Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Svensson

Rekordstora summor frysta på grund av misstänkt penningtvätt

Svensson - 08 Apr 21 kl. 07:40

Förra året frystes tillgångar på 245 miljoner kronor på grund av misstänkt penningtvätt. Det är den högsta summan någonsin under ett enskilt år. Polisen har enligt dem själva kunnat agera snabbt efter att bankerna rapporterat misstänkta transaktioner. Enligt lagen om penningtvätt är aktörer på finansmarknaden, som till exempel banker, försäkringsbolag och finansinstitut skyldiga att rapportera misstänkta fall av penningtvätt till Finanspolisen. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Fem män dömda efter tusentals falska fakturor

Svensson - 15 Apr 21 kl. 16:40

De fyra männen skickade ut tusentals falska fakturor på sammanlagt 37,5 miljoner kronor. På grund av ett snabbt agerande från polisen stoppades betalningarna och det angivna bankgirot på fakturorna spärrades. Gärningspersonerna fick inga pengar och nu har de fyra männen dömts för bland annat grovt fordringsbedrägeri.

Åtal för näringspenningtvätt mot man i Göteborg

Svensson - 30 Mar 21 kl. 20:19

En 29-årig man, som under sina år i Sverige mestadels varit skriven i Västsverige greps i höstas i Danmark och utlämnades därefter till Sverige enligt uppgifter i GP. Han var i Sverige misstänkt för olaglig betalningsförmedling, växlings- och utlåningsverksamhet efter att en utredning mot mannen startades år 2019. Han har saknat tillstånd för sådan verksamhet och inte haft något registrerat företag.

Åtal för Gamlestadsmordet

Svensson - 22 Mar 21 kl. 10:31

Ett av de största fallen som använder bevis från avlyssningen av encrochat har nu lett till åtal. Totalt har 16 män åtalats. De flesta av dem är knutna till den så kallade Jobe-falangen (i GP kallad A-falangen) men några är kopplade till Vermahmood-falangen (M-falangen) i Tynnered.

Tre personer åtalade för grova näringspenningtvättsbrott

Svensson - 17 Mar 21 kl. 15:27

Åklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Göteborg har väckt åtal mot tre personer för misstänkta grova näringspenningtvättsbrott. Det rör sig om totalt cirka 12 miljoner kronor i kontanter som gärningsmännen under åren 2014 – 2015 hanterat inom ramen för ett misstänkt momsbedrägeri inom livsmedelsbranschen kopplat till EU-handel. – I detta fall var den underliggande skattebrottsligheten svårutredd genom att det var svårt att styrka vem eller vilka som agerat.

Misstänkta ekobrott med koppling till kommunalt bostadsbolag i Luleå

Svensson - 03 Mar 21 kl. 07:48

Flera personer har anhållits efter att polisen har genomfört en stor insats i utredningen om misstänkt brottslighet riktad mot det kommunala fastighetsbolaget Lulebo AB. Brottsligheten uppdagades ursprungligen våren 2020 och ska då ha pågått i 2 års tid. I centrum för härvan som misstänkta finns en tidigare toppchef i bolaget och en företagare vilka båda två tidigare suttit anhållna för grov trolöshet mot huvudman och försök till grov trolöshet mot huvudman.

Malmö – åtal för heroinförsäljning med hjälp av material från encrochat

Svensson - 14 Feb 21 kl. 09:35

Ett åtal har väckts i ett ärende där Tullverket använt bevismaterial från den hackade och dekrypterade mobiltjänsten Encrochat. Det är första gången som Tullen gått till domstol med ett ärende baserat på material från encrochat. Tre personer har åtalats vid Malmö tingsrätt för narkotikabrott våren 2020.

Fem gängkriminella från M-falangen gripna för mordförberedelser

Svensson - 29 Jan 21 kl. 08:39

I tisdags anhölls sex män, alla med kopplingar till det kriminella nätverket M-falangen (Vermahmood-falangen) i Frölunda, misstänkta för brott. Åklagaren Lotta Nilsson har för avsikt att begära dem häktade för förberedelse till mord och i ett fall också för grovt vapenbrott. Fyra av de häktade männen är födda på 1990-talet och två år 2000.

Gamlestadsmordet var ett samarbete mellan två kriminella nätverk

Svensson - 20 Jan 21 kl. 16:50

Av allt att döma var mordet i Gamlestaden den 3 maj 2020 ett samarbete mellan kriminella från två olika grupperingar. Två grupperingar som länge haft kopplingar till varandra. Det rör sig om en gruppering med koppling till Biskopsgården, den så kallade A-falangen eller Jobe-falangen och den så kallade M-falangen eller Vermahmood-falangen med koppling till Tynnered.

Penningtvättsbolaget Worldexchange Stockholm

Svensson - 21 Dec 20 kl. 06:19

Worldexchange Stockholm AB är ett företag som drev eller driver ett växlingskontor på Sankt Paulsgatan i närheten av Mariatorget på Södermalm i Stockholm. Företagets verksamhet startade 2011 efter godkännande från Finansinspektionen och därefter växte verksamheten snabbt: Kunderna strömmade till och omsättningen steg snabbt, från cirka 50 miljoner kronor det första året till 230 miljoner kronor fem år senare. Mellan 2011 och sommaren 2020 har över 1,5 miljarder kronor passerat kontoret, varav bolaget behållit mellan en och ett par procent i provisionsavgifter.


