Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Nyhetspressen

Samhällsvetenskap eller samhällsvision?

Nyhetspressen - 07 Dec 17 kl. 22:10

Katalys, som är ett institut för facklig idéutveckling, publicerade nyligen en rapport med  titeln ”Finansialiseringen av Sverige: På väg mot nästa kris?” (DN-debatt hade den 25 november ett kondensat av rapporten.) Rapportförfattare är de två organisationsforskarna Claes Belfrage och Markus Kallifatides. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Goda nyheter! Färre unga är utslagna

Nyhetspressen - 4 timmar sedan

Allt fler unga studerar eller jobbar och allt färre är helt utanför samhället. De positiva uppgifterna kan man utläsa ur färsk statistik. Och det är speciellt de unga killarnas situation som har förbättrats..

M-ledaren: Brottsbekämpning är viktigare än familjeveckor

Nyhetspressen - 9 timmar sedan

I en intervju med SVT kritiserar Moderatledaren Ulf Kristersson januariöverenskommelsen mellan S, MP, C och L för att inte ta itu med de allvarligaste samhällsproblemen.– Familjeveckor är säkert trevligt för många människor. Men Sveriges stora samhällsproblem just nu handlar inte om familjeveckor, det handlar om gängkriminalitet, säger han till SVT..

Så sårbart är samhället vid strömavbrott

Nyhetspressen - Igår: 15:36

Mat, vatten, kommunikationer, betalningsförmåga, drivmedel. Det finns ingen hejd på hur du personligen drabbas av ett elavbrott. SVT:s reporter Jonas Ohlin guidar dig genom en strömlös verklighet – på under minuten..

Teodorescu: Varje hjälte kräver sin fiende

Nyhetspressen - 16 Feb 19 kl. 05:00

Trots stora samhällsproblem reduceras politiken till en fråga om taktik. Det är cyniskt men ett viktigt perspektiv för den som vill förstå vad som egentligen händer i denna formativa tid..

Silvana Imams budskap med nya skivan: Befria er från egot – jorden är till för alla

Nyhetspressen - 15 Feb 19 kl. 09:38

Hennes fans har fått vänta länge. Men nu är den hyllade rapartisten Silvana Imam tillbaka med nytt album på ett eget skivbolag. Och precis som tidigare riktar hon svidande kritik mot samhället.

Det fria samtalet har en gräns, Navid Modiri

Nyhetspressen - 14 Feb 19 kl. 19:00

Navid Modiri har fått mycket kritik för ha bjudit in högerextremisten Ingrid Carlqvist till sin podcast.Dan Korn hör samtalsextremismen användas för att sprida urgamla myter om juden som fräter sönder samhället..

”Partiet Vändpunkt ska ge politiken en ny riktning”

Nyhetspressen - 13 Feb 19 kl. 21:00

Carl Schlyter, med flera: De etablerade partierna har misslyckats med att bemöta de samhällsproblem vi nu ser växa..

Gabriel Ehrling Perers: De är varken "aktivister" eller demokrater – bura in djurrättsextremisterna

Nyhetspressen - 13 Feb 19 kl. 07:37

Rätten att bilda opinion i politiska frågor är en självklar av varje öppet samhälle. Ja, den är....

”Låt lärarna hinna göra sitt jobb”

Nyhetspressen - 11 Feb 19 kl. 20:00

Samhället slösar bort lärarnas kompetens, det är ohållbart. Läraruppdraget måste renodlas! Det skriver Anna Olskog, ordförande för Lärarförbundet i Umeå inför ett möte med Umeås skolpolitiker i veckan.

Alla måste veta att man inte får slå barn i Sverige

Nyhetspressen - 09 Feb 19 kl. 06:45

Gör samhällsorientering till ett villkor för uppehållstillstånd. ”Jag visste inte att det var olagligt i Sverige” ska inte leda till strafflindring. .


Fler inlägg från Nyhetspressen

JUST NU: Trafikolycka i Malmö

Nyhetspressen - Just nu

En bil har kört av vägen i Malmö..

