Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Svensson

Samordnade insatser mot kriminellt släktnätverk i Göteborg får pris

Svensson - 17 Oct 20 kl. 13:25

Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Polisens rapport bevisar – det finns inga kriminella klaner

Svensson - i förrgår: 07:20

I hela västra Sverige dvs Halland, Västergötland, Dalsland och Bohuslän finns det bara en släkt (det är just nu populärt att kalla dem klaner, men det handlar om släkter) som också i viss utsträckning kan betraktas om ett kriminellt nätverk. Det är släkten Ali Khan. Men inte ens en majoritet av släkten Ali Khan har nån som helst koppling till brottslighet.

Har antalet kriminella nätverk och gangstergäng ökat?

Svensson - 14 Oct 20 kl. 16:38

Lasse Wierup uttrycker i sin bok Gangsterparadiset att antalet kriminella nätverk i Sverige ökat så mycket att han tidigare, 2007, hade alla i huvudet men att det inte går längre. Han hittar också på en siffra om att det finns 350 kriminella nätverk i Sverige. Det senare är helt enkelt inte sant.

Ytterligare en skjutning mot en lägenhet i Göteborg

Svensson - 07 Oct 20 kl. 08:21

I måndags kväll sköts det mot en lägenhet på Köldgatan i Biskopsgården. Skjutningen var en del av en ny konflikt som berör ett nytt kriminellt nätverk med bas i Länsmansgården. Detta nätverk verkar ha hamnat i konflikt med det kriminella nätverket i södra Biskopsgården i vilket den just nu fängslade Eddie Jobe anses vara en ledande person.

Sen välfärden privatiserades har det varit lätt att lura till sig bidrag

Svensson - 30 Sep 20 kl. 07:46

Privatisering och avreglering är det som gjort det lätt att stjäla bidragspengar från oss alla. Regelverket med upphandlingar och privata utförare leder till att alla lägger så låg anbud de kan vilket ger incitament till fusk och fiffel för annars går verksamheten inte ihop. Det leder till att små vårdföretag kan anställa familjemedlemmar, släktingar och vänner som dessutom kan vårda andra familjemedlemmar, släktingar och vänner.

Intressant på bokmässan om brottslighet

Svensson - 27 Sep 20 kl. 10:24

Lyssnade på ett samtal under årets digitala bokmässa som handlade om brottslighet. Ja, egentligen var det ett reklamsinslag för de böcker som Lasse Wierup och Joakim Palmkvist precis fått publicerade. Samtalet var faktiskt mycket mer intressant än jag föreställt mig och de två författarna mer nyanserade än vad jag tänkte innan Fast Wierup är märkligt fastlåst vid hårdare straff som lämplig åtgärd för att bekämpa gängbrottsligheten.

Effekten av inskränkningar i ebo-lagen är att fattiga blivit ännu fattigare

Svensson - 25 Sep 20 kl. 07:59

Ebolagen är en lag som tillåter asylsökande att bosätta sig där de vill. När den infördes var det en mycket bra och det är fortfarande en bra lag. Men reaktionära och konservativa krafter har med stöd av rasister och rasistiska åsikter drivit igenom förändringar i ebo-lagen med syfte att hindra folk att bosätta sig var de vill.

Sossarna i Göteborg fantiserar om gängbrottslighet

Svensson - 24 Sep 20 kl. 18:30

I en debattartikel i GP sprider socialdemokraterna i Göteborg felaktigheter och myter om gängbrottsligheten i Göteborg. För det först har gängbrottsligheten i Göteborg inte ökat under senare tid. Den är lika liten som den var tidigare i år och de senaste 5 åren då den varit stadigt minskande.

Elitdomare i fotboll misstänkt för bedrägeri

Svensson - 23 Sep 20 kl. 18:34

Polisen i region Väst genomförde tidigt på onsdagsmorgonen en koordinerad insats mot misstänkt grovt bedrägeri och penningtvättsbrott. Fem personer i 30–40-årsåldern hämtades in till förhör och de har under dagen anhållits. Parallellt genomfördes husrannsakningar i flera bostäder på flera platser.

Unik kampsportsgala i Göteborg – samma dag som Superior Challenge!

MMAnytt - 23 Sep 20 kl. 00:10

Den 28 november är svensk MMA tillbaka – både i Göteborg och Stockholm. Bulldog Fight Night 9 och Superior Challenge 21 ska nämligen hållas på samma datum. Den förstnämnda galan är ett mixat kampsportsevent där man blandar MMA, boxning, muay thai och fristilsbrottning.

Tre män häktade för kidnappning av rap-artist

Svensson - 19 Sep 20 kl. 08:09

I mitten av april i år kidnappades en svensk rap-artist. NU har tre män häktats som misstänkta är kidnappningen. Alla tre är enligt DN knutna till det kriminella nätverket i Vårby gård (Vårbynätverket).


Fler inlägg från Svensson

Smugglare åkte dit för att de själva filmade när de hämtade smuggelkokainet

Svensson - 14 timmar sedan

I mars beslagtog Tullverket över 60 kilo kokain i Uddevalla hamn. Samtidigt greps tre män som idag åtalas för synnerligen grov narkotikasmuggling vid Uddevalla tingsrätt. Tullverket beslagtog över 60 kilo kokain fördelat i 22 paket.

