Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Rekordnedgång för smartphone-försäljning

Feber.se - 26 Jan 23 kl. 18:30

Minskade med 18 procent sista kvartalet 2022 Smartphone-leveranser globalt minskade med 18,3 procent jämfört med samma period föregående år till 300,3 miljoner enheter under fjärde kvartalet 2022, enligt preliminära data från IDC:s Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker. Nedgången är den största försäljningsnedgången någonsin för smartphones under ett enda kvartal och bidrog till en kraftig minskning med 11,3 procent för hela året. Totalt levererades det 1,21 miljarder enheter under 2022, vilket är den lägsta årliga leveransen sedan 2013 på grund av "betydligt dämpad konsumentefterfrågan, inflation och ekonomiska osäkerheter". Det går att läsa hela rapporten med alla siffror hos IDC här. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Ytterligare en hydrokopter till försäljning

Feber.se - 08 Apr 23 kl. 22:20

Dags att slå till? För ungefär en månad sedan berättade vi att Stefan som hade köpt en hydrokopter och skulle renovera den. Nu är ytterligare en hydrokopter ute till försäljning och denna har faktiskt tillverkningsnummer 53, den förra hade 52.

Så blev Volvos försäljning 2022

Feber.se - 09 Jan 23 kl. 16:00

Elbilarna stod för 10,9 procent Förra året sålde Volvo Cars totalt 615.121 bilar. Jämfört med 2021 är det ett tapp på tolv procent.

Johnny Harris snackar försäljning av kroppsdelar

Feber.se - 25 May 22 kl. 20:30

Försäljning som sker helt lagligt I sin senaste video har journalisten Johnny Harris undersökt det här med försäljning av mänskliga kroppar och kroppsdelar (från döda personer), som faktiskt får ske lagligt och skiljer sig från det som vi godkänner när vi ger okej till att vara organdonator. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Sony har nu sålt 19 miljoner Playstation 5

Feber.se - 10 May 22 kl. 14:30

Sålde två miljoner konsoler förra kvartalet Sony berättar nu att de sålde två miljoner Playstation 5 under det sista kvartalet förra året, vilket innebär att de nu sålt totalt 19,3 miljoner konsoler enligt de senaste siffrorna. Leveranserna är lägre än året innan, då Sony sålde 3,3 miljoner konsoler. Detta innebär att Playstation 5 hamnar ännu längre bort från Playstation 4 när det kommer till försäljning, när PS4 var lika gammal som PS5 är nu sålde man 3,1 miljoner konsoler under en lika lång period.

Nate Diaz går loss på UFC:s NFT-försäljning och dubbelmoral om cannabis!

MMAnytt - 21 Apr 22 kl. 06:13

UFC-stjärnan Nate Diaz är inte glad över hur organisationen försöker tjäna pengar på honom och hans bror Nick Diaz. Igår släppte UFC sina nya NFTs med Diaz-bröderna. Att Diaz-brödernas NFTs släpptes den 20 april, en högtid för marijuana-entusiaster, var självklart ett medvetet val.

Överraskning! Porsche slog försäljningsrekord

Feber.se - 13 Jan 22 kl. 19:00

Taycan sålde bättre än 911 Många biltillverkare presterade bra förra året, men att så många ändå köpte premiumbilar känns mest intressant. Även för Porsche gick 2021 alltså strålande och de ökade sin försäljning med elva procent. Totalt såldes 301.

Ford siktar på att sälja 200.000 Mustang Mach-E år 2023

Feber.se - 13 Dec 21 kl. 16:30

Det är tre gånger så många som man säljer nu Ford tror att de kan trippla sin försäljning av den eldrivna suven Mustang Mach-E till år 2023. Lyckas man med detta skulle i så fall över 200.000 stycken exemplar säljas om året.

