Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 ShortCircuit känner på Sonys oljelamp-högtalare - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

ShortCircuit känner på Sonys oljelamp-högtalare

Feber.se - 30 May 22 kl. 10:30

Är den bra? För ett tag sedan släppte Sony högtalaren LSPX, som ska efterlikna en gammal oljelampa. Häftig var den, men frågan är ju förstås om den faktiskt är något att ha och om den kan producera godkänt ljud. I senaste videon från kanalen ShortCircuit tar de sig en titt på högtalaren som i Sverige kostar cirka 3300 kronor. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

YouTube Music börjar föreslå högtalare att spela på

Feber.se - 25 May 22 kl. 19:00

På både iOS och Android YouTube Music ska nu börja föreslå vilken av dina Cast-högtalare du vill lyssna från, tidigare har appen bara visat en lång lista i alfabetisk ordning med alla högtalare som finns tillgängliga att strömma till. För vissa kan det alltså bli en del scrollande, särskilt om du spelar från samma högtalare flera gånger om dagen. Lösningen är alltså att appen föreslår den högtalare som den tror att du vill använda baserat på användningshistorik och typ av enhet.

Marques Brownlee känner på Xperia 1 IV

Feber.se - 24 May 22 kl. 09:30

Lever väl upp till förväntningarna I sin senaste video kikar Marques Brownlee på Sonys senaste telefon Xperia 1 IV, som är bland de första telefoner som har en äkta optisk zoom mellan 85–125 mm. Överlag så verkar Sonys kamera relativt bra och att inte behöva "hoppa" mellan olika kameror på telefonen (inom ett visst omfång) är välkommet, men 85–125 mm är inte särskilt stort zoomomfång, något Sony förhoppningsvis kan förbättra i framtiden. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Sonos Sub Mini läcker

Feber.se - 17 May 22 kl. 09:30

Den billigare Sonos-subwoofern är på gång Det har länge ryktas om att Sonos ska släppa en mindre och billigare subwoofer och mycket tyder på att den snart kan vara på väg att släppas. Namnet ser ut att bli Sub Mini och nu har The Verge skapat renderingar av hur högtalaren kan komma att se ut. Sonos Sub säljs just nu för 8499 och går att använda med olika Sonos-högtalare för att förstärka basen.

Sonos Arc jämförs med ett hi-fi-system för 1000 dollar

Feber.se - 16 May 22 kl. 19:30

Vad är bäst för film och musik? Sonos har nyligen presenterat sin lilla soundbar Ray, men man har även sedan ett tag tillbaka erbjudit den lite fetare högtalaren Arc för 9999 kronor, som består av 11 inbyggda högtalare och förstärkare. I videon ovan från Darko Audio jämförs Sonos mest påkostade soundbar för att se om den kan mäta sig mot en "vanlig" stereoanläggning med två högtalare och en separat förstärkare.

Teknikmedier känner på Sonys nya hörlurar

Feber.se - 13 May 22 kl. 13:00

Är WH-1000XM5 bättre än WH-1000XM4? Igår släppte Sony sina senaste hörlurar i WH-1000X-serien och redan nu har ett gäng med folk fått testa de nya hörlurarna, vad de tycker kan vi beskåda i dessa videos. Överlag verkar reaktionerna positiva, men något som är ett steg tillbaka enligt många är att hörlurarna inte kan vikas ihop lika kompakt som tidigare versioner.

Sonos Roam kommer i tre nya färger

Feber.se - 11 May 22 kl. 22:05

Olive, Wave och Sunset Sonos har sålt sin minsta Bluetooth-högtalare Roam i ett tag nu och passar därför nu på att uppdatera högtalaren med tre nya färger: Wave, Olive och Sunset Bortsett från färgerna är högtalarna identiska de svarta och vita modellerna. Det vill säga att det går att streama innehåll till högtalaren via både Wi-Fi och Bluetooth. Den är också vattentålig och har ett batteri som ska räcka hela dagen.

Sonos släpper Voice Control

Feber.se - 11 May 22 kl. 22:06

Röststyrningen är bara tillgänglig i USA till att börja med Efter att länge erbjudit både Google Assistent och Amazon Alexa släpper nu Sonos sin egna röstassistent Sonos Voice Control. Funktionen går att aktivera genom att säga "Hey Sonos." till valfri Sonos-högtalare med mikrofon (exempelvis One, Arc eller Beam).