Självklart är våld i form av sabotage en acceptabel kampmetod

Svensson - 16 timmar sedan

Våld är i all form av kamp en tänkbar kampmetod. Men när och var våld i någon form ska användas är en taktisk fråga där många olika saker måste övervägas. Dels måste de långsiktig effekterna övervägas.

Fängelse för illegal snusfabrik

Svensson - 17 timmar sedan

Åklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Göteborg väckte i december 2019 åtal mot fyra personer för grova ekobrott med koppling till en illegal snusfabrik i Västra Frölunda i Göteborg. De åtalades bland annat för grovt skattebrott för oredovisad tobaksskatt avseende tillverkat snus och grovt bokföringsbrott. Nu har dom fallit.

Sveriges Gabriel Matzneff?

Svensson - 18 timmar sedan

Den franske författaren Gabriel Matzneff beskrev sina pedofila och sexuella aktiviteter i flera av sina böcker samt på sin officiella webbplats, och dessa aktiviteter nämndes på nationell TV. Han har nästan enbart haft sexuella relationer med personer yngre än 16 år och har beskrivit sex med nioåringar, dvs våldtäkter, på Filippinerna. Men några åtal eller nån upprördhet över de övergrepp han gjort sig skyldig till genom decennier har inte synts i Frankrike förrän det senaste året.

Franska polisen har betytt mer för svensk brottsbekämpning är Operation Rimfrost

Svensson - Igår: 17:35

Operation Rimfrost och liknande operationer eller projekt som den svenska polisen genomför med jämna mellanrum har i allmänhet ingen som helst effekt på allmänna brottsnivåer eller på den organiserade brottsligheten. Nåt som däremot haft en stor effekt på den organiserade brottsligheten är den franska polisens arbete. De lyckade nämligen någon gång förra hösten eller vintern 2019/2020 knäcka ett krypterat kommunikationsnätverk med telefoni och chatfunktioner.

Att antalet rapporterade naturkatastrofer ökat betyder inte att antalet ökat

Svensson - i förrgår: 19:21

Antalet rapporterade naturkatastrofer har ökat stadigt sen 1960. De störst ökningarna skedde under 1970- och 1990-talen. Åren 2000-2005 var det ingen ökning alls när det gäller rapporterade naturkatastrofer.

Två befolkningsgrupper pekas ut som kriminella i polisens så kallade klanrapport

Svensson - i förrgår: 10:59

Polisens så kallade klanrapport visar tydligt att det inte finns något sådant som kriminella klaner i Sverige annat än i ett par få undantagsfall. Det finns klanliknande släkter med stark sammanhållning och en omfattande företagsverksamhet. Men i de flesta av dessa familjer finns inga eller mycket få personer som dömts för brott.

Flera skjutningar i Södertälje – en person dödad

Svensson - i förrgår: 08:17

De gångna dagarna har det varit flera skjutningar i Södertälje.Vid en skjutning i Hovsjö den 17 oktober dödades en 23-årig man och vid en i Brunnsäng den 20 oktober. Dessutom var det en skjutning i Geneta den 17 oktober där en person skadades.

Polisens rapport bevisar – det finns inga kriminella klaner

Svensson - i förrgår: 07:20

I hela västra Sverige dvs Halland, Västergötland, Dalsland och Bohuslän finns det bara en släkt (det är just nu populärt att kalla dem klaner, men det handlar om släkter) som också i viss utsträckning kan betraktas om ett kriminellt nätverk. Det är släkten Ali Khan. Men inte ens en majoritet av släkten Ali Khan har nån som helst koppling till brottslighet.

Fotbollsspelare dömd för narkotikabrott och avstängd från fotbollsspel

Svensson - 20 Oct 20 kl. 09:16

I november förra året greps en fotbollspelare vid Resecentrum i Uppsala. Vid gripandet hade han bland annat 33,3 gram kokain på sig, en liten våg, flera små plastpåsar samt 4 770 kronor i kontanter. Han hade varit en del av a-lagstruppen i IK Sirius i Uppsala flera av de senaste säsongerna, men hade inte kontrakt med klubben vid tiden för gripandet.

Explosion på Första Långgatan

Svensson - 20 Oct 20 kl. 07:51

Klockan 02.10 under natten till idag (tisdag) larmades polis och räddningstjänst om en explosion i centrala Göteborg. Explosionen skedde vid entrén till ett hus som av allt att döma på Första Långgatan 16 å det är den porten som förekommer på bild i GP.

Svenskarna dricker allt mindre

Svensson - 19 Oct 20 kl. 16:46

På 15 år har konsumtionen i Sverige minskat med ca en femtedel. Det visar rapporten Självrapporterade alkoholvanor i Sverige 2004–2019 från CAN (Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning). -Det är framförallt männens alkoholkonsumtion som har minskat sedan 2004 medan kvinnornas konsumtion ligger kvar på ungefär samma nivåer som tidigare, säger Ulf Guttormsson, avdelningschef på CAN, i ett pressmeddelande.