Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från UNDERBARACLARA

Så gick L:s experiment att hitta nya politiker

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 09:19

Liberalerna i Västerbotten genomförde en valprocess med öppna nomineringar till de olika val. Har du någonsin funderat på att bli riksdagsledamot? Den frågan ställdes av Liberalerna till alla västerbottningar. Folk har en allt för stel och konservativ bild av politiker ansåg partiets länsdistrikt. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Rektor på kristen friskola: Obehagligt samtalsklimat

Nyhetspressen - 06 Apr 17 kl. 17:40

Allt fler politiker talar om att konfessionella friskolor inte borde tillåtas. – Det är anmärkningsvärt att inga politiker besöker oss, men att de har så mycket åsikter, säger Stefanskolans rektor Timoteus Lind, till Dagen..

Klåfingriga politiker undanbedes

Nyhetspressen - 28 Mar 17 kl. 14:31

Uppsättningen av föreställningen Jihadisten på Göteborgs stadsteater har väckt mycket ont blod, tyvärr även bland politiker. Även om kulturuttryck kan vara provocerande är det nödvändigt att politiker inte lägger sig i vad som skapas, annars riskerar man att rasera ett av fundamenten för ett fritt och öppet samhälle. Demokratiska partier – i synnerhet liberala – måste försvara ett fritt kulturskapande som står på armlängds avstånd från politisk klåfingrighet, skriver Henrik Edin (L)..

[PLUS] S-politiker i Åsele rasar mot ordförande i utskott

UNDERBARACLARA - 01 Feb 17 kl. 23:00

S-politiker i Åsele rasar mot Margareta Johansson (C), ordförande i omsorgs- och...

Alvbåge höll nollan i debuten: "Ett sportsligt experiment"

Nyhetspressen - 01 Feb 17 kl. 16:48

John Alvbåge debuterade, efter en turbulent USA-resa, på tisdagskvällen för sin nya MLS-klubb Minnesota med hållen nolla och straffräddning. – Det här är ett sportsligt experiment. På en månad skall vi bygga ett lag som skall vara redo för MLS-premiär i början av mars, säger målvakten..

Nej, det är inte korruption att politiker har vänner

Cornucopia? - 28 Jan 17 kl. 12:32

Fd finansminister Borg har förhörts för korruption, efter att ha deltagit i en godsjakt med vännen Lundberg, utan att ha betalat några pengar för nöjet att stå i skogen och hoppas att det kommer skjutbart vilt. Det hela är förstås löjligt, då det inte är förbjudet för politiker att ha vänner.Under sin tid som nedrustare av svenskt försvar, aka finansminister, så betalade Anders Borg 2900:- SEK för att få deltaga i vännen Fredrik Lundbergs godsjakt på företaget Holmens marker.

”Därför börjar vi med riksdagskrönikor”

UNDERBARACLARA - 27 Jan 17 kl. 20:00

Vi lever i en tid där avståndet mellan politiker och medborgare tycks öka. I det avståndet växer och ett allmänt politikerförakt som vissa politiker, ironiskt nog, försöker att kapitalisera på. Att avståndet mellan politiker och medborgare växer är inte bara ett problem för politikerna, det är ett problem för vår demokrati.

Underskatta inte landets jägarkår

UNDERBARACLARA - 25 Jan 17 kl. 20:00

2018 är det val till riksdag, landsting och kommun och det som saknas är, en politisk jaktdebatt. Vi känner till den problematik som nuvarande rovdjurspolitik har medfört de senaste åren i landets glesbygder. Våra politiker underskattar jägarkårens betydelse.

Ingen politiker blir så provocerad av SNL som Trump

Nyhetspressen - 20 Jan 17 kl. 06:00

Att makten häcklas av komiker och skådespelare är förstås inget nytt fenomen. Men vissa politiker är lättare att driva gäck med än andra. Amerikanska humorprogrammet Saturday night live har en anrik radda skickliga imitatörer som narrat ledare genom historien.

Wallenberg: Trump är inte politiker

Nyhetspressen - 20 Jan 17 kl. 07:00

Donald Trump, brexit och Kinas president Xi Jinpings starka tal för frihandel präglade årets Davosmöte, enligt Investors ordförande Jacob Wallenberg. - Det är en osäkerhetsfaktor att han inte är en politiker, säger han om Trump.(TT).