Kolla in Springboard

Feber.se - 07 Dec 21 kl. 20:00

Dokumentärfilm om världens första riktiga smartphone Den amerikanska tekniksajten The Verge har spelat in dokumentär som handlar om vad man anser vara världens första riktiga smartphone. Det handlar om företaget Handspring som grundades av samma människor som en gång i tiden startade företaget Palm som utvecklade så kallade PDA:er. Handspring satsade på att utveckla mobiltelefonen Treo som kombinerade en mobiltelefon med funktioner som fram tills då bara funnits i PDA:er.

Porsche Taycan säljer bättre än 911

Feber.se - 18 Oct 21 kl. 11:00

Men suvarna går bäst Porsches eldrivna modell Taycan säljer nu bättre än den legendariska modellen 911. De första av årets nio månader levererades 28.640 stycken jämfört med 27.

Rapport: Över halva världens befolkning har en smartphone

Swedroid.se - Allt om Google Android - 29 Jun 21 kl. 12:42

I Sverige har det framstått som nästan alla haft en smartphone de senaste tio åren. Enligt Internetstiftelsen hade 92 procent av Sveriges befolkning en egen smartphone år 2019, medan 99 procent hade någon form av mobil. Globalt ser statistiken annorlunda ut.


Fler inlägg från Feber.se

Faraday Future ska tydligen ha börjat leverera bilar

Feber.se - Igår: 11:30

Dyraste versionen kostar 309.000 dollar Efter hur många turer som helst ska Faraday Future nu har börjat leverera de första exemplaren av den eldrivna modellen FF 91. Det finns tre olika versioner att välja mellan - 2.

Polestar 2 får uppgraderat Apple CarPlay

Feber.se - Igår: 11:00

Och YouTube Polestar uppdaterar nu mjukvaran i sin bil Polestar 2 med stöd för YouTube, en ny räckviddsassistent och uppgraderat Apple CarPlay. Den första nyheten är alltså att den inbyggda mjukvaran, som baseras på Android Automotive, nu får stöd för YouTube, vilket är perfekt när du exempelvis väntar på att bilen ska laddas. Den andra nyheten är en ny app som ska hjälpa till med räckvidden.

Robotar kommer inte att få gifta sig i kyrkan

Feber.se - Igår: 10:30

"Vi håller oss till människor som medlemmar i Svenska kyrkan" SVT har intervjuat Susanne Rappmann, biskop i Göteborg stift, för att se vad Svenska kyrkan har för syn på artificiell intelligens. Hon säger bland annat att det finns många fördelar med AI och nämner bland annat att AI kan användas för att "energioptimera saker och den kan hantera fantastiska mängder data". Rappman tror inte heller att utvecklingen av AI är något som går att förhindra men efterlyser någon typ av reglering av artificiella intelligenser på politisk nivå.

Urbanears presenterar Juno

Feber.se - Igår: 10:15

Inear-lurar med ANC Idag presenterade svenska Urbanears ett par true wireless-hörlurar som man kallar för Juno. Hörlurarna är försedda med aktiv brusreducering (ANC) och via Urbanears nya app går det även att ställa in hörlurarna efter eget tycke och smak. Det finns även möjlighet att koppla lurarna till två enheter samtidigt, till exempel en dator och en mobiltelefon.

Tibber och Polarium lanserar hembatteri

Feber.se - Igår: 10:00

Kostar från 89.995 kronor När elpriserna skenade iväg var det nog många som började fundera över att ha en backup hemma. Solceller på taket och sen ett hembatteri som kunde lagra överskottet och bli användbart när det passade bäst.

Tibber och Polarium lanserar hembatterit Homevolt

Feber.se - Igår: 10:00

Kostar från 89.995 kronor När elpriserna skenade iväg var det nog många som började fundera över att ha en backup hemma. Solceller på taket och sen ett hembatteri som kunde lagra överskottet och bli användbart när det passade bäst.