Forskare tar fram papperstunn högtalare

Feber.se - 29 Apr 22 kl. 13:30

Skapar vibrationer med hjälp av piezoelektricitet Forskare på amerikanska MIT har utvecklat en slags högtalarfilm som man säger skulle kunna gå att använda för tapetsera väggar med högtalare i framtiden. Högtalaren använder sig av så kallad piezoelektricitet för att skapa de vibrationer som vi uppfattar som ljud. Detta kräver bara en bråkdel av elektriciteten som krävs för att driva traditionella högtalare som vanligtvis använder sig av magneter för att skap ljudvibrationer.

Sonys brusreducerande hörlurar ser ut att få ny design

Feber.se - 25 Apr 22 kl. 08:00

Så här kommer WH-1000XM5 antagligen att se ut Den tyska tekniksajten TechnikNews har kommit över ett gäng bilder som man säger föreställer nästa version av Sonys brusreducerande hörlurar i deras WX1000-serie. Efterföljarna till Sonys trådlösa overear-hörlurar Sonys WH-1000XM4 har fått en rätt ordentlig designuppdatering. Som synes på bilden ovan så har hörlurarna huvudband fått en helt ny design och det verkar även som om hörlurarna försetts med mer vaddering.

Audio Pro uppdaterar ännu ett par högtalare

Feber.se - 19 Apr 22 kl. 19:30

Med stöd för multiroom Den svenska högtalartillverkaren Audio Pro fortsätter att uppdatera sina olika högtalare med multirumslösningar som AirPlay 2, Google Cast och Audio Pros egna system. De senaste högtalarna som kommer i ny version är TV-ljudshögtalarna A26 och A36, som nu blir A28 och A38. Audio Pro säger att ljudet ska vara bättre dels tack vare ett nytt ljudchip som ger ett bättre "streamingljud" (antagligen en ny DAC alltså), men de ska också även ha finjusterat prestandan för själva högtalarna.


Fler inlägg från Feber.se

Apple verkar ha varumärkesskyddat realityOS

Feber.se - 31 May 22 kl. 12:00

Operativsystemet som sägs vara hjärtat i Apples VR/AR-satsning Flera källor rapporterar att Apple antagligen har registrerat varumärket "realityOS" på en lång rad marknader. Det har sedan i början av året spekulerats att Apples satsning på VR/AR kommer att drivas av ett operativsystem som går under namnet "realityOS". Varumärket realityOS har inte registrerats direkt av Apple.

5G-användandet ökar i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:30

Över 95 procent av datatrafiken körs dock via 4G fortfarande Runt en miljon mobilabonnenter i Sverige kopplade förra året upp sig mot något av landets 5G-nätverk. Detta framkommer i Post- och telestyrelsens (PTS) nya rapport "Svensk telekommarknad 2021". Majoriteten av datatrafiken i de svenska mobilnäten körs dock fortsatt via 4G.

Stephen King skriver på en uppföljare till Cujo

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:00

Verkar dock handla om ormar och inte om hundar Den gamle skräckmästaren Stephen King verkar efter över 60 romaner långt ifrån vara klar med sitt skrivande. Nu rapporteras det att King har en uppföljare till sin klassiska skräckroman Cujo på gång. Cujo släpptes 1981 och handlar om en rabiessmittad St.

Nu finns Chromecast med Google TV officiellt i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:50

Äntligen? Chromecast är ju en riktigt trevlig manick, men om man vill ha något mer än att bara strömma till så finns det nu ett trevligt alternativ i Chromecast med Google TV. Eller den har funnits sedan oktober 2020, men nu finns den officiellt i Sverige i Googles egna butik.

ESA ska testa att samla in rymdskrot 2024

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:30

Så att vi får lite ordning och reda i rymden i framtiden Den europeiska rymdorganisationen ESA fortsätter att försöka hitta lösningar för att rensa bort uttjänta satelliter från jordens omloppsbana. Nu har ESA inlett ett samarbete med rymdinternet-operatören OneWeb och rymdföretaget Astroscale som förhoppningsvis kan resultera i ett system för att ta hand om rymdskrot. Tanken bakom ESA:s senaste projekt är att Astroscales farkost ELSA-M ska skickas upp till rymden 2024 och där testa att fånga in uttjänta satelliter.

Pixel 7-prototyp dyker upp på eBay

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:00

Den redan annonserade telefonen släpps egentligen i höst Bara veckor efter att någon från Google lämnat kvar en Pixel Watch på en restaurang dyker nu ännu en av företagets ej släppta enheter upp i det vilda, denna gång Pixel 7 som egentligen inte ska släppas förrän i höst. Telefonen lades upp på eBay för försäljning och i den nu borttagna annonsen skrev säljaren att Pixel 7-prototypen körde Android 13, med 128 GB lagring och 8 GB RAM. Utropspriset låg på 450 dollar.

