Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Samsung Galaxy S21 kan erbjuda kraftigt förbättrad fingeravtrycksläsare

Swedroid.se - Allt om Google Android - 10 Dec 20 kl. 10:30

Att ha fingeravtrycksläsaren under skärmen kan vara fördelaktigt för många, men samtidigt har tekniken inneburit vissa nackdelar. Jämfört med kapacitiva fingeravtrycksläsare har optiska skanners ofta varit långsammare och mindre precisa. De kräver dessutom att skärmen först tänds och tekniken är mindre säker. Bonusfunktioner som att kunna använda fingeravtrycksläsaren som styrplatta har samtidigt försvunnit. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Volvo XC40 Recharge får sin första OTA-uppdatering

Feber.se - 26 Feb 21 kl. 09:20

Ska ge snabbare laddhastighet och bättre räckvidd OTA (Over The Air) är uppdateringar som skickas i luften till vad som nu ska uppdateras. I december fick Polestar 2 sina första och nu är det dags för systerbilen Volvo XC40 Recharge att få sin första mjukvaruuppgradering någonsin. I denna ingår uppdateringar, nya funktioner, buggfixar och stabilitetsförbättringar till bilens infotainment- och framdrivningssystem.

Rapport: Samsung tillverkar flexibel skärm åt Google

Swedroid.se - Allt om Google Android - 23 Feb 21 kl. 17:23

Rykten i fjol gjorde gällande att Google planerar att släppa en smartphone med flexibel skärm på sikt. Nu hävdar The Elec att Samsung utvecklar flexibla, vikbara skärmar åt Oppo, Xiaomi och just Google. Enligt uppgifterna de fått tag på är panelen åt Google cirka 7,6” utfälld.

Samsung lovar fyra år av säkerhetsuppdateringar

Feber.se - 23 Feb 21 kl. 12:00

Gäller alla mobilmodeller från 2019 och framåt När det kommer till mjukvaru- och säkerhetsuppdateringar till Android-telefoner är läget fortfarande lite uselt om man jämför med hur det ser ut på "andra sidan". Standard är två år av mjukvaruuppdateringar, det vill säga nya Android-versioner, och säkerhetsuppdateringar i tre år. Läget blir dock bättre och vissa tillverkare utökar stöd genom att erbjuda uppdateringar under längre perioder.

Samsung börjar erbjuda fyra års säkerhetsuppdateringar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 22 Feb 21 kl. 16:30

Samsung understryker att de är bäst på uppdateringar genom att börja erbjuda säkerhetsuppdateringar i minst fyra år – ett år mer än Google. Den förlängda perioden gäller Galaxy-telefoner från 2019 och framåt. Tillverkaren listar drygt 40 modeller i serierna S, Z, Note, A, Xcover och Tab.

Samsungs nästa smarta klocka sägs köra Android

Feber.se - 22 Feb 21 kl. 07:00

Är Tizen på väg ut från Samsungs smarta klockor? Det har börjat komma rykten om att Samsung kommer att släppa en smart klocka som kör Android istället för Samsungs egenutvecklade operativsystem Tizen. Samsungs smarta klockor har inte kört Android sedan man släppte Galaxy Gear och Galaxy Live 2013 respektive 2014.

Samsung nästa smarta klocka sägs köra Android

Feber.se - 22 Feb 21 kl. 07:00

Är Tizen på väg ut från Samsungs smarta klockor? Det har börjat komma rykten om att Samsung kommer att släppa en smart klocka som kör Android istället för Samsungs egenutvecklade operativsystem Tizen. Samsungs smarta klockor har inte kört Android sedan man släppte Galaxy Gear och Galaxy Live 2013 respektive 2014.

