Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Nyhetspressen

Regeringen öppnar för utökad terrorlagstiftning

Nyhetspressen - 12 Apr 17 kl. 11:23

Regeringen går nu vidare för att kunna kriminalisera deltagande i terrororganisationer, säger justitieminister Morgan Johansson och utbildningsminister Gustav Fridolin på en pressträff.. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Regeringen studerar norsk terrorlag

Nyhetspressen - 09 Apr 17 kl. 19:42

Regeringen vill titta på den norska terrorlagstiftningen, som innebär att deltagande eller medlemskap i en terroristorganisation kan vara brottsligt..

Ragn-Sells ansöker om utökad verksamhet i Borlänge

Nyhetspressen - 07 Apr 17 kl. 17:30

Ragn-Sells planerar en utökning av verksamheten vid Fagersta i Borlänge. Miljönämnden har inget emot planerna. Men nämnden vill ha ytterligare villkor i tillståndet..

Spåra ägg på Järnvägens museum under påsklovet

Nyhetspressen - 07 Apr 17 kl. 08:08

Öppet alla dagar med utökad tipsrunda och besök av maskoten "Ralle"..

Regeringen vill skicka poliser till Irak

Nyhetspressen - 06 Apr 17 kl. 07:58

För att utreda svensk terror-resenärer vill regeringen ha möjlighet att skicka svensk polis till Irak..

Ytterligare 65 miljoner kronor till Statens institutionsstyrelse

Nyhetspressen - 05 Apr 17 kl. 16:01

Regeringen anser att människor som behöver komma bort från bland annat droger och kriminalitet ska få de insatser de har rätt till. Därför kommer regeringen i vårbudgeten, som bygger på en överenskommelse mellan regeringen och Vänsterpartiet, förstärka Statens institutionsstyrelse med ytterligare 65 miljoner så de får förutsättningar att möta behovet av vårdplatser. Sedan tidigare har regeringen förstärkt SiS med 40 miljoner för i år..

Efter SvD:s granskning – regeringen utreder bolagen

Nyhetspressen - 03 Apr 17 kl. 14:08

Under flera år har miljonrullningen till brottsliga och oseriösa assistansbolag pågått. Nu utser regeringen Stig Svensson, med 40 år som skatteutredare i bagaget, att göra en översyn av de privata anordnarna..

Regeringen vill hindra att barn blir bortgifta

Nyhetspressen - 31 Mar 17 kl. 09:31

Regeringen vill skärpa lagen för att hindra barn från att skickas utomlands för att giftas bort. I ett nytt förslag vill regeringen att pass ska kunna dras in och att föräldrar som skickar iväg sina barn ska kunna få stränga straff i efterhand..

Drömmer regeringen om en enda jättemyndighet?

Nyhetspressen - 31 Mar 17 kl. 05:45

Vad händer med myndigheternas självständighet? I Oskarshamn kan statens servicepunkt flytta in i stadshuset och ett förslag som har överlämnats till regeringen kan leda till att nästa hyresgäster blir Polisen och Kronofogden..

Gruvkonflikt med urfolk kan avgöra valet i Ecuador

Nyhetspressen - 30 Mar 17 kl. 22:15

En gruvkonflikt mellan urfolken och regeringen kan avgöra presidentvalet i Ecuador på söndag. Urfolken kritiserar regeringen för att ha utplånat deras by i regnskogen och sålt deras mark till ett kinesiskt gruvbolag..

Organiseringen av skolmyndigheterna ses över

Nyhetspressen - 30 Mar 17 kl. 12:31

Regeringen har i dag beslutat att tillsätta en särskild utredare för att göra en bred översyn av ansvarsfördelningen och organiseringen av de statliga myndigheterna på skolområdet. Syftet är att skapa en mer ändamålsenlig myndighetsstruktur som på ett effektivare sätt än i dag kan bidra till en bättre skola. En del av uppdraget är att utreda behovet av en ökad statlig regional närvaro för en mer jämlik skola.


Fler inlägg från Nyhetspressen

JUST NU: Trafikolycka i Malmö

Nyhetspressen - Just nu

En bil har kört av vägen i Malmö..

Frivillighet löser oftast överbokningar

Nyhetspressen - 12 Apr 17 kl. 12:15

Ett filmklipp på en man som släpades ut från ett överbokat United Airlines-plan i Chicago har väckt uppståndelse över hela världen. Även i Sverige är överbokade plan vanligt men problemet löses ofta på frivillig väg redan innan ombordstigning.(TT).