Fler inlägg från Svensson

Sossarna föreslår snyggare men lite tråkigt hus vid Götaplatsen

Svensson - 4 timmar sedan

Socialdemokraterna i Göteborg har lagt ett nytt och eget förslag till utbyggnaden av Musikhögskolan vid Götaplatsen till en Konst- och Musikhögskola. Det är betydligt bättre än det förslag som tidigare diskuterats och som ritats av Arkitektbyrån Tham & Videgård. Men det är i mitt tycke samtidigt lite småtråkigt.

Sluta skjut sprids till fler orter

Svensson - 9 timmar sedan

Brottsförebyggande rådet (Brå) får 6 miljoner kronor för att sprida arbetsmetoden ”Sluta skjut” till fler orter i Sverige. Förslaget bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna. Sluta skjut är ett samverkansbaserat arbetssätt mot grovt, dödligt våld i kriminella grupperingar som har prövats i Malmö sedan 2018.

Den svenska småstaden i nytt ljus i nyutgiven historisk roman

Svensson - 11 timmar sedan

På övervåningen i Lindströms hus finner vi ”de rotlösa”, de som sökt sig till staden för sitt uppehälle. Vi får bland annat följa den ryggskadade arbetskarlen Olof och hans nyinflyttade dotter Greta, den unge spinneriarbetaren August samt det gifta paret, Valter och Wilhelmina, och deras sjuka barn. Bleckslagaren Isidor Lindström kallar dem för inhysta men i själva verket är de hans hyresgäster och de som får hans egen familj att överleva ekonomiskt.

Klimatåtgärder är viktigare än lokala naturvärden

Svensson - Igår: 09:37

Utsläppen av växthusgaser behöver minska annars blir det stora problem för människans (och många andra existerande djurs) överlevnadsmöjligheter på jorden. Klimatförändringarna kommer med stor sannolikhet att orsaka omfattande svält och matbrist om ingenting görs. Det är alltså en så betydelsefull problematik att till och med många lokala miljöåtgärder måste sättas åt sidan.

Veganer har noll respekt för natur och ekologisk mångfald

Svensson - Igår: 07:28

I en artikel som publicerats i ETC argumenterar en vegan för att det är helt absurt att människan ger tama hundar kött att äta. Men snarare är det hennes argumentation som är absurd och att ge hundar vegankost är verkligen absurt. Hundar är domesticerade vargar, vargar som tämjts och genmanipulerats av människan.

Hur står det egentligen till med våldet mot kvinnor?

Svensson - i förrgår: 19:01

Den senaste tiden har det varit tre stycken kvinnomord på mycket kort tid. Det har fått flera politiska opinionsbildare och politiker att gå i taket. Men hur är det egentligen?

Solcellstoppen

Svensson - i förrgår: 16:28

Strängnäs har landets största installerade soleffekt per capita, 500 watt och är därmed etta på solcellstoppen. Fjolårets toppkommun Sjöbo hamnar på andra plats med 456 watt per person. Genomsnittet för landet är 105 watt per person.

Henrik Valentin, Brutet löfte

Svensson - i förrgår: 15:30

Henrik Valentins roman Brutet löfte handlar om en medelålders tjänsteman som får sparken och som – efter vissa våndor – bestämmer sig för att skola om sig till svetsare. Våndorna beror på att han en gång lovat sin far att inte följa i dennes fotspår och bli industriarbetare. När han ändå gör just det tvingas han konfrontera en lång rad fördomar, egna såväl som andras, om fenomenet klass.

De stora ägarna av den svenska skogen och skogsindustrin

Svensson - i förrgår: 14:50

I en artikel i Dagens Arbete gör de en stor sak av att svensk skogsindustri delvis är ägd av utländska kapitalintressen. I artikeln varans också för att det är allvarligt om den svenska skogen skulle bli ägd av utländska bolag. Men problemet överdrivs.

Varför är Sverige mer kapitalistiskt än USA?

Svensson - i förrgår: 08:59

Privatiseringen av offentliga tjänster såldes bland annat in med att personalkooperativ mycket bättre skulle kunna sköta mycket som stat och kommun hade gjort. Så blev det inte. Personalkooperativ lyser fullständigt med sin frånvaro i välfärdssektorn.

Skjutvapenmord i Kista

Svensson - i förrgår: 07:13

En man i Kista sköts ihjäl med flera skott klockan kvart i 3 på natten till idag. Mannen i 20-årsåldern träffades av flera skott från flera gärningsmän. Polisen har inlett en brottsutredning med rubricering mord.

Arbetarlitteraturen – en pusselbit i kampen!

Svensson - 17 Apr 21 kl. 17:11

Under nästan 14 år, 1990?–?2004, var jag anställd som säljare till förmån för cancersjuka och trafikskadedrabbade.

Rättegång fick ställas in efter ordningsstörningar

Svensson - 17 Apr 21 kl. 08:53

Igår påbörjades en rättegång i ett mål gällande förberedelse till mord m.m. med fem häktade.

Covid-19 orsakar blodproppar och är betydligt farligare än vaccin

Svensson - 17 Apr 21 kl. 07:44

När det gäller influensa och narkolepsi är det välbelagt att det är influensa som i sig själv orsakar narkolepsi och inte vaccinet. Att vaccinet ger narkolepsi beror på att vaccinet är gjort av influensavirus. Det verkar som om det är ungefär samma sak med covid-19 och vissa vaccin.

Henrik Johansson – Brev från en cell

Svensson - 16 Apr 21 kl. 17:02

Henrik Johanssons roman Brev från en cell påminner en del om Jan Fridegårds Lars Hård (1935). Fridegård beskriver en ung arg man som upplever sig sitta fast i klassamhällets bottenskikt och som självmedicinerar genom att förföra överklasstjejer. Huvudpersonen i Johansson bok, Patrik Pánik, är också ung och arg på klassamhället.