Acapellagrupp gör Samsung-ljud

Feber.se - 21 Feb 21 kl. 11:00

Och ringsignaler Den sydkoreanska acapellagruppen Maytree är tillbaka igen och denna gång tolkar de gäng olika ljudeffekter och ringsignaler som man kan hitta i sin Samsung Galaxy-telefon. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Samsung Galaxy S21 Ultra lyckas sticka ut i mängden

Feber.se - 19 Feb 21 kl. 16:40

Vi har testat Samsungs nya flaggskepp Mobilbranschen har varit svintråkig att bevaka de senaste åren. I alla fall på Android-fronten. Oavsett om du köpt en telefon i budgetsegmentet eller high end har telefonerna varit svåra att urskilja rent designmässigt.

Äldre Samsung-flaggskepp får S21-funktioner

Feber.se - 18 Feb 21 kl. 10:20

Enhanced Single Take och förbättrad Eye Comfort Shield Samsung presenterade S21-serien i januari och telefonerna kommer med en rad användbara flådigheter på mjukvarufronten. Nu har Samsung meddelat att några av funktionerna även kommer släppas till äldre flaggskepp i samband med en ny uppdatering som även uppdaterar One UI till 3.1-versoinen.

Samsungs nya laptops ryktas få OLED-skärm

Feber.se - 16 Feb 21 kl. 18:00

Galaxy Book Pro och Pro 360 verkar vara på ingång Samsung laptops är förvånansvärt härliga och det verkar som att de kommer bli härligare i framtiden. SamMobile meddelar att företaget har två nya enheter på ingång vid namn Galaxy Book Pro och Galaxy Book Pro 360 som båda kommer utrustas med OLED-panel samt vara kompatibla med företagets S-Pen. Enheterna väntas släppas i storlekarna 13,3 tum och 15,6 tum, vilket betyder att de troligtvis inte kommer vara utrustade med Samsung Displays kommande OLED-panel med 90Hz.


Fler inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Flaggskeppet Oppo Find X3 Pro erbjuder högupplöst 120Hz-panel

Swedroid.se - Allt om Google Android - 1 timme sedan

Enligt Winfuture presenterar Oppo sin Find X3-serie 11 mars. Redan nu finns bilder på flaggskeppet Find X3 Pro tillsammans med en samling inofficiella specifikationer. Om vi utgår från att uppgifterna stämmer erbjuder Find X3 Pro en 6,7-tums AMOLED med 1440 x 3126 pixlar, 526ppi, HDR10, skyddsglaset Corning Gorilla Glass 5, samt 120Hz uppdateringsfrekvens.

OnePlus 9 kan förbeställas 23 mars enligt Evan Blass

Swedroid.se - Allt om Google Android - 4 timmar sedan

Enligt Evan Blass kan OnePlus 9-serien förbeställas från och med 23 mars. De som förbeställer en OnePlus 9 eller OnePlus 9 Pro, i alla fall i USA, sägs få true wireless-hörlurarna OnePlus Buds Z på köpet. Kunder som köper Pro-modellen ska istället få hörlurarna i specialupplagan ”Steve Harrington”.

OnePlus presenterar nyheter 8 mars

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 12:44

När man talar om trollen – OnePlus har nyss meddelat på sin hemsida att de kommer göra ett tillkännagivande 8 mars. Svenska hemsidan har rubriken ”något nytt skymtar vid horisonten”. OnePlus nämner inte vad som kommer att offentliggöras, men det rör sig sannolikt om OnePlus 9-serien.

OnePlus kan lansera fyra produkter samtidigt i mars

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 12:36

OnePlus har gått från att bara lansera en ny smartphone om året till att bredda sitt utbud av telefoner och även sälja en rad olika tillbehör. Tillverkaren förväntas lansera hela fyra produkter under sitt nästa evenemang – sannolikt kring mitten av mars. Utöver en trio telefoner bestående av OnePlus 9, 9 Pro och 9R sägs företaget även presentera sin första smartklocka.

Nu kan Google Recorder spara inspelningar i molnet

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 11:36

I och med version 2.2 som nu har skickats ut i Play Store kan Google Recorder (”Ljudinspelare”) spara backups av inspelningar i molnet automatiskt. Webbgränssnittet för backups upptäcktes för några dagar sedan.