Fler inlägg från UNDERBARACLARA

[PLUS] Spännande och magisk anime

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 12:15

Två tonåringar länkas samman på ett magiskt vis och byter kroppar med varandra.

[PLUS] Klaustrofobiskt drama

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 12:09

Dysfunktionella familjeband och surrealistiska målningar är framträdande inslag i det här polska...

[PLUS] Livfull skildring av Lenins resa

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 12:00

 Lenin var nog ­aldrig i länet, tror Folkbladets Mats Rosin som läst Catherine Merridales ”Lenins...

Skrapade i tv – storvinst till Bolidenbo

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 11:36

I morse blev det vinst till Bolidenbon Hamdi Al Hashedi, som kom till Sverige tillsammans med fru och barn för ett år sedan. För ett år sedan kom Hamdi Al Hashedi till Sverige. Tillsammans med fru och son hade de tagit sig från Jemen och Syrien, och bor nu i Boliden utanför Skellefteå.

Hon är universitetets nya biträdande rektor

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:55

Det är Anna Lindqvist som är lektor vid institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap som är Umeå universitets nya biträdande rektor. – Det ska bli väldigt spännande att vara med och leda och utveckla en så fantastisk verksamhet som Lärarhögskolan.

Dubbla Jonasson i Tegs SK

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:50

Tegs SK meddelar via ett pressmeddelande att man förlänger kontraktet med forwarden Victor Jonasson. Han får sällskap av brorsan Alexander som ansluter från Björklövens J20-lag. – Alexander är en teknisk lirare som gillar att utmana och vi hoppas att han kan fortsätta att producera även på seniornivå.

Brr: så mycket ska påskvädret pendla

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:38

I morgon börjar påsken och det kommer att bli en omtumlande påsk enligt SMHI – vädermässigt. Längs kusten kommer temperaturen i länet hålla sig runt nollstrecket på dagarna. Men temperaturen kommer att sjunka till -8 grader natten mellan skärtorsdagen och påskafton.

Klart: Här är projekten som får naturvårdsbidrag

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:33

52 friluftslivs- och naturvårdsprojekt i Västerbotten får i år dela på 2,1 miljoner kronor. Det står klart när Länsstyrelsen i Västerbotten nu meddelar vilka som får Lona-bidrag. Det är 34 pågående och 18 nya projekt som får stöd från Lona, Lokala naturvårdssatsningen, som fördelas av Länsstyrelsen i Västerbotten.

[PLUS] Klart: Lövenforwarden får inte förlängt

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:19

En säsong i Björklöven. Nu får Joakim Högberg leta ny klubb. - Det är som det är, säger forwarden.

Västerbotten har flest höns i norra Sverige

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:08

Påsken står runt hörnet och då är det, som på andra svenska högtider, äggätardags. Då kan man undra varifrån äggen kommer. Till årets påskägg kommer hönan innan ägget, i alla fall i Västerbotten, som har flest höns av alla de fyra nordligaste länen.

[PLUS] Måste köra 130 mil för att hämta postpaketet

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:00

Köra 130 mil enkel väg för att hämta ett paket.

[PLUS] ”Vi har ansvar mot avsändaren”

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:00

Det säger Maria Ibsén, pressansvarig på Postnord.

[PLUS] Ekonomisk kris för konkurrenten

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 09:26

Sundsvall Hockey måste få in minst en miljon kronor innan månadsskiftet för att rädda föreningen,...

Umeåspelare på landslagsläger

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 09:24

P16- och P17-landslaget har kallat till Future Team-läger – med Umeå-inslag. Tre Umeåspelare och en Sunnanålirare är kallade till de respektive lägren. P17-landslaget samlas på Bosön den 19-21 april och där är Umeå FC Akademi-duon William Schultz och Ville Norrman samt Sunnanås Lucas Lindfors bland de 29 kallade spelarna.

Så gick L:s experiment att hitta nya politiker

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 09:19

Liberalerna i Västerbotten genomförde en valprocess med öppna nomineringar till de olika val. Har du någonsin funderat på att bli riksdagsledamot? Den frågan ställdes av Liberalerna till alla västerbottningar.