipline eller ”Gigaswing” … Tysklands längsta hängbro – Titan RT i Harz Vi […] Inlägget Tysklands längsta hängbro – Titan Rt i Harz dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Ny ställplats – och varannan svensk vill campa

Freedomtravel - 23 May 22 kl. 06:00

Det är måndag igen och dags för resenyheter här på FREEDOMtravel. Vi är själva på rull med husbilen i Tyskland och har ibland svårt att hålla reda på veckodagarna – men tack vare ”FREEDOMtravel News” och ”Happy Friday” får vi lite struktur på dagarna …! Dags för nyheter!

Göra i Magdeburg – 12 tips till Ottostaden i Tyskland

Freedomtravel - 22 May 22 kl. 06:00

Vad kan man göra i Magdeburg i Tyskland? Denna stad, som ibland kallas ”Ottostaden” har en dramatisk historia och en rad spännande sevärdheter från vitt skilda epoker. Här är våra bästa tips på saker att se och göra!

Gröna citadellet i Magdeburg – lekfullt och grönt boende

Freedomtravel - 21 May 22 kl. 06:00

Gröna citadellet i Magdeburg är ett bostadshus, men också en spektakulär och fantastisk sevärdhet. Detta hus är formgivet av Friedensreich Hundertwasser och bjuder på lekfullhet, men också härlig grönska mitt i staden. Gröna citadellet i Magdeburg Gröna citadellet (Die Grüne Zitadelle) i Magdeburg kan vid en första anblick tyckas rosa, vilket också är sant, men […] Inlägget Gröna citadellet i Magdeburg – lekfullt och grönt boende dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Cykelstöld, sommarvärme och fantastiska resmål

Freedomtravel - 20 May 22 kl. 06:00

Allt är ju inte ”happy” och roligt varenda vecka. Livet är fullt av bekymmer och besvär av olika storlek. På fredagarna brukar vi försöka lyfta fram de positiva sakerna från veckan och tänka efter vad vi kan vara tacksamma över.

Göra i Celle, Tyskland – 12 tips till korsvirkesidyllen

Freedomtravel - 19 May 22 kl. 06:00

Vad kan man göra i Celle i Tyskland? Denna historiska lilla stad bjuder på en fantastisk korsvirkesidyll, med mysiga gränder och caféer, men det finns också mer att se och göra. Här är våra bästa tips!

Från boende i husbil och husvagn till stuga

Freedomtravel - 18 May 22 kl. 06:00

Gästskribenter: Maria och Jöran Efter Falsterbo och Skanör hade vi bokat vintersäsong på Gotland. Det blev inte så då jag fått operationstid i Lidköping i november. Vi bestämde då att bo på Kronocamping i Lidköping.

Göra i Hannover – 15 sevärdheter och upplevelser

Freedomtravel - 17 May 22 kl. 06:00

Vad kan man göra i Hannover? Vi besökte huvudstaden i den tyska delstaten Niedersachsen eftersom vi ville besöka Herrenhausen trädgårdar, och passade samtidigt på att se oss omkring. Här är våra bästa tips!