Google behöver optimera Play Store [Opinion]

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 11:23

Androidtelefoner i både mellan- och toppskikten erbjuder idag ofta väloptimerade system med bra flyt i gränssnittet. Användare kan hoppa fram och tillbaka mellan appar illa kvickt. Övergångsanimationerna är lena och det går att scrolla utan hackningar, något som går hand i hand med uppdateringsfrekvenserna på minst 90Hz.

Rapporter om motvind för Google Stadia

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 10:47

För en månad sedan berättade Google att de inte längre kommer att utveckla exklusiva spel för Stadia. Enligt rapporter från Wired och Bloomberg som baseras på anonyma vittnesmål har Stadia kämpat i motvind. Googles mål sägs ha varit att anställa 2000 personer under fem år för att skapa Stadia-spel, men det ska ha tagit månader innan några betydande anställningar genomfördes.

OnePlus uppdaterar Nord till Android 11

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 10:15

OnePlus har idag börjat skicka ut skarpa Android 11 till sin telefon Nord, vilken lanserades förra sommaren. Utöver Android 11 innehåller uppdateringen en ny version av OnePlus gränssnitt. OxygenOS 11 förenklar enhandsanvändning och har enligt OnePlus en ”helt ny UI-design”.

EU kan tvinga tillverkare att uppdatera telefoner längre

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 21:42

Enligt SVT förbereder EU en lag som skulle tvinga tillverkare att uppdatera telefoner under längre tidsperioder. Lagen kan eventuellt träda i kraft redan nästa sommar. Cirka 60 000 svenskar kör mobiler vars operativsystem blivit för gammalt för BankID.

Qualcomm stäms i Storbritannien, anses ha drivit upp smartphonepriserna

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Feb 21 kl. 13:57

Storbritanniens ledande konsumentorganisation Which har stämt chipp-tillverkaren Qualcomm på motsvarande 5,6 miljarder kronor för att de anses ha brutit mot konkurrenslagstiftningen och drivit upp smartphone-priserna. Which menar att Qualcomm missbrukat sin dominerande ställning genom att kräva för höga licensavgifter, något som ska ha resulterat i för höga smartphonepriser. Stämningen berör specifikt Samsung och Apple.

Telegram låter användare radera alla meddelanden automatiskt efter viss tid

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Feb 21 kl. 13:34

Meddelandetjänsten Telegram har skickat ut en uppdatering med flera större nyheter. Användare kunde redan välja att radera skickade meddelanden för alla parter manuellt, och meddelanden kan självförstöras i ”hemliga” chattar. Nu finns möjligheten att radera meddelanden efter en viss tid överallt, även för vanliga konversationer.

Spotify regionbegränsar behändig filtreringsfunktion

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Feb 21 kl. 12:51

Spotify har börjat skicka ut en ny funktion som gör att användare kan filtrera sina favoritmarkerade låtar baserat på genre och stämning. Filtren dyker endast upp för de som har minst 30 titlar i sina bibliotek med gillade låtar. Knappar visas högst upp ovanför listan med gillade låtar i mobilapparna, som exempelvis kan göra att endast indiemusik visas.

Asus ROG Phone 5 presenteras 10 mars

Swedroid.se - Allt om Google Android - 25 Feb 21 kl. 13:42

Asus kommer att introducera sin spelfokuserade telefon ROG Phone 5 onsdagen 10 mars, om lite knappt två veckor. Evenemanget drar igång 12:00 svensk tid. Enligt rykten erbjuder ROG Phone 5 en 6,78-tumsskärm, Qualcomm Snapdragon 888, ett 6000mAh-batteri (65W), stereohögtalare, hörlursutgång, tre bakre kameror, samt Android 11.

Nothing inleder samarbete Stockholms-baserade Teenage Engineering

Swedroid.se - Allt om Google Android - 25 Feb 21 kl. 13:29

Carl Peis nya företag Nothing har inlett ett samarbete med svenska konsumentelektronikföretaget Teenage Engineering. Jesper Kouthoofd och Tom Howard från Teenage har fått ledande roller inom Nothing gällande produkternas design. Teenage Engineering är känt för sin fokus på design och för sina synthesizers, likt OP-1.