Travdalen i Vasa tar form

Nyhetspressen - 12 Apr 17 kl. 11:44

Travdalens bostadsområde som byggs på den gamla travbanan i Vasa börjar ta form. Från idé börjar man nu småningom ha en plan för hur det kan se ut. På tisdagskvällen fick allmänheten kommentera Travdalen.

Regeringen öppnar för utökad terrorlagstiftning

Nyhetspressen - 12 Apr 17 kl. 11:23

Regeringen går nu vidare för att kunna kriminalisera deltagande i terrororganisationer, säger justitieminister Morgan Johansson och utbildningsminister Gustav Fridolin på en pressträff..

Abortvägrande barnmorskan förlorar i AD

Nyhetspressen - 12 Apr 17 kl. 11:21

Barnmorskan Ellinor Grimmark som nekats anställning för att hon vägrat utföra aborter förlorar fallet i Arbetsdomstolen..

V86 i sista stund: Han bara vinner och vinner

Nyhetspressen - 12 Apr 17 kl. 11:13

ONSDAG 12 APRIL ÅBY/SOLVALLA Beräknat spelstopp: 18.38 V5, Solvalla 18.50 V4, Åby 20.

Just nu: Peter Springare uppmanar att lämna Facebook-gruppen: ”Helt spårat ur”

Nyhetspressen - 12 Apr 17 kl. 11:08

Örebropolisen Peter springare uppmanar sina följare att lämna Facebook-gruppen ”Stå upp för Peter Springare”..

Kompaniet redo för svåraste genren

Nyhetspressen - 12 Apr 17 kl. 11:00

På fredag är det premiärdags för ”Legally Blonde”, årets musikal av musikalkompaniet..

Efter skandalen – flygbolaget hånas med humor

Nyhetspressen - 12 Apr 17 kl. 10:57

United Airlines tilltag att brutalt släpa en fullt betalande passagerare ur planet är en av flygbranschens värsta PR-katastrofer på länge. Bitska kommentarer från såväl allmänhet som proffskomiker har inte låtit vänta på sig. Vad sägs till exempel om det här förslaget till ny Unitedslogan: "Om vi inte kan slå våra konkurrenter så slår vi våra kunder"..

Konstnären bakom Wall Street-tjuren: Bronsflickan bryter mot mina rättigheter

Nyhetspressen - 12 Apr 17 kl. 10:57

Konstnärsbråket på Wall Street trappas upp. Den orädda flickan provocerar skulptören bakom den anstormande tjuren. Han anklagar New Yorks stadsledning för att bryta mot hans rättigheter..

Carolin Dahlman: Sluta hitta på dåliga ursäkter för brottslighet

Nyhetspressen - 12 Apr 17 kl. 10:50

Folk gör ibland fel, beter sig som själviska idioter och förstör för andra. Det ska vi markera emot – inte ursäkta med alla möjliga förklaringar..

Sanna Nielsen: "Det är ingen offerlåt"

Nyhetspressen - 12 Apr 17 kl. 10:49

Sanna Nielsen är tillbaka med ny musik. Singeln "Inte ok" är hennes mest personliga låt hittills. – Jag måste få ut det här, säger hon till TT.

Körde bil med 2,65 promille i blodet – åtalas för grovt rattfylleri

Nyhetspressen - 12 Apr 17 kl. 10:44

En man i 55-årsåldern har åtalats misstänkt för grovt rattfylleri. Detta då han ska ha kört bil med 2,65 promille alkohol i blodet..

Barnmorskan vägrar utföra aborter – förlorade i rätten

Nyhetspressen - 12 Apr 17 kl. 10:41

Barnmorskan Ellinor Grimmark stoppades från anställning vid tre sjukhus i Jönköping då hon vägrade utföra aborter.Hon stämde Region Jönköping – men nu slår arbetsdomstolen fast att hon inte alls blivit diskriminerad."Regionen haft rätt att ställa upp ett krav att alla barnmorskor ska vara beredda att arbeta med alla arbetsuppgifter inom kvinnoklinikerna inklusive arbete med aborter", skriver domstolen i ett pressmeddelande..

Gränspolischefen: Vi behöver hundratals medarbetare

Nyhetspressen - 12 Apr 17 kl. 10:40

Gränspolisen har drygt 200 personer som jobbar aktivt med att hitta de cirka 10 000 personer med utvisningsbeslut som gått under jorden, skriver Dagens Nyheter.(TT).