Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Sent i september av Jujja Wieslander – smakbit - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Bokbloggar

Sent i september av Jujja Wieslander – smakbit

Bokbloggar - 26 Sep 21 kl. 01:04

”” Det var mamma som introducerade det vilda. Alldeles intill stugan låg skogen och där visade mig mamma den , backsippan. Vi föll på knä inför den ludna blå blomman, vars klocka hänger med nedböjt huvud. Den är fridlyst, berättade mamma. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

En smakbit på söndag – Små eldar överallt

Bokbloggar - 26 Sep 21 kl. 19:14

”Då är det söndag kväll och hos Betraktninger finns som vanligt En smakebit på söndag . Här skall vi dela en smakbit ur boken vi för närvarande läser. Min smakbit kommer från Små eldar överallt av Celeste Ng .

Bilderbokstips

Bokbloggar - 17 Sep 21 kl. 07:00

”Det har blivit dags för några nya bilderbokstips! Perfekt högläsning för barn i åldern 3,6 år. Den första boken jag vill tipsa om är skapad av barnboksgiganterna Jujja Wieslander och Emma Adbåge.

En smakbit på söndag – Ordbrodösen

Bokbloggar - 12 Sep 21 kl. 18:38

”Då är det söndag och jag tänkte delta i En smakebit på söndag som finns hos Betraktninger . Där skall vi dela med oss en smakbit ur boken vi för närvarande läser. Just nu håller jag på med Ordbrodösen av Anna Arvidsson och min smakbit låter så här: ”Någon klappar mig på axeln.

Söndagens smakbit: Silenced for good

Bokbloggar - 12 Sep 21 kl. 11:44

”Söndag och som vanligt kan en dela med sig av en smakbit från boken som läses. Så skönt med ledig helg, gjort en del som behöver fixas men avkoppling har varit och är prioriterat. Dagens smakbit kommer från boken Silenced for good av Alex Coombs som jag lyssnar på..

När jag var stor och du var liten – Jujja Wieslander & Emma Adbåge

Bokbloggar - 08 Sep 21 kl. 20:53

”Den splitternya bilderboken När jag var stor och du var liten är ett samarbete mellan två av bilderboksvärldens giganter; Jujja Wieslander vars böcker om Mamma Mu älskas av så gott som varenda barn, och som även blivit till film samt Emma AdBåge som har tilldelats flera utmärkelser och priser för sina böcker, bland annat Augustpriset 2018 för bilderboken Gropen. I berättelsen märks Wieslanders finurliga sätt att närma sig barnens värld; korta meningar med uttalat barnspråk ; det vill säga att konversationen som utspelar sig mellan syskonen känns autentisk. Alla som har … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar.

När jag var stor och du var liten

Bokbloggar - 04 Sep 21 kl. 07:11

”Jujja Wieslander är en av författarna bakom de världskända barnfavoriterna Mamma Mu och Kråkan. Emma AdBåge är illustratören, författaren och serieskaparen som bland annat fått Augustpriset för den fina bilderboken Gropen . I  När jag var stor och du var liten sammanstrålar de för första gången i en berättelse om hur kämpigt det kan kännas för lillasyskonet att aldrig komma ikapp sitt storasyskon trots att hen ju också fyller år efter år efter år.

Kommande böcker: September 2021

Bokbloggar - 03 Sep 21 kl. 09:00

”Det är redan september och här kommer ett urval av utgivningen för månaden. Som vanligt i september är det många böcker på gång. ,Dödsspelet av Samuel Karlsson är den fjärde delen i serien om Jessica Jackson.

En smakebit på søndag: Frihetens pris är okänt

Bokbloggar - 29 Aug 21 kl. 14:03

”På söndagarna har vi möjligheten att dela med oss av vad vi läser (eller har läst) genom kortare utdrag ur böckerna som boktips. Länkar brukar samlas hos bokbloggen Flukten fra virkeligheten eller Betraktninger . Egentligen hade jag velat hämta smakbit ur Olga Lavrentievas serieroman Survilo : mormors berättelse om livet under Stalin (2020).

Xiaomi presenterar nya produkter 15 september

Swedroid.se - Allt om Google Android - 24 Aug 21 kl. 13:14

Xiaomi kommer introducera nyheter 15 september. Vad som kommer lanseras framgår inte, men pressmeddelandet nämner ”nya spännande produkter” och att evenemanget kommer ta cirka en timme. Vi kommer alltså få se flera nya produkter och åtminstone en av dem bör vara en smartphone.

Söndagens smakbit: Pestön

Bokbloggar - 08 Aug 21 kl. 13:00

”Söndag och som vanligt kan en dela med sig av en smakbit från boken som läses. Dagens smakbit kommer från Pestön av Marie Hermanson. Läst nästan allt av Hermanson som är en av mina favoritförfattare.


Fler inlägg från Bokbloggar

Hett i hyllan vecka 39 / 2021

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 14:17

”Så här skriver Monika om Hett i hyllan Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag.

Bokrecension: Till de döda

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 14:01

”Stort tack till Piratförlaget för recensionsexemplaret! TILL DE DÖDA EMMA ÅNGSTRÖM ?????, 4/5 Han ska vara borta i drygt en vecka.