Snubbar sätter larvfötter på en Tesla

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:45

Vill Elon åka med? Tesla Model 3 är ju inte direkt någon terrängbil, men det går ju att ändra på. Grabbarna på den tyska kanalen The Real Life Guys byggde helt enkelt på larvfötter på en Model 3 och det gör den nog redo för skogen.

Nu kan du få andnöd i den virtuella verkligheten

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:30

Forskare tar fram VR-tillbehör som kan kväva dig Forskare på Salzburg University of Applied Sciences har utvecklat ett tillbehör till kommersiella VR-headset som kan både kan övervaka en VR-användares andning och styra lufttillförseln till användaren. Forskarna kallar sin lilla kvävnings-manick för "AirRes Mask" och tänker sig primärt två syften där denna kan användas. Dels säger man att AirRes Mask kan användas för att kontrollera en persons andning.

Långa Land Rover Defender är här

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:00

Har plats för åtta Den som vill trycka in lite fler passagerare i sin Defender kan nu glädjas åt att 90 och 110 får sällskap av versionen 130. Den är 34 centimeter längre, har en tredje sätesrad och plats för upp till åtta personer. När alla stolar är uppfällda är bagagerummet minimalt men fäller man andra och tredje raden sväljer utrymmet rejält med prylar.

Trailer för Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:30

Dokumentärserie om näthat som lett till våldsamma konsekvenser Här är trailern för en kommande dokumentärserie på Netflix där man dokumenterat vad som kan hända när digitalt hat och hot leder till våld och annat även utanför den virtuella världen. Serien heter Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet och handlar om tre specifika fall där trakasserier på nätet lett till så kallad swatting och andra otrevligheter för några drabbade. Bakom den nya serien står Brian Knappenberger som tidigare bland annat gjort We Are Legion, som handlar om hacktivistgruppen Anonymous, och The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz, en dokumentär som handlar om programmeraren och hacktivisten Aaron Swartz som begick självmord efter det att han anklagats för datorintrång mot det digitala biblioteket JSTOR.

EU inför sanktioner mot rysk olja

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:00

Med en del undantag Sent igår kväll kom EU-länderna överens om att införa sanktioner mot köp av olja från Ryssland. Stoppet av rysk olja blir en del i det sjätte sanktionspaket som införs från EU mot Ryssland. Det kommer dock att bli en del undantag i oljestoppet från Ryssland.

Humble Bee Bio vill fixa bioplast från djurriket

Feber.se - 30 May 22 kl. 21:00

Bin duger till mer än att bara pollinera blommor Det Nya Zeeländska företaget Humble Bee Bio har utvecklat teknik för att skapa en slags bioplast som efterliknar den som en speciell bi-arten producerar. Det handlar om en sorts citronbin som inte kan producera honung men för att kompensera det kan de spinna en slags bioplast där de kan lägga sina larver. Humble Bee Bios CTO Ryan Graves säger till TechCrunch: "It’s resistant to acids and bases.

Ransomwaret GoodWill kräver att drabbade gör goda gärningar

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:30

Låser filerna på datorn tills användaren donerat till fattiga och sjuka Säkerhetsföretaget CloudSEK har analyserat ett nytt ransomware som, till skillnad från de flesta andra ransomware, inte verkar vara framtaget för att berika kriminella. Ransomwaret kallas för "GoodWill" och låser filerna på en användares dator tills den drabbade donerat tillräckligt med pengar eller annat till fattiga och sjuka. Mer specifikt föreslås det att den drabbade ska donera kläder till fattiga, ta med fattiga barn till Pizza Hut samt donera pengar till fattiga som behöver läkarvård.

Candela presenterar ännu en ny elbåt

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:00

Det här är P-8 Voyager Den svenska elbåtstillverkaren Candela har nu visat upp sin nya modell P-8 Voyager i Venedig. Det är en bärplansbåt med plats för upp till sex passagerare och två kaptener. Den svävar fram över vattnet och lämnar bara en väldigt liten svallvåg efter sig.

Snubbe lurar turister som anländer till Gatwick i London

Feber.se - 30 May 22 kl. 19:30

"Welcome to Luton" Det finns flygplatser som kan vara ganska härliga, sen finns det också flygplatser som man verkligen inte vill vistas på. I videon ovan från Max Fosh sätter han upp en skylt vid flygplatsen Gatwick i London som säger "Welcome to Luton". Luton är inte bara den lägst betygsatta flygplatsen nära London, den ligger också en bra bit bort.