Bernie Sanders ställer upp i presidentvalet

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Demokraten Bernie Sanders kandiderar till presidentvalet i USA 2020, enligt AFP. .

”Kommer att sjunga ut Chelsea på deras arena”

Nyhetspressen - 1 timme sedan

3 500 Malmö FF-supportrar väntas invadera London.Något som får MFF-spelarnas tro på ett mirakelresultat att växa ytterligare.– Det kommer att vara mäktigt.

”Jag har inte fått någon inbjudan från Therese”

Nyhetspressen - 1 timme sedan

SEEFELD. De är bittra konkurrenter om VM-guldet i skiathlon redan på lördag.Men nu kommer ett oväntat utspel från norska superstjärnan Therese Johaug till Ebba Andersson.

Modeskaparen Karl Lagerfeld är död

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Den tyske modeskaparen Karl Lagerfeld är död, rapporterar den franska tidningen Le Figaro. Han blev 85 år gammal..

Du får en chans, Damberg – håller du löftet till polisen?

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Vi poliser är inte långsinta, vi är vana att ta emot smällar och törnar, vi är vana vid att bli illa behandlade, vi är vana vid att folk ljuger för oss. Vi är av hårt virke.Men det finns en gräns, skriver Martin Melin..

JUST NU: Karl Lagerfeld är död

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Modeskaparen Karl Lagerfeld är död, rapporterar Le Figaro.Han är känd som chefsdesigner för modehuset Chanel.Han blev 85 år gammal.

Fifa dumpar Ronaldo – efter anklagelserna

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Fifa 19 släpps med ett nytt omslag – och nya ansikten.Våldtäktsanklagade Cristiano Ronaldo petas helt från spelets framsida, rapporterar Eurogamer.  .

Swedbank höjer avgiften – nya kort toppar Di:s stora rankning

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Swedbank höjer påslaget på sina betalkort vid köp utomlands och tappar därmed topplaceringen som ett av de bästa korten på resan. Fyra miljoner kunder drabbas av höjningen.  Di har jämfört 28 olika betalkort och det finns minst fyra på marknaden som inte har några valutapåslag alls.

Tvåbarnspappa poserade med döda kroppar i Irak

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Mannen stred mot terrorsekten IS i Irak och poserade på bilder med sina fienders lik.Sen tog mannen sig till Sverige med sin familj och sökte asyl – nu döms mannentill fängelse för krigsförbrytelser.– Han som är död där är en terrorist, det här är inte nån oskyldig människa som ligger där, säger mannen i förhör..

Olsen hyllas efter segermatchen

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Robin Olsen storspelade i gårdagens match mot Bologna. Nu hyllas han både i italienska medier samt av fansen i sociala medier. – Jag är bara nöjd över att ha hjälpt laget, säger han..

De sparade in 90 ton byggavfall – med hjälp av affischer på toaletterna och löfte om smörgåstårta

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Startupen Beteendelabbet hjälpte ett byggföretag kraftigt minska både sina kostnader och mängden byggavfall – bland annat med hjälp av affischer på toaletterna. .

Falla om Nilsson: ”Spännande att se”

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Maiken Caspersen Falla är den tunga favoriten i VM-sprinten i Seefeld på torsdag. Eller? Det hänger på om Stina Nilsson kommer till start – och vilken form svenskan är i.

Strejk påverkar inte skärgårdstrafiken

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

En eventuell sjömansstrejk kommer att påverkar den åländska skärgårdstrafiken, det meddelar Ålandstrafiken. Sjömansunionen och Rederierna i Finland satt i går med riksförlikningsmannen i Helsingfors, för att diskutera situationen efter att facket i torsdags varslade om strejk. Strejkvarslet gäller alla finlandsflaggade fartyg – passagerarfartyg, fraktfartyg och isbrytare – och bryter ut den 1 mars klockan 10 om man inte når en lösning.

”Utbrändhet är en sund reaktion på sjukt ställda krav”

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

”Vi accepterar att det finns miljöer, främst arbetsplatser, där människor utsätts för evighetslång press. Sjuka miljöer bryter ner friska människor”, skriver Anne Liljjeroth..