Oväntat fin läsning

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 12:16

”Tre månader har gått sedan Mammas lilla prins kom ut och jag får väl erkänna att jag hoppat på lite mer mediabevakning. Men, på Instagram skriver Annika Lindeberg: ”Mammas lilla prins av Mårten Melin var en oväntat fin läsning. Denna kapitelbok för mellanåldern handlar ovanligt nog om Elvis Presleys barndom, där han är en ensam, fattig, lite udda kille som drömmer om att få sjunga.

Läst i september

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:50

”The Essential Dykes to Watch Out For av Alison Bechdel Samling med Alison Bechdels klassiska tecknade serie. Efter solen av Jonas Eika Märklig dansk novellsamling. Raskrigaren: Seriemördaren Peter Mangs av Mattias Gardell Bokcirkelbok.

Kort-kort: Dick Fight Island

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:24

”Alltså, ibland förstår jag inte varför jag satt upp en serie på min lista över serier jag borde kolla in. Jag läser någonting om en serie och tycker av någon anledning den låter intressant, lägger till den i listan, och sen glömmer jag prompt bort varför den finns där. När jag sedan till slut läser serien förundras jag över hur den hamnade där en gång i tiden.

Bokmässan 2021: Yttrandefrihetstorget och demokratiseminarium

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:01

”Demokrati var ett av bokmässans stora teman 2021 och jag bevakade det ganska så flitigt eftersom jag var där för Tidningen Nu , som är en politisk tidning och vars läsare inte sällan är otroligt intresserade av demokrati, och yttrandefrihetsfrågor. Jag träffade Simona Mohamsson och besökte seminariet med henne om situationen i Hongkong och det kommer en större artikel om det senare. Först måste jag bara säga att Yttrandefrihetstorget, där många av demokratiseminarierna ägde rum, var ett digitalt torg.

gör snart som Jane Austen

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:08

”hittade en liten fin Encyclopedia of Needlework (fully illustrated 1930) by Therese de Dillmont. This handsome hardback contains the full text and all 890 illustrations. The chapters are Sewing, Mending, Single and Cut Open Work, Net and Damask Stitches, White Embroidery, Flat and Gold Stitch Embroidery, Tapestry and Line Embroidery, Knitting, Crochet, Tatting, Netting, Irish Lace, Laces of Different Kinds, Miscellaneous Fancy Work, and Practical Directions.

Bokrecension – Vilda barn

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:00

”Författare : Maria Borda Förlag : Domeratzky Utgivningsår : 2020 Antal sidor : 209 Handling Vilda barn är berättelsen om föräldracoachen Maria Bordas egen resa som förälder. Det är en inspirerande samling texter om livet med barn, amning och närhet utifrån såväl vetenskapliga som personliga perspektiv. Texterna är till största del hämtade från Bordas blogg Vilda barn som drevs mellan 2009,2014, men boken innehåller också nyare material och ett bonuskapitel med recept och pyssel.

Monday´s Not Coming av Tiffany D. Jackson

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:00

”Originaltitel: Monday´s Not Coming Sidor: 435 (Häftad) Ålder: Unga vuxna ”Monday Charles is missing, and only Claudia seems to notice. Claudia and Monday have always been inseparable , more sisters than friends. So when Monday doesn’t turn up for the first day of school, Claudia’s worried.

Den mänskliga apans uppgång och fall av Jared Diamond

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:55

”Hur har vi utvecklats genom evolutionen och varför? Hur lika är vi egentligen våra närmaste släktingar och vad är det som har gjort att vi utvecklats åt olika håll? Sexualitet, redskap, språket och domesticeringen av djur.

Mer om bibliotek som slopar avgifter för försenade böcker

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:45

”BookRiot Times Are Changing: Covid,19 and Library Late Fees And yet, as Sabrina Unrein states in the opening of her report, “ Overdue Fines: Advantages, Disadvantages, and How Eliminating Them Can Benefit Public Libraries ,” libraries have traditionally also had an aspect of public shame associated with them. After all, what happens when you speak too loudly in the library? Or when you return your books late?

Klas Östergren — Två pistoler

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:00

”Klas Östergren , inläst av författaren själv 8 h 34 min. Bokförlaget Polaris 2021 (2021) Efter tungviktaren Renegater (2020) och vad som nog får anses vara avslutningen på berättelsen om bröderna Morgan (men man vet aldrig!) begav sig Klas Östergren (f.

Pestön — en riktigt bra tvåa

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:42

”Marie Hermanson låter oss återse polisen Nils Gunnarsson i boken Pestön som inleds med att en död man hittas i en kåkstad byggd på pålar vid Säveån. Han verkar inte tillhöra några av de så kallade vrakarna som bor i området och när Gunnarsson söker efter mannens identitet tar sökandet oväntade och ibland farliga vägar. Det har hunnit bli 1925 och sedan Den stora utställningen har Ellen träffat en fästman och gått hushållsskola.

Hett i hyllan #125 – I sanningens tjänst

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:06

”I sanningens tjänst handlar om Ned, en erfaren brittisk agent, som undervisar underrättelsetjänstens unga rekryter. På avslutningskvällen bjuder han in sin före detta chef, George Smiley, att föreläsa. Smiley ställer allt på sin spets och får Ned att återuppleva det förflutna.

Rouge Protocol, Martha Wells

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:04

”Titel : Rogue Protocol Serie: The Murderbot Diaries #3 Författare: Martha Wells U tgivningsår: 2018 Förlag: Recorded books, Inc Sidor/tid: 3 timmar 46 minuter Genre: SciFi Språk: Engelska Ljudbok Inläsare: Kevin R. Free Handling: SciFi’s favourite antisocial A.I.