Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Jägareförbundets blogg

Samarbete är enda lösningen

Jägareförbundets blogg - 16 Jul 16 kl. 14:48

Handlar utfodringsförbudet om allt vilt? Eller är det utfodring av vildsvin och hjortar som regeringen vill komma åt? Regeringens har nyligen lagt en proposition om utfodringsförbud. Tyvärr generar detta förslag mer frågor än svar – i alla fall i detta skede. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Macron och Löfven inleder nytt samarbete

Nyhetspressen - 15 Nov 17 kl. 21:01

Frankrike och Sverige inleder ett samarbete om innovation och gröna lösningar på fyra områden – bland annat i transporter och städer och i digitala företag och startups. Det skriver Frankrikes president Emmanuel Macron tillsammans med Stefan Löfven på DN Debatt..

Samarbete mellan S och L?

Nyhetspressen - 15 Nov 17 kl. 09:41

Kommer Sverige att styras av någon form av blocksöverskridande samarbete efter valet nästa höst? Sverigedemokraternas framgångar och de övriga partiernas ovilja att samarbeta med dem har öppnat upp för den debatten..

Samarbete mellan uppländska sjukhus

Nyhetspressen - 04 Apr 17 kl. 10:13

Akademiska sjukhuset i Uppsala och lasarettet i Enköping utökar nu sitt samarbete kring planerade operationer..

Brittiskt universitet utreder samarbete med Macchiarini

Nyhetspressen - 03 Apr 17 kl. 11:13

Forskare vid University College London hade tidigare ett samarbete med den omstridde kirurgen Paolo Macchiarini. Nu kallas vittnen att lämna ”bevis” i en undersökning om regenerativ forskning vid universitetet och samarbetet med Macchiarini.  .

Bästa – lustläsningen

Bokbloggar - 02 Apr 17 kl. 16:25

Marsläsningen

Bokbloggar - 02 Apr 17 kl. 00:13

McCartney och Starr i nytt samarbete

Nyhetspressen - 20 Feb 17 kl. 17:32

De forna Beatlesmedlemmarna Paul McCartney och Ringo Starr återförenades i ett musikaliskt samarbete när McCartney gästade sin trumslagande väns studio för att spela in bas till Starrs kommande album, skriver The Guardian. Ringo Starr kommenterar händelsen i ett Twitterinlägg:(TT).

Youtube avbryter samarbete med Pewdiepie

Nyhetspressen - 14 Feb 17 kl. 13:46

Youtube ställer in den andra säsongen av tv-serien ”Scare Pewdiepie” och tar bort Felix Kjellberg från sitt sponsrade premiummaterial efter en kontroversiell video där svensken gör ett grovt skämt om judar. Beskedet kommer timmar efter att Disney avbrutit sitt samarbete med Youtube-stjärnan..

Ökat samarbete ska minska smogen

Nyhetspressen - 06 Feb 17 kl. 14:51

Pekings borgmästare lovar mer samarbete med grannprovinserna för att minska den värsta smogen. Bland annat ska kolförbränningen minska med 30 procent i och omkring staden..

Bredbandsbråket över

Nyhetspressen - 01 Feb 17 kl. 19:31

Miljöteknik och Bredbandsbolaget är överens. Lösningen innebar att grävarbetet kunde återupptas redan under onsdagen..


Fler inlägg från Jägareförbundets blogg

Vi slutar aldrig jaga med våra hundar!

Jägareförbundets blogg - 05 Dec 17 kl. 13:09

Varje gång jag går ut, jagar eller jakttränar med mina hundar kollar jag Rovobs numera. Jag vet, det inger en falsk trygghet. Men det är det enda jag kan göra.

Dags att skrota grönkläderna – och bli gul?

Jägareförbundets blogg - 01 Dec 17 kl. 00:01

Var det någon som trodde att djur är färgblinda? Det stämmer inte. Frågan är vilken färg jaktkläderna egentligen bör ha för att vara mest funktionella.

Hur du överlever november!

Jägareförbundets blogg - 15 Nov 17 kl. 10:54

Stackars november – den är verkligen inte grå. Ändå är det den färgen som är november för de flesta. Eller vad associerar du mest med i november månad?

Jägarglädje och sorg men avhuggna huvuden irriterar

Jägareförbundets blogg - 08 Nov 17 kl. 16:11

Vi lever i en allt mer polariserad värld. Inte minst märks det för oss jägare. Bara idag har jag kastats mellan glädje, sorg och ilska.

”Du blir så otroligt levande när du jagar!”

Jägareförbundets blogg - 30 Oct 17 kl. 15:59

”Du blir så otroligt levande när du jagar!” Det sa Natasha Illum Berg, professionell jägare i Tanzania nyligen i P1s Söndagsintervju. Hon sa också ”att vid jakt är dina sinnen väldigt vakna, tvingade att vara vakna.

Ska jaktsabotörer kommentera?

Jägareförbundets blogg - 11 Oct 17 kl. 00:10

Igår sände Sveriges Radio ett inslag i P5 i samband med att en varg avlivats vid skyddsjakt i länet. I programmet fick en grupp jaktsabotörer kommentera skyddsjakten. Det handlar här om en gruppering som ofta påpekar att jägare borde dö.

Dags att införa viltfredag

Jägareförbundets blogg - 17 Sep 17 kl. 23:05

Jag har tröttnat på att det internationella nätverket Köttfri måndag trummar ut hur vår köttkonsumtion leder till miljö- hunger och hälsoproblem. Jag tycker istället att det är dags att hylla viltköttet och lyfta fram hur hälsosamt och hållbart det samtidigt som det är bra för den biologiska mångfalden med mera! Dags att införa viltfredag!

Jaga djurplågare, inte jägarna och deras hundar

Jägareförbundets blogg - 12 Apr 17 kl. 11:28

Många djur plågas svårt i vår omvärld, det är vidrigt och avskyvärt. Men istället för att koncentrera sig på djurplågeriet slösar människor som anser sig värna djur dyrbar energi på ett ändlöst hackande på svenska laglydiga jägare och våra hundar. Varför fortsätter djurrättsaktivister att lägga massor av energi på att hacka på jägare istället för att lägga mer energi på djurplågeri?

Ropa inte efter åsiktsregistrering

Jägareförbundets blogg - 27 Mar 17 kl. 13:24

Ska aktivister, jägare eller andra intressen kunna anställas i myndigheter? Foto Matias Larhag/Unsplasch Vi är inne i ett konstigt tidevarv. Människors personliga agendor tillåts styra våra val och hur samhället ska fungera allt mer.

Är våra viltköttbullar oätliga?

Jägareförbundets blogg - 21 Mar 17 kl. 13:24

Såg du TVs Historieätarna, när Lotta Lundgren och Erik Haag grimaserade över gamla maträtter och tillagningssätt? Tror du dina förfäder tyckte att det var lika äckligt? Och kommer våra barnbarnsbarn tycka att våra viltköttbullar är oätliga?

När politik blir viktigare än verkligheten

Jägareförbundets blogg - 13 Mar 17 kl. 19:21

Varför anses jaktkunskaper vara belastande i en Viltförvaltningsdelegation. Foto Magnus Rydholm Miljöminister Karolina Skog (MP) ändrade sammansättningen av Viltförvaltningsdelegationerna. Officiellt är det en uppgörelse mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet som har gjorts.