Reddit vill ha 20 miljoner dollar om året för sitt api

Feber.se - Igår: 09:30

Appen Apollos dagar kan vara räknade Det verkar som att Reddit är sugna på att ta efter Twitter då man nu vill börja ta betalt för att tredjepartsappar ska använda ens API. Priset? 20 miljoner dollar per år enligt utvecklaren av appen Apollo, som är en Reddit-klient.

Reddit-appen Apollos dagar kan vara räknade

Feber.se - Igår: 09:30

Reddit vill ha 20 miljoner dollar om året för sitt api Det verkar som att Reddit är sugna på att ta efter Twitter då man nu vill börja ta betalt för att tredjepartsappar ska använda ens API. Priset? 20 miljoner dollar per år enligt utvecklaren av appen Apollo, som är en Reddit-klient.

Fyra av fem vet inte varför Sveriges nationaldag firas

Feber.se - Igår: 09:00

Vet du? På tisdag nästa vecka är det den 6 juni och Sveriges nationaldag. Det är en röd dag och då är det många som är lediga - vilket de flesta har koll på.

En trailer för sista säsongen av Jack Ryan

Feber.se - Igår: 08:45

Jack is back! Nu är det mindre än en månad kvar till den fjärde och sista säsongen av Jack Ryan som har premiär på Amazon Prime. Streamingtjänsten kommer att sända två avsnitt i veckan så man har lite att titta på innan det sista avsnittet släpps den 14 juli.

Socialdemokraterna starkt framåt

Feber.se - Igår: 08:30

L och KD under riksdagsspärren Nu har SCBs senaste mätning för partisympatier kommit och det finns en otroligt tydlig vinnare i den. Jämfört med den senaste mätningen i november 2022 så går nämligen Socialdemokraterna starkt framåt och ökar med 4,0 procentenheter till 38,6 procent. Partiet är nu mer än dubbelt så stort som tvåan Moderaterna som får 19,1 procent.

RARBG tackar för sig

Feber.se - Igår: 08:00

Populär torrentsida stänger ner Personerna som driver den populära torrenttjänsten RARBG skriver i ett meddelade att de nu kommer att lägga ner tjänsten rapporterar TorrentFreak. Anledningen till nedstängningen av RARBG uppges vara flera. I sitt meddelande skriver en av administratörerna av sidan att det handlar om såväl pandemin som krig och ekonomi.

Trailer för I'm a Virgo

Feber.se - Igår: 21:00

Cootie har jätteproblem i Oakland I'm a Virgo är en ny tv-serie från Boots Riley, musikern och regissören som tidigare gjort filmen Sorry to Bother You. Det handlar om en fantasyserie där vi får följa den fyra meter långa tonårs-jätten Cooties (Jharrel Jerome) vardag i ett nutida Oakland. Initialt lever han gömd hemma hos sin faster tills han en dag upptäcks av ett gäng unga politiska aktivister som tar med honom ut på äventyr i världen utanför hans hem.

Razer Hammerhead Pro Hyperspeed är inear-lurar för gamers

Feber.se - Igår: 20:30

Inkluderar dongel som förkortar fördröjning av ljudet Razer har släppt en ny version av sina Hammerhead Pro-hörlurar vilka specifikt riktar sig till dem som vill använda inear-lurarna för att lira spel på datorn. Den nya versionen kallas för Hammerhead Pro Hyperspeed och levereras med en USB-C-dongel som skickar ljudet trådlöst på 2,4GHz-bandet mellan datorn och hörlurarna. Detta ska göra att latensen sjunker från 60ms till 40ms jämfört med om man hade kopplat hörlurarna via Bluetooth till datorn.

Bugatti Chiron-ägare fick testa på 400 km/h

Feber.se - Igår: 20:00

Med sina egna bilar 18 Chiron-ägare bjöds in av Bugatti för att få testa det här med att åka fort. Alla vet att dessa bilar är sjukt snabba, men det är väldigt sällan man kan utnyttja effekten och att köra 400 km/h på allmänna vägar är inte att rekommendera. Men på en flygraka går det